Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Moderator: Benq
- atheist
#1 Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Ne znam koliko vas koristi smart telefone, i koliko uopste koristite domace aplikacije - ali nasa ponuda je izuzetno sramna.
Postoje cijele dvije (informativne) aplikacije. Jedna je Klix-ova, i kao i sam Klix, ogranicena i prilicno bazirana na zutilu, pa vise izgleda kao dzepno izdanje Expressa, a ne kao informativni portal. Sam app na redovnoj bazi prilikom refresha javlja gresku (svaki put) i porucuje da nemas konekcije. Obrisao sam je, ali cini se da cu je vratiti (iz najbanalnijeg moguceg razloga) - zato sto ne postoji nijedna druga (obzirom da cafe.ba vise ne radi nego sto radi...).
Druga je nekakav cafe.ba, koji izgleda kao da se neko igrao praveci app (nefunkcionalna, spora i opet nefunkcionalna. Vise ne radi, nego sto radi). Sam portal nema definisanu selekciju, tako da je moguce procitati o poplavi u Zivinicama, i mitovima o suncanju u Australiji na istoj kategoriji vijesti.
Avaz nema app, kao ni Nezavisne. Radio Sarajevo nema cak ni mobilnu verziju portala. Zurnal isto nema app. Kao ni sedmicne novine (Bosna, Dani, Reporter...).
Ona koja trenutno ima najbolju ocjenu je "Bosanski Radio" - i koja nudi sve Be-Ha radio stanice na jednom mjestu. Radio ju je neki Enes Boric, i jedini po meni - hvale vrijedan dodatak je kursna lista za KM koja je dodana kao extra dodatak. Same radio stanice su kao i do sada vecinom sa losim streamingom, tako da se moze nabrojati na prste jedne ruke, one koje se mogu slusati bez ikakvog zastoja.
S druge strane - svi hrvatski portali imaju app-ove za smart telefone, tako da je jedino stvar ukusa - ko ce se kojim koristiti. Meni licno, najbolje tehnicki uradjen je Dnevnik.hr, dok 24sata ima najlosiji app.
Srbijanski portali manje vise prate hrvatsku, s time da im je apdejt vijest prilicno spor (B92 primjer ima vijesti stare po 12 sati bez ijednog apdejta).
Sta vi koristite i sta preporucujete?
Postoje cijele dvije (informativne) aplikacije. Jedna je Klix-ova, i kao i sam Klix, ogranicena i prilicno bazirana na zutilu, pa vise izgleda kao dzepno izdanje Expressa, a ne kao informativni portal. Sam app na redovnoj bazi prilikom refresha javlja gresku (svaki put) i porucuje da nemas konekcije. Obrisao sam je, ali cini se da cu je vratiti (iz najbanalnijeg moguceg razloga) - zato sto ne postoji nijedna druga (obzirom da cafe.ba vise ne radi nego sto radi...).
Druga je nekakav cafe.ba, koji izgleda kao da se neko igrao praveci app (nefunkcionalna, spora i opet nefunkcionalna. Vise ne radi, nego sto radi). Sam portal nema definisanu selekciju, tako da je moguce procitati o poplavi u Zivinicama, i mitovima o suncanju u Australiji na istoj kategoriji vijesti.
Avaz nema app, kao ni Nezavisne. Radio Sarajevo nema cak ni mobilnu verziju portala. Zurnal isto nema app. Kao ni sedmicne novine (Bosna, Dani, Reporter...).
Ona koja trenutno ima najbolju ocjenu je "Bosanski Radio" - i koja nudi sve Be-Ha radio stanice na jednom mjestu. Radio ju je neki Enes Boric, i jedini po meni - hvale vrijedan dodatak je kursna lista za KM koja je dodana kao extra dodatak. Same radio stanice su kao i do sada vecinom sa losim streamingom, tako da se moze nabrojati na prste jedne ruke, one koje se mogu slusati bez ikakvog zastoja.
S druge strane - svi hrvatski portali imaju app-ove za smart telefone, tako da je jedino stvar ukusa - ko ce se kojim koristiti. Meni licno, najbolje tehnicki uradjen je Dnevnik.hr, dok 24sata ima najlosiji app.
Srbijanski portali manje vise prate hrvatsku, s time da im je apdejt vijest prilicno spor (B92 primjer ima vijesti stare po 12 sati bez ijednog apdejta).
- insomnia78
#2 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Blic.rs
Extra aplikacija
s' moje sokocalo
Extra aplikacija
s' moje sokocalo
- Đinajlu
#3 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
PIK ima odličnu (nisu vijesti, ali je BiH).
-
azdralovic
#5 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Infobar isto ima app... Sad koliko su oni neke vijesti...
Sent from my iPad using Tapatalk HD
- Curve
#6 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
pratim...
od domacih app klix, koji je tek sad sa zadnjim updateom se sjetili ubaciti komentare
od domacih app klix, koji je tek sad sa zadnjim updateom se sjetili ubaciti komentare
- atheist
#7 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Instalirao sam juce ponovo Klix (jer nema alternative), i vidim da su uradili apdejt. Pohvalno i za sada funkcionalno.
Probao sam infobar, ali oni ne azuriraju toliko redovno svoje vijesti.
Mislim da bi mogli ocekivati neki veci pomak sto se tice appova u BiH slijedece godine. Ocito je da su smart telefoni buducnost, i neminovno je da u ponudi lokalnih telekoma u skorije vrijeme standardna ponuda bude Iphone ili Galaxy sa internet paketima (kao standardom), a ne cigle.
Probao sam infobar, ali oni ne azuriraju toliko redovno svoje vijesti.
Mislim da bi mogli ocekivati neki veci pomak sto se tice appova u BiH slijedece godine. Ocito je da su smart telefoni buducnost, i neminovno je da u ponudi lokalnih telekoma u skorije vrijeme standardna ponuda bude Iphone ili Galaxy sa internet paketima (kao standardom), a ne cigle.
-
Moljito
#8 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Imate Oslobođenje nije loša aplikacija ..
- atheist
#9 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Za ajfon nema, evo upravo gledam.Moljito wrote:Imate Oslobođenje nije loša aplikacija ..
- mousstapha
#10 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Mislim da nezavisne imaju Android App, ne znam da li je zvanicno izasao, ali ja sam testirao aplikaciju dok je bila u toj fazi. Sve u svemu, koliko sam razocaran bio, nisam se ni potrudio da je kasnije pronadjem.
Generalna ocjena da je situacija sa mobilnim aplikacijama u BiH jako losa. Ne znam samo zasto toliko portalima treba da se odluce za taj korak. Pogotovo onim, koji bi kroz taj nacin dosli do novih korisnika. Jedino sto mi se namece kao odgovor, je da na mobilnim aplikacijama nisu u stanju adekvatno integrisati reklame, pa zbog toga jos uvijek ostaju po strani.
Ono sto meni nedostaje od aplikacija, koje bih volio vidjeti su Slobodna Bosna, portal radio Sarajevo, i dupli sport. Cak mislim da bi se najbolji posao dao uraditi sa aplikacijom ss.ba, gdje bi mogli uvesti pracenje utakmica domace lige. Po mogucnosti replicirati maksimalno ono sto je uradjeno sa eurosport aplikacijom.
Generalna ocjena da je situacija sa mobilnim aplikacijama u BiH jako losa. Ne znam samo zasto toliko portalima treba da se odluce za taj korak. Pogotovo onim, koji bi kroz taj nacin dosli do novih korisnika. Jedino sto mi se namece kao odgovor, je da na mobilnim aplikacijama nisu u stanju adekvatno integrisati reklame, pa zbog toga jos uvijek ostaju po strani.
Ono sto meni nedostaje od aplikacija, koje bih volio vidjeti su Slobodna Bosna, portal radio Sarajevo, i dupli sport. Cak mislim da bi se najbolji posao dao uraditi sa aplikacijom ss.ba, gdje bi mogli uvesti pracenje utakmica domace lige. Po mogucnosti replicirati maksimalno ono sto je uradjeno sa eurosport aplikacijom.
- atheist
#11 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Sumnjam da je zbog reklama. Vise je do toga da nemaju od koga tražiti da im se napravi app. I kada to urade i pronađu nekog lokalnog freaka onda odustanu zbog cijene.mousstapha wrote:Mislim da nezavisne imaju Android App, ne znam da li je zvanicno izasao, ali ja sam testirao aplikaciju dok je bila u toj fazi. Sve u svemu, koliko sam razocaran bio, nisam se ni potrudio da je kasnije pronadjem.
I ja bi volio Dane, Bosnu i RS, ali mislim da ćemo se načekati. Pogotovo sa Bosnom i RS. Oni nemaju novca za appove prosto.
-
shin
#12 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Da prvo rascistimo, pod aplikacije mislite na neki inovativan program ili samo ukomponovani rss reader za lokalne web stranice?
Ne koristim nista domace osim pik portala, koji je isto lose uradjen skroz.
- mousstapha
#13 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
RSS readere izbacujemo iz ove price.shin wrote:Da prvo rascistimo, pod aplikacije mislite na neki inovativan program ili samo ukomponovani rss reader za lokalne web stranice?
- atheist
#14 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Ma kakvi rss readeri. Samo se appovi racunaju, a izgleda da ne možemo ni jedan da "uračunamo"shin wrote:Da prvo rascistimo, pod aplikacije mislite na neki inovativan program ili samo ukomponovani rss reader za lokalne web stranice?
Mislim da dnevnik.hr ima app vrijedan pažnje.
-
azdralovic
#15 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Odlican app mada mi je ona prva strana malo siromasna, obicno se desi da neka hit tema tog dana brzo ode u arhivu jer izlazi 20 novih svaki satatheist wrote:Ma kakvi rss readeri. Samo se appovi racunaju, a izgleda da ne možemo ni jedan da "uračunamo"shin wrote:Da prvo rascistimo, pod aplikacije mislite na neki inovativan program ili samo ukomponovani rss reader za lokalne web stranice?
Ne koristim nista domace osim pik portala, koji je isto lose uradjen skroz.![]()
Mislim da dnevnik.hr ima app vrijedan pažnje.
-
Eborg
#16 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
"Ko zove?" (prikazuje brojeve sa fiksnih linija ukoliko ih nemate u imeniku - provjeri u online imenicima i da rezultat prilikom dolaznog poziva) te "SMSko" (slanje one 3 besplatne poruke putem BH Mobile računa, plus ostale po sniženoj cijeni - jako korisno u inostranstvu ako je wi-fi u blizini).
Tu je i "Balkan Novosti" ali mi ne leži nešto iako je najbolji za pregled vijesti iz okruženja.
Tu je i "Balkan Novosti" ali mi ne leži nešto iako je najbolji za pregled vijesti iz okruženja.
- arnes_king
#17 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Svidja mi se ova "SMSko"Eborg wrote:"Ko zove?" (prikazuje brojeve sa fiksnih linija ukoliko ih nemate u imeniku - provjeri u online imenicima i da rezultat prilikom dolaznog poziva) te "SMSko" (slanje one 3 besplatne poruke putem BH Mobile računa, plus ostale po sniženoj cijeni - jako korisno u inostranstvu ako je wi-fi u blizini).
- Curve
#18 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
ovo ko zove, cuo sam da za android vec, imal za iOS ?? evo trazim na app storu ne mogu naciEborg wrote:"Ko zove?" (prikazuje brojeve sa fiksnih linija ukoliko ih nemate u imeniku - provjeri u online imenicima i da rezultat prilikom dolaznog poziva) te "SMSko" (slanje one 3 besplatne poruke putem BH Mobile računa, plus ostale po sniženoj cijeni - jako korisno u inostranstvu ako je wi-fi u blizini).
-
Eborg
#19 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Nemam pojma, govorio sam iskljucivo za Android.
- Curve
#20 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
pa tema je androiod i iOS, da imaju apps za obe platforme.. ja se slomi trazeci vidim neJma 
-
Eborg
#21 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Mea culpa. 
-
sestoculo
#22 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Evo ja sam objavio jednu jednostavnu aplikaciju. Služi samo za zezanje prijatelja, "mjeri" iq osobe koja se nalazi ispred kamere. Ko hoće nek isproba, a ideje za unaprjeđenje možete poslati u pp.
https://play.google.com/store/apps/deta ... jo.iqmeter
https://play.google.com/store/apps/deta ... jo.iqmeter
-
Chuckie
#23 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Samo da se prištekam na temu.
-
jahh
#24 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Srece nisi ratinge trazio od drugih.
-
Djubre_
#25 Re: Aplikacije IOS & Android (Balkan)
Nema avaz za tu tvoju kantu. Aplikacija covjece odlicna.atheist wrote:Ne znam koliko vas koristi smart telefone, i koliko uopste koristite domace aplikacije - ali nasa ponuda je izuzetno sramna.
https://play.google.com/store/apps/deta ... eftor.avaz
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2