APEL! Sačuvati prisebnost
-
elSaik
#201 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Svaka čast na akciji!

-
Abacija
#202 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
@komeba - hvala tebi i ostalima za akciju.komeba wrote:valterbranisarajevo wrote:da da, ako se slažu komeba i respo. Predlažem da, ako neko ima inspiraciju napiše i mali članak pa da pošaljemo sa slikom...![]()
Sto se mene tice,slobodno...svi ste/smo vidjeli kako se odvijala ideja i akcija na forumu,tako da ko god ima zelju/inspiraciju,da napise tekst,ne bi bilo zgorega.
I samo da kazem da se mene ne treba posebno pitati/isticati,kao nositelja akcije..i drugi anonimni ljudi su ponudili pomoc,pare,tako da bih volio da se predstavlja kao akcija forumasa sa-x.
- valterbranisarajevo
#203 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
a ja ću do tada provjeriti ko je još objavio iz HR odnosno treba li još nekome slati..Hajde napišite nešto ja sam tanak na tom polju... 
-
klixober
#204 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Abacija wrote:@komeba - hvala tebi i ostalima za akciju.komeba wrote:valterbranisarajevo wrote:da da, ako se slažu komeba i respo. Predlažem da, ako neko ima inspiraciju napiše i mali članak pa da pošaljemo sa slikom...![]()
Sto se mene tice,slobodno...svi ste/smo vidjeli kako se odvijala ideja i akcija na forumu,tako da ko god ima zelju/inspiraciju,da napise tekst,ne bi bilo zgorega.
I samo da kazem da se mene ne treba posebno pitati/isticati,kao nositelja akcije..i drugi anonimni ljudi su ponudili pomoc,pare,tako da bih volio da se predstavlja kao akcija forumasa sa-x.![]()
![]()
Koliko ste potrosili para na boju i prozore?
300km smo dali za obnovu fasade i da se zamijene prozori...i jos 20-ak km za farbanje.
- respo
#205 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
boja-10kmAbacija wrote:@komeba - hvala tebi i ostalima za akciju.komeba wrote:valterbranisarajevo wrote:da da, ako se slažu komeba i respo. Predlažem da, ako neko ima inspiraciju napiše i mali članak pa da pošaljemo sa slikom...![]()
I samo da kazem da se mene ne treba posebno pitati/isticati,kao nositelja akcije..i drugi anonimni ljudi su ponudili pomoc,pare,tako da bih volio da se predstavlja kao akcija forumasa sa-x.![]()
![]()
Koliko ste potrosili para na boju i prozore?
prozori-300km
osvijetljeni obraz sarajeva- neprocjenjivo
- respo
#206 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
da se razumijemo mi smo samo bili izvodjaci radova 
ideja je koliko znam potekla ovdje od snjezane ili snjeze ne sjecam se
ostali podrzali pomogli mi izveli radove
-
Abacija
#207 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
@kurty je prije imao racun na koji se moglo uplatiti (vezano za pomoc u Podcausu). Kako cemo sad ovo rijesiti? Hocete li otvarati novi racun ili da uplatimo na onaj @kurtijev? Stupite u kontakt sa njim.
-
klixober
#208 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Neki forumasi su meni dali licno novac i jos jedna forumasica koja mislim da zeli ostati aMonimnaAbacija wrote:@kurty je prije imao racun na koji se moglo uplatiti (vezano za pomoc u Podcausu). Kako cemo sad ovo rijesiti? Hocete li otvarati novi racun ili da uplatimo na onaj @kurtijev? Stupite u kontakt sa njim.
Last edited by klixober on 10/10/2009 13:24, edited 1 time in total.
-
klixober
#209 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
1.bold Havana i anjushakomeba wrote:Neki forumasi su meni dali licno novac i jos jedna forumasica koja mislim da zelis ostati aMonimnaAbacija wrote:@kurty je prije imao racun na koji se moglo uplatiti (vezano za pomoc u Podcausu). Kako cemo sad ovo rijesiti? Hocete li otvarati novi racun ili da uplatimo na onaj @kurtijev? Stupite u kontakt sa njim.insistira da mi posalje,tako da ce i moji troskovi vjerovatno biti podnosljivi,a vi cuvajte pare za buduca farbanja...
kako se stvari u zemlji odvijaju,izgleda da ce biti jos posla.
2.bold Latina
..da naglasim i njihov doprinos
- valterbranisarajevo
#210 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Može li ovako?
Na vašem web portalu ste objavili vijest o humanom gestu građana Sarajeva koji su prefarbali uvredljivi grafit i uručili župniku novac za zamjenu polomljenih stakala na crkvi u sarajevskom naselju Briješće. Nadamo se da ćete objaviti dodatak da je inicijativa za akciju pokrenuta na forumu sarajevo-x čiji su članovi prefarbali grafit i skupili novac koji je uručen župniku. U prilogu vam šaljemo i fotografiju koja je objavljena na forumu.
Na vašem web portalu ste objavili vijest o humanom gestu građana Sarajeva koji su prefarbali uvredljivi grafit i uručili župniku novac za zamjenu polomljenih stakala na crkvi u sarajevskom naselju Briješće. Nadamo se da ćete objaviti dodatak da je inicijativa za akciju pokrenuta na forumu sarajevo-x čiji su članovi prefarbali grafit i skupili novac koji je uručen župniku. U prilogu vam šaljemo i fotografiju koja je objavljena na forumu.
-
Abacija
#211 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Usput posalji link za @Snezanin i @komebin post. Just for the record.valterbranisarajevo wrote:Može li ovako?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 3#p3059473
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6#p3060666
- respo
#212 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
po meni sad je nevazno ko je dao pare koliko
vazno je da smo to dali crkvi da obnove
ko zeli da se zna nek kaze komeba ce to potvrditi jer je on sklupljao i zna ko je dao nek potvrdi i to je to
ne bi bilo lose da napravimo neki racun i na njega uplacivati koliko ko kad moze i kad zatreba kao sada uzeti koliko para treba i dati
racun nek otvori neko za koga svi smatraju da je siguran i to je to
koliko je farbanje kostalo racun cemo ispostaviti nakon dodatnih prefarbavanja ukljucujuci i dodatne troskove kao sto su ljetovanje u turskoj
(valja se zivjeti u ovako demokratskoj bosni
)
vazno je da smo to dali crkvi da obnove
ko zeli da se zna nek kaze komeba ce to potvrditi jer je on sklupljao i zna ko je dao nek potvrdi i to je to
ne bi bilo lose da napravimo neki racun i na njega uplacivati koliko ko kad moze i kad zatreba kao sada uzeti koliko para treba i dati
racun nek otvori neko za koga svi smatraju da je siguran i to je to
koliko je farbanje kostalo racun cemo ispostaviti nakon dodatnih prefarbavanja ukljucujuci i dodatne troskove kao sto su ljetovanje u turskoj
-
SnezanaM
#213 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Ja sam samo dala prijedlog, a vi ste sve uradilirespo wrote:da se razumijemo mi smo samo bili izvodjaci radova
-
Abacija
#214 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
U Alan Fordu uvijek najvise nastrada ona(j) koji dadne prijedlog.SnezanaM wrote:Ja sam samo dala prijedlog, a vi ste sve uradilirespo wrote:da se razumijemo mi smo samo bili izvodjaci radova
- valterbranisarajevo
#215 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Uspio sam. Otišlo je...
-
buna
#216 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Ovdje se navodi i sarajevo x, ali je slika, nazalost ona koja pokazuje grafite kakvi su bili. Ako im se posalje sa forumskog maila molba da je zamijene s ovom slikom prefarbanih grafita, ucinice to, sigurna sam. Mogu i ja privatno, nije problem, ali mozda ce brze reagovati na mail koji dolazi ispred foruma. U savkom slucaju, ako treba, saljem ja s mog maila, recite mi sta je pametnije.valterbranisarajevo wrote:Može li ovako?
http://www.rtvmo.ba/index.php?option=co ... 8&Itemid=0
- respo
#217 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
kao sto rece abacija u alan fordu uvijek nastrada onaj ko da prijedlog u ovom slucaju tiSnezanaM wrote:Ja sam samo dala prijedlog, a vi ste sve uradilirespo wrote:da se razumijemo mi smo samo bili izvodjaci radova
jeli idemo na kafu? ti placas
- burek_in_space
#218 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Akcija 10+, svaka chast!
@respo
@respo
- HAVANA
#219 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
respo wrote:kao sto rece abacija u alan fordu uvijek nastrada onaj ko da prijedlog u ovom slucaju tiSnezanaM wrote:Ja sam samo dala prijedlog, a vi ste sve uradilirespo wrote:da se razumijemo mi smo samo bili izvodjaci radova
jeli idemo na kafu? ti placas
Broj 1 mora to odobriti.
- respo
#220 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
samo mi nije jasno ko je treci koji je farbao
mozda neki imaginarni clan
(da se razumijemo ne pripisujem iskljucivo to meni i komebi ja mi smo to uradili mi smo za sve zasluzni ali ako se vec pise zasto se ne pise kako je bilo nevazno i da su samo mene napomenuli bunio bi se sto ne pomenu komebu)
mozda neki imaginarni clan
(da se razumijemo ne pripisujem iskljucivo to meni i komebi ja mi smo to uradili mi smo za sve zasluzni ali ako se vec pise zasto se ne pise kako je bilo nevazno i da su samo mene napomenuli bunio bi se sto ne pomenu komebu)
- respo
#221 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
kad pf lj&s zakaze moras naci druge nacine i izvoreburek_in_space wrote:Akcija 10+, svaka chast!![]()
![]()
@respo
- valterbranisarajevo
#222 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Tita mi! Ovi na Indexu su već zamjenili sliku.. 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#223 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Jedan od komentara na indexu, otisla da vidim vijest i reko da vidm sta pisu, na prvoj stranici:
"Režija do kraja!
Kebo ih poslao da naprave krš i lom, istu večer se sa njima vozao do Širokog da iz zatvora iščupa kolovođe.
Nikakvo čudo da im je sada dao nalog i lovu da isprave jedno od svojih sranja."

"Režija do kraja!
Kebo ih poslao da naprave krš i lom, istu večer se sa njima vozao do Širokog da iz zatvora iščupa kolovođe.
- Banksy
#224 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Umjesto što se histerično kleberiš, mogla si biti od koristi pa skinuti i odgovore Indexovih forumaša na taj komentar iznad:ladyblue18 wrote:Jedan od komentara na indexu, otisla da vidim vijest i reko da vidm sta pisu, na prvoj stranici:
"Režija do kraja!
![]()
![]()
Jbg ...moras biti "mozak" da sve ovo skontas...jesi li sam ovo smislio ili ti je neko od ukucana pomogao?!
Zar ne vidis da covjek jako mnogo cita o teorijama zavjere! Jos samo da nam objasni, sta se desilo kada je Kebo umotao čokoladu u papir.
Mogla si i skinuti još poneki komentar, sa ISTE stranice.
Ali ne, postavljaš samo taj jedan, jedini huškački na cijeloj stranici.
Pritom si moderator. Zanimljivo.
U normalnoj drzavi policajci bi hapsili i navijace sarajeva i sirokog,a ne da zajedno mlate sarajlije,
Jah trebali su ih pustit da objektivna Sirokobrijeska policija vrsi istrage na njima....prvo naprave nis propusta u organizaciji pa ubiju momka pa 5 puta daju lazne iskaze u vezi s desavanjem pa na kraju puste osumjecenog da pobjegne....
Svaka cast Sarajlije. Prave Sarajlije su tri koplja iznad sirovina sa kamenjara, a valjda sam ja objektivan kad to kazem - Ipak sam iste nacionalnosti kao ovi s kamenjara.
Ma tako rade pravi pitari!!! Svaka čast...I sad vidite svi da Horde zla i Pitari nemaju veze sa nacionalizmom
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#225 Re: APEL! Sačuvati prisebnost
Taj izrez kleberis i histericno mozes ostaviti za kuce
Vidjela sam jako dobro te komentare, ali eto tu bljuvotinu sam morala kopirati, da momci vide da ih se naziva Kebinim placenicima.
A ti ako ti se kopira, izvoli pa kopiraj, ja nisam toliko besposlena.
I ako ces komentarisati moj rad kao moderatora, izvoli, ali prihvati posljedice. Ja te samo upozoravam.
Vidjela sam jako dobro te komentare, ali eto tu bljuvotinu sam morala kopirati, da momci vide da ih se naziva Kebinim placenicima.
A ti ako ti se kopira, izvoli pa kopiraj, ja nisam toliko besposlena.
I ako ces komentarisati moj rad kao moderatora, izvoli, ali prihvati posljedice. Ja te samo upozoravam.