Bile su mislim Živinice i najsramniji primjer u našem pravosuđu poslije rata. Sudinca koja je vodila to suđenje je nakon toga imala disciplinski postupak i mislim da je ista i smijenjena. Presudu je drugostepeni sud poništio šta je dalje bilo odnosno koju su kaznu počinioci dobili ne znam.nije Sarajevo, ali isto kao da jeste, ili Tuzla (kad se sjetim kazne za silovanje maloljetne retardirane curice )... sve je isto...
APEL POLICIJI!!!
-
Korisničkoime
#151 Re: APEL POLICIJI!!!
-
zonbirile
#152 Re: APEL POLICIJI!!!
------------------------------Korisničkoime wrote:Ne znam drug evo u mojoj opštini imamo 50.000 stanovnika znači naša PS bi trebala da broji 50 policajaca, podjeli to na 3 smjene znači dođe neki 16 policajaca po jednoj smjeni, od tih istih oduzmi dežurnog, vođe 4 sektora, komandira/zamjenika koji ne napuštaju stanicu te 2 saobraćajne patrole po 2 policajca na kraju ostaneš sa 6 policajaca koji bi trebalo kontrolisati područije od 250 km2 i 50.000 hiljada ljudi.zonbirile wrote:gdje li se tek uklapaju u EU norme,jedan policajac na 1000 stanovnika.Znači 3000 u Federaciji, postoji podatak da ih je 8000
Za ovu podjelu unutar PS nisam 100% siguran samo znam da opština ima 4 sektora i da za svaki postoji vođa sektora.
drug, prosjek se ne uklapa u te pojedinačne šeme .U Sarajevu imaš bar 200 ljudi koji se bave zaštitom objekata i lica i ambasade ok,ali pola njih čući u kučarama pred stanovima naših sronja,vozaju ih vamo,tamo,čuj obezbjeđuju..Vani drota rijetko vidiš,ali oni nadziru sve i tu su u sekundi,kod nas niti ga vidiš,a bogme i načekaš se na njih.Dovoljno ti je nazvati 122.Čudim se da neko ne snimi skrivenu kameru na tu temu,onokao na 911,ergo dijete vrišti mama na podu,ne zna adresu,broj telefona....
- necu
#153 Re: APEL POLICIJI!!!
Uskoro novi policijski automobili ispred najpoznatnijih sarajevskih burekdžinica.
-
Korisničkoime
#154 Re: APEL POLICIJI!!!
To pada na drugostepenom kao od šale a i sudija se mislim može pozdraviti s svojim poslom. Ovo je kao stvoreno za ured discipinskog tužioca.Kantonalni sud u Livnu osudio je na dvije godine zatvora Vjekoslava Kotarca (41) iz Orguza kod Livna zbog silovanja starice u novembru prošle godine. Prema informaciji iz ovog suda, presuda je izrečena bez usmenog obrazloženja
- amrica
#155 Re: APEL POLICIJI!!!
Korisničkoime wrote:To pada na drugostepenom kao od šale a i sudija se mislim može pozdraviti s svojim poslom. Ovo je kao stvoreno za ured discipinskog tužioca.Kantonalni sud u Livnu osudio je na dvije godine zatvora Vjekoslava Kotarca (41) iz Orguza kod Livna zbog silovanja starice u novembru prošle godine. Prema informaciji iz ovog suda, presuda je izrečena bez usmenog obrazloženja
nadam se.
Za silovanje najmanja kazna 20 godina, nemocne osobe 40 godina, nema olakotnih okolnosti
-
Stihy
#156 Re: APEL POLICIJI!!!
Imena i prezimena sudija koji donose takve odluke...
- amrica
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#158 Re: APEL POLICIJI!!!
Ne možeš sudije na linč. I oni sude prema zakonima. Od-do.. Ne mogu uvesti samovoljno smrt strijeljanjemStihy wrote:Imena i prezimena sudija koji donose takve odluke...
Zakoni se, opet donose na nekom drugom mjestu.
Mene više nervira kod sudija to što puhu i otpuhuju i stalno se žale kako njima pored ozbiljnih slučajeva nije do trićarija, upućuju na medijaciju, ne radi im se...
- amrica
#159 Re: APEL POLICIJI!!!
ako stihy misli na ovaj slucaj iz Livna, sudija je odredio kaznu MANJU OD MINIMALNE ZAKONSKEKatarinaKosaca wrote:Ne možeš sudije na linč. I oni sude prema zakonima. Od-do.. Ne mogu uvesti samovoljno smrt strijeljanjemStihy wrote:Imena i prezimena sudija koji donose takve odluke...![]()
Zakoni se, opet donose na nekom drugom mjestu.
Mene više nervira kod sudija to što puhu i otpuhuju i stalno se žale kako njima pored ozbiljnih slučajeva nije do trićarija, upućuju na medijaciju, ne radi im se...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#160 Re: APEL POLICIJI!!!
Ok, nisam znala da je mislio na slučaj izlaska iz zakonaamrica wrote:ako stihy misli na ovaj slucaj iz Livna, sudija je odredio kaznu MANJU OD MINIMALNE ZAKONSKEi to covjeku koji je pola od svojih 40 godina proveo po zatvorima
- JThomas
#161 Re: APEL POLICIJI!!!
svi redom izriču preblage kazne, praksa je dosta ujednačena (osim kad se javnost upetlja). mirne duše se može reći da je veća pravna sigurnost za kriminalce nego za poštene ljude.Stihy wrote:Imena i prezimena sudija koji donose takve odluke...
za to ima mnogo razloga od kojih nisu svi do sudija (npr. nedostatak zatvorskih i pritvorskih kapaciteta i katastrofalan rad tužilaštva i tužilaca). al' tako je.
- Mikado
#162 Re: APEL POLICIJI!!!
Nekome očito odgovara takvo stanje. Jako i potpuno neovisno pravosuđe očito nije u interesu vladajućih političara, jer svima je jasno šta bi se tada desilo sa svima koji su nezakonito postupali.JThomas wrote:svi redom izriču preblage kazne, praksa je dosta ujednačena (osim kad se javnost upetlja). mirne duše se može reći da je veća pravna sigurnost za kriminalce nego za poštene ljude.Stihy wrote:Imena i prezimena sudija koji donose takve odluke...
za to ima mnogo razloga od kojih nisu svi do sudija (npr. nedostatak zatvorskih i pritvorskih kapaciteta i katastrofalan rad tužilaštva i tužilaca). al' tako je.
Najveći problem političara je što pravosuđe ima puno podršku medjunarodnih institucija jer pravosudna vlast za razliku od ostale dvije vlasti pokušava da radi bez obzira na opstrukcije. Još je to daleko od idealne situacije, ali za to su najzasluznije kontinuirane opstrukcije.
- JThomas
#163 Re: APEL POLICIJI!!!
nijedan naš državni organ se nešto aman zaman ne pretrže od rada. al' što ta tužilaštva ne rade...čast nekolicini ljudi koji pokušavaju nešto, al' u prosjeku su gori po neradu i javašluku i od sudova i od uprave. s guza na guz po cijeli dan.
-
ssmmiilleeyy
#164 Re: APEL POLICIJI!!!
Nešto kontam kad si uposlenik Asa Auto onda kao da si zaposlen u Državnoj kompaniji
Jesam VW fan ludjak al sta fali promijeniti malo Vozila
izgleda da je stvarni vlasnik (ASA auto ) jak kao Država (ako nije i jači)
Jesam VW fan ludjak al sta fali promijeniti malo Vozila
-
zonbirile
#165 Re: APEL POLICIJI!!!
-----------------------------------------------------ssmmiilleeyy wrote:Nešto kontam kad si uposlenik Asa Auto onda kao da si zaposlen u Državnoj kompaniji![]()
Jesam VW fan ludjak al sta fali promijeniti malo Vozila![]()
grešiš, svaka država radi baš tako, sjeti se Preventa, samo je poenta da nema guljevine, inače OK.
- HaHaHa2
#166 Re: APEL POLICIJI!!!
koliko je istina al' evo danas cujem da je suspendirana nacelnica racunovodstva MUP KS jer je navodno maznula samo 2 mil. kmamrica wrote:I ministar MUP-a uputio apel policiji![]()
![]()
![]()
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110916101#
- mali Ninja
#167 Re: APEL POLICIJI!!!
glasam za reformu policije, reformu sudstva a može i komplet državnog aparata.
glasam za brendiranje naših proizvoda i dizanje poreza na uvoznu robu.
glasam za stimulaciju nataliteta (predložba je bila prvo dijete - 5000KM, drugo dijete 10000KM, treće dijete - žena može ići u penziju)
glasam za brendiranje naših proizvoda i dizanje poreza na uvoznu robu.
glasam za stimulaciju nataliteta (predložba je bila prvo dijete - 5000KM, drugo dijete 10000KM, treće dijete - žena može ići u penziju)
-
zengi
#168 Re: APEL POLICIJI!!!
Ne kontam ovo sa Darvinovom teorijom ali se sa ostalim u potpunosti slazem.anthraxQ wrote:mi imamo policiju i sudove tek da ih imamo. ha ya.
tako ti je i sa profesorima na fakultetu...
i sa doktorima...
sve bagra!
zakon vrijedi samo za one koji ga ne mogu izbjeći.
sjeti se samo frke oko žiranata.
sve je rasulo.
mi samo glumimo državu. nekad mislim kako je tu samo da onemogući, oteža, zakomplikuje i sjebe ono imalo ideje i elana što imam. ova država je pravi primjer Darvinove teorije.
Nije problem đeparos niti bih ja dozvolio nasoj presvijetloj policiji da ikoga suta nogom u glavu... jer kad tad i mi posteni dodjemo na red za sutanje u glavu zbog toga sto nismo upalili zmigavac ili zbog toba sto se drotu ćefnulo.
Problem je kad te ucjenjuju u bolnici i traze ti pare da ti srede da prezivis.
Problem je kad moras dati 10000km da bi mozda dobio posao koji se placa 500km mjesecno.
A jos je veci problem sto mi te viđene ćlanove naseg smijesnog drustva postujemo, cijenimo i ulizujemo im se ko kočići i njih policija nikad nece sutati nogama u glavu. Cak im se i oni ulizuju.
Nece da ih kazne kad u svojim skupocjenim limuzinama idu 100km/h kroz naselje.
Necemo selektivnu pravdu koja za nekog vazi a za nekoga ne.
Ili sve nogom u glavu, ili nikoga.
A ako vec krenemo nogama u glavu, onda idemo sa vrha pa prema dole.
Sto kazes, samo su tu da smetaju, sabotiraju i sjebu i ono malo necega sto se pocne razvijati u poztivnom smijeru.
Zato bih ja da se pitam, totalno raspustio komplet drzavu jer ova drzava je samo varka i zatvor za postene ljude u kojoj svaki vid kriminala i drustvene perverzije čisto cvate.
-
Gears/of/War
#169 Re: APEL POLICIJI!!!
Trazi odgovor od njih a ne ovdje na forumu,nadam se da si im uputio dopis da ti odgovore..zvrcak wrote:Hocete li KONACNO, ukloniti one dzeparose iz Ferhadije??? 3 dana za redom pijem kafu na carsiji, i 3 dana za redom najnormalnije ordiniraju, niko im nista ne radi... One fol napucane, tri cure, i ima nakav lik sa naocalama redovno sa njima... LJUDI IH SLIKALI KAKO KRADU, VI NISTA NE RADITE!!!
Hocete li konacno ukloniti one prosjake iz grada??? Zena kod poste kod bezistana, il uzima tudju djecu il svake godine radja novo, bolesno, da bolesnije nemoze biti... ZNAM DA SE NEMA PARA, al sto ona presjedi i kuka zaradi ko ja za 2 dana na svom poslu!!!
Hoce li neko KONACNO, ukloniti onog dedu sto redovno ljeti pada u nesvjest, i kuka da je izasao iz bolnice, da nije jeo 3 dana itd... A ko je vise od mjesec proveo u krugu oko pozorista na kafama, zna da dedo padne 6 puta u 2 sata, ispred jacih kafica....
Hoce li neko skloniti silne ROME koji prodaju kojekakve parfeme, naocale i kineske aparate ukloniti, sa carsije, ispred trznice, gdje se vrse uzivo ogledi njihovih ostrih zajebancija za KUPUS, i prezenzacija donjeg vesa ko da je razglednica...
Hoce li neko KONACNO skloniti onog sjedog bezobraznog cicu sa Latinske cuprije sto je napravio zelenaru na gajbama??? I njegovog komsiju sto prodaje gace i carape preko puta!!!
Hocete li IKAD, al IKAD, maknuti one lopove sto ordiniraju po samoposlugama, kraduci samo i iskljucivo, MILKE VELIKE, parfeme, Nutelle, i drugu skupu hranu, da se kladimo da udjete sutra u bilo koju samoposlugu, i da pokazete slike bilo kojeg lopova u gradu, sve ih znaju, cure tacno znaju ko je lopov, al POLICIJA nea pojma, pa se desava, da se prijavi kradja, murija dodje, uhapsi ih pusti ih nakon obrade, i onda se oni vrate i prijete radnicama po samoposlugama!!!
ZA KOGA SE ODVAJA OD MOJE PLATE, KOME JA DAJEM I ZASTO???
STA RADI OVA POLICIJA???? Ljude eo gledam, peglaju razni prevaranti, djeci nam redovno pred skolom kabadahije vise otimaju pare, prosjacenje, nelegalna trgovina svim i svacim, dzeparenje na ocigled grada, kradja i lopovluk na svakom cosku, POLICIJA NISTA!!!
- Janjicar
#170 Re: APEL POLICIJI!!!
Upravo takoReligious Fantastic wrote:Apelujem na policiju da svoje uniforme i oružje rasprodaju i proglase fajront u firmi. Bolje će nam biti bez njih.
Barem cu onda znati da se moram cuvat a ovako se uzdam u policiju a oni nista
- Tercius
#171 Re: APEL POLICIJI!!!
Da hoce Bogdom kakav generalni strajk policije bit, al da napunim spajz prvo i sjednem pored prozora i kokice napravim.
-
r_faruk
#172 Re: APEL POLICIJI!!!
jeste li ikada zvali policiju zbog parkiranh vozila ispred ulaza, po trotoarima isl. nazvao sam ih jednom i ispricao o cemu se radi. oni mi preporucili da zovem pauk. nazovem "pauka" oni se ne javljaju.
dakle ima li kakve fajde kod vas........ jeste li pokusali rijesiti ovaj problem?
dakle ima li kakve fajde kod vas........ jeste li pokusali rijesiti ovaj problem?
- Urban B.
#173 Re: APEL POLICIJI!!!
ako je ispred ulaza auto i smeta ti da udjes u isti fino uzmes kesu napunis je vodom a jos bolje nekom farbom i fljas na auto 
- DaffyDuck
#174 Re: APEL POLICIJI!!!
Nemoj biti tako siguran. Sinoc su u mojoj zgradi u 1 iza ponoci regulisali parking u garazir_faruk wrote:jeste li ikada zvali policiju zbog parkiranh vozila ispred ulaza, po trotoarima isl. nazvao sam ih jednom i ispricao o cemu se radi. oni mi preporucili da zovem pauk. nazovem "pauka" oni se ne javljaju.