Apartheid u BiH

Post Reply
Sanjarko

#151 Re: Apartheid u BiH

Post by Sanjarko »

apsidejzi wrote:
Hafis wrote: Vidi ovoga :) Gdje ste ovog delegata dosad skrivali.
Vego, izgleda tiću da ti nisi skontao što je amidža Hafis hotio rijeti s ovim impresivnim tekstom. Malo je kompliciran u odnosu na te standardne antifašističke tekstove na koje si privikao sivu masu.
Da završim u tvom stilu: boli te istina jer sam realno prikazao hinjski pokušaj pravljenja problema tamo gdje ga nema (i da zabiberim do kraja) - a sve u cilju sklapanja mozaika velikobošnjačkog projekta namjenjenog Hrvatima u BiH.
Pogledaj istini u lice i priznaj koliko si zatucan i ti i ovi tvoji kromanjonci u Kiseljaku. Tacno ste za srednjeg vijeka.

Dobro prostudiraj ovu sliku iz Velikobosnjacke Zenice slikane prije par mjeseci pauporedi sa svojom aparthejdskom vukojebinom.

Navrati i do Gorazda da vidis kako srbi iz Foce dolaze do Velikobosnjackog velegrada pognute glavice da zarade svoj komad hljeba. Ne kruha, nego hljeba!

http://m.novi.ba/storage/2017/04/15/thu ... 90x480.jpg

Koja ste vi govna od ljudi. Ono ne moze ni deklarativno osuditi fasizam. U njemackoj takvi osvoje mjesto u parlamentu a pola njemacke protestvuje zbog toga. U ovih govana nema niko da kaze: haloba, to nije uredu. Ne mora uhapsit nikoga, ne mora ni pod imenom reci, ne mora ni pod inicijalima. Ono ne moze ni pod jebenim forumskim nikom osuditi fasizam. Tacno na nivou kromanjonaca.
Bude ovo i za Pesah. Za Hanuku ne znam. Ima i Sinagoga iako je nikad nisam posjetio. Ali nisam ni neku crkvu ili dzamiju isto tako. Nisam nesto toliko religiozan, jesam vjernik ali nisam religiozan.
Hafis

#152 Re: Apartheid u BiH

Post by Hafis »

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170925015

Koliko sam obavješten, izgleda da je ovo bio medijski pucanj u prazno. Čdje su mi sad oni teoretićari i strućnjaci u vezi Kiseljaka.
klixo

#153 Re: Apartheid u BiH

Post by klixo »

Hafis wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170925015

Koliko sam obavješten, izgleda da je ovo bio medijski pucanj u prazno. Čdje su mi sad oni teoretićari i strućnjaci u vezi Kiseljaka.
Taj covjek je psihicki poremecen , dvoje djece je izgubio(distrofija).
On se bukvalno sam poturao da ga uhapse , govorio je u izjavama nek su mu zapalili , SDA ovo SDA ono...
Neka ostane zabiljezeno da se taj covjek druzio i sa Jehovinim svjedocima.
Moze biti i da je zrtveno janje zbog svog stanja i svojih izjava :)
Hafis

#154 Re: Apartheid u BiH

Post by Hafis »

Nebitno. Ovo je iskorišteno za kolektivno ocrnjivanje i harangu na jedan naroa, konkretno u Kiseljaku i šire.

I džaba objašnjavati delegatima da treba sačekati...imali smo primjer džamije u Višićima prije koju godinu, sličan počinitelj, asocijalan lik,

Ali džaba, to se delegati takmičili u epitetima i kvalifikacijama: hrvatski terorizam, fašizam, nacizam, ekstremizam, katolibanizam samo je još falio vaginizam.-
Last edited by Hafis on 25/09/2017 16:02, edited 1 time in total.
GeeTnT

#155 Re: Apartheid u BiH

Post by GeeTnT »

..sad treba samo skontat koji nik nedostaje na listi obrane treceg...
Sanjarko

#156 Re: Apartheid u BiH

Post by Sanjarko »

Cekaj sad. Nije niko zenu prebio samo sto je bila pokrivena, a djecu istjerao iz autobusa samo sto su Boshnjacka, Bosanska djeca. Spinujes sad Hafize.
Sanjarko

#157 Re: Apartheid u BiH

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:Cekaj sad. Nije niko zenu prebio samo sto je bila pokrivena, a djecu istjerao iz autobusa samo sto su Boshnjacka, Bosanska djeca. Spinujes sad Hafize.
Mogao je tako i kakvu Hrvaticu prebit, jer ako niste znali i dan danas baba, baka Hrvatica ali i Srpkinja ima pokrivenih po Bosni.
fakat

#158 Re: Apartheid u BiH

Post by fakat »

Hendrix wrote:Da to je interesantno, njihova prva reakcija je uvijek "I nas je jedan povratnik tamo negdje pretucen" pa onda iduca je "I vi ste nas u II sv. ratu klali i ubijali" i zadnja top level reakcija je "Vi ste nas prije 500 godina pod Turcima ugnjetavali".

A nikad, ali bas nikad da cujes prvu recenicu "Pa to je strasno, treba kazniti pocinioca to se ne smije raditi, uhapsi ga ko god da je" itd itd...

Ja sam neku mladju raju iz Hercegovine upoznao na moru prije par godina i ostao frapiran njihovim pojmljenjem Sarajeva i Zenice naprimjer. Cura meni govori "ja cujem tamo kod vas u Zenici vehabije ganjaju parove po parkovima..." Ja ono gledam i ne vjerujem, hajd sto je to cula ali ona prica o Zenici kao da je to Kabul ili Afganistan, egzoticna destinacija u koju ona nikad i nece pokusati ni slucajno otici. U Sarajevu nikad nije bila, pita kako je tamo, ima li vehabija...pa reko curo draga znas li ti bilo sta o Bosni osim vehabija? Pa eto mi cujemo svasta...pa otidji nekad, pojedi cevape na carsiji...vidi malo. Konstantna propaganda im je totalno poremetila shvatanje Bosne, a da ne govorim da se skolovala u sistemu gdje joj je glavni grad Zagreb i uci povijest kao da je dio Hrvatske.

Jednom rijecju uzas, nove generacije odrastaju sa misljenjem da je tamo iza brda Afganistan i vehabije na svakih 10m.
:thumbup: mada oni vide ono sto zele da vide, cuju sto im godi da cuju, nema potrebe puno objasnjavati, a tu je i provincijski kompleks nekog iz Gruda koji hoce reci da je moderniji od sarajlije ili nekog iz Zenice.
apsidejzi wrote:Zamisli dan kad ce u oba dijela Mostara a i u kiseljaku pisati: BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN kao naovoj slici iznad.

Kad dodjemo do tog nivoa mocemo govoriti o konkurentnosti na evropskom trzistu. Do tada, valja u Gorazde, Zenicu i Tesanj po svoj komad hljeba.
:thumbup:
sinuhe

#159 Re: Apartheid u BiH

Post by sinuhe »

To mora da su jako dobri ljudi. Jesu li Bosnjaci takvi i prema Bosnjacima ili samo Hrvatima i Srbima?
Na koji nacin dolazi do izrazaja u siroj zajednici, u skolama, na radnim mjestima, na ulici?
LARVA

#160 Re: Apartheid u BiH

Post by LARVA »

Pravi im se spalionica smeća kod Visokog. Da ne moraju daleko nositi smeće. Oni se bune. Pišu peticije. :bih:
Mi dole potpisani stanovnici hrvatske nacionalnosti koji žive na prostoru podružnice Muhašinovići i Zimča u MZ Topuzovo polje protivimo se izgradnji Centra za upravljanje otpadom na lokaciji u Očazima bb. (Stočna pijaca) jer smatramo da će budućom izgradnjom navedenog Centra biti ugroženo ljudsko pravo na čist i zdrav okoliš.

Većina stanovništva hrvatske nacionalnosti sa područja općine Visoko nastanjena je na prostoru koji je u neposrednoj blizini lokacije gdje Općina Visoko planira graditi Centar za upravljanje otpadom.
https://visoko.co.ba/stanovnici-hrvatsk ... e-otpadom/
http://visoko.co.ba/uzalud-vam-trud-pri ... u-konjicu/
salik79

#161 Re: Apartheid u BiH

Post by salik79 »

LARVA wrote:Pravi im se spalionica smeća kod Visokog. Da ne moraju daleko nositi smeće. Oni se bune. Pišu peticije. :bih:
Mi dole potpisani stanovnici hrvatske nacionalnosti koji žive na prostoru podružnice Muhašinovići i Zimča u MZ Topuzovo polje protivimo se izgradnji Centra za upravljanje otpadom na lokaciji u Očazima bb. (Stočna pijaca) jer smatramo da će budućom izgradnjom navedenog Centra biti ugroženo ljudsko pravo na čist i zdrav okoliš.

Većina stanovništva hrvatske nacionalnosti sa područja općine Visoko nastanjena je na prostoru koji je u neposrednoj blizini lokacije gdje Općina Visoko planira graditi Centar za upravljanje otpadom.
https://visoko.co.ba/stanovnici-hrvatsk ... e-otpadom/
http://visoko.co.ba/uzalud-vam-trud-pri ... u-konjicu/
Ako bi spalionica bila barem na nivou one koju su prije dvadesetak godina imali u Stuttgartu (za vrijeme moga studija), onda im neko treba objasniti da ce imati apsolutno cist zrak.
LARVA

#162 Re: Apartheid u BiH

Post by LARVA »

Idem na svoju zemlju kod Višegrada.
Kad je Kusturica pravio ono sranje pored Drine i uništio park. Vidim ja, kod mene, kod komšija kamenje izvaljeno, posloženo. Šta je to.
Cestom prema gradu idu građevinski kamioni puni kamena.
Kakvog. Izvaljenog sa imanja, iz zidova, temelja, gdje je ostalo da to četnici nisu uništili u ratu.
Temelji Andrićgrada su napravljeni od kamena moje porušene kuće, i kamena svih protjeranih Bošnjaka iz okoline Višegrada.

Ko je pisao o tome? De bolan. Radi to i ona strana onamo.

Uvijek ista priča.
Image
Image
apsidejzi

#163 Re: Apartheid u BiH

Post by apsidejzi »

sinuhe wrote:To mora da su jako dobri ljudi. Jesu li Bosnjaci takvi i prema Bosnjacima ili samo Hrvatima i Srbima?
Na koji nacin dolazi do izrazaja u siroj zajednici, u skolama, na radnim mjestima, na ulici?
Kakvi god da su, bolji su i civilizirovaniji od fasistickih govana koja razdvajaju djecu po imenu te od istih koji sute i ne osudjuju pri cemu mislim na vlast i crkvu!
hAZNADAR

#164 Re: Apartheid u BiH

Post by hAZNADAR »

apsidejzi wrote:
sinuhe wrote:To mora da su jako dobri ljudi. Jesu li Bosnjaci takvi i prema Bosnjacima ili samo Hrvatima i Srbima?
Kakvi god da su, bolji su i civilizirovaniji od fasistickih govana koja razdvajaju djecu po imenu te od istih koji sute i ne osudjuju pri cemu mislim na vlast i crkvu!
Na jednoj strani su nasilnici ekstremi, adolescenti. sociopate,.... koje drustvo osudi.
Na drugim stranama nasilnici obicni ljudi koji nisu obavezno ni ekstremi ni adolescenti ni sociopate... jer im drustvo aplaudira.

Kada i politicki i vjerski i kulturni,... prvaci u jednom narodu plasiraju tezu otpadnickog naroda bez jezika i nacije,... od obicnih srednjoskolaca i ne mozes ocekivati humanost.

Naravno da je nepopularno reci kod nas bolji a tamo kod drugih gori. Imamo svi ekstreme i nasilnike ali im nije svima motiv isti ni zaledjina.
klixo

#165 Re: Apartheid u BiH

Post by klixo »

Hafis wrote:Nebitno. Ovo je iskorišteno za kolektivno ocrnjivanje i harangu na jedan naroa, konkretno u Kiseljaku i šire.

I džaba objašnjavati delegatima da treba sačekati...imali smo primjer džamije u Višićima prije koju godinu, sličan počinitelj, asocijalan lik,

Ali džaba, to se delegati takmičili u epitetima i kvalifikacijama: hrvatski terorizam, fašizam, nacizam, ekstremizam, katolibanizam samo je još falio vaginizam.-
Danas je pusten isti iz pritvora , nemaju dokaza... Uhvatili su ga na osnovu izjava u kojima psuje SDA...
Hafis

#167 Re: Apartheid u BiH

Post by Hafis »

Au, Faktor. Baci pola u vodu a ono što preostane dobro provjeri pa opet pola baci.
Bt će k'o i ono etničko čišćenje u Neumu na krilima antiislamizma.
Hafis

#168 Re: Apartheid u BiH

Post by Hafis »

Sreća pa nisu ukjlučeni ''nepoznati počinitelji'', tj. hrvatski teroristi.
Bit će na kraju neka svađa oko međe, s tim da u jedne strane dainica radi u matićnom općinskom uredu a kod druge strane netko se nedavno vjenčao.
Taman nešto k'o turska tv safunjaka.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#169 Re: Apartheid u BiH

Post by Truba »

meni je aparthejd kada dolazi na fax FPN lik eselamualejkum i selam svoj subraći svima
onda manjoj skupini zdravo, kako ste, poštovanje ili eventualno dobar dan u najboljem slučaju jer nisu
i tako iz dana u dan se ponavlja

mentalni aparthejd
više bih volio pravi fizički
Rampage

#170 Re: Apartheid u BiH

Post by Rampage »

Hafis wrote:Sreća pa nisu ukjlučeni ''nepoznati počinitelji'', tj. hrvatski teroristi.
Bit će na kraju neka svađa oko međe, s tim da u jedne strane dainica radi u matićnom općinskom uredu a kod druge strane netko se nedavno vjenčao.
Taman nešto k'o turska tv safunjaka.

Ali i dalje ne rješišmo razdvojene autobuse, škole i ugostiteljske objekte.

Ili se tu nema šta rješavati, obzirom da je to način života u Kiseljaku?
Truba

#171 Re: Apartheid u BiH

Post by Truba »

ste je to šuplja dok se vidi koliko ima binacionalnih brakova
Rampage

#172 Re: Apartheid u BiH

Post by Rampage »

Šta je šuplja?

Razdvojene škole, autobusi i ugostiteljski objekti?

Pitao sam te već jednom, nisi odgovorio, vjerovatno ćeš opet podviti rep - ti iz Sarajeva (ako ne griješim da si iz Sa) ne znaš ništa o podjelama u Kiseljaku?
Truba

#173 Re: Apartheid u BiH

Post by Truba »

u ugostiteljske objekte ide ko želi i gdje mu se sviđa to je njihgov problem

u školu ide svak ko želi i gdje želi... ali ako je nekom bošnjaku problem što mu profa dijete uči hrvatskom jeziku nek idu u školu gdje se uči bosanski

također ni hrvatskoj djeci nije problem u sarajevu što uče bosanski... imaju izbor KŠC u kojemu je 50% bošnjaka kojima ne smeta hrvatski jezik ( na primjeru jednog razreda sam vidio da je 75% nehrvata)

za autobuse ne znam
vjerojatno ima veze s lokacijom hrvatskih i bošnjačkih sela kuda razdvoje djecu a i vjerojatno je ko financira taj bus problem
BHCluster

#174 Re: Apartheid u BiH

Post by BHCluster »

Moza bi bilo bolje da uce geografiju i historiju pa da konacno nauce ko su i sta su, ovako samo izgledaju glupo i zatucano. Tako blizu a tako daleko. :lol:
Last edited by BHCluster on 02/10/2017 12:47, edited 1 time in total.
Truba

#175 Re: Apartheid u BiH

Post by Truba »

inače to je ta šuplja i maliciozno zatiranje identiteta djece pod patronatom modernog bosanskog bratstva jedinstva

ja sam to lijepo rekao na primjeru što se KŠCu ne da da ima više odjeljenja po razredu

onda prime bošnjake i srbe koji kasnije psuju školu
a također je psuju oni hrvati koji nisu mogli upisati svoju djecu znači trostruka greška

vjerojatno je slično i u kiseljaku... bošnjaci bi da imaju svoju školu gdje njihova djeca neće gubiti svoj identitet i ujčit će bosanski jezik i kutluru ali za to nema para pa se vrše improvizacije
vjerojatno je slično i s busevima

samo što to nisu busevi za hrvatsku djecu nego za djecu koja pohađaju školu na hrvatskom nastavnom planu i programu

isto kao što ja ne bih mogao na ilidžanskom terminalu ući u autobus koji razvozi radnike BOSNALIJEKA
ili kao đak što ne bih mogao ući u bus djece BOSNA SEMA obrazovanje a da pohađam 3. gimnaziju
Post Reply