Nadam se da mi neko može pomoći oko slijedećeg: gdje u Sarajevu po prihvatljivoj cijeni mogu kupiti aparat za mjerenje krvnog pritiska?
Hvala unaprijed

LP,
Adi
Šta je za tebe prihvatljiva cijena, ako je to 20 KM, nemoj ni kupovati, radije mjeri u apoteci, jer takvi aparati nisu tačni.adi2012 wrote:Pozdrav,
Nadam se da mi neko može pomoći oko slijedećeg: gdje u Sarajevu po prihvatljivoj cijeni mogu kupiti aparat za mjerenje krvnog pritiska?
Hvala unaprijed![]()
LP,
Adi
nisam ni rekao da je digitalni tacan, vec a su ovi od po 20 KM za q...., a svakako je da je zivin najtacniji . . . ali eto i digitalac moze pomoci, a ovaj koji sam ja kupio je odobren od strane Instituta za mjeriteljstvo BiHvalter033 wrote:Ovo je prilicno netacno. Velika vecina digitalnih aparata koja je danas dostupna na trzistu ne mjeri tacno krvni pritisak. Cijena ne igra nikakvu ulogu.Krone wrote:Šta je za tebe prihvatljiva cijena, ako je to 20 KM, nemoj ni kupovati, radije mjeri u apoteci, jer takvi aparati nisu tačni.
Ja sam kupio digitalni Hartman u apoteci 120 KM . . .
OT: Jedini tacan uredjaj je zivin tlakomjer, ako ga igdje mozes naci. Evt. neki od manuelnih barometara. U oba slucaja ti treba i stetoskop..
Da, ali taj mehanički zahtijeva i znanje i dobar sluh tj. osjećaj onog ko mjeriThe Realist wrote:Pa može i na mehaničkom si sam izmjeriti, ako je spojena slušalica sa manžetom![]()
.
Ja najviše njima vjerujem, ali ako se već mora uzimatievo ovo popratiti: http://www.bloodpressureuk.org/BloodPre ... ourmonitor i onda izdvojiti malo više novca za uređaj ( http://www.bhsoc.org//index.php?cID=246 - lista onih koji se preporučuju za kućnu upotrebu).
Ali nemoj uzimati onaj što se stavi na zglob šake, jer ti su jako osjetljivi i jako često lažne rezultate daju.
Gledaj da je svapski. Svabo je Svabostrucnjakdemagog wrote:ima li neko preporuku za solidan digitalni aparat za mjerenje pritiska?
gdje kupiti, koja je cijena, da li se stavlja na podlakticu..?
vidio sam dobar u apotekama, ali mi je 90KM malo previse. s druge strane, ovi na OLX-u za 40KM mi se cine smece.