nuki_cika wrote:
Pazite,zaboravljate jednu stvar vrlo bitnu u svemu ovome.Nadal je robotizovan igrač koji se usredočio od samog početka na taj fiizčki segment i jacinu udaraca ,naravno i kod njega je prevladavao taj talenat kao i kod federera ,ali ne u tolikoj mjeri .Sjećam se prije pet ili 6 godina da je sam nadal govorio da je denevno trenirao po 4 ili 5 sati više nego federer da bi dostigao taj njegov nivo igre .Federer to nije radio i nije toliko trenirao ,jer je imao ugrađen taj "teniski kod" teniskog čarobnjaka ,talenat koji niko do njegove pojave u teniskom svijetu nije posjedovao.Opet to je po meni bili dobra odluka federera ,jer da se maksimalno uredočio na trenirannjei tenis ko zna da li bi ga jutros uopšte i geldali
Možete polemisati i vodiit rasprave ne zanm ti kakave ,ali federer je fedrer ,nadal da je kompletniji igrač od federera bekend bi recimo udarao jendom rukom

Znam ja to prijatelju sve, sve to stoji, i sam gotivim Federera, ima on taj sirovi talenat, koji je neosporan, ali buraz u danasnjem sportu, ustvari odvajkada, rezultat je jedino mjerilo. Svi danas smatraju Schumachera najboljim vozacem u historiji, ili vecina bar, a zasto? Mislis da ima 2-3 titule da bi to isto govorili? Bi sipak...
Mene je uvijek nerviralo kod Federera sto ga je Nadal uspio nadjebati i kad je ovaj najjaci bio, dakle u Federerovom primeu, frajer te dobije, na tvojoj podlozi na Wimbledonu, onda te godinu dana kasnije do placa dovede u Australiji, sije te debelo u medjusobnim duelima, a igralo se na svim podlogama, dakle ne samo na sljaci.
I ja licno smatram da je FedEx najbolje nesto sto nam je podario tenis, ali recimo da sam Nadal, itekako bih imao stosta teniskoj javnosti odgovoriti za to ko je najbolji svih vremena. Imao bih argumente na svojoj strani.