AO 2014
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Di Canio
#2351 Re: AO 2014
Presitne je građe da bi uspio napraviti neku ozbiljniju karijeru...trebamo biti realni i zadovoljni AKO uđe u top 100 
- skafiskafsnjak
#2352 Re: AO 2014
Ma najvise zavisi od pomoci tj. od ulaganja u njega - naravno finansijskog iz cega proizilaze bolji uslovi za treniranje. DO sada je to sve tanko bilo, uglavnom neki mali sponzori i roditelji. U citavoj karijeri zaradio 90 000$, a samo na ovom turniru vise od 70 000$.Di Canio wrote:Presitne je građe da bi uspio napraviti neku ozbiljniju karijeru...trebamo biti realni i zadovoljni AKO uđe u top 100
Da je od pocetka imao sta je trebao, bio bi on u boljoj poziciji ...
PS: a jeste sitan... najvise se vidi na onoj slici kod mreze sa Berdihom...
- Di Canio
#2353 Re: AO 2014
Eh upravo to, bas mi je taj detalj na mrezi sa Berdihom onako zapao za oko...i Berdihovi forhend udarci su najbolje pokazali kako je fizicki slab, kao da se sa djetetom igra.skafiskafsnjak wrote:Ma najvise zavisi od pomoci tj. od ulaganja u njega - naravno finansijskog iz cega proizilaze bolji uslovi za treniranje. DO sada je to sve tanko bilo, uglavnom neki mali sponzori i roditelji. U citavoj karijeri zaradio 90 000$, a samo na ovom turniru vise od 70 000$.Di Canio wrote:Presitne je građe da bi uspio napraviti neku ozbiljniju karijeru...trebamo biti realni i zadovoljni AKO uđe u top 100
- shake69
#2354 Re: AO 2014
Pored Berdycha (196 cm) mnogi izgledaju sitno!skafiskafsnjak wrote:Ma najvise zavisi od pomoci tj. od ulaganja u njega - naravno finansijskog iz cega proizilaze bolji uslovi za treniranje. DO sada je to sve tanko bilo, uglavnom neki mali sponzori i roditelji. U citavoj karijeri zaradio 90 000$, a samo na ovom turniru vise od 70 000$.Di Canio wrote:Presitne je građe da bi uspio napraviti neku ozbiljniju karijeru...trebamo biti realni i zadovoljni AKO uđe u top 100
- skafiskafsnjak
#2355 Re: AO 2014
ahhahahaha- E podatak da je toliko visok nisam imao...pa dobro, u tom slucaju DAmir i nije toliko mal...
Eventualno koji misic vise i dobar je
Ima nade !!!!! hahah
Eventualno koji misic vise i dobar je
Ima nade !!!!! hahah
- shake69
#2356 Re: AO 2014
(Match reports AO) (...)Stationed in the top corner of the stadium and away to the umpires’ right, Dzumhur’s fans were a boisterous bunch all afternoon, their favoured method of support to jump up and down, scarves in the air, after each winning point and cheer wildly. It was a notable contrast to the more choreographed Australian ‘Fanatics’ supporting every home player at Melbourne Park this week. This, however, was a European offering and the atmosphere was no worse for it, only different. 
- ultima_palabra
#2357 Re: AO 2014
Stosur kao ni Hewitt ne može ništa napraviti na domaćem terenu.
- Ajatolah_
#2358 Re: AO 2014
Zaboravili su onog što je zavijao poslije svakog poena...shake69 wrote:(Match reports AO) (...)Stationed in the top corner of the stadium and away to the umpires’ right, Dzumhur’s fans were a boisterous bunch all afternoon, their favoured method of support to jump up and down, scarves in the air, after each winning point and cheer wildly. It was a notable contrast to the more choreographed Australian ‘Fanatics’ supporting every home player at Melbourne Park this week. This, however, was a European offering and the atmosphere was no worse for it, only different.
- shmizlica
#2359 Re: AO 2014
jel zijanila od ane? malo sam virnula na pauzi kad je bilo 1:1ultima_palabra wrote:Stosur kao ni Hewitt ne može ništa napraviti na domaćem terenu.
- Banksy
#2360 Re: AO 2014
shake69 wrote:
Gledao. Ocekivao sam 10 osvojenih gemova a potajno i set, ako se posloze sve stvari, ali to bi bilo previse. Ipak, nekoliko sjajnih poena i borbenost zbog koje su mu cestitali i reporteri.Najvazniji je vidljiv prostor za napredak. Od serve, return-a do udaraca. Odlicno iskustvo i garancija da ce godinu zavrsiti blizu ako ne i u Top 100. Odlicna finansijska injekcija a i preporuka da mu Residbegovic iz BH Telecoma vec naredne sedmice ponudi podebljan sponzorski ugovor. Hvala, Damire, sto si BiH napokon postavio na tenisku kartu svijeta a nas ucinio ponosnima. Ocekujem od Mirze nesto slicno do kraja godine. Deset dana bh. tenisa koje nikad zaboraviti necemo!
-
Ninoz
#2361 Re: AO 2014
vidim mnogi govore o misicima u tenisu, da damir treba misicne mase
haha
damir treba raditi na eksplozivnosti nogu jer sa svojom visinom on se samo treba truditi biti sto eksplozivniji i brzi.ocit je primjer u david ferreru, koji je cak veci od damira koji centimetar (ali je opet nizak), koji je nevjerovatno eksplozivan te tako nadoknadjuje 10-15cm visinskog hendikepa
pogledajte samo federera, mislite da je razvijeniji njegov gornji dio tijela od damirovog ? ali pogledajte federeru noge...
sa strucnog stajalista njegove noge su medju najperfektinijm u historiji sporta, on, muhammed ali, tyson...
kada bi damir radio na rastu misicne mase samo bi se ukrutio i njegovi udarci bi bili manje eksplozivni, te bi izgubio zamah koji ima.
damir samo treba igrati i igrati... steci iskustva igranjem
ja predvidjam damiru solidnu karijeru sa rankingom oko 30-50. mjesta.sa takvim rankingom bi ucestvovao na GS turnirima mastersima iz serije 1000,500,250...
p.s. na oficijelnim stranicama pise da je damir visok 175cm...
on je zapravo visok oko 171-172cm
damir treba raditi na eksplozivnosti nogu jer sa svojom visinom on se samo treba truditi biti sto eksplozivniji i brzi.ocit je primjer u david ferreru, koji je cak veci od damira koji centimetar (ali je opet nizak), koji je nevjerovatno eksplozivan te tako nadoknadjuje 10-15cm visinskog hendikepa
pogledajte samo federera, mislite da je razvijeniji njegov gornji dio tijela od damirovog ? ali pogledajte federeru noge...
sa strucnog stajalista njegove noge su medju najperfektinijm u historiji sporta, on, muhammed ali, tyson...
kada bi damir radio na rastu misicne mase samo bi se ukrutio i njegovi udarci bi bili manje eksplozivni, te bi izgubio zamah koji ima.
damir samo treba igrati i igrati... steci iskustva igranjem
ja predvidjam damiru solidnu karijeru sa rankingom oko 30-50. mjesta.sa takvim rankingom bi ucestvovao na GS turnirima mastersima iz serije 1000,500,250...
p.s. na oficijelnim stranicama pise da je damir visok 175cm...
on je zapravo visok oko 171-172cm
- Logovan
#2362 Re: AO 2014
Ja nisam gledao kraj meča, zaspao bio zajedno sa upaljenim televizorom.
Damire svaka čast za ostvareni rezultat. Čestitam.
Namučio se sa njim da povede 1:0, dok mu je ostatak meča duplo lakše išao ali ne može se reći da ga je razbio k'o beba zvečku. 
Damire svaka čast za ostvareni rezultat. Čestitam.
Ma gdje ga je ba razbio...x_lecter wrote:Od muhe pravimo slona ... Mali je realno imao srece u kvalifikacijama gdje su mu dosli 150+ rangirani igraci ... Dodig da nije predao, uzeo bi glat ... Berdih ga razbi ko beba zvecku ... Nazalost Damir ce za svega par mjeseci vratite se gdje realno i pripada a to je 200+ ranking.
- Edin H.
#2363 Re: AO 2014
Mora Damir otici malo kod Kristijana Golubovica na trening da se malo nabilda i nabije snagom.
Onda neko bi ga morao istrenirati da kada servira ne gleda lopticu.
Uglavnom imao je nekoliko briljantnih poteza da su se i reporteri cudili, ali je nezgodno kada si toliko fizicki slabiji.
Onda neko bi ga morao istrenirati da kada servira ne gleda lopticu.
Uglavnom imao je nekoliko briljantnih poteza da su se i reporteri cudili, ali je nezgodno kada si toliko fizicki slabiji.
- It_is_a_Leclerc
#2364 Re: AO 2014
Svi Damirovi nedostaci su popravljivog karaktera - od nešto slabijih mišića do servisa. Protiv koga da on uvježba dobar servis ?! Protiv Radua Albota ?! Dajte ljudi... Ja duboko vjerujem da se u ovom sportu iskustvom postiže više nego treningom, a Damir je tek mlađi senior, prije tri godine napustio juniorsku konkurenciju, i za njega ima vremena da u narednih 10-ak godina bude dobar teniser.
Ja se duboko nadam da će BH Telecom produžiti sponzorski ugovor, da će uletiti i koje ministarstvo, makar jednokratno, dok traje ova euforija, i da će Damir sebi priuštiti nekog solidnog trenera, makar iz Srbije. Jer, vraga bi Ivanović i Đoković bili to što jesu da s njima, u godinama u kojima je Damir, nije radio Nikola Pilić.
Elem. Sinoćnji meč je bio izvaredna prilika da se Damir predstavi javnosti i svi su imali samo riječi hvale - od komentatora, preko Berdicha do Beckera. Znači to puno i otvara mnoga vrata, nadam se da će Damir odabrati prava.
Ja se duboko nadam da će BH Telecom produžiti sponzorski ugovor, da će uletiti i koje ministarstvo, makar jednokratno, dok traje ova euforija, i da će Damir sebi priuštiti nekog solidnog trenera, makar iz Srbije. Jer, vraga bi Ivanović i Đoković bili to što jesu da s njima, u godinama u kojima je Damir, nije radio Nikola Pilić.
Elem. Sinoćnji meč je bio izvaredna prilika da se Damir predstavi javnosti i svi su imali samo riječi hvale - od komentatora, preko Berdicha do Beckera. Znači to puno i otvara mnoga vrata, nadam se da će Damir odabrati prava.
- MOSALJOZE
#2365 Re: AO 2014
Nešto si bio odsutan kad je Damir poharao u kvalifikacijama,i bez izgubljenog seta prošao preko Hajeka do Dodika,i uz sportsku sreću,koja je došla zasluzeno prodje i dodika.I normalno da će igrač koji je na atp listi 180 ili koji već izgubiti od 7 igrača na svijetu.Jesmo mi trebali nešto očekivati više?Ja mislim da je i ovo dovoljno,a to što mi hoćemo da nam svi sportisti budu svjetski prvaci to je nešto drugo.Kako me nerviraju komentari kao tvoji to je nevjerovatno.x_lecter wrote:Od muhe pravimo slona ... Mali je realno imao srece u kvalifikacijama gdje su mu dosli 150+ rangirani igraci ... Dodig da nije predao, uzeo bi glat ... Berdih ga razbi ko beba zvecku ... Nazalost Damir ce za svega par mjeseci vratite se gdje realno i pripada a to je 200+ ranking.
Evo normalnog komentara gospodina "Rekao mi je da sam napravio veliku stvar, da me prati i da sam sve mečeve odigrao jako dobro. Rekao je i to da je Berdych trenutno bolji i iskusniji, ali da sam ja blizu tog nivoa i da vjeruje da ću uskoro biti puno, puno bolje rangiran. Također, kazao je da bi me opet volio vidjeti na ovako velikim turnirima i da igra protiv mene. Vrlo bitna stvar koju mi je rekao da igru i motivaciju koju trenutno imam, prebacim na manje turnire koji predstoje. On vjeruje da imam veliku budućnost u tenisu i da ću biti jedan od vrhunskih igrača", kaže Džumhur o razgovoru sa Đokovićem
Oni su bili glavna atrakcija u Melbournu i drago mi je što su ušli u historiju kao jedini koji su unijeli harmoniku na teniske terene
-
Arsene Wenger
#2366 Re: AO 2014
To sa visinom može, a i ne mora biti hendikep. Kao što reče neko prije, sve je u brzini. Logično da visočiji igrači imaju veći radijus zamaha, samim tim i jače udaraju loptu, bolje serviraju, a također imaju veći dohvat ruke, ali sve se to može djelimično ili u potpunosti nadoknaditi brzinom. Trenutno treći igrač na ATP listi je David Ferrer, španac visok 1.75cm. Poznat po brzini, izdržljivosti i kondiciji kao i dobroj tehnici, iako nije poznat po jačini udarca, protivnike iscrpljuje razvlačenjem po terenu, nije za igranja na mreži (logično, jel), al zahvaljujući svojoj brzini stiže svaku loptu. Damir sve to može i bolje.
- Ajatolah_
#2367 Re: AO 2014
Super bi mu došle jedno 3-4 hiljade sklekova.Edin H. wrote:Mora Damir otici malo kod Kristijana Golubovica na trening da se malo nabilda i nabije snagom.
- It_is_a_Leclerc
#2368 Re: AO 2014
Jel mi može neko reći, koliko bodova donose ovi challengeri i futuresi koje igra Damir i kakve su šanse da s njima dođe do TOP 100 do kraja godine ?
- red evil
#2369 Re: AO 2014
Zavisi koliko novca dajuIt_is_a_Leclerc wrote:Jel mi može neko reći, koliko bodova donose ovi challengeri i futuresi koje igra Damir i kakve su šanse da s njima dođe do TOP 100 do kraja godine ?
Ima šanse možda i do RG, jer ne brani skoro ništa bodova do juna a poslije juna brani oko 160 bodova. Sad uskoro slijedi sezona šljake i tu možemo dosta dobre rezultate očekivat.
Odličan rezultat Damira, imajući u vidu s kim je igrao. Jednostavno dalje se nije moglo, Berdych pobjeđuje i dosta bolje rangirane tenisere sličnim rezultatom. Damir mora nastavit u ovom ritmu, ne bi trebao da stagnira već da napreduje i da još više trenira.
-
Ninoz
#2370 Re: AO 2014
bude li osvajao turnire moze uci jer mu do top100 fali nekih 200 poena, ali ljudi nemojte se nadati ulasku u top 100 tako brzo...
jednostavno to ne ide tako u tenisu.u tenisu moras biti konstantan, jer brzo se dignes a jos brze padas.pogledajte smao atp listu, pa david goffin koji je izuzetan talenat (ruku na srce bolji igrac od damira puno) je 111. na svijetu
ili da vam je lakse shvatiti evo igraca koji se nalaze u top 100-200:
llodra,baghdatis,paul-henry mathieu,de bakker,belluci,zemlja,mallise,zverev,ryan harison...
ovo su ipak igraci koji konstantno igraju jake turnire, tu su na GS mastersima 1000,500 itd (nisu svako takmicenje tu, ali cesce jesu nego sto nisu).treba shvatiti da ce damir polako napredovati, sansa da udje u glavni zrijeb rolland garosa je iskreno manja od 50% tako da se ne trebate razocarati...
njegovo je da igra challengere i itf futurese, te da pokusa preko kvalifikacija ulaziti u GS turnire.
kada bude na ovim turnirima imao score u godini lupam 40-5, znaci da je zreo za turnire jace konkurencije...
Samo naprijed Damire !
jednostavno to ne ide tako u tenisu.u tenisu moras biti konstantan, jer brzo se dignes a jos brze padas.pogledajte smao atp listu, pa david goffin koji je izuzetan talenat (ruku na srce bolji igrac od damira puno) je 111. na svijetu
llodra,baghdatis,paul-henry mathieu,de bakker,belluci,zemlja,mallise,zverev,ryan harison...
ovo su ipak igraci koji konstantno igraju jake turnire, tu su na GS mastersima 1000,500 itd (nisu svako takmicenje tu, ali cesce jesu nego sto nisu).treba shvatiti da ce damir polako napredovati, sansa da udje u glavni zrijeb rolland garosa je iskreno manja od 50% tako da se ne trebate razocarati...
njegovo je da igra challengere i itf futurese, te da pokusa preko kvalifikacija ulaziti u GS turnire.
kada bude na ovim turnirima imao score u godini lupam 40-5, znaci da je zreo za turnire jace konkurencije...
Samo naprijed Damire !
- red evil
#2371 Re: AO 2014
Nemoj samo ITF Futures turnire, to je dva koraka unazad. On treba da igra challengere i ATP turnire, prevazišao je Futures turnire. A i više nema pravo ni da ih igra jer je ušao u TOP 150 a ti igrači to ne mogu igrat.Ninoz wrote:bude li osvajao turnire moze uci jer mu do top100 fali nekih 200 poena, ali ljudi nemojte se nadati ulasku u top 100 tako brzo...
Samo naprijed Damire !
-
Iker C
#2372 Re: AO 2014
Jutros je po meni Damir odigrao loš meč, Čeh nije bio na svojoj razini pa je rezultat solidan po Damira. Damir je svoju najbolju igru po meni pružio u trećem setu kada je pokazao da ima kvaliteta da se nosi sa najvećim. Džumhur prije svega treba malo analizirati kako servira Tipsarević koji nije nešto pretjerano viši od njega a sasvim solidno servira. Također pravi vrlo male pauze između prvog i drugog servisa što uzrokuje veći broj duplih pogrešaka. Džumur nikada neće imati jake udarce ali mora težiti da crta po terenu jer sigurn ima inteligenciju za to. Ovaj rezultat na AO je nestvaran ali treba biti iskren i reći da je ovo više plod sreće nego Damirove igre. Tu ne mislim na kvalifikacije gdje je dobio solidne igrače i te će igrače ove godine mora ti dobivati u kontinuitetu kao bi opstao u TOP 150. Treba istaći da je šljaka omiljena Džuhurova podloga te očekujem da može ove godine izboriti RG uz povoljan žrijeb u kvalifikacijama. Ova godina je ključna jer mora napraviti dobru zalihu bodova za početak slijedeće godine kada će braniti 70 bodova na AO, jer iskreno teško da može ponoviti ovakav rezultat ako ne unaprijedi sve segmente svoje igre.
-
radostan dan
#2373 Re: AO 2014
BERDIH POZITIVAN NA TESTU.
šta to sad znači, mjenja li se šta?
- MOSALJOZE
#2375 Re: AO 2014
Jel zajebancija??????Pa valjda je logično da Damir prodje,ili me furašradostan dan wrote:![]()
![]()
![]()
BERDIH POZITIVAN NA TESTU.
šta to sad znači, mjenja li se šta?