Antivirus program
Moderator: Benq
- kokuz_sa
#26 Re: Antivirus program
ja evo upravo instalisao Vipre Antivirus 2012
djeluje jako jednostavan,i ima stalnu zastitu i jos nekih opcija kamaru i evo skenira komp nasao je vec desetak trojanaca i cega vec sto prijasnji oginalni Mcafee nije mogao prikazati..
i sto mi je drago napokon me je rijesio onog glupog virusa sa USB-a koji sam pokupio u nekoj kopirnici pri printanju
djeluje jako jednostavan,i ima stalnu zastitu i jos nekih opcija kamaru i evo skenira komp nasao je vec desetak trojanaca i cega vec sto prijasnji oginalni Mcafee nije mogao prikazati..
i sto mi je drago napokon me je rijesio onog glupog virusa sa USB-a koji sam pokupio u nekoj kopirnici pri printanju
- Creasy
#27 Re: Antivirus program
Imao sam NOD32 (trial), pa ga izbrisao i instalirao Avast iz razloga sto procitah ovde da je besplatan. Medjutim, koliko vidim i ovaj besplatni traje samo 30 dana.
Znaci opet mi slijedi peglanje kao i sa NOD-om, reinstaliranje svakih mjesec dana?!
Znaci opet mi slijedi peglanje kao i sa NOD-om, reinstaliranje svakih mjesec dana?!
-
dragan.s
#28 Re: Antivirus program
Imaš na njihovoj stranici 3 verzije. Izgleda da si izabrao pogrešnu. Tebi sa ove stranice treba prvi:Creasy wrote:Imao sam NOD32 (trial), pa ga izbrisao i instalirao Avast iz razloga sto procitah ovde da je besplatan. Medjutim, koliko vidim i ovaj besplatni traje samo 30 dana.![]()
http://www.avast.com/free-antivirus-download
i on je stvarno besplatan. Doduše ponekad iskaču reklamni pop-up-ovi, ali ne često.
- Creasy
#29 Re: Antivirus program
dragan.s wrote:Imaš na njihovoj stranici 3 verzije. Izgleda da si izabrao pogrešnu. Tebi sa ove stranice treba prvi:Creasy wrote:Imao sam NOD32 (trial), pa ga izbrisao i instalirao Avast iz razloga sto procitah ovde da je besplatan. Medjutim, koliko vidim i ovaj besplatni traje samo 30 dana.![]()
http://www.avast.com/free-antivirus-download
i on je stvarno besplatan. Doduše ponekad iskaču reklamni pop-up-ovi, ali ne često.
Ma taj sam cini mi se i instalirao, od 61,2MB.
- Digla_da_kreci
#30 Re: Antivirus program
Creasy, avast ti trazi upgrade koji kosta, ti kliknes da neces i nastavis imati free.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#31 Re: Antivirus program
kad otvoris avast idi na odrzavanje/registracija,upisi podatke koji se traze i imas licencu godinu dana
- Creasy
#32 Re: Antivirus program
Digla_da_kreci wrote:Creasy, avast ti trazi upgrade koji kosta, ti kliknes da neces i nastavis imati free cijelu godinu.
E onda je vjerovatno to kvaka.
Hvala na odgovoru!
- Creasy
#33 Re: Antivirus program
grunt wrote:kad otvoris avast idi na odrzavanje/registracija,upisi podatke koji se traze i imas licencu godinu dana
Evo pise datum isteka licence 19.02.2013.
- Digla_da_kreci
#34 Re: Antivirus program
Eto super, kad ti istekne ta licenca, dobit ces na email obavijest i samo produzis i to je to. 
- Dupli_skalp
#35 Re: Antivirus program
mogao si nastaviti koristiti nod32, samo s neta skidaš username i password i ukucaš.Creasy wrote:Imao sam NOD32 (trial), pa ga izbrisao i instalirao Avast iz razloga sto procitah ovde da je besplatan. Medjutim, koliko vidim i ovaj besplatni traje samo 30 dana.![]()
otišao si bukvalno s konja na magarca
- Creasy
#36 Re: Antivirus program
eyesburn wrote:mogao si nastaviti koristiti nod32, samo s neta skidaš username i password i ukucaš.Creasy wrote:Imao sam NOD32 (trial), pa ga izbrisao i instalirao Avast iz razloga sto procitah ovde da je besplatan. Medjutim, koliko vidim i ovaj besplatni traje samo 30 dana.![]()
Skinem username i password koji u roku od 3-4 dana blokiraju. Takodje NOD32 sam blokira neke stranice sa kojih se skidaju te sifre. Dojadilo mi da se peglam sa tim...
- Dupli_skalp
#37 Re: Antivirus program
rijetko koji nakon 3-4 dana se blokiraju. većinom duže traju.Creasy wrote:eyesburn wrote:mogao si nastaviti koristiti nod32, samo s neta skidaš username i password i ukucaš.Creasy wrote:Imao sam NOD32 (trial), pa ga izbrisao i instalirao Avast iz razloga sto procitah ovde da je besplatan. Medjutim, koliko vidim i ovaj besplatni traje samo 30 dana.![]()
Skinem username i password koji u roku od 3-4 dana blokiraju. Takodje NOD32 sam blokira neke stranice sa kojih se skidaju te sifre. Dojadilo mi da se peglam sa tim...
a prije otvaranja tih stranica samo isključiš nod32 privremeno. za neke uopšte i ne trebaš isključivati.
p.s. ako si htio neki free AV, najbolje da si išao na MSE (microsoft security essentials).
- touch brain
#38 Re: Antivirus program
ja sam dugo eksperimentisao i za sada imam dobitnu kombinaciju od koje nijedan virus nije uspio pobjeci (ustvari nijedan nije ni uspio uletit na racunar)
1) Microsoft Security Essentials
2)Malwarebytes
3)Hitman Pro 3.5 (hitman je brutalan )
1) Microsoft Security Essentials
2)Malwarebytes
3)Hitman Pro 3.5 (hitman je brutalan )
- Richard Wagner
#39 Re: Antivirus program
profići ne koriste antiviruse
-
Mustang1
#40 Re: Antivirus program
Nisam nikada imao antivirus ali sada novi komp pa et hajd nek imam i to
Skinuo sam avast free neki i ubacio key jel sa torrenta je skinuto
A skinuo sam i internet security avast .. ali ne mogu oba zajedno biti na kompu samo jedan .. koji mi je bolje ostavit ?
Oba imaju registraciju 
- Dupli_skalp
#41 Re: Antivirus program
niti jedan.Bubalo1 wrote:Nisam nikada imao antivirus ali sada novi komp pa et hajd nek imam i toSkinuo sam avast free neki i ubacio key jel sa torrenta je skinuto
A skinuo sam i internet security avast .. ali ne mogu oba zajedno biti na kompu samo jedan .. koji mi je bolje ostavit ?
Oba imaju registraciju
nod32/eset smart security ili MSE ako ćeš free.
-
Fauja Singh
#42 Re: Antivirus program
Ma ako ces free stavi Aviru, odlicnu detekciju ima. Sjecam se prije godinu-dvije da mi se amidza kleo u NOD32, a tad kod Avire bila neka promocija gdje su se dijelili kljucevi za premium verziju, i stavi on Aviru poslije NOD-a i par virusa mu nadje... Zadnji put mu bio za Bajram i vidim u donjem dijelu mu jos uvijek Avirin kisobran stoji 
- Qler
#43 Re: Antivirus program
MSE, nema dalje, radi ko' doxa, ne jede resurse...
- R9..
#44 Re: Antivirus program
NOD 32 Antivirus 5
Ne trazi mi user i pass nikako...valjda sto sam koristio marafix slican kao na
NOD 32 Antivirus 4
mozes ga naci na piratebay
Ne trazi mi user i pass nikako...valjda sto sam koristio marafix slican kao na
NOD 32 Antivirus 4
mozes ga naci na piratebay
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#45 Re: Antivirus program
stroga normala wrote:Ma ako ces free stavi Aviru, odlicnu detekciju ima. Sjecam se prije godinu-dvije da mi se amidza kleo u NOD32, a tad kod Avire bila neka promocija gdje su se dijelili kljucevi za premium verziju, i stavi on Aviru poslije NOD-a i par virusa mu nadje... Zadnji put mu bio za Bajram i vidim u donjem dijelu mu jos uvijek Avirin kisobran stoji
- žulijan asanž
#46 Re: Antivirus program
ja sam platio premium aviru, cini mi se nesto oko 7 eura
i nikad zadovoljniji nisam bio sa AV
tako da moj glas definitivno ide za aviru
i nikad zadovoljniji nisam bio sa AV
tako da moj glas definitivno ide za aviru
- touch brain
#47 Re: Antivirus program
bas sam gledao na youtubu nekog lika koji je testirao skoro sve ove vodece AV programe....na njegovo iznanadjenje a i moje, avira (free cini mi se)je bila medju losijima..avast je bio 100% uspjesan
- Richard Wagner
#48 Re: Antivirus program
a kako vi skupljate viruse?
- TAFKAP
#49 Re: Antivirus program
Usput ako gdje kojeg vidimo.Richard Wagner wrote:a kako vi skupljate viruse?
AV-TEST.org
31st January 2012. The AV-TEST AWARD 2011 is presented to the most effective malware-protection solutions on the basis of all certification tests carried out in the year 2011. The best products for home users are as follows:
The BEST PROTECTION AWARD 2011 goes to: Bitdefender Internet Security
The BEST REPAIR AWARD 2011 goes to: Kaspersky Internet Security
The BEST USABILITY AWARD 2011 goes to: ESET Smart Security
You can find more information about the AV-TEST AWARD 2011 in the corresponding PDF file, which is available in English and German.
Inace koristim ESET AntiVirus 4, moja preporuka za one koji bas i nisu upuceni sa svom tematikom Virusa i AntiVirusa je Microsoftov Security Essentials + redovni i neposredni updateovi operativnog sistema kao i Jave i Flasha, radi sigurno u pozadini.
-
zLatk0
#50 Re: Antivirus program
Bitdefender - pravo zadovoljan sam bio sa njim, trial cak imao..
Sada ga i nemam, tj upalim malwarebytes 1-2 u 15 na full scan, a i koristim WOT za browser, tajo da i tu blokira dosta virusa..
Sada ga i nemam, tj upalim malwarebytes 1-2 u 15 na full scan, a i koristim WOT za browser, tajo da i tu blokira dosta virusa..