antitetanusna injekcija?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
van Basten

#1 antitetanusna injekcija?

Post by van Basten »

Dakle, prije neki dan moj poznanik se nabio na eksere (Kom 2) i ide dalje sva potrebna obrada medicinska, sve do trenutka gdje je trebao primiti AnaTe injekciju. Kažu na CUM-u - nema. Infektivna - nema. Apoteke - nema... tražeći tako injekciju, sreo je ženu koja mu reče da je injekciju nabavila u Zenici !? :roll:
Kako je moguće da nijedna zdravstvena ustanova nema tu injekciju kod sebe, pogotovo u ljetnom periodu kada su povrede koje, između ostalog, podrazumijevaju AnaTe tretman učestalije? Ko je odgovoran za to? Ko je trebao to nabavaiti a nije? Kako to da se o tome ne priča, pošto kažu na klinici da ima i dva mjeseca kako nemaju te injekcije ili imaju samo spradično? ...?
duboka_misao

#2 Re: antitetanusna injekcija?

Post by duboka_misao »

Onda je moja mama imala srece neki dan isla u hitnu zbog krpelja i primila AT, to kod njih ruski rulet hoces li naici na `zalihe` ( vrhunac 10 komada)
Gavaz

#3 Re: antitetanusna injekcija?

Post by Gavaz »

Zar u ovoj državi išta više može da nas iznenadi?
teAMICA

#4 Re: antitetanusna injekcija?

Post by teAMICA »

van Basten wrote:Dakle, prije neki dan moj poznanik se nabio na eksere (Kom 2) i ide dalje sva potrebna obrada medicinska, sve do trenutka gdje je trebao primiti AnaTe injekciju. Kažu na CUM-u - nema. Infektivna - nema. Apoteke - nema... tražeći tako injekciju, sreo je ženu koja mu reče da je injekciju nabavila u Zenici !? :roll:
Kako je moguće da nijedna zdravstvena ustanova nema tu injekciju kod sebe, pogotovo u ljetnom periodu kada su povrede koje, između ostalog, podrazumijevaju AnaTe tretman učestalije? Ko je odgovoran za to? Ko je trebao to nabavaiti a nije? Kako to da se o tome ne priča, pošto kažu na klinici da ima i dva mjeseca kako nemaju te injekcije ili imaju samo spradično? ...?
:shock:
i ja sam čula za to, mišljah da je šuplja... :x
Troll_Happens

#5 Re: antitetanusna injekcija?

Post by Troll_Happens »

stvarno nema poznanica pala na rolama sva se ziva izubijala... isto nije mogla da nadje... ko fol nemaju... jaka zemlja...
ako nemaju osnovnih lijekova sta ocekivat za nesto ozbiljnije i potrebnije tuga... :(
starii

#6 Re: antitetanusna injekcija?

Post by starii »

provjeri u istocnom sarajevu...
Nazif_Gljiva

#7 Re: antitetanusna injekcija?

Post by Nazif_Gljiva »

duboka_misao wrote:Onda je moja mama imala srece neki dan isla u hitnu zbog krpelja i primila AT, to kod njih ruski rulet hoces li naici na `zalihe` ( vrhunac 10 komada)
Kakav AT za krpelja!? Ono sto joj treba je Heramicin i mora na DIP (mikrobiologija) da se testira na bakteriju Borellia Burgdorferi.
Wind

#8 Re: antitetanusna injekcija?

Post by Wind »

Do sada je "uvijek" bilo doza u apoteci u zgradi hitne pomoci...ako nekome zatreba najbolje je tamo otici... :bih:
irconbih

#9 Re: antitetanusna injekcija?

Post by irconbih »

Sedmog ovog mjeseca se nabio na armaturu i isto me poslali u apoteku po injekciju. Nađoh u jednoj privatnoj na Ilidži, 3 KM ampula. Sad će biti kad kreneš u Hitnu, ponesi šta ti treba. Zavoji, šprice, flasteri, itd.
van Basten

#10 Re: antitetanusna injekcija?

Post by van Basten »

irconbih wrote:Sedmog ovog mjeseca se nabio na armaturu i isto me poslali u apoteku po injekciju. Nađoh u jednoj privatnoj na Ilidži, 3 KM ampula. Sad će biti kad kreneš u Hitnu, ponesi šta ti treba. Zavoji, šprice, flasteri, itd.
da, najveći fol je u tome što je ampula toga vrlo jeftina... eto 3KM u završnoj prodaji... da je nabavna 100KM pa bi čovjek i razumio donekle da je došlo do nestašice, ono nema se para, recesija, folovi - golovi... ali da ne mogu nabaviti lijek za 1, 1,5 KM po ampuli... :-)
Post Reply