Kako je moguće da nijedna zdravstvena ustanova nema tu injekciju kod sebe, pogotovo u ljetnom periodu kada su povrede koje, između ostalog, podrazumijevaju AnaTe tretman učestalije? Ko je odgovoran za to? Ko je trebao to nabavaiti a nije? Kako to da se o tome ne priča, pošto kažu na klinici da ima i dva mjeseca kako nemaju te injekcije ili imaju samo spradično? ...?
antitetanusna injekcija?
- van Basten
#1 antitetanusna injekcija?
Dakle, prije neki dan moj poznanik se nabio na eksere (Kom 2) i ide dalje sva potrebna obrada medicinska, sve do trenutka gdje je trebao primiti AnaTe injekciju. Kažu na CUM-u - nema. Infektivna - nema. Apoteke - nema... tražeći tako injekciju, sreo je ženu koja mu reče da je injekciju nabavila u Zenici !?
Kako je moguće da nijedna zdravstvena ustanova nema tu injekciju kod sebe, pogotovo u ljetnom periodu kada su povrede koje, između ostalog, podrazumijevaju AnaTe tretman učestalije? Ko je odgovoran za to? Ko je trebao to nabavaiti a nije? Kako to da se o tome ne priča, pošto kažu na klinici da ima i dva mjeseca kako nemaju te injekcije ili imaju samo spradično? ...?
-
duboka_misao
#2 Re: antitetanusna injekcija?
Onda je moja mama imala srece neki dan isla u hitnu zbog krpelja i primila AT, to kod njih ruski rulet hoces li naici na `zalihe` ( vrhunac 10 komada)
-
Gavaz
#3 Re: antitetanusna injekcija?
Zar u ovoj državi išta više može da nas iznenadi?
-
teAMICA
#4 Re: antitetanusna injekcija?
van Basten wrote:Dakle, prije neki dan moj poznanik se nabio na eksere (Kom 2) i ide dalje sva potrebna obrada medicinska, sve do trenutka gdje je trebao primiti AnaTe injekciju. Kažu na CUM-u - nema. Infektivna - nema. Apoteke - nema... tražeći tako injekciju, sreo je ženu koja mu reče da je injekciju nabavila u Zenici !?![]()
i ja sam čula za to, mišljah da je šuplja...
- Troll_Happens
#5 Re: antitetanusna injekcija?
stvarno nema poznanica pala na rolama sva se ziva izubijala... isto nije mogla da nadje... ko fol nemaju... jaka zemlja...
ako nemaju osnovnih lijekova sta ocekivat za nesto ozbiljnije i potrebnije tuga...
ako nemaju osnovnih lijekova sta ocekivat za nesto ozbiljnije i potrebnije tuga...
- starii
#6 Re: antitetanusna injekcija?
provjeri u istocnom sarajevu...
-
Nazif_Gljiva
#7 Re: antitetanusna injekcija?
Kakav AT za krpelja!? Ono sto joj treba je Heramicin i mora na DIP (mikrobiologija) da se testira na bakteriju Borellia Burgdorferi.duboka_misao wrote:Onda je moja mama imala srece neki dan isla u hitnu zbog krpelja i primila AT, to kod njih ruski rulet hoces li naici na `zalihe` ( vrhunac 10 komada)
-
Wind
#8 Re: antitetanusna injekcija?
Do sada je "uvijek" bilo doza u apoteci u zgradi hitne pomoci...ako nekome zatreba najbolje je tamo otici... 
-
irconbih
#9 Re: antitetanusna injekcija?
Sedmog ovog mjeseca se nabio na armaturu i isto me poslali u apoteku po injekciju. Nađoh u jednoj privatnoj na Ilidži, 3 KM ampula. Sad će biti kad kreneš u Hitnu, ponesi šta ti treba. Zavoji, šprice, flasteri, itd.
- van Basten
#10 Re: antitetanusna injekcija?
da, najveći fol je u tome što je ampula toga vrlo jeftina... eto 3KM u završnoj prodaji... da je nabavna 100KM pa bi čovjek i razumio donekle da je došlo do nestašice, ono nema se para, recesija, folovi - golovi... ali da ne mogu nabaviti lijek za 1, 1,5 KM po ampuli...irconbih wrote:Sedmog ovog mjeseca se nabio na armaturu i isto me poslali u apoteku po injekciju. Nađoh u jednoj privatnoj na Ilidži, 3 KM ampula. Sad će biti kad kreneš u Hitnu, ponesi šta ti treba. Zavoji, šprice, flasteri, itd.