AntiDayton pokret

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
uglavnomja

#376 Re: AntiDayton pokret

Post by uglavnomja »

Org wrote:
Ripicipi wrote:
Org wrote: Jebo ti svoju pamet kad je na ovaj nacin manifestujes.
Naravno da mogu, i uvijek ce moci. Nema tog protokola u ovoj drzavi, i bilo kojoj drugoj, koji se moze mjeriti sa tugom ljudi koji su vezani za Srebrenicu. S tim u vezi ko god se hoce popisati na njihovu bol treba ga odjebati na ovaj ili onqj nacin. Ili mozda ti predlazes da se svima koji ne priznaju genocid uputi diplomatska nota i da im vlast kaze da nisu dobrodosli. Samo kako onda naci koncenzus sa Dodom, Ivanicom i slicnim
Ili mozda, da i dalje svako ima svoju istinu, da kad se vidimo tri put izljubimo i da ne insistiramo na razlikama.
Samo vi pametujte pametri[/quote

Evo, ako me ista nervira to je ovo... mi u Sarajevu smo inace cijeli rat bili u Njemackoj, nama nisu ginuli ocevi, majke. braca i sestre???
Ovako pisu ljudi koji vjerovatno nikoga u ratu nisu izgubili(na srecu), pa se "pusu" Srebrenicom i njihovom boli...
U Sarajevu je ubijeno preko 11 hiljada ljudi, ali vrijedniji je zivot srebrenicana nego sarajlija izgleda.
Ti hoces da izjednacis srebrenicku tragediju sa sarajevskom. Boze sacuvaj
I da bio sa u Sarajevu i nije da nisam nikoga izgubio. Samo da sam bio u Srebrenici izgubio bih sve. I glavu vjerovatno.
:roll:
Danguba

#377 Re: AntiDayton pokret

Post by Danguba »

a sta ono bjese tema? :roll:
haos1

#378 Re: AntiDayton pokret

Post by haos1 »

Bice ovdje opet neko sranje, pricajte vi sta hocete.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Matzan

#379 Re: AntiDayton pokret

Post by Matzan »

Dodik: U Srebrenici nije bio genocid

Počelo se sa lažnom pričom o 8.700 stradalih. Haški tribunal je to smanjio na 5.000, sada barataju sa 4.000 i mi ne znamo šta je istina. Mi ne bježimo od toga i hoćemo istinu. Predlagao sam osnivanje nove međunarodne komisije koja će u neutralnim uslovima ispitati sve događaje - rekao je Dodik.

Rekao je da poštuje bol majki u Srebrenici, ali je dodao da je cijela ta priča ispolitizovana i da se tačno može vidjeti kada te majke žale za izgubljenim članovima porodice, a kada djeluju politički.

"Srebrenica je ispolitizovana. U Udruženju majke Srebrenice zna se kada se puštaju suze za poginulima, a kada su to političke suze. Uveden je i novi termin da oni koji ne priznaju genocid ne treba ni da dođu u Potočare. To nema veze sa bolom majki, koji treba razumijeti, jer smatram da se čovjek nikada ne može oporaviti od takvog gubitka, ali naše nastojanje da razumijemu tu bol je srušeno politizacijom tog udruženja", rekao je Dodik u izjavi za RTRS.
http://www.rtvbn.com/3824533/dodik-u-sr ... io-genocid

I ono smrdljivo nekome pokušava nametnuti osjećaj krivnje što kaže istinu!?
archi_a

#380 Re: AntiDayton pokret

Post by archi_a »

Hajde, kad ste već opleli po antiDayton-u, kakav vam je novinar vuk bačanović (novinar ftv-a. Zivi i radi u Sarajevu :))?
155_mm

#381 Re: AntiDayton pokret

Post by 155_mm »

haos1 wrote:Bice ovdje opet neko sranje, pricajte vi sta hocete.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
sve zavisi od bosanske dijaspore, oni odlucuju sranje ili ne.
Kat

#382 Re: AntiDayton pokret

Post by Kat »

Quaresma wrote:valjda je naslov dobro napisan.

danas, odnosno jučer ispred BBI postavljena instalacija u vidu masovne grobnice iscrtane granicama republike Srpske.

ne bih ni otvorio temu da nisam pogledao šta kažu intelektualci sa RTRS-a

otkud ovom Nihadu pravo da vrijeđa takav jedan nevin narod? a indirektno veliča jednog ratnog zločinca kao što je Naser Orić?
Branka Kusmuk, Djogina ucenica pokusa da nadmasi ucitelja, blizu je, ali meni se cini da je imala par kikseva.
Nabraja sve zlocine nad Srbima, ali zaboravi lavove iz Pionirske doline, zasto se to izostavlja?
Spominje se Jasenovac u prilogu? Gdje Kosovska bitka i car Lazar, gdje je 500 godina Turskog zuluma, zna li ona istoriju uopste?
Neki performans atak na suzivot. Smotre cetnickog pokreta, maltretiranje povratnika, konstantno guranje prsta u oko Bosnjacima, permanentno stavljanje soli na zivu ranu i sve opstrukcije drzave u zadnjih 20 godina, sve su to srpske zrtve zarad suzivota, kako joj to izmace na kraju svog priloga.
ze kalanga

#383 Re: AntiDayton pokret

Post by ze kalanga »

cyprus wrote:

Nigdje ja nisam rekao da moji stavovi imaju uporište u objektivnoj istini i da su istina. Već samo digresirah na navedena pitanja nešto o čemu smo obojica saglasni. Svako pitanje za odgovor može imati kontrapitanje, što samo govoro i gubitku vjerodostojnosti jednog totaliteta kao proizvoda manipulatino-propagandnih etapa razvoja mišljenja. I to je tako.

Složićeš se, kao i ja sa tobom da se loše živi i da zagađujemo vode kao najznačajniji resurs. Ali u najvećem dijelu o nacionalno-religijsko-istorijskog
nećeš. (pri tome ne mislim na dio za jedne je Alah, za druge Hrist)

Krucijalno je da Bošnjaci kao najmasovniji preuzmu odgovornost i shvate da ovo što su do sada radili nije vodilo nigdje jer oni su ti koji sebe nazivaju zaštitnicima 100 % BiH. U skladu sa time se i moraju ponašati. Ključno, jer sve ostalo postaje kontradiktornost vlastitom mišljenju da su bili preglasavani u SFRJ.
Mislim da istaknuta rečenica puno govori i da mi djelomično daje odgovor koji sam tražio... Ti (pretpostavljam jednako kao i veliki broj Srba) jednostavno nisi zainteresovan za ono što je objektivna istina... To tebi nije bitno... Tebi je bitno da se poštuje i uvažava to što ti imaš svoju verziju istine, ma koliko ona bila iskrivljena... Moglo bi se reći da je tebi bitnija subjektivna iliti percepcijska istina, od stvarne, objektivne... Ispravi me ako griješim...

Stvar je međutim, da bez utvrđivanja i prihvatanja jedne jedinstvene istine zaista ne može biti ozbiljnog napretka... To je pitanje koje jednostavno ne možeš ostaviti po strani...[/quote]

Apsolutno pogrešna tvrdnja. Jedinstvena istina nije ona koju Sarajevo 20 godina zagovara. Daleko je i od djelimične. Međutim, to je teško prihvatiti, znam, jer je rezultat viših ciljeva, zbog kojih, u datom trenutku, ni po koju cijenu, se ne smije odstupiti.
statixx

#384 Re: AntiDayton pokret

Post by statixx »

U ovoj postavci ne vidim nista antidejtonsko, vec samo povrsno prikazivanje entiteta, kojeg svakako vecina Bosnjaka danas dozivljava Karadzicevim cedom, prepoznatim kao udruzeni zlocincki poduhvat. Ako je cilj bio ogaditi dio nase domovine i pomiriti se sa cinjenicom da povratka vise nikada nece biti onda je cilj postignut.

A kada smo kod umjetnosti, meni je odsjek 8 Jusicevog Srebrenickog inferna nesto najplemenitije i najljepse sto su zrtve i prezivjeli mogli dobiti za smiraj duse, i tuge sa kojom se bore.

"Tu više ne raste ni žara, ni ljubica, ni šeboj,
ovdje je zemlja modra k'o i nebo.
I niko polje ne kosi ni ore,
ovdje po vazdan vode razgovore
sljubljene kosti i bijele laste sjena
i niko ne dođe da nas spomene.

Srebrenice moja, Srebrenice draga,
Srebrenice željo, ti si moja nada,
Srebrenice krvi, krvi roda moga,
Vratiću se ja, vraćamo se svi,
Grudo moja rodna!"

Danguba

#385 Re: AntiDayton pokret

Post by Danguba »

ze kalanga wrote: Apsolutno pogrešna tvrdnja. Jedinstvena istina nije ona koju Sarajevo 20 godina zagovara. Daleko je i od djelimične. Međutim, to je teško prihvatiti, znam, jer je rezultat viših ciljeva, zbog kojih, u datom trenutku, ni po koju cijenu, se ne smije odstupiti.
:thumbup:

:kiss:
Progressive House

#386 Re: AntiDayton pokret

Post by Progressive House »

neka kmeče komšije, a bogami i komšinice :bih: podrška antidayton grupi :thumbup:
L u c i f e r

#387 Re: AntiDayton pokret

Post by L u c i f e r »

nema ljepšeg zvuka od četničkog cviljenja i naricanja :violina:

smeta im instalacija, ej

šta bi tek bilo da je njih neko po sekundarnim i tercijarnim grobnicama bagerima rovio
Progressive House

#388 Re: AntiDayton pokret

L u c i f e r wrote:nema ljepšeg zvuka od četničkog cviljenja i naricanja :violina:

smeta im instalacija, ej

šta bi tek bilo da je njih neko po sekundarnim i tercijarnim grobnicama bagerima rovio

najljepša melodija :lol: :thumbup: :bih:
radiša

#389 Re: AntiDayton pokret

Post by radiša »

L u c i f e r wrote:nema ljepšeg zvuka od četničkog cviljenja i naricanja :violina:

smeta im instalacija, ej

nisi ti nista bolji od cetnika cim ovakva sranja pises,samo drugom plemenu cetnika pripadas...
forest gump

#390 Re: AntiDayton pokret

Post by forest gump »

Jedini ljepši zvuk je kad krenu traktorima bježat iz Bosne.

Inšallah.
Progressive House

#391 Re: AntiDayton pokret

:lol: :lol:
L u c i f e r

#392 Re: AntiDayton pokret

Post by L u c i f e r »

radiša wrote:

smeta im instalacija, ej

nisi ti nista bolji od cetnika cim ovakva sranja pises,samo drugom plemenu cetnika pripadas...
ima jedna mala razlika

ja ne mrzim nijedan narod

mrzim samo zločince i negatore genocida
radiša

#393 Re: AntiDayton pokret

Post by radiša »

L u c i f e r wrote:
radiša wrote:

smeta im instalacija, ej

ima jedna mala razlika

ja ne mrzim nijedan narod

mrzim samo zločince i negatore genocida
covjek je covjek to sto se on opredjelio da bude cetnik,ustasa vehabija je druga stvar...pozivat na kojekakva ubistva klanja i sta li vec te samo sa njima izjednacava...
archi_a

#394 Re: AntiDayton pokret

Post by archi_a »

Izbrisana slika.........

Nema sa četnikom priče, nema!!!!! Ko god podržava Udruženi zločinački poduhvat. Od tzv. predsednika im, do čistačice u školi "sveti neko".
Last edited by archi_a on 11/07/2016 23:59, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#395 Re: AntiDayton pokret

Post by L u c i f e r »

radiša wrote: covjek je covjek to sto se on opredjelio da bude cetnik,ustasa vehabija je druga stvar...pozivat na kojekakva ubistva klanja i sta li vec te samo sa njima izjednacava...
drugu bi pjesmu pjevao da su tebi četnici NPR silovali i zaklali majku ili djecu

to što izjednačavaš zločince četnike sa vehabijama koji su vjerska skupina kao i svaka druga dovoljno govori o tebi

srećom, ne treba mi odobravanje mog mišljenja od lika sa takvim nikom i avatarom, add foe
radiša

#396 Re: AntiDayton pokret

Post by radiša »

L u c i f e r wrote:
radiša wrote: covjek je covjek to sto se on opredjelio da bude cetnik,ustasa vehabija je druga stvar...pozivat na kojekakva ubistva klanja i sta li vec te samo sa njima izjednacava...
drugu bi pjesmu pjevao da su tebi četnici NPR silovali i zaklali majku ili djecu

to što izjednačavaš zločince četnike sa vehabijama koji su vjerska skupina kao i svaka druga dovoljno govori o tebi

srećom, ne treba mi odobravanje mog mišljenja od lika sa takvim nikom i avatarom, add foe
samo ti svoje goni i dobro ces proci,ja gluplji sto ti se obracam,ljudski,krivu drinu nikad ne mozes ispravit...
radiša

#397 Re: AntiDayton pokret

Post by radiša »

archi_a wrote:Image

Nema sa četnikom priče, nema!!!!! Ko god podržava Udruženi zločinački poduhvat. Od tzv. predsednika im, do čistačice u školi "sveti neko".
i ti bas vidio da je ovo cetnik piso?ovo je mogo uzet sprej i napisat ko je htjeo samo da izazove reakciju...
maraccana

#398 Re: AntiDayton pokret

Post by maraccana »

Antidejton je besmisleni pokret koji narod "opojnim etnickim tematikama" odvraca od pravih problema, odnosno kriminala i politickim kriminalcima na vlasti, koji se uspjesno takodjer koriste istim metodama u vezi granica, etnicnosti, himni, demografijom itd., a te price uvijek najlakse pale. Neces se hljeba najesti ili posao dobiti ako ne bude rs-a, budes pjevao jednu jedinu i mahao ljiljanima.
L u c i f e r

#399 Re: AntiDayton pokret

Post by L u c i f e r »

maraccana wrote:Antidejton je besmisleni pokret koji narod "opojnim etnickim tematikama" odvraca od pravih problema, odnosno kriminala i politickim kriminalcima na vlasti, koji se uspjesno takodjer koristi istim metodama u vezi granica, etnicnosti, himni, demografijom itd. Neces se hljeba najesti ili posao dobiti ako ne bude rs-a, budes pjevao jednu jedinu i mahao ljiljanima.
aha

a ako zaboravimo genocid

imaćemo kuće od čokolade i prozore od marmelade
archi_a

#400 Re: AntiDayton pokret

Post by archi_a »

radiša wrote: i ti bas vidio da je ovo cetnik piso?ovo je mogo uzet sprej i napisat ko je htjeo samo da izazove reakciju...
Ma da, ovo je neko od bošnjaka uradio da baci ljagu na srbe. :roll:
Srbine, ovo je urađeno u srbiji. Građanka iz srbije napisala.
Locked