(antibebi) pilulice
Moderator: anex
-
aminchev2
#1 (antibebi) pilulice
ovako
uzimam ove pilule da bih preskocila menzis dok sam dole na odmoru
od kad uzimam imam problema sa stomakom, sve sam bezveze, muka mi je, i uvijek sam umorna
prekidam ih u subotu aBd. ne mogu vise na njima.
sad se pitam... da li je to normalno imati ovakve reakcije sto se hormona tice? ovo mi se nikad prije nije desilo, a uzimala sam hormone 2 mjeseca da bih smanjila otok - gubila suvise "platelets" i tijelo nije moglo da stigne produkciju.
uzimam ove pilule da bih preskocila menzis dok sam dole na odmoru
od kad uzimam imam problema sa stomakom, sve sam bezveze, muka mi je, i uvijek sam umorna
prekidam ih u subotu aBd. ne mogu vise na njima.
sad se pitam... da li je to normalno imati ovakve reakcije sto se hormona tice? ovo mi se nikad prije nije desilo, a uzimala sam hormone 2 mjeseca da bih smanjila otok - gubila suvise "platelets" i tijelo nije moglo da stigne produkciju.
-
mojgrad
#2 Re: (antibebi) pilulice
Koje koristis pilule, nisu sve napravljene s istom dozom hormona.
-
aminchev2
#3 Re: (antibebi) pilulice
Yasmin21mojgrad wrote:Koje koristis pilule, nisu sve napravljene s istom dozom hormona.
sracunala sam
ako prekinem u subotu, necu dole imati
-
mojgrad
#4 Re: (antibebi) pilulice
Ne znam da li mozes i da li ima u nasim apotekama probaj Microginon, ja ih koristim godinama vec i nemam nikakvih nezeljnih efekata od njih.
Naravno uz koristenje (bilo kojih anti-baby pilula) mora se nakon 2-3 godine praviti pauza od godinu dana.
Naravno uz koristenje (bilo kojih anti-baby pilula) mora se nakon 2-3 godine praviti pauza od godinu dana.
- waterfall
#5 Re: (antibebi) pilulice
Iako sam pisala na istoj temi na drugom mjestumojgrad wrote:Ne znam da li mozes i da li ima u nasim apotekama probaj Microginon, ja ih koristim godinama vec i nemam nikakvih nezeljnih efekata od njih.
Za ovo zadnje nikad nisam cula, bar meni doktorica nikad nije spominjala ja koristim vec dugi niz godina bez nekih vecih pauza (mjesec, dva). Nisam o tome do sada razmisljala ali mozda ne bi bilo zgorega preci na neko drugo kontracepcijsko sredstvo ili djecu planirati
-
mojgrad
#6 Re: (antibebi) pilulice
Meni je moj ginekolog tako rekao, kao da se malo organizam 'izcisti' od tih dodatnih hormona.waterfall wrote:Iako sam pisala na istoj temi na drugom mjestumojgrad wrote:Ne znam da li mozes i da li ima u nasim apotekama probaj Microginon, ja ih koristim godinama vec i nemam nikakvih nezeljnih efekata od njih.
Naravno uz koristenje (bilo kojih anti-baby pilula) mora se nakon 2-3 godine praviti pauza od godinu dana.![]()
Za ovo zadnje nikad nisam cula, bar meni doktorica nikad nije spominjala ja koristim vec dugi niz godina bez nekih vecih pauza (mjesec, dva). Nisam o tome do sada razmisljala ali mozda ne bi bilo zgorega preci na neko drugo kontracepcijsko sredstvo ili djecu planirati
A imas vala raznih drugih mogucnosti i pomagala za kontracepciju, meni je pilula nekako najlaksa
- Sir Charles
#7 Re: (antibebi) pilulice
Prvo doktoru pa onda pilule, nije to igra. ne uzimajte nista na svoju ruku. To moze biti jako opasno.
-
mojgrad
#8 Re: (antibebi) pilulice
Naravno, jer svako je drugaciji i organizam drugacije reaguje. Ono sto meni odgovara ne mora drugome. Ali su ove pilule inace novija generacija anti-bebi pilula i nisu 'teske'.Sir Charles wrote:Prvo doktoru pa onda pilule, nije to igra. ne uzimajte nista na svoju ruku. To moze biti jako opasno.
- suncica24
#9 Re: (antibebi) pilulice
NE PILULE BEZ HORMONALNE ANALIZE KOD DOKTORA!
Svako od nas reaguje drugacije na razlicite hormone. Meni je npr. Yasmin bio najbolji prijatelj, nikakvih problema nisam imala, naprotiv. Ali, kod tebe moze biti vise drugih hormona tako da ti one niposto ne odgovaraju.
Btw. I ja sam na pauzi od 1god., ne znam ni da li da nastavljam poslije, problem: uzasno bolna mjesecnica, je nestao nakog 2 godine hormonalne terapije...
Svako od nas reaguje drugacije na razlicite hormone. Meni je npr. Yasmin bio najbolji prijatelj, nikakvih problema nisam imala, naprotiv. Ali, kod tebe moze biti vise drugih hormona tako da ti one niposto ne odgovaraju.
Btw. I ja sam na pauzi od 1god., ne znam ni da li da nastavljam poslije, problem: uzasno bolna mjesecnica, je nestao nakog 2 godine hormonalne terapije...
- alica.k
#10 Re: (antibebi) pilulice
i aj sam yasminke pila i s*ebale su me skroz. stalno neraspolozena, koza mi je u katastrofalnom stanju bila itd itd.
i vratio me ginekolog na mikroginon....LJEPOTA.
i vratio me ginekolog na mikroginon....LJEPOTA.
-
mamica papucarka
#11 Re: (antibebi) pilulice
pazi, ako pretsnes uzimati pilule, pa opet poslije krenes vrlo lako mozes ostati trudna cak i u vrijeme kad ih ponovo podjes uzimati. Sve ce ti se poremetit.aminchev2 wrote:Yasmin21mojgrad wrote:Koje koristis pilule, nisu sve napravljene s istom dozom hormona.
sracunala sam
govori ti majka dvoje djece, pa ti kako hoces
- chuchumbamayumbe
#12 Re: (antibebi) pilulice
Hvala ti Boze sto sam musko!
Bez uvrede prama damama!
Bez uvrede prama damama!
-
mamica papucarka
#13 Re: (antibebi) pilulice
sto bolan.chuchumbamayumbe wrote:Hvala ti Boze sto sam musko!![]()
Bez uvrede prama damama!
-
mojgrad
#14 Re: (antibebi) pilulice
mamica papucarka wrote:sto bolan.chuchumbamayumbe wrote:Hvala ti Boze sto sam musko!![]()
Bez uvrede prama damama!Zar nisi vidio da su i muskarci poceli radjat
jos malo pa cete pocet i Yasmin koristit , a i uloske stavljat
ili tampone
![]()
-
mojgrad
#15 Re: (antibebi) pilulice
kinte_kunte wrote:i ja kazemchuchumbamayumbe wrote:Hvala ti Boze sto sam musko!![]()
Bez uvrede prama damama!
hajmo mi sa ove teme
ovdje zeMskinje o onim problemima prica
Ih cuj hajmo mi sa ove teme.. A kad je gurat prvi ste u redu
-
mojgrad
#16 Re: (antibebi) pilulice
Zato neka te tu i citaj.. Nek znas koje muke mucimo radi 5min zadovoljstvakinte_kunte wrote: jes jes![]()
![]()
mi volimo gurat
![]()
![]()
![]()
pa makar i u onim danima
-
aminchev2
#17 Re: (antibebi) pilulice
ne uzimam ih radi straha za trudnocommamica papucarka wrote:pazi, ako pretsnes uzimati pilule, pa opet poslije krenes vrlo lako mozes ostati trudna cak i u vrijeme kad ih ponovo podjes uzimati. Sve ce ti se poremetit.aminchev2 wrote:Yasmin21mojgrad wrote:Koje koristis pilule, nisu sve napravljene s istom dozom hormona.
sracunala sam
![]()
govori ti majka dvoje djece, pa ti kako hoces
uzimam ih da bih regulisala krvarenje - koje mi je KATASTROFA ziva.
gubim suvise "platelets", pa padam u nesvijest od gubitka krvi, i imala sam do sada vec par transfuzija da bi mi se tijelo "oporavilo"
fakat mi nije do tih zafrkancija dok sam dole. zato sam samo uzela tabletice. to je jedini razlog.
znaci ima jos djevojaka koje imaju problema sa Yasmin. I u pravu ste. primjetila sam da imam bubuljica. Taman da se koza i tijelo oporavi dok stignem u Bosnu.
-
aminchev2
#18 Re: (antibebi) pilulice
5?mojgrad wrote:Zato neka te tu i citaj.. Nek znas koje muke mucimo radi 5min zadovoljstvakinte_kunte wrote: jes jes![]()
![]()
mi volimo gurat
![]()
![]()
![]()
pa makar i u onim danima
ne sjecam se zadnji put kad je bilo toliko dugo
hahaha
-
aminchev2
#19 Re: (antibebi) pilulice
ma jastakinte_kunte wrote:*****************************************aminchev2 wrote: 5?
ne sjecam se zadnji put kad je bilo toliko dugo
hahaha
![]()
![]()
![]()
ih 5 min pa nisam na maratonu
lagani sprint na 100 metara
a?
ccc
- ja_cura_
#20 Re: (antibebi) pilulice
ja sam po preporuci doktora, da bih regulisala mjesecnicu, pocela koristiti "yasmin" od schering i evo vec godinu dana nemam nikakvih problema, sve uredno, niti imam mucninu, niti sam se udebljala, niti imam bubuljice (doduse nisam ni ranije imala problema s njima). tako da ostajem njima vjerna.
mojoj prijateljici nisu one odgovarale, te je presla na diane i s njima je zadovoljna. znaci sve je do covjeka (pardon zene
) i njenih hormona, mora se evt. isprobati nekoliko da bi se nasle one prave.
mojoj prijateljici nisu one odgovarale, te je presla na diane i s njima je zadovoljna. znaci sve je do covjeka (pardon zene
- rajvosa^
#21 Re: (antibebi) pilulice
@aminchev2 - ne znam dijagnoze, al znam da mi je supruga imala vise krvarenja nego sto treba. Doktor joj je preporucio 30min. operacija (in and out), nakon cega je sve bilo OK. ovo je obavljeno u Kaliforniji. Za vise info - slobodno PP, samo znaj, ja sam mUsko