ANTI REFLEX SPREJ ZA AUTO TABLICE

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

labavo

#1 ANTI REFLEX SPREJ ZA AUTO TABLICE

Post by labavo »

Vozdra forumaski.

Interesuje me da li je moguce kod nas nabaviti gore pomenuti sprej za tablice koji prilikom primanja svijetlosti jace od 6500 Kelvina (blic) reaguje do 50x jace od reflektirajuce povrsine na tablici i prilikom slikanja brojeci na tablici doslovno nestanu zbog velike refleksije svjetla.

Znaci kad Vas uslika djidja na semaforu policija dobije samo auto sa bljestavo bijelom tablicom.

Interesuje me da li to moze da se nabavi kod nas i gdje.

TNX
Sir Charles

Post by Sir Charles »

I da znam, ne bih ti rekao iz cistog razloga sto ces sutra proci kroz crveno i zgaziti moje dijete koje se vraca iz skole. Drzi se ogranicenja brzine i lagano vozi i ne trebas se bojati "djidja" sa semafora
sabanss

Post by sabanss »

Ima se uzeti, ali na tvoju zalost pokazao se apsolutno neefikasnim (ili neciju radost, kako se uzme)
Drvosjeca iz Dejcica

#4 Re: ANTI REFLEX SPREJ ZA AUTO TABLICE

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

labavo wrote:Vozdra forumaski.

Interesuje me da li je moguce kod nas nabaviti gore pomenuti sprej za tablice koji prilikom primanja svijetlosti jace od 6500 Kelvina (blic) reaguje do 50x jace od reflektirajuce povrsine na tablici i prilikom slikanja brojeci na tablici doslovno nestanu zbog velike refleksije svjetla.

Znaci kad Vas uslika djidja na semaforu policija dobije samo auto sa bljestavo bijelom tablicom.

TNX

Samo za informaciju da imas, taj sprej (BLUR sprej u biti obicni LAK za kosu :shock:) zaista ima dejstvo koje spominjes, medjutim obradom fotografije u Photoshopu, konkretnije izmjenom kontrasta i upotrebom filtera, moze se sa lakocom ocitati registracija vozila. :D Dakle bezveze ces baciti novac, lole te opet doslovno procitaju.
Drugo, opet i da znam gdje se taj sprej moze nabaviti ne bih ti rekao :D , prvo sto ugrozavas sebe a i druge u saobracaju. Zato odrasti malo, postuj zakon o saobracaju, svima ce nam biti komotnije.

Sretno.
dr.iver

Post by dr.iver »

malo veći list od hrasta zakači(zalijepi) na tablicu i cao...
burekodsira

#6 Re: ANTI REFLEX SPREJ ZA AUTO TABLICE

Post by burekodsira »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
labavo wrote:Vozdra forumaski.

TNX

Samo za informaciju da imas, taj sprej (BLUR sprej u biti obicni LAK za kosu :shock:) zaista ima dejstvo koje spominjes, medjutim obradom fotografije u Photoshopu, konkretnije izmjenom kontrasta i upotrebom filtera, moze se sa lakocom ocitati registracija vozila. :D Dakle bezveze ces baciti novac, lole te opet doslovno procitaju.
Drugo, opet i da znam gdje se taj sprej moze nabaviti ne bih ti rekao :D , prvo sto ugrozavas sebe a i druge u saobracaju. Zato odrasti malo, postuj zakon o saobracaju, svima ce nam biti komotnije.

Sretno.
upravo mi uze rijec s tastature
labavo

#7 ...

Post by labavo »

Sir Charles!

Samo da kazem da vozim vec 7 godina i nisam napravio niti jedan prekrsaj u saobracaju, a sto se tice gazenja djece mislim da postoje ozbiljniji problemi vezani za djecu, veca je sansa da Vam djete bude izbodeno nozem i sl. nego da ga ja udarim sa autom.

Hvala za informaciju za lak za kosu i BLUR efekat. :-D :shock:
cico x

Post by cico x »

ma ne pije ti to vode nikako
Sir Charles

#9 Re: ...

Post by Sir Charles »

labavo wrote:Sir Charles!

Samo da kazem da vozim vec 7 godina i nisam napravio niti jedan prekrsaj u saobracaju, a sto se tice gazenja djece mislim da postoje ozbiljniji problemi vezani za djecu, veca je sansa da Vam djete bude izbodeno nozem i sl. nego da ga ja udarim sa autom.

Hvala za informaciju za lak za kosu i BLUR efekat. :-D :shock:
Da. Saobracajne nesrece se u BiH ne desavaju, pogotovo zbog nepostivanja ogranicenja brzine, prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu, a pogotovo zbog konzumacije alkohola i voznje u takvom stanju. Sretno sa sprejem i nadam se da te necu vidjeti u nekoj crnoj hronici
VR6

Post by VR6 »

Sto ne mogu ovih nesposobnih likova za volanom, sto pisu gluposti o crnoj hronici i sl. A fino si mu napisao da imas 7 godina vozacku i da nikog nisi okrznuo. No njemu je i 50 km/h prebrzo, jer je smotan i da ne kazem jos sta, pa misli da ni drugi ne mogu malo brze sigurno voziti.

A znam par ljudi koji voze vec 30-ak godina, sedmicno u prosjeku predju po 2000 km, vazda voze iznad ogranicenja (nekad i duplo), pa NIKADA nisu skrivili neki udes. No jednostavno znaju sta rade. Opet znam likova sjednu u auto svaka 3 dana, smotani ko sajle i godisnje naprave po 2 udesa.

Nema to toliko veze sa brzinom, koliko sa razmisljanjem vozaca, koncentracijom za vrijeme voznje i njegovim poznavanjem granica vozila. Saobracajne nesrece ce se desavati dok god covjek upravlja automobilom, jer ljudi grijese. Nema to veze sa ogranicenjem brzine, ko zna voziti, zna i tako je.

Meni je lik krajem prosle godine skrsio auto sprijeda na parkingu. Vozio on u rikverc nekih 20-ak km/h i udario me, nije me vidio, a ja stajao tu parkiran. Ima ona nikad ne reci nikad, al mislim da se meni takvo sto ne moze desiti. Takav lik je i pri 50 km/h opasniji nego neko pri 100 km/h, jer ocito misli na neke druge stvari, umjesto da gleda kud vozi.

U Sarajevu ima ulica gdje je sve preko 30 km/h prebrzo, npr. one zabacene uske ulice, gdje su auti parkirani sa obje strane. Tu djete moze iskociti kad god hoce pod auto. A ogranicenje je svugdje u gradu 60 km/h. Ko tu vozi stvarno 60 km/h, moze biti vrlo opasan, a da ne krsi nikakav zakon o ogranicenju brzine.

Poenta je da dobrom vozacu ne treba ogranicenje brzine da bi znao koliko gdje smije voziti. On ce sam napraviti svoju procjenu, pa moze ogranicenje biti i 150 km/h, ako djeluje nesigurno voziti preko 30 km/h, onda preko toga nece ni voziti.
Sir Charles

Post by Sir Charles »

VR6 wrote:Sto ne mogu ovih nesposobnih likova za volanom, sto pisu gluposti o crnoj hronici i sl. A fino si mu napisao da imas 7 godina vozacku i da nikog nisi okrznuo. No njemu je i 50 km/h prebrzo, jer je smotan i da ne kazem jos sta, pa misli da ni drugi ne mogu malo brze sigurno voziti.

A znam par ljudi koji voze vec 30-ak godina, sedmicno u prosjeku predju po 2000 km, vazda voze iznad ogranicenja (nekad i duplo), pa NIKADA nisu skrivili neki udes. No jednostavno znaju sta rade. Opet znam likova sjednu u auto svaka 3 dana, smotani ko sajle i godisnje naprave po 2 udesa.

Nema to toliko veze sa brzinom, koliko sa razmisljanjem vozaca, koncentracijom za vrijeme voznje i njegovim poznavanjem granica vozila. Saobracajne nesrece ce se desavati dok god covjek upravlja automobilom, jer ljudi grijese. Nema to veze sa ogranicenjem brzine, ko zna voziti, zna i tako je.

Meni je lik krajem prosle godine skrsio auto sprijeda na parkingu. Vozio on u rikverc nekih 20-ak km/h i udario me, nije me vidio, a ja stajao tu parkiran. Ima ona nikad ne reci nikad, al mislim da se meni takvo sto ne moze desiti. Takav lik je i pri 50 km/h opasniji nego neko pri 100 km/h, jer ocito misli na neke druge stvari, umjesto da gleda kud vozi.

U Sarajevu ima ulica gdje je sve preko 30 km/h prebrzo, npr. one zabacene uske ulice, gdje su auti parkirani sa obje strane. Tu djete moze iskociti kad god hoce pod auto. A ogranicenje je svugdje u gradu 60 km/h. Ko tu vozi stvarno 60 km/h, moze biti vrlo opasan, a da ne krsi nikakav zakon o ogranicenju brzine.

Poenta je da dobrom vozacu ne treba ogranicenje brzine da bi znao koliko gdje smije voziti. On ce sam napraviti svoju procjenu, pa moze ogranicenje biti i 150 km/h, ako djeluje nesigurno voziti preko 30 km/h, onda preko toga nece ni voziti.
Izvini spososni LIKU, nisam te prepoznao :D

Poenta sve ove price je da covjek trazi sredstvo kojim bi zastitio tablice da mu se ne vidi broj kad ga snimi kamera. Kamera ce ga snimiti u slucaju prekrsaja. Cemu stititi tablice ako vozis po propisima??? To je poenta. Kakav je ko vozac uopste ne vrijedi raspravljati i NECU o tome raspravljati. Ti vozi kako god mislis da treba, stiti tablice, ugradjuj anti-radar detektore i sta god mislis da treba i vozi bog ti dao koliko god hoces i gdje god hoces...

A o nacinu tvog pisanja bi se mogla otvoriti jedna sasvim nova tema...
Mislilac

Post by Mislilac »

VR6 - A joj...

Ne znaš ti što postoje ograničenja.. Ne znaš ti što postoji obaveza vezivanja pojasa... Ne znaš ti razloge davanja žmigavca... Očigledno ne znaš. Ti si super vozač... :-) :-) :-)
ulpinian

Post by ulpinian »

Malo onih koji misle da su sposobni... (vjerovatno su misliLI)

Image

Image

Image

Image
Qler

Post by Qler »

@VR6 - nadje se vas dvojca koji znate da mozete preteci preko pune u krivini, a ono idete u suprotnom smijeru...

hepi end ;)

ni jedno ogranicenje nije bez veze... sve preko 20km/h preko ogranicenje je cisto qurcenje...
scooby_macan

Post by scooby_macan »

@VR6 - ne znam kako ti nije bilo mrsko napisati ovoliku kolicinu gluposti!!!! Pa cesto zbog takvih koji "znaju" sta rade nevini ljudi i stradaju!
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Evo rjesenja, pjesma nas je odrzala, njojzi hvala!!!!! :-) :-) :-)
http://www.youtube.com/watch?v=JauqDjZq7hM
sinus

Post by sinus »

Nemoj prati automobil mjesec,dva do tri i tablice će ti se toliko zaprljati da se brojevi neće vidjeti i kada te uslikaju ne može im ni photoshop da pomogne.

A ima i drugi način koji je vrlo jednostavan, a to je nemoj praviti prekršaje i prolaziti kroz crveno.
Skyfox

Post by Skyfox »

dr.iver wrote:malo veći list od hrasta zakači(zalijepi) na tablicu i cao...
:lol:
za_sada_bez_dobrog_nicka

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Više nije VR6 sad je VR3

Jutros je jedan takav k--čio na raskrsnici na Marijin dvoru.

Ne rade semafori, policajaci zaustavii vozila na glavnoj da prođu ovi na pravcu Vrbanja - Tršćanska, a lola sa Twingom, i to tramvajskom trakom zabio se ko Šumaher...
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

Sir Charles wrote: Izvini spososni LIKU, nisam te prepoznao :D

Poenta sve ove price je da covjek trazi sredstvo kojim bi zastitio tablice da mu se ne vidi broj kad ga snimi kamera. Kamera ce ga snimiti u slucaju prekrsaja. Cemu stititi tablice ako vozis po propisima??? To je poenta. Kakav je ko vozac uopste ne vrijedi raspravljati i NECU o tome raspravljati. Ti vozi kako god mislis da treba, stiti tablice, ugradjuj anti-radar detektore i sta god mislis da treba i vozi bog ti dao koliko god hoces i gdje god hoces...

"podapisujem" svaku, Sir Charles! :D
sabanss

Post by sabanss »

VR6 wrote:Sto ne mogu ovih nesposobnih likova za volanom, sto pisu gluposti o crnoj hronici i sl. A fino si mu napisao da imas 7 godina vozacku i da nikog nisi okrznuo. No njemu je i 50 km/h prebrzo, jer je smotan i da ne kazem jos sta, pa misli da ni drugi ne mogu malo brze sigurno voziti.
Koliko znam kamera ne "hvata" ispod 80 km/h. Jel' mislis da po gradu treba voziti brze?
labavo

Post by labavo »

Sir Charles wrote:

Izvini spososni LIKU, nisam te prepoznao :D

Samo jedno pitanje Sir.

Kad se pali zuto svijetlo, a ti si na 2 metra od semafora i ides 60Kmh, prvi si u koloni, auto ispred tebe je proslo vec a auto iza tebe vozi istom brzinom i drzi rastojanje od 5 metara, koliko je potrebno tvom autu da zakoci do dozvoljene linije zaustavljanja a da ne udari pjesaka kojem se vec upalilo zeleno, a pri tome da te ovaj iza tebe ne opali.
Sta radis tad prolazis kroz zuto ili kocis cca.5m i prolazis kroz zuto i slika te aparat koji stoji sa strane.
U obadva slucaja padas u vodu jer si pogrijesio.

Hvala
Sir Charles

Post by Sir Charles »

labavo wrote:Samo jedno pitanje Sir.

Kad se pali zuto svijetlo, a ti si na 2 metra od semafora i ides 60Kmh, prvi si u koloni, auto ispred tebe je proslo vec a auto iza tebe vozi istom brzinom i drzi rastojanje od 5 metara, koliko je potrebno tvom autu da zakoci do dozvoljene linije zaustavljanja a da ne udari pjesaka kojem se vec upalilo zeleno, a pri tome da te ovaj iza tebe ne opali.
Sta radis tad prolazis kroz zuto ili kocis cca.5m i prolazis kroz zuto i slika te aparat koji stoji sa strane.
U obadva slucaja padas u vodu jer si pogrijesio.

Hvala
Prvo, pjesacima se NIKADA ne pali zeleno svjetlo, dok se vozacima nije upalilo crveno, cak ima i nekoliko sekundi odgode paljenja zelenog za pjesake, a isto tako zeleno se za vozace ne pali, ako se ne varam desetak sekundi nakon gasenja zelenog za pjesake...

Drugo, aparat te NECE slikati na zutom svjetlu, jer slika samo prolazak kroz crveno...

Trece, u ZOBS-u stoji, parafraziram, da ako se vozac nije u mogucnosti bezbjedno zaustaviti na zutom svjetlu, sto znaci da ne ugrozi druge ucesnike u saobracaju (sto je ova tvoja gore opisana situacija) ima pravo proci kroz zuto svjetlo...

Sretno i zivio...
permanentan

Post by permanentan »

samo da se zna
Kamere koje su postavljene u gradu aktiviraju se tek dvije sekunde nakon paljenja CRVENOG svjetla na semaforu
burekodsira

Post by burekodsira »

permanentan wrote:samo da se zna
Kamere koje su postavljene u gradu aktiviraju se tek dvije sekunde nakon paljenja CRVENOG svjetla na semaforu
nisi im trebo reci ba sad ce se osiliti :lol:
Post Reply