U ti kruh sta coek naprica o meni.zposao wrote:hAZNADAR wrote:
Ma jok, samo nadopunjavam tvoju pricu ,... jer poslije tvojih 'ajvana u čaršafima samo to nedostaje.
A nije to dodikovo otkrice. To je bilo dio skolske lektire u YU (Njegos)
Gluplji sam ja od tebe kad se s tobom raspravljam.
Ne stavljam mi riječi u usta koje nisam rekao. Za tebe je vrh civilizacije natakarit na sve žene crne čaršafe da im se ne vide ni oči ni udovi.
Za mene je to jezivo ponižavajuće i vrlo problematično sa sigurnosnog aspekta.
Vjeruj u šta hoćeš. Ako već imaš potrebu da te niko ne vidi, rješenje je jednostavno, ne izlazi iz kuće.
Ako želiš izaći iz kuće onda se ponašaj po nekim društvvenim normama.
Nije normalno da ti ne vidiš ništa po čemu bi mogao identifikovat neku ličnost. A niti je normalno da ljudi svoje tijelo kompletno prekriju crnim čaršafom jer misle da je grešno i da Alah traži to od njih.
Ako ne vidiš koliko je zaostalo i takvo razmišljanje i koliko je ponižavajuće ženu svesti na crnog duha koji baulja cestom...
Onda nemamo šta pričati.
To nema nikakve veze sa slobodom vjere u Boga. To je zadrtost, neukost i sebičnost. Nemaš pravo u javnosti ponašati se kako ti želiš. Postoje neke norme.
Zapravo, jasno se vidi tvoja vizija IDEALNOG društva. Na tvoju žalost, nekompatibilno je sa modernim, demokratskim, slobodnim zapadnim društvima kojima težimo. Tvoja vizija je bliža pustinjama bliskog istoka.
Neznam samo zašto ne preseliš u pustinju, šta ćeš koji khurac na nevjerničkom zapadu?
Koja moja vizija moj civilizovani, moderni, tolerantni prijatelju? Sto nikabe ne smatram antidrzavnim jer postujem zakon drzave koji ih ne zabranjuje?
Ono sto je tebi ponizavajuce, jezivo, anticivilizacijski, zadrto, neuko, crni duhovi, bauljavo, .. ne mora znaciti da je i nekom drugom. Pa kada trubis vec o demokratiji i slobodi,... moras na svom primjeru pokazati. Sva se tvoja mrznja samo svodi na naciji izgled i nista vise. Zakonski i pravno niko ne moze dokazati da su te pokrivene automatski neprijatelj drzave i drustva.
Malo pitanje za tebe. Koje je tvoje politicko opredjeljenje u BiH, ili da budem precizniji - da li si za ljevicu?