Anti BIH djelovanja All About

Post Reply
lajkujMe

#1 Anti BIH djelovanja All About

Post by lajkujMe »

Pozdrav forumasi, ako mislite da ne treba ova tema brisite je.

Tema je namjenjena da se objedini svaka izjava, djelovanje i postupci koji su protiv drzave BIH, protiv dejtonskim djelovanjem i blacenjem drzave i narodan u njoj od strane domacih i stranih politicara, akademika i svih ostalih bitnih faktora ciji se glas cuje lokalno i medjunarodno.
Trenutno sve to zavrsa na vise tema rascjepano, primjeri Kolinda tema, Dodik tema, Srbija ili Hrvatska tema i pregrst drugih. Mislim da je bitno staviti sve na jedno mjesto, sve tekstove, izjave, clanci i slicno koji stete i destabilizuju drzavu i narod, unose mrznju i nemir.
S obzirom da trenutno vlada velika anti bosanska histerija sa svih strana.
Ovo ukljucuje i pro bosanske clanove koji namjerno ili nenamjerno stete ugledu nase drzave koji su protivni dejtonu i pomirenju naroda u BIH.
Kad se pokrene tema mislim da ce biti tek jasno o kakvoj masineriji se radi protiv BIH i sta ova zemlja sve trpi pogotovo od strane "navodnih prijatelja"

Pa evo za pocetak ja cu poceti.

Kolinda: Hrvatska spasila BIH i Bosnjake od srpske agresije i daljnih Srebrenica.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/grabar- ... /190801119

Hrvatski politicar prijeti ratom BIH:

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/re ... -ga/346264

Mogao bih postaviti na hiljade ovakvih ali to cu ostaviti vama.

Isto tako vodite diskusiju o ovome, zasto ovo rade i kako se oduprijeti sve vecem obimu napada.
mO k3

#2 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by mO k3 »

:thumbup:
Gustar

#3 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Gustar »

u dijaspori đe živite ne smijete ni reći da ste muslimani a ovde samo kenjate o patriotizmu, smetaju vam dešavanja oko mile vam bosne, puške u ruke i vratite se pa sve oslobodite.
lajkujMe

#4 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by lajkujMe »

Gustar wrote:u dijaspori đe živite ne smijete ni reći da ste muslimani a ovde samo kenjate o patriotizmu, smetaju vam dešavanja oko mile vam bosne, puške u ruke i vratite se pa sve oslobodite.
Prvo nisam iz dijaspore nego rodjeni Sarajlija koji zivi i radi tu skoro citav zivot. Isto tako svaki Bosanac i Hercegovac nebitno odakle je i gdje zivi ima i mora imati pravo da razgovara o svojoj zemlji da je postuje i voli ali isto tako kritizira, niko nema pravo a pogotovo ti da mu oduzmes to i pravis neprijatelja od svoga sunarodnjaka.

Iako te se ne tice, nisam Islamske vjeroispovjesti a meni ne treba vjera da volim svoju zemlju niti bi ikome trebala.
To kako se ko izjasnjava i sta radi stim je licne prirode i veoma je nekulturno da se bilo ko dotice necije religije koja je licna stvar pojedinca.

Pozz
TDK-90

#5 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by TDK-90 »

Text prenesen sa net.hr

‘Srbija će imati – kada modernizacija zrakoplova bude gotova – najjače zračne snage u regiji’
Njemačke dnevne novine Die Welt analizirale su “utrku u naoružanju” u zemljama jugoistočne Europe. Kratak zaključak koji su donijeli glasi: NATO jača, ali i Rusija ima svog konja za tu trku i to Srbiju, piše Deutsche Welle.
“Nova utrka u naoružanju je pomiješana s političkim sukobima. Albanija i Kosovo su dogovorili carinsku uniju i gospodarski srastaju. U Srbiji se to tumači kao pokušaj stvaranja ‘Velike Albanije’ – to je pojam kojim albanska Vlada često provocira”, stoji u tekstu Welta.
Kalnoky spominje da još postoji ideja Aleksandra Vučića i kosovskog predsjednika Hashima Thacija o “razmjeni teritorija”. Novinar navodi da bi to moglo dovesti do domino efekta pa za primjer navodi podjelu Bosne uz pripajanje njezinih hrvatskih i srpskih dijelova svojim matičnim zemljama.
Gustar

#6 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Gustar »

jebavanje majke nekome po forumu je odraz nemoći kao i otvaranje ove glupe teme za dijasporu i svekolike muke napaćenih bošnjaka, dakle želiš nešto da promjeniš organizuj se ili organizujte se i pred institucije i ambasade i tamo tražite svoja prava ispravljanje nepravdi i slično, međutim stvar je da vi to nećete, ne znate i ne možete naročito jer ste šuplji ko sito.

Dakle dijaspora i patrioti lokalni fino se organizujte pa pred ambasade hrvatske, srbije, izraela i slično, okupirajte london, pariz, zagreb, beograd itd.

Da se krivične prijave djele po forumu za otvaranje glupih tema bilo bi svašta, pozivam vas organizujte se i udrite svim silama :bih: :bih: :bih:
mO k3

#7 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by mO k3 »

Gustar wrote:u dijaspori đe živite ne smijete ni reći da ste muslimani a ovde samo kenjate o patriotizmu, smetaju vam dešavanja oko mile vam bosne, puške u ruke i vratite se pa sve oslobodite.
ovako nesto uvijek poteze neko ko je i sam hrvatska dijaspora u bih ..
Point.

#8 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Point. »

Dajte ovom Gušteru jedan kvisko za glupost godine.

Pozz iz dijaspore.
baglama

#9 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by baglama »

Pa Ako smijem reci na osnovu svojih godina I svog zivotnog iskustva Dayton smeta muslimanima pardon Bosnjacima jer samo njima fali prostora uglavnom Prema zapadu I Prema Hrvatskoj Ali to ne razumijem jer su tamo sve ustase
A inace skupljam salvete ne ruzicaste Ali obozavam grupu Pink Floyd I u zadnjih 40 godina bio Sam na 3 koncerta
Gustar

#10 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Gustar »

DIJASPORA:

Occupy Sarajevo: Taking parliament hostage in Bosnia

sad nastavite šuplje pisat i ložit raju koja je rat provela ovde, sram vas bilo i stid.
Cassius Longinus

#11 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Cassius Longinus »

Još jedna tema o demonizaciji Hrvatske vol.9001(ISO certificirana). Sudeći po uvodnom postu. Ajde možda uleti malo i Srbije. Ona je isto fina ko krempita.

Kako vam ne dopeezdi..evo svi se navataše na Kolindino šatro anti Bih dejstvo ko "somovi na durdubak" sa sve Džaferom i Komšogluom koji nemaju pametnija posla nego da reagiraju na neprovjerene članke. Budući da se to nije održalo, sada se šalta na općenitije ocjene i "kontinuitet izjava" i osuđuje se agresivna politika prema BiH šta god to u ovom trenutku značilo. Drklari se po Pelješ(ač)kom mostu koji je napola izgrađen..sve perspektivne teme u 3pm.

U međuvremenu raduje se po portalima šta je "propala sezona", aljazeera snima već prigodne dokumentarce dok BiH klizi u recesiju i ne može sastaviti Vladu sad će biti još malo pa godinu dana.
lotPi

#12 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by lotPi »

Ja glupe spike.
Jel' to sada mainstream ili fazon i u jebenoj temi o strikanju ubaciti heklanje dijaspore? Ono uz nagrilu i nogama na stolici.

Uvijek dijaspora kriva dok pola Bosne prodjes a nemas 2 vrta posteno sredjena i tristo miliona kesa na svakom koraku. Cisti svoje dvoriste i ne okrivljuj nekog drugog za svoje stanje.
Pametan se uci na tudjim greskama a glup na spostvenim!

Zato ebiga, slusati dijasporu koja zivi u sredjenim zemljama, gdje se sve funkcionira, gdje ebena posta dolazi na vrijeme u sanduce koje je zadnjh 50 godina citavo da ne govorimo o ostalim svakodnenim potrebama koje su u BiH mislena imenica.
Nije nam kriv Anto iz Sirokog ni Nikola sa Pala sto nam pola drzave nema vodovod i kanalizaciju kako treba!
Treba znati i umjeti, ali i to je korak ka sazrijevanju drzavotvornosti. Kao dijete koje odrasta.
Zasto opet izmisljati tocak, sve je tu, samo treba primjeniti.

Svako imalo pametan zna da nam Hrvatska i Srbija u globalu nisu prijateljske zemlje, ali nisu one krive za nasu pasivnost.

Nasa politicka aktivnost se svodi na "REAKCIJE", halo nasi ebeni politicari samo reaguju, samo stim si uvijek korak nazad.
Gdje je AKCIJA, gdje je plan, gdje je strategija!?
Nista, nula, ali je kriva dijaspora, Vucic i Kolinda!
Rado bi mi ali nam ne daju!
Al' kad bi se za*ebavali i jos bolnije znali, a mi to ne znamo!

Pod MI podrazumjevam one kojima je BiH domovina i nju stavljaju na prvo mjesto bez obzira na religiju.
Last edited by lotPi on 02/08/2019 10:27, edited 2 times in total.
baglama

#13 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by baglama »

lajkujMe wrote:Pozdrav forumasi, ako mislite da ne treba ova tema brisite je.

Tema je namjenjena da se objedini svaka izjava, djelovanje i postupci koji su protiv drzave BIH, protiv dejtonskim djelovanjem i blacenjem drzave i narodan u njoj od strane domacih i stranih politicara, akademika i svih ostalih bitnih faktora ciji se glas cuje lokalno i medjunarodno.
Trenutno sve to zavrsa na vise tema rascjepano, primjeri Kolinda tema, Dodik tema, Srbija ili Hrvatska tema i pregrst drugih. Mislim da je bitno staviti sve na jedno mjesto, sve tekstove, izjave, clanci i slicno koji stete i destabilizuju drzavu i narod, unose mrznju i nemir.
S obzirom da trenutno vlada velika anti bosanska histerija sa svih strana.
Ovo ukljucuje i pro bosanske clanove koji namjerno ili nenamjerno stete ugledu nase drzave koji su protivni dejtonu i pomirenju naroda u BIH.
Kad se pokrene tema mislim da ce biti tek jasno o kakvoj masineriji se radi protiv BIH i sta ova zemlja sve trpi pogotovo od strane "navodnih prijatelja"

Pa evo za pocetak ja cu poceti.

Kolinda: Hrvatska spasila BIH i Bosnjake od srpske agresije i daljnih Srebrenica.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/grabar- ... /190801119

Hrvatski politicar prijeti ratom BIH:

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/re ... -ga/346264

Mogao bih postaviti na hiljade ovakvih ali to cu ostaviti vama.

Isto tako vodite diskusiju o ovome, zasto ovo rade i kako se oduprijeti sve vecem obimu napada.

Pa da vas me jebao .og glupe
Rat je stao kad je nestalo maruna olitiga deviza
Point.

#14 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Point. »

Cassius Longinus wrote:Još jedna tema o demonizaciji Hrvatske vol.9001(ISO certificirana). Sudeći po uvodnom postu. Ajde možda uleti malo i Srbije. Ona je isto fina ko krempita.

Kako vam ne dopeezdi..evo svi se navataše na Kolindino šatro anti Bih dejstvo ko "somovi na durdubak" sa sve Džaferom i Komšogluom koji nemaju pametnija posla nego da reagiraju na neprovjerene članke. Budući da se to nije održalo, sada se šalta na općenitije ocjene i "kontinuitet izjava" i osuđuje se agresivna politika prema BiH šta god to u ovom trenutku značilo. Drklari se po Pelješ(ač)kom mostu koji je napola izgrađen..sve perspektivne teme u 3pm.

U međuvremenu raduje se po portalima šta je "propala sezona", aljazeera snima već prigodne dokumentarce dok BiH klizi u recesiju i ne može sastaviti Vladu sad će biti još malo pa godinu dana.
Demonizaciju vršite samu sasvim dobro.
mO k3

#15 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by mO k3 »

mrziti zemlju u kojo si rodjen .... koji mentalni sklop moras da imas
Gustar

#16 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Gustar »

Vama iz dijaspore i dezerterima samo ovo gurnem pod nos, papiri stari 26 godina

Image

Image

KAD JE TREBALO NISAM POBJEGO

uživajte u vašim proljevima iz dijaspore, pozz iz Mostara :bih:
Last edited by Gustar on 02/08/2019 10:28, edited 1 time in total.
baglama

#17 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by baglama »

Jos Hrvatska ni propala

Ne znam kakve veze Ima sa temom
lotPi

#18 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by lotPi »

Gustar wrote:Vama iz dijaspore i dezerterima samo ovo gurnem pod nos, papiri stari 26 godina

Svaka cast!
Nemam rijeci.

Al' je dijete od 4 godine supak jer je pobjeglo 94-e iz Zenice!
Il' se rodilo 95-e u Berlinu!
baglama

#19 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by baglama »

mO k3 wrote:mrziti zemlju u kojo si rodjen .... koji mentalni sklop moras da imas
E moj kemice ne znam ti godine
Ali prije pedesetak bila nam
je mrza turska od amerike
Je li do nase mrznje ili tvoje ljubavi ne znam
mO k3

#20 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by mO k3 »

Gustar wrote:Vama iz dijaspore i dezerterima samo ovo gurnem pod nos, papiri stari 26 godina

Image

Image

Čudno ovaj listić se vise puta pojavi po različitm forumima ...
mO k3

#21 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by mO k3 »

baglama wrote:
mO k3 wrote:mrziti zemlju u kojo si rodjen .... koji mentalni sklop moras da imas
E moj kemice ne znam ti godine
Ali prije pedesetak bila nam
je mrza turska od amerike
Je li do nase mrznje ili tvoje ljubavi ne znam
Naso si se prozvat ....
Gustar

#22 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Gustar »

mO k3 wrote: Čudno ovaj listić se vise puta pojavi po različitm forumima ...
sitne su to provokacije od dezertera, pozdrav :bih:, samo vam pod dezerterske noseve gurat armijske knjižice, nema vam veće smrti :bih:
hAZNADAR

#23 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by hAZNADAR »

Ocito je gusteru namjera minirati temu i reklamirati ekstremnu emigraciju kao jedinog neprijatelja BiH.

Zbilja ova mrznja prema dijaspori zasluzuje posebnu temu.
Gustar

#24 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by Gustar »

hAZNADAR wrote:Ocito je gusteru namjera minirati temu i reklamirati ekstremnu emigraciju kao jedinog neprijatelja BiH.

za razliku od vas ja imao čast braniti svoju zemlju i grad dok ste vi POBJEGLI, pozdrav :bih:, ne bih više na ovu temu, dosta od mene, iskreno vi dezerteri mi se gadite i na istoj ste deredži kao agresori, pozdrav iz Mostara :bih:
Last edited by Gustar on 02/08/2019 10:50, edited 1 time in total.
lotPi

#25 Re: Anti BIH djelovanja All About

Post by lotPi »

hAZNADAR wrote:Ocito je gusteru namjera minirati temu i reklamirati ekstremnu emigraciju kao jedinog neprijatelja BiH.

Mudro zboris, bledoliki :)

Fakat je izgleda tako.
Dijaspora im kriva sto im domorodci sjebu sve sto se sjebati moze :shock:
Post Reply