anti bebi pilule i akne
Moderator: anex
-
luna09
#1 anti bebi pilule i akne
Ne znam možda sam ja malo ograničena ali kad dermatolog na Koševu osobi od 18 godina koja ima probleme s aknama bez nekih bar osnovnih pretraga predloži da koristi anti-bebi pilule ja osta bez teksta.Ima li neko slična iskustva
jer ne znam šta da radim.Djevojka je pokušala sa kojekakvim kremama, losionima klindamicin je bio u opticaju ali uspjeh je uvjek djelimičan
malo poboljšanje pa onda još gore
-
Alkos
#2 Re: anti bebi pilule i akne
Znam da su neke moje "jaranice"
koje su imale problema sa aknama konzumirale Diane tablete, to vecina dermatologa prepisuje. Problem je sto se moraju dugo piti, ali isto tako, kod vecine njih akne su nestale nakon nekog vremena.
- bez_ideje
#3 Re: anti bebi pilule i akne
Frisak slucaj...mjesec dana koristenja i suzavanje krvnih sudova
Ne isplati se......samo zbog akni se ne isplati!
Ne isplati se......samo zbog akni se ne isplati!
- Cholina_Lokica
#4 Re: anti bebi pilule i akne
sasvim normalna stvar 
- Dioda
#5 Re: anti bebi pilule i akne
Kako @sanabe receluna09 wrote:Ne znam možda sam ja malo ograničena ali kad dermatolog na Koševu osobi od 18 godina koja ima probleme s aknama bez nekih bar osnovnih pretraga predloži da koristi anti-bebi pilule ja osta bez teksta.Ima li neko slična iskustva![]()
jer ne znam šta da radim.Djevojka je pokušala sa kojekakvim kremama, losionima klindamicin je bio u opticaju ali uspjeh je uvjek djelimičan
malo poboljšanje pa onda još gore
Cure ne mogu da shvate kakav kompleks to predstavlja, sve dok nisu u toj situaciji. Nikakva sminka to ne pokriva.sanabe wrote:akne su zeznute, vuku sa sobom svakakve probleme, psihicke prije svega, nedostatak samopouzdanja u tim godinama, ma u bilo kojim godinama, je gadno.
Problem sa aknama se ne rjesava sam od sebe, niti se one spontano povuku, niti pomazu bilo kakve kremice. Najveci problem u svemu tome je sto, cak i ako se povuku, ostaju ruzni oziljci.
Ta djevojka bi trebala otici kod ginekologa (narocito ako ima problema sa pojacanom dlakavoscu i neredovnim menstrualnim ciklusom).
Ovo govorim iz vlastitog iskustva, da nisam otisla ginekologu do danas bi imala rosavo lice, i ne znajuci sta je u pitanju. Ja sam pocela piti Diane35 upravo iz tog razloga, i pijem ih vec sedam godina.
Pola godine nakon sto sam ih pocela uzimati, akne vise nisam imala, nestao je moj problem sa dlakavoscu, a ultrazvuk je konacno pokazao krasne bezcisticne jajnike
Pravac ginekologu
-
luna09
#6 Re: anti bebi pilule i akne
Mislim da ću vas poslušati .Nešto sam tanka u toj priči oko hormona, pa je valjda iz tog razloga strah.Znam samo da sam jedne prilike imala problem oko grudi (poludile ponašale se kao da dojim a ja davno završila s ti poslom) i da su mi poslije silnih pretraga i odokativnih dijagnoza dali neke hormonske tabletice još malo pa ih pod lupu stavit kako su sitne bile i još naglasili da ni slučajno duplu dozu ne popijem.Što jest jest pomogle su.
-
Suzie Q
#7 Re: anti bebi pilule i akne
ja sam počela uzimati pilule radi reguliranja mjesečnice i sve je super bilo i ostalo nakon što sam ih prestala uzimati.
kada ti preporučuju pilule radi drugih stvari a ne radi kontracepcije onda dobiješ one sa skroz malom razinom hormona, tako je kod mene bilo. dobro, moj problem nije bio vezan za akne ali problem jest riješen pilulama.
poanta je da ti se usklade hormoni koji izazivaju poremećaje poput tvojih akni
kada ti preporučuju pilule radi drugih stvari a ne radi kontracepcije onda dobiješ one sa skroz malom razinom hormona, tako je kod mene bilo. dobro, moj problem nije bio vezan za akne ali problem jest riješen pilulama.
poanta je da ti se usklade hormoni koji izazivaju poremećaje poput tvojih akni