Antena Sarajevo!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Kolt12

#1 Antena Sarajevo!

Post by Kolt12 »

Ne kontam, je li se radi o sarajevskoj filijali njemacke radio stanice (po meni jedne od boljih Euro radio stanica) Antenne ili ne?
Kolt12

#2 Re: Antena Sarajevo!

Post by Kolt12 »

Ako se ne varam prisutni su i u Zagrebu.
Kolt12

#3 Re: Antena Sarajevo!

Post by Kolt12 »

OK, nasao, jeste.
Antena je vodeći radijski brand u Evropi, formatiran kao gradski servis, koji emitira samo najveće hitove.
http://www.antena.ba/o-nama/

Muzika otkida, slusam ih non stop na autocesti kad sam u Njemackoj.

:thumbup:
burekdzijabezmesa

#4 Re: Antena Sarajevo!

Post by burekdzijabezmesa »

RSG1 mjenja ime pred kraj godine, dugovi se nagomilali :D porezi ogromni :mrgreen:
Kolt12

#5 Re: Antena Sarajevo!

Post by Kolt12 »

burekdzijabezmesa wrote:RSG1 mjenja ime pred kraj godine, dugovi se nagomilali :D porezi ogromni :mrgreen:
Ma daj, kakav RSG, ovi su sigurno najbolji Njemackoj i vjerovatno medju prva tri u Europi. Isto tako visoka kvaliteta zvuka, pokrivenost signala, imaju u Njemackoj lokalne filijale u Minhenu, Stutgartu itd itd.

Uglavnom drago mi je da su startali u Sarajevu. Sarajevo je europski grad i to svakako zasluzuje. Jos kad bi dosao francuski NRJ, koji se vjerovatno jedino sa njima u Europi i moze nositi, Sarajevo bi imali super radio scenu, sa kvalitetnom muzikom i najboljim mogucim radio servisom.

Nadam se da ce uskoro biti na raspolaganju Windows 8 i Android aplikacije.
Shonfon

#6 Re: Antena Sarajevo!

Post by Shonfon »

RSG 1 promjenio ime u radio Antena!
StupskaBitanga

#7 Re: Antena Sarajevo!

Post by StupskaBitanga »

Ovo je stari RSG1 sa novim imenom
Mislim nisu ovo kupili njemci da se razumijemo
Aleluja

#8 Re: Antena Sarajevo!

Post by Aleluja »

Kolt12 wrote:
burekdzijabezmesa wrote:RSG1 mjenja ime pred kraj godine, dugovi se nagomilali :D porezi ogromni :mrgreen:
Ma daj, kakav RSG, ovi su sigurno najbolji Njemackoj i vjerovatno medju prva tri u Europi. Isto tako visoka kvaliteta zvuka, pokrivenost signala, imaju u Njemackoj lokalne filijale u Minhenu, Stutgartu itd itd.

Uglavnom drago mi je da su startali u Sarajevu. Sarajevo je europski grad i to svakako zasluzuje. Jos kad bi dosao francuski NRJ, koji se vjerovatno jedino sa njima u Europi i moze nositi, Sarajevo bi imali super radio scenu, sa kvalitetnom muzikom i najboljim mogucim radio servisom.

Nadam se da ce uskoro biti na raspolaganju Windows 8 i Android aplikacije.
...upravu je burekdzijabezmesa, što je najgore! :D
Kolt12

#9 Re: Antena Sarajevo!

Post by Kolt12 »

StupskaBitanga wrote:Ovo je stari RSG1 sa novim imenom
Mislim nisu ovo kupili njemci da se razumijemo
Antena je vodeći radijski brand u Evropi, formatiran kao gradski servis, koji emitira samo najveće hitove
Znaci, RSG je vodeci radijski brand u Europi?

http://www.antena.ba/o-nama/

Inace postoji i Antena Zagreb, takodjer podruznica njemacke Antenne.

http://www.antenazagreb.hr/

Oni u Njemackoj rade na tom gradsko/regionalnom principu, imaju svoje podruznice recimo Minhen, Stutgart, Hamburg itd.
Mr.Penguin

#10 Re: Antena Sarajevo!

Post by Mr.Penguin »

Mozda je Antena kupila RSG1.
Isto kao sto je Al Jazeera kupila 99.
Kolt12

#11 Re: Antena Sarajevo!

Post by Kolt12 »

Mr.Penguin wrote:Mozda je Antena kupila RSG1.
Isto kao sto je Al Jazeera kupila 99.
Pa to sam i ja kontao, ali opet, mozda Svabe kao i McDonalds iznajmljuju lokalno brand, uz naravno njihove standarde?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#12 Re: Antena Sarajevo!

Post by -LIBERO- »

A sjediste im je u onom radio-kafeu u Strosmajerovoj ulici?
StupskaBitanga

#13 Re: Antena Sarajevo!

Post by StupskaBitanga »

-LIBERO- wrote:A sjediste im je u onom radio-kafeu u Strosmajerovoj ulici?
opet govorim ovo je i dalje RSG samo re-brending sa zvučnim imenom prisunim u HR i Njemačkoj
VjecitiStudent

#14 Re: Antena Sarajevo!

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:
-LIBERO- wrote:A sjediste im je u onom radio-kafeu u Strosmajerovoj ulici?
opet govorim ovo je i dalje RSG samo re-brending sa zvučnim imenom prisunim u HR i Njemačkoj
Nece ovu rupu nikad neko dobro strefiti.
mayab

#15 Re: Antena Sarajevo!

Post by mayab »

Bojim se da ovime bivsi RSG 1 SA ode u totalni mainstrim sto se tice muzike, mislim da ce biti daleko "sladunjaviji" :( nego do sada .Takva je muzicka "politika" tih Antena...
Skyfox

#16 Re: Antena Sarajevo!

Post by Skyfox »

slusam ih od pocetka... :thumbup:
adapter

#17 Re: Antena Sarajevo!

Post by adapter »

Ne znam za vas, al' muški glas u jinglovima Antene Sarajevo je tooooolikoooo iritantan!!! To dahćanje, natezanje, kreveljenje... I još na sve to, izgovara - S'raj'vo!
bebeSa

#18 Re: Antena Sarajevo!

Post by bebeSa »

Negdje sam cula komentar: "Je... ih vise ovo, tacno znam kad koja pjesma ide!" Europski, nema dalje. :-D
I ona sto najavljuje "hitovi 80-tih, hitovi 90-tih".... pih! :cry: Meni su bezezezezezezezeze!!!!!
VRATITE NAM RSG 1 :wink:
Qler

#19 Re: Antena Sarajevo!

Post by Qler »

Već sam pisao na onoj temi o radio stanicama, ali ova antena je pravo iritantna, prvo kao da imaju jedan cd i njega vrte po cijeli dan, pa one najave "saznat cete za 10 minuta", generalno način vođenja emisija je iritantan, ne leži mi nikako... prije je bilo puno bolje.
terra_incognita

#20 Re: Antena Sarajevo!

Post by terra_incognita »

zar i prije rata nije bilo nešto kao: "antena jedan, susreti i zbivanja" ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#21 Re: Antena Sarajevo!

Post by Truba »

slušam ih svaki dan
u svakom momentu
na poslu u tramvaju
kad hodam

naj su bolji :)
vjesticanametli

#22 Re: Antena Sarajevo!

Post by vjesticanametli »

Qler wrote:Već sam pisao na onoj temi o radio stanicama, ali ova antena je pravo iritantna, prvo kao da imaju jedan cd i njega vrte po cijeli dan, pa one najave "saznat cete za 10 minuta", generalno način vođenja emisija je iritantan, ne leži mi nikako... prije je bilo puno bolje.

ovo u zadnjih 10 dana cujem cesto iako i sama volim 80-te pa slusam ali stvarno udavise
vani je antena boljaaaaaaaaaa :D
shin

#23 Re: Antena Sarajevo!

Post by shin »

Ja sam mislio da je RSG1 krajnja abominacija na radio talasima ali sam se grdno zajebo kada sam cuo ovu antenu. Isprani muzicki hitovi, kretenske teme, kretensko pecenje spikera pokusavajuci da nametnu nekakav veci nivo nego sto jeste.
zLatk0

#24 Re: Antena Sarajevo!

Post by zLatk0 »

Nije lose, ali vrte pjesme jedne te iste skoro... A i bolje da su ostavili stare voditelje, bolji su mi bili.. Da malo poboljšaju izbor pjesama bilo bi super..
vjesticanametli

#25 Re: Antena Sarajevo!

Post by vjesticanametli »

Jessie B wrote:
vjesticanametli wrote:
Qler wrote:Već sam pisao na onoj temi o radio stanicama, ali ova antena je pravo iritantna, prvo kao da imaju jedan cd i njega vrte po cijeli dan, pa one najave "saznat cete za 10 minuta", generalno način vođenja emisija je iritantan, ne leži mi nikako... prije je bilo puno bolje.
ovo u zadnjih 10 dana cujem cesto iako i sama volim 80-te pa slusam ali stvarno udavise
vani je antena boljaaaaaaaaaa :D
Jesu, jesu naročito ako ćemo bilo koju našu radio stanicu porediti sa jednom Antenom Bayern koja onako gotovo svakodnevno ima nagradne igre (izvlačimo vaše račune za gorivo i poklanjamo vam iznos novca koji piše na računu, napišite o čemu sanjate i ako vas izvučemo ispunićemo vam san, sanjate o Maldivima-vodimo svake sedmice jedno od vas na Maldive, svake sedmice poklanjamo jedan nov automobil itd.itd.). Ako se sluša svaki dan reklame jednako počnu izlaziti na uši, voditelji imaju svaki dan u isto vrijeme istu furku, muzika je manje više non stop ista....osamdesete, devedesete...was heute gut ist spielen wir auch). Zagrebačka ima nešto slabiji fond nagradnih igara, Luleka i furke koje ako se slušaju predugo dosade kao i sve. Šta je još bolje u antenama vani?

hahhahahha das beste von heute hahahhahah
ja se vratila na nes radio :D
Post Reply