Ante Cash Vatreni zmajevi

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

forel

#26 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by forel »

Dr. Kuca wrote:Ante Cash (Gotovina) :lol: repuje o Bosni. Novi rat se sprema :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
hahahahhahahahhahahahah
karanana

#27 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by karanana »

ne kontam.
otvoris temu sa linkom na pjesmu i pitanjem sta mislimo. u jednom normalnom pisanju nekoliko ljudi napise sta misli i ti odmah kritike na takva misljenja. ne kontam sto onda pitas sta ko misli. svidja ti se pjesma, zarazna ti je....super. pjevaj je.
fino ti se kaze pjesma mjesa kruske i jabuke i apsolutno nema smisla. da je neki reper nasih korijena koji sada zivi u njemackoj napisao isti tekst samo da je hrvatsku zamijenio sa njemackom, sta bi mislio o tome? ne znam ko bi ovu pjemu pojedinacno mogao pjevati i napraviti kao neku svoju navijacku pjesmu na tribini. niko. ni mi ni hrvati jer je totalno bezveze. zasto fino nije napravio dvije verzije pjesme? moglo se to uraditi.

a da, i sta tebe briga gdje se ja banjam i provodim svoj godisnji odmor. sa svojim parama idem gdje ja hocu i posteno platim. kakve veze ima sto ja odem u hrvatsku na odmor sa ovim? hoce li mi dati dzaba sve ako kazem da mi se ova pjesma svidja? evo bit cu podvodljiv i pjevacu je iz sveg glasa ako je tako.
forel

#28 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by forel »

karanana wrote:ne kontam.
otvoris temu sa linkom na pjesmu i pitanjem sta mislimo. u jednom normalnom pisanju nekoliko ljudi napise sta misli i ti odmah kritike na takva misljenja. ne kontam sto onda pitas sta ko misli. svidja ti se pjesma, zarazna ti je....super. pjevaj je.
fino ti se kaze pjesma mjesa kruske i jabuke i apsolutno nema smisla. da je neki reper nasih korijena koji sada zivi u njemackoj napisao isti tekst samo da je hrvatsku zamijenio sa njemackom, sta bi mislio o tome? ne znam ko bi ovu pjemu pojedinacno mogao pjevati i napraviti kao neku svoju navijacku pjesmu na tribini. niko. ni mi ni hrvati jer je totalno bezveze. zasto fino nije napravio dvije verzije pjesme? moglo se to uraditi.

90% kritika ne kritikuju pjesmu, nego ubacuju onaj pogani iritantni osjecaj politikanstva i politike i nacionalnog trunjenja kojeg mu je pun qrac.Druga stvar, ne svidja vam se pjesma ok, svako ima svoj ukus, ne svidja se ni meni Lepa Brena ni Aca Lukas i njihov muzicki opus.Svaku temu uzjebete svojim glupostima i nije ni cudo koliko tema je zakljucano jos samo ocekujem da se na temi Panini slicica pocnu svadjat ''e sto si skupio reprezentaciju HR prvu''.Otvorio sam temu i jasno se ogradio od politickih gluposti ali ''intelekt naseg naroda'' i dnevno poltiicka tema odmah se mora priŠit na bilo sta.Ne svidja ti se mislis da mjesa kruske i jabke, ok ne godi ti ok.Ali na 90% postova politicko predavanje o bosnjastvu pa helo pobogu vise dozovite se pameti.
It_is_a_Leclerc

#29 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by It_is_a_Leclerc »

a da, i sta tebe briga gdje se ja banjam i provodim svoj godisnji odmor. sa svojim parama idem gdje ja hocu i posteno platim. kakve veze ima sto ja odem u hrvatsku na odmor sa ovim? hoce li mi dati dzaba sve ako kazem da mi se ova pjesma svidja? evo bit cu podvodljiv i pjevacu je iz sveg glasa ako je tako.
To je to.

Da je npr. ovo duet sa Frenkijem ili Dubiozom, ili šta ja znam, Enesom Begovićem, poruka bi bila kudikamo "probavljivija", ovako ... otužni pokušaj da se proda "bratsvo i jedinstvo" isključivo Bošnjacima. Neka, hvala.
cyprus

#30 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by cyprus »

To je taj kompleks - vidi kako su drugi jedinstveni i osvješteni, a samo mi jadni nejedinstveni i neosvješteni... Zbijmo se i osvjestimo što prije!

Nešto nalik ovoj umnoj vratolomiji:

http://doznajemo.com/2014/01/20/fatmir- ... d-dzamije/
Last edited by cyprus on 20/04/2014 13:04, edited 1 time in total.
forel

#31 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by forel »

It_is_a_Leclerc wrote:

To je to.

Da je npr. ovo duet sa Frenkijem ili Dubiozom, ili šta ja znam, Enesom Begovićem, poruka bi bila kudikamo "probavljivija", ovako ... otužni pokušaj da se proda "bratsvo i jedinstvo" isključivo Bošnjacima. Neka, hvala.
Imal sta osim dnevne politike ''bosnajstva'' ovih dana kod tebe, recimo neki hobi skupljanje salavetica...pobogu koliko ispranih mozgova pa to je strasno, izgleda vi pojedinci kad se probudite do 12 sati sami sebi govorite ''ja sam bosnjak, ja sam srbin, ja sam hrvat'' i onda poslije 12 dodjete ovdje trunit o svojim nacionalnim ideologijama.Jel shvatas da si naporan sa time ili ti treba poslat sluzbeno pismo?

Boze dragi koliko ste pojedinci ubijeni u pojam, bil ti odgovaralo KUD Napredak?Ne bi jbg oni su hrvati, nea veze sto im je sto godina sjediste u Sarajevu....pobogu...pobogu...da smo 92 imali ovoliko ''bosnjaka'' ne bi rat trajao ni godinu dana, koliko ste glasni..al eto nastavite punit svoje glave ''kvazi patriotistvom'' a ja cu obavjestiti moderatora nek prikljuca ovu temu, dok se niste poceli organizirat u paravojne etnicke skupine pa poceli ratovat.
It_is_a_Leclerc

#32 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Chill out, brate.
Pitao si raju da prokomentira pjesmu. Ljudi rekli da je pjesma trećerazredni shit o nekoj nepostojećoj bošnjačko-hrvatskoj ljubavi, i sad ovdje pištiš ko zla jetrva jer ti se ne sviđa naše mišljenje. Meni je dobra pjesma "Samo je jedno" od Connecta, i dobro mi je "Igraj Bosno" od BHF-a, ova mi nije dobra jer je totalno idiotski miks nečeg što ne treba miješati. Navijačke pjesme su iskaz patriotizma i ljubavi prema reprezentaciji, pa je njihovo "kultivisanje" totalno glupo. Evo - zamisli da neko snimi, šta ja znam, čeho-slovačku navijačku himnu, englesko-irsku, rumunjsko-bugarsku ?

Tema nisam ja, niti moji postovi. Mada ti niko ne brani da otvoriš jednu takvu. Ovdje razgovaramo o pjesmi koja se meni ne sviđa, a tebi sviđa, što ti nikako ne možeš prihvatiti kao činjenicu.

P.S. Skupljam sličice. :D
cyprus

#33 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:Chill out, brate.
Pitao si raju da prokomentira pjesmu. Ljudi rekli da je pjesma trećerazredni shit o nekoj nepostojećoj bošnjačko-hrvatskoj ljubavi, i sad ovdje pištiš ko zla jetrva jer ti se ne sviđa naše mišljenje. Meni je dobra pjesma "Samo je jedno" od Connecta, i dobro mi je "Igraj Bosno" od BHF-a, ova mi nije dobra jer je totalno idiotski miks nečeg što ne treba miješati. Navijačke pjesme su iskaz patriotizma i ljubavi prema reprezentaciji, pa je njihovo "kultivisanje" totalno glupo. Evo - zamisli da neko snimi, šta ja znam, čeho-slovačku navijačku himnu, englesko-irsku, rumunjsko-bugarsku ?

Tema nisam ja, niti moji postovi. Mada ti niko ne brani da otvoriš jednu takvu. Ovdje razgovaramo o pjesmi koja se meni ne sviđa, a tebi sviđa, što ti nikako ne možeš prihvatiti kao činjenicu.

Ne, ne razgovaramo o pjesmi. Sa muzičkog aspekta se o njoj nema šta pričati... Da razgovaramo o pjesmi ti ne bi skrenuo priču ka naivnim dobrim Bošnjanima koji su progutali ovaj mamac... Razgovaramo o percepciji ove pjesme među Bošnjacima i Hrvatima... Tako si lično TI usmjerio diskusiju...

Naravno da se pjesma neće svidjeti svakome i nije normalno da se bilo koja pjesma svidi svakome... Sto ljudi - sto ćudi... I ti što im se ne sviđa pjesma imaju pravo da to kažu, iskomentiraju, argumentiraju, iskritikuju... Ali nemaju moralno pravo da rade ono što ti radiš: (in)direktno sugerisati nekome drugom, konkretno pripadnicima svog naroda, tj. dobrim naivnim Bošnjanima šta treba slušat, šta volit, šta ne i kakav odnos imati prema pjesmi ili bilo čemu drugom... Ako se nekom Bošnjaku ova ideja svidjela i podržava je, kog kurca ti imaš to preispitivati i kritikovati, uz to još dajući paušalnu ocjenu koja ne odgovara stvarnosti (skoro bi se moglo reći da lažeš) da pjesmu brane jedino Bošnjaci, a Hrvati je strogo napadaju... Ti slobodno ne navijaj za Hrvatsku niko ti ne brani, ali pusti one koji mogu navijati za obje selekcije da navijaju... To je suština svega...
Last edited by cyprus on 20/04/2014 13:34, edited 2 times in total.
dinooh

#34 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by dinooh »

treba ukrajinsko-rusku pjesmu napravit.
Edin H.

#35 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by Edin H. »

julisiz es grant wrote:Čuj zemlja njegova JEDINA, a i Bosna i Hrvatska :?
To znači samo jedno-NDH :D
Ne bi ni drugi Ante, Paraga ovo bolje napisao :oops:
It_is_a_Leclerc

#36 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

cyprus wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Chill out, brate.

Ne, ne razgovaramo o pjesmi. Sa muzičkog aspekta se o njoj nema šta pričati... Da razgovaramo o pjesmi ti ne bi skrenuo priču ka naivnim dobrim Bošnjanima koji su progutali ovaj mamac... Razgovaramo o percepciji ove pjesme među Bošnjacima i Hrvatima... Tako si lično TI usmjerio diskusiju...

Naravno da se pjesma neće svidjeti svakome i nije normalno da se bilo koja pjesma svidi svakome... Sto ljudi - sto ćudi... I ti što im se ne sviđa pjesma imaju pravo da to kažu, iskomentiraju, argumentiraju, iskritikuju... Ali nemaju moralno pravo da rade ono što ti radiš: (in)direktno sugerisati nekome drugom, konkretno pripadnicima svog naroda, tj. dobrim naivnim Bošnjanima šta treba slušat, šta volit, šta ne i kakav odnos imati prema pjesmi ili bilo čemu drugom... Ako se nekom Bošnjaku ova ideja svidjela i podržava je, kog kurca ti imaš to preispitivati i kritikovati, uz to još dajući paušalnu ocjenu koja ne odgovara stvarnosti (skoro bi se moglo reći da lažeš) da pjesmu brane jedino Bošnjaci, a Hrvati je strogo napadaju... Ti slobodno ne navijaj za Hrvatsku niko ti ne brani, ali pusti one koji mogu navijati za obje selekcije da navijaju... To je suština svega...
Razgovaramo o temi pjesme, a tema je - "Ko nas bre zavadi ?".
I da. Stojim iza toga da smo naivni, da gutamo mamce, jer pjesmu Hrvati uglavnom ismijavaju. Dovoljno je otići na indeks (ako još postoji), forum.hr youtube ili neko drugo okupljalište, pa da vidite kako se komentira spominjanje baklave u hrvatskoj navijačkoj pjesmi.

Uopšte ne govorim šta ko treba da radi, voli ili sluša. Po meni, ovo je otužna relativizacija, pokušaj ubiranja medijske pažnje na nepostojećem pomirenju i nepostojećoj ljubavi; i prokomentirao sam oduševljenost Bošnjaka kao tužni nedostatak bilo kakvog digniteta. I to je moj stav, kao što je tvoj stav da trebamo potrčati u Široki da se izgrlimo i izljubimo dok Cash u pozadini pjeva o baklavi i Marakani, Edinu i Mandži. Ja to smatram samoponiženjem i za mene tu nema rasprave.

Možda da je pjesmu otpjevao u saradnji sa npr. Frenkijem, pa bi barem malo iskrenije i normalnije zvučalo. Ovako je samo - jeftino.
karanana

#37 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by karanana »

zeeeemljo moja jedina od moskve do kijeva znaj da tebe volim jaaaaaaa.
i akinfeev i yarmolenko, i yeschenko i shevchenko ne lete svi preko al rimuje se lijepo.
i shirokov i konopljanka idu svi vanka karat brazilske kurave za jeftine pare

da snimimo, mozda ih pomirimo i budemo na cnn-u.
forel

#38 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by forel »

karanana wrote:zeeeemljo moja jedina od moskve do kijeva znaj da tebe volim jaaaaaaa.
i akinfeev i yarmolenko, i yeschenko i shevchenko ne lete svi preko al rimuje se lijepo.
i shirokov i konopljanka idu svi vanka karat brazilske kurave za jeftine pare

da snimimo, mozda ih pomirimo i budemo na cnn-u.

Sa toliko pameti cudim se kako nam je zemlja tako jadna i toliko ekonomski unistena..zanimljivo kad se sprdat sa necim tu ste prvi, kad je podic glas za ovu zemlju niđe vas nema al hajd nek vam bude samo se vi ''sprdajte'' u ostalom to je jedino sto pojedincima i ostaje u svojih 4 zida.
buzzo

#39 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by buzzo »

Nije problem sta neko misli da je pjesma pateticna ili "stativa" u bilo kojem smislu; problem je s koliko s negative ljudi obrusavaju na normalnog i pozitivnog lika koji se eto usudi ne potvrdit sterotip o "njima i nama". It_is_a_Leclerc zaboravljsas da Cash ima i BiH putovnicu, i ima se pravo osjecat Bosancem jednako koliko i ti, pa mu mozda ne treba duet s nekim "dokazano" bosanskim autorom, da bi to, eto, imalo neki legitimitet (?!). Ili mu ti odrices pravo da voli dvije zemlje u isto vrijeme? Friski su mi u memoriji (u vlastitom "komsiluku", da ne bude zabune) takvi sta su 1991. odlucivali ko im pravo volit ovu ili onu zemlju, a ko ne... Treba malo izac iz svog rova, pa te mozda i sunce malcice obasja...al jebi ga, sigurnije je u rovu :(.
forel, zuja svakako :).
forel

#40 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by forel »

buzzo wrote:Nije problem sta neko misli da je pjesma pateticna ili "stativa" u bilo kojem smislu; problem je s koliko s negative ljudi obrusavaju na normalnog i pozitivnog lika koji se eto usudi ne potvrdit sterotip o "njima i nama". It_is_a_Leclerc zaboravljsas da Cash ima i BiH putovnicu, i ima se pravo osjecat Bosancem jednako koliko i ti, pa mu mozda ne treba duet s nekim "dokazano" bosanskim autorom, da bi to, eto, imalo neki legitimitet (?!). Ili mu ti odrices pravo da voli dvije zemlje u isto vrijeme? Friski su mi u memoriji (u vlastitom "komsiluku", da ne bude zabune) takvi sta su 1991. odlucivali ko im pravo volit ovu ili onu zemlju, a ko ne... Treba malo izac iz svog rova, pa te mozda i sunce malcice obasja...al jebi ga, sigurnije je u rovu :(.
forel, zuja svakako :).

Gajba nam mjera bila :)
rajv0sa

#41 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by rajv0sa »

Balije nije shala :lol:
Šveđanin

#42 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by Šveđanin »

Kakva gomila jada je ispisana u ovoj temi.

Stvarno nismo nizašta, sad nastavite pucati otrovne strelice.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Sarajevkica

#43 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by Sarajevkica »

Meni jedino nije jasno zasto Bosnjaci (izgleda) imaju negativnije misljenje o Hrvatima nego o Srbima. Mislim, ne valja generalizirati, vidim i sama da vecina Bosnjaka podrzava ovaj klip recimo, ali cinjenica jeste da postoji veca tolerancija prema Srbima nego prema Hrvatima kod nas. Ako je neki Bosnjak protiv cirilice recimo onda je to strasno anticivilizacijski, nacionalisticki, fuj, "i Srbi su branili Bosnu" itd itd, a ako je negativno nastrojen prema Hrvatima ili njihovim simbolima onda je to nekako prihvatljivo. Jbg, ustase su to, latini, ovo-ono. Primijetila sam da su pogotovo ljevicari osjetljiviji na "diskriminaciju" prema Srbima nego prema Hrvatima. A i kod obicnog naroda: kad je Hrvatska izgubila od Turske 2008 bilo je opste slavlje na ulicama bosnjackih gradova, a kad je recimo Srbija izgubila od Turske u kosarci onda nista - muk, tisina. Nije nam bilo zanimljivo. Imam poznanike koji kazu da ne ljetuju u Hrvatskoj zbog toga sto je Hrvatska bila agresor na BiH, a isti likovi hvale CG :-)

Sto se tice pjesme, fina je, ima dobar ritam. Bolja od ove zvanicne pjesme prvenstva (s Pitbulom i J-Lo)
julisiz es grant

#44 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by julisiz es grant »

Sarajevkica wrote: ali cinjenica jeste da postoji veca tolerancija prema Srbima nego prema Hrvatima kod nas.
Jednostavan odgovor: nekoliko stoljeća smo živjeli u istoj državi, pa su nam više prirasli srcu nego ti Latini :D
Sarajevkica

#45 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by Sarajevkica »

Znam, i ja mislim da je to razlog. Slicniji mentalitet zbog osmanlija. A iskreno mislim i da ima veze s islamskim principima postovanja onih koji ti pokazuju zube. Hrvati nas nikad u svojoj historiji nisu maltretirali kao Srbi, pa su nam "mlakonje", nisu vrijedni postovanja. Mozda cemo i njih gotiviti kad nam budu napravili par Srebrenica :)
Locked