Ante Cash Vatreni zmajevi

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

forel

#1 Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by forel »

Brat

#2 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by Brat »

Sasvim ok. Melodična pravo, ponavljao sam je nekoliko puta, čak me i nasmijao slatko. Podržavam, svakako je pun kurac velikih hrvata i bošnjaka koji pljuju na sve što nije hrvatsko/bošnjačko.
forel

#3 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by forel »

Brat wrote:Sasvim ok. Melodična pravo, ponavljao sam je nekoliko puta, čak me i nasmijao slatko. Podržavam, svakako je pun kurac velikih hrvata i bošnjaka koji pljuju na sve što nije hrvatsko/bošnjačko.

Hebi me ako ovaj ne nagura milion pregleda :D :D pjesma je zarazna ko gripa :D
julisiz es grant

#4 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by julisiz es grant »

Čuj zemlja njegova JEDINA, a i Bosna i Hrvatska :?
To znači samo jedno-NDH :D
forel

#5 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by forel »

julisiz es grant wrote:Čuj zemlja njegova JEDINA, a i Bosna i Hrvatska :?
Zemljo moja jedina Mandina i Edina...slusajte malo bolje ...pobogu...
julisiz es grant

#6 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

forel wrote:
julisiz es grant wrote:Čuj zemlja njegova JEDINA, a i Bosna i Hrvatska :?
Zemljo moja jedina Mandina i Edina...slusajte malo bolje ...pobogu...
Znam šta pjeva, cijelo vrijeme pjeva o nama i Hrvatskoj kao da smo jedna zemlja, a jedna zemlja (bez ostalih Balkanaca) bili smo samo u vrijeme gorenavedene marionetske tvorevine.
karanana

#7 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by karanana »

Beze pjesma. Nidje veze. Zemljo jedina od poljuda do koseva. Koja je to zemlja? Mozda kraljevina bih.
julisiz es grant

#8 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

karanana wrote:Beze pjesma. Nidje veze. Zemljo jedina od poljuda do koseva. Koja je to zemlja? Mozda kraljevina bih.
Ona koju sam naveo u prvom mom postu :izet:
Istina, ta je bila bez Poljuda :D
Di Canio

#9 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by Di Canio »

Veci debilizam od ovoga jos nisam cuo... zaboli me kurac za Hrvatsku i vatrene, nek se jebu.
dinooh

#10 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by dinooh »

Pjesma je snimljena za Hrvate u BiH. A vecina njih bi vise voljela da BiH ispadne odmah nego da Hrvatska osvoji. Ali eto, opet ce Bosnjaci vise slusati ovu pjesmu od onih kojima je namijenjena.
Nastoje se pomiriti strane, ali tesko da ce ovom pjesmom ista uspjeti.
Lakse se dijelit nego ujedinit, uvijek tako bilo
forel

#11 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by forel »

Svako tumaci rijeci kako mu odgovaraju i kako hoce da ih tumaci i to ide iz krajnosti u krajnost.Da je pjesma namjenjena ''hrvatima u BiH'' ne bi text isao ''od Mandze i Edina''..al dobro sad pustimo to, lik je snimio nesto sasvim ok, i melodicno.Sad da pricamo price o kojoj to ''jedinoj zemlji pjeva''.Postoji jedna cinjenica, da 90 % BH hrvata dobije hronicni osip na dres BH reprezentacije, a doticni ga obukao i to jos cij ni manje ni vise Edina Džeke.Inace decko je iz Imotskog, gdje je dosta blago receno ''konzervativno drustvo'' ali lik je normalan i u tom duhu treba slusati rijeci pjesme i prebacivati.Kad bi trazili definisanje svake rijeci na sta bi se moglo aludirat onda muziku ne bi uopce trebalo slusat.
It_is_a_Leclerc

#12 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by It_is_a_Leclerc »

Pjesma je tragičan simbol povodljivosti dobrog Bošnjanina koji bi, ako treba, dušu prodao nečastivom samo da ga komšija potapše po ramenu i kaže: "Pa nisi ti baš toliko glup koliko smo mislili". Ovo me podsjeća na one grupe na Facebooku "Ljubav između Bošnjaka, Srba i Hrvata" u kojima su članovi uglavnom Bošnjaci ili na ono "respect"-ovanje onih slika gdje djeca u BUGOJNU zajedno gledaju utakmicu a jedan od njih je u kockastom, a drugi u plavom dresu.
Ja, zaista, ne vjerujem svojim očima koliko pozitivnih reakcija ima ova pjesma... Evo i zašto...

Prvo, lik je očito prokontao da je ovo odličan način da ugrabi koji minut javnog prostora u BiH, jer ga u Hrvatskoj, osim par marginalnih članaka koji su uglavnom ironičnog i ismijavačkog karaktera, nije dobio.
Drugo, čemu miješanje ?! Ok, drago bi ti bilo da BiH prođe u drugi krug, ali sad tretirati odlazak na SP kao neki "zajednički" projekat je bezveze. Tim više što bi većina Hrvata, naročito u BiH, prodalo kućno posuđe zajedno sa djedom, da BiH ispadne već nakon prve utakmice, pa da nas šprdaju po indeksu, i sličnim okupljalištima nesoja i nesorte.
Treće, sistemski je izignorisan od hrvatskih fudbalera. Ljudi ga nisu čak ni shareali na svojim profilima. Zašto ?! Pa zato što im je ispod časti da se spominju u kontekstu s nama. A šta smo mi uradili ? Ne samo da smo od njega napravili zvijezdu, već ga je i Džeko darivao. Mandžukić mu je za to vrijeme dao figu. I to suhu.

Zašto bih ja navijao za Hrvatsku na SP u fudbalu, a ne za Ekvador, Honduras, Čile, Alžir ili Južnu Koreju ?! Kao ono - regija smo, i ti fazoni ?! No, thank you.
cyprus

#13 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by cyprus »

Tako je - nemoj svega ti da se kako povezujemo i mirimo, jebavanje majke je standard... Sve mimo toga je zamka za dobrog, naivnog i merhametli Bošnjanina...
Šveđanin

#14 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by Šveđanin »

I ova tema ode na pogrešnu stranu..

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
It_is_a_Leclerc

#15 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by It_is_a_Leclerc »

cyprus wrote:Tako je - nemoj svega ti da se kako povezujemo i mirimo, jebavanje majke je standard... Sve mimo toga je zamka za dobrog, naivnog i merhametli Bošnjanina...
Problem je, dobri Cyprus, što je pjesma čista komercijala, jeftini marketinški trik prepun predrasuda za koji smo se samo mi zakačili. Pa pročitaj mu komentare na YouTubeu i na facebook stranici. Hrvati ga napadaju, Bošnjaci ga brane.
Jel ti govori to nešto ?! :)
zalizani

#16 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by zalizani »

It_is_a_Leclerc wrote:Pjesma je tragičan simbol povodljivosti dobrog Bošnjanina koji bi, ako treba, dušu prodao nečastivom samo da ga komšija potapše po ramenu i kaže: "Pa nisi ti baš toliko glup koliko smo mislili".
Sustina.
racionalista

#17 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by racionalista »

Ako im se ovoliko sviđa ova pjesma, pa što smo se uopšte razilazili.

Po meni debilana na kvadrat
cyprus

#18 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:
cyprus wrote:Tako je - nemoj svega ti da se kako povezujemo i mirimo, jebavanje majke je standard... Sve mimo toga je zamka za dobrog, naivnog i merhametli Bošnjanina...
Problem je, dobri Cyprus, što je pjesma čista komercijala, jeftini marketinški trik prepun predrasuda za koji smo se samo mi zakačili. Pa pročitaj mu komentare na YouTubeu i na facebook stranici. Hrvati ga napadaju, Bošnjaci ga brane.
Jel ti govori to nešto ?! :)
Ne bi mi mrsko... Na njegovom profilu članak sa indexa o ovoj pjesmi su lajkala ova imena (u ovom momentu njih 307): Ivana, Mirnes, Đani, Aldin, Marko, Ivor, Gane, Marijo, Tadej, Valentina, Fabian, Valentina, Martina, John, Anamarija, Edin, Nedim, Amir, Ema, Emir, Senad, Josip, Ajla, Željko, Melisa, Irma, Hajrudin, Senedin, Josip, Fahro, Adi, Josip, Adnan, Mahir, Tarik, Benjamin, Antonio, Željko, Muamer, Amer, Filip, Maja, Zoran, Amina, Ajdin, Leonardo, Tony, Toni, Zdravko, Lejla, Adis, Kata, Kasem, Kiko, Amina, Elmir, Benjamin, Anela, Filip, Sead, Vanja, Haris, Natko, Tin, Mirna, Lorena, Jasmina, Selma, Ermin, Antea, Arifa, Sanel, Sabina, Emina, Haris, Dino, Nusret, Hido, Nusret, Dženan, Ajdin, Tin, Karla, Zorica, Eldar, Edin, Meri, Jozo, Avdaga, Ahmed, Nino, Mirna, Petar, Ermin, Ana, Karlo, Marko... (toliko mi ih se poimenično izlista)

Tvoja je percepcija da su ovo sve bošnjačka imena... Moja percepcija je nešto drugačija... Ti naravno ideš za tim da Bošnjake svrstaš u jedan koš, a Hrvate u drugi... Po tebi se 90% Bošnjaka ponaša na jedan način, a 90% Hrvata na drugi... Pa kažeš ''Hrvati ga napadaju, Bošnjaci ga brane''... Stvarnost je međutim mnogo kompleksnija od toga kako je percipiraš... Za tebe su etničke grupe monolitni korpusi, pri čemu nema puno mjesta za neku individualnost... Tu napominješ da su Hrvati (a valjda i Srbi) monolitniji, a jadni naivni dobri Bošnjaci u tom segmentu zaostaju, pa djeluju ko raštrkane ovčice... Zato se moraju zbiti i ugledat na svoje susjede i postat kao oni...

Takav pogled koji ti imaš ja ne dijelim... I ne samo to - takav pogled (a dominantan je u ovim prostorima) mi vrlo smeta... Zato reagujem...

I nije ovdje u pitanju Ante Cash i njegov pjesmuljak... Sa umjetničkog aspekta ne vrijedi njegovu pjesmu uopšte uzimat u obzir... Ona istina vrlo lako uđe u uši, vesela je, ali teško da se može govoriti o nekom ostvarenju sa bilo kog aspekta... U pitanju je nešto drugo - reakcija ljudi na ideju poput ove... Ideja koja kaže: mi i oni zajedno, na istoj strani, ne psujemo matere jedni drugima, nego se čak i bratimimo...Ta ideja je u ovu pjesmi iznesena na najbanalniji način... I upravo iz nečijeg odnosa prema toj banalnosti se može mnogo toga iščitati...

Doduše, postoji još jedan aspekt - mogućnost da se kroz ovu pjesmu aludira na NDH-a... Postoje neke asocijacije i naznake... Međutim, meni ipak djeluje malo vjerovatno da je Ante imao to na umu... Iako ne znam mnogo o njemu, ne izgleda mi kao neko ko bi se opterećivao takvim idejama... Ukoliko se ipak ispostavi suprotno, onda naravno povlačim sve što sam rekao...
_mufljuz_

#19 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by _mufljuz_ »

dobra himna NDHazije :mrgreen: :thumbup:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#20 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by Slo Burner »

Prosto ne mogu da vjerujem :D :D
insomnia78

#21 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by insomnia78 »

Debilizam
Fuj

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
forel

#22 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by forel »

Neobicno je koliko neko spominje NDH-aziju, ''povodljivog bosnju'' i supljikaste price.U datom spotu lik sasvim lezerno obucen u boje nase domovine, pitam ja vas koliko bi vas ''patriota'' obuklo dres recimo srbije ili dres hrvatske ne vazno na povod.''vi ste velike bosnje'', kako cete sebi dopustit takvo nesto?Pjesma kao pjesma nema neki umjetnicki kvalitet ko i svaka navijacka pjesma sto nema neki kvalitet i neku umjetnicku vrijednost.Ovo neces pustit na festi bas ko sto neces pustit navijacku pjesmu ''Igraj Bosno'' na derneku.Bitna je jedna osnovna stvar mi koji umjesto korpusa hocemo razbi te korpuse prozivaju se ''jugonostalgicarima, balijama etc'' jer eto kao mi smo povodljive ''bosnje'' koje zude za bratstvom i jedinstvo.Ja se pitam onda logicnu stvar.Gospodo 20 godina je od rata, nema vise ni Jugoslavije niti ce je kad biti, jel treba svi da se izoliramo?Lik nonsalantno se obukao bolje nego pola BH navijaca(sklonih cesto nosenju obiljezja Turske).Nije on morao uopce na ovaj nacin grabit bilo kakvu trzisnu borbu u BiH, jer je poznato da dojucerasnji pljuvaci po ovoj zemlji jako dobro prolaze kod ''veliki bosnji'' pa vam tako u sred Bosne sa velikom posjecenosti pjevaju ''srpske patriote i hrvatske dronfulje (Seve s jahte)''.Ali Ante ne odgovara jer Ante hoce nesto da spoji uz pomoc banalnosti, on vam ne dodje na koncert pa vam da bi se ulizao ne zapjeva poput Lepe Brene ''sevdalinku'' koju budi Bog s nama odpjeva ni sebi ni svom, al to ''nepovodljivi bosnjo moze trpit''.

Ograniceni balkoni, popustite se price o Jugoslaviji - nje VISE NEMA, mi smo sada svi susjedi/komsije kako god hocete, niko vam ne trazi ''bratstvo i jedinstvo'' nego cistu prijateljsku vezu (to je ono kad odes nepovodljivi bosnjo u HR na ljetovanje pa se zarakijas sa nekim iz Splita).Koliko ogranicenosti to je strasno, 20 godina od nestanka Jugoslavije i 20 godina od rata jos neko ima nekakve jugo komplexe.Ako cemo realno citam slucajno komentare Edin Dzeko cestitao praznik, papak ispod tekbira, jedni odgovaraju drugi ga podrzavaju treci propovjedaju selefizam, cetvrti i pored dosta oraha u djepovima prave se veliki muslimani.

Da rezimiramo, svoju ogranicenost ko balkon zadrzite za sebe, ako vam se pjesma ne svidja zaobidite, ali isto tako molit cu budite tako blagonakloni i u kupovini pa kad ste toliko ograniceni ko balkoni orijenitisite se na proizvode koji se proizvode u BiH.Ante vam smeta jer ''povodi bosnje'' al vam ne smeta Jana, hrvatski škart koji nam uvale pa se trujemo ko pacovi, Ante vam smeta jer ''podvodi bosnje'' al vam guzi mila hrvatska milina na moru, banjajte se u rijeci.

Ja samo vas pitam koliko bi vas obuklo dres susjedne zemlje?Prije ce bit da je pojedincima tu bliza ona sa crvenim polumjesecoom, nema veze sto on tebi moze od a do z na kamaru a da ti to ne skontas al ''nek je bosnjo''.Dajte ljudi batalite se corava posla, ne valjajte koje kakve gluposti, i neobicna je cinjenica cim neko nesto pokusa da ''ujedini'' da na glas oznaci ono nesto najbolje u nasoj drzavi.Odmah se digne 100 tine ''nepovodljivih bosnja'' da to popljuju, ali kad ''nepovodljive bosnje na vlasti'' kradu ''nepovodljive bosnje sa penzijom od 300 KM'' tu vas nema niđe.To se zove politicko bosnjastvo gospodo ili vam ga licemjerje.

I pobogu nemojte valjat gluposti i jednu navijacku pjesmu pokusavat odredit umjetnicku vrijednost, nemojte potvrdjivat stereotip o ''bosanskoj inteligenciji'', navijacka pjesma se pise da bi bila upravo to ''navijacka'', a ne da bi neko pao u sevdah.I umjesto sto valjate koje kakve gluposti ako imate nesto pametno za rec nesto konkretno izvolite recite, ne svidja vam se pa i to je ukus, ali nemojte pricati gluposti i u srz problema ubacivat politiku.Sad shvatam zasto se ova zemlja raspada i zasto je sve ovako tuzno i mucno, na svaku mogucu temu ubaci se po jedno pet poltiickih politrona a oni kojima je politika zadnja rupa na svirali i jedva se bore za svoj goli zivot nemaju prava da progovore.
buzzo

#23 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by buzzo »

sta je vama ljudi? Kakva NDH, kakve skrivene poruke? Ja sam hrvat iz hr (stari mi je porijeklom iz BiH) i za BiH i bosnjake imam jedino simpatije kao i ogromna vecina ljudi koje znam. znam i kako nazalost dise dobar dio Hrvata iz BiH, al oni su svakako pokazali da nisu bas najbistriji soj i da ih svaki debil moze instrumentalizirat (napr. kako mozes 25 godina glasat za istu bandu koja je te pokrala do gaca, a tvoj narod dovela gotovo do nestanka). za one mladje, i za one koji ne znaju, 1993. kad je krenula ona baditska tudjmanova avantura u BiH, 75% ljudi u hr je bilo protiv. Jasno mi da potpuno bosnjaci pusu i na hladno, jer se stvarno nisu veselo proveli u ratu i sve to, al dajte ljudi malo iskulirajte. prijateljski pozdrav
forel

#24 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by forel »

buzzo wrote:sta je vama ljudi? Kakva NDH, kakve skrivene poruke? Ja sam hrvat iz hr (stari mi je porijeklom iz BiH) i za BiH i bosnjake imam jedino simpatije kao i ogromna vecina ljudi koje znam. znam i kako nazalost dise dobar dio Hrvata iz BiH, al oni su svakako pokazali da nisu bas najbistriji soj i da ih svaki debil moze instrumentalizirat (napr. kako mozes 25 godina glasat za istu bandu koja je te pokrala do gaca, a tvoj narod dovela gotovo do nestanka). za one mladje, i za one koji ne znaju, 1993. kad je krenula ona baditska tudjmanova avantura u BiH, 75% ljudi u hr je bilo protiv. Jasno mi da potpuno bosnjaci pusu i na hladno, jer se stvarno nisu veselo proveli u ratu i sve to, al dajte ljudi malo iskulirajte. prijateljski pozdrav

Nemoj molim te neko ce rec da i ti podvodis ''bosnje'', al sve ove ''velike patriote'' ocekuj uskoro na moru kod sebe...a mene svakako ocekuj ja sam ''povodljiv'' pa me podvedi pa mi pripremi koju zuju s limunom, ove moje ''nepovodljive bosnje'' ne vole zuju dok je ne vide pa im ne spremaj :D
Dr. Kuca

#25 Re: Ante Cash Vatreni zmajevi

Post by Dr. Kuca »

Ante Cash (Gotovina) :lol: repuje o Bosni. Novi rat se sprema :lol:
Locked