Izvinite što se petljam, samo smatram da anksioznost nije toliko loša po naše zdravlje

Anksioznost je normalna-prirodna pojava koju osjeća svaki čovjek (pa čak i najzadraviji) to je odbrambeni sistem organizma, meni pri najjačim paničnim napadima puls ide do 160 a pritisak do 170/100 (to mi je rekord, pa opet ne smatram da je to nešto nenormalno, kada vodite ljubav imate sličnu situaciju zbog uzbuđenja, fizičkog napora, pa niko ne kaže da je vođenje ljubavi štetno po naš kardiovaskularni sistem

Pokušajte primjetiti pri paničnom napadu vaše tijelo se ponaša potpuno isto kao i pri fizičkom naporu, brži puls, brže disanje, poslije paničnog se osjećate umorno kao da ste trčali 10 km. Nemojte se prepadati neće vam anksioznost naštetiti zdravlju, ako tako budete razmišljali samo ćete povećati nivo anksioznosti, razmišljajte pozitivno, potiskujte crne misli onim malo svijetlijim, opusti te se i znajte da je sve to prirodno za organizam, svaku negativnu misao dočekajte pozitivnom, iznenadite ih i vrlo brzo će se one povući
Npr. Javi se automatska misao anksionost šteti mome zdravlju, ubrzo ću umrijeti - vi sebi kažete, nećeš, to je prirodna reakcija organizma koju organizam može podnijeti bez da mu uzrokuje bilo kakvu štetu!
Moj život nema smisla-Ima smisla, odoh pomoći komšiji da utovari ugalj, vidjet ćeš kako život ima smisla, mami da raspremi kuću!
Umrijet ću!-Neću umrijeti, ja sam fizički drava osoba, moje misli se pokušavaju hraniti mojim strahom, neću im to dozvoliti!
itd.