Na preporuku dr. izletih cvaju i za to, valjda nece zavrsiti u smecu sa ostalim biljnim glupostima
Anksioznost
Moderator: anex
-
anchy309
#701 Re: anksioznostttttttttttt
[quote="ZenaZbrkovima"]Aktivin H, lijek na biljnoj bazi. Jel ko probao, jel pomogao kome?
Na preporuku dr. izletih cvaju i za to, valjda nece zavrsiti u smecu sa ostalim biljnim glupostima
[/quo pila sam prosle godine, meni nije pomogao? Zbog cega pijes?
-
sour cherry
#702 Re: anksioznostttttttttttt
Preskup je,a ništa ne pomaže.Bolje napravi čaj od kantariona.Više će te smiriti.
-
ZenaZbrkovima
#703 Re: anksioznostttttttttttt
Kad sam dala pare, da probam, sta cu sad
Jeste li vi primijetile pojacanu osjetljivost na sunce tokom primjene? Ne bih voljela da mi pocne smetati nesto sto me "iz mrtvih dize". Ne znam da iko ovako uziva u suncu, druga sam osoba u danima kao sto je bio ovaj..
Jeste li vi primijetile pojacanu osjetljivost na sunce tokom primjene? Ne bih voljela da mi pocne smetati nesto sto me "iz mrtvih dize". Ne znam da iko ovako uziva u suncu, druga sam osoba u danima kao sto je bio ovaj..
-
anchy309
#704 Re: anksioznostttttttttttt
Ja sam proslo ljeto dok sam koristila, dobila I osip po tijelu, jer ne preporucuje se izlaganje suncu,pri primjeni kantarionaZenaZbrkovima wrote:Kad sam dala pare, da probam, sta cu sad![]()
-
ZenaZbrkovima
#705 Re: anksioznostttttttttttt
Vise ne vjerujem da su bas sve ove biljne stvarcice za salu. Mene je aktivin prva 2 dana fino osamutio. Bas sam se osjecala opijenom nekako. Sad sam se navikla mada nekog pomaka u pogledu anksioznosti jos nema. Kazu treba 2-3 sedmice da djeluje, vi'cemo.. 
-
ZenaZbrkovima
#706 Re: anksioznostttttttttttt
porodicno savjetovaliste, ako si u Sa. za 10tak dana imam prvi razgovor, a vezano za komunikaciju preko maila i telefona imam izuzetno pozitivne kritike, ako te bude zanimalo vise, javi se da detaljisemodječak sa šibicama wrote:Kognitivno-bihevioralna terapija je najbolja stvar, kod nas ima nekih savjetodavnih "udruzenja" ali svi naplacuju ili im ne radi telefon... neka napise neko vise o tome, ako zna nesto... mislim, o sarajevskim iskustvima sa ovom vrstom terapije, psihologije.
- Stoner
#707 Re: anksioznostttttttttttt
Jel ko od vas imao problema sa vidom, konkretno sa onim TV osjecajem , tackicama?
- annoy
#708 Re: anksioznostttttttttttt
kantarion je fototoksican...ja sam planirala pocet pit caj ali radije cu pricekat do jeseni jer sad pocinju suncani dani
ne znam jel netko probao piti nesto na bazi Rhodiole rosea(ne znam nas naziv), biljka koja dosta pomaze kod anksioznosti i protiv stresa, ja pijem povremeno tablete i stvarno mi pomazu
Persen sam pila jedno vrijeme ali mi nista nije pomogao, samo mi je uspio pogorsat zgaravice i mucnine
Nevjerojatno koliko stres i anksioznost sjebu zeludac
samo zelim jos reci da je studirati drustvene znanosti sa socijalnom anksiozniscu mazohizam
ali sam sama sebi obecala da necu nikad odustat zbog toga
ne znam jel netko probao piti nesto na bazi Rhodiole rosea(ne znam nas naziv), biljka koja dosta pomaze kod anksioznosti i protiv stresa, ja pijem povremeno tablete i stvarno mi pomazu
Persen sam pila jedno vrijeme ali mi nista nije pomogao, samo mi je uspio pogorsat zgaravice i mucnine
Nevjerojatno koliko stres i anksioznost sjebu zeludac
samo zelim jos reci da je studirati drustvene znanosti sa socijalnom anksiozniscu mazohizam
ali sam sama sebi obecala da necu nikad odustat zbog toga
-
ZenaZbrkovima
#709 Re: anksioznostttttttttttt
buduci da svi kazu da im je sunce smetalo, mislim da sam u najgore vrijeme krenula s kantarionom 
Tipicno ja
Tipicno ja
- annoy
#710 Re: anksioznostttttttttttt
A izbjegavaj sunce koliko god mozes, sto vise se pokrij, dugi rukavi i to 
-
bull21
#711 Re: anksioznostttttttttttt
Kantarion je zakon samo izbjegavaj sunčanje i svakih mjesec-dva napravi pauzu od 4-5 dana da ti se organizam ne privikne pa da na kraju ne budeš morao/la piti po 2 litra da bi imao efekta. 
-
ZenaZbrkovima
#712 Re: anksioznostttttttttttt
Tablete su bile u pitanju, ne caj. pila 10 dana, morala sam prestati od jutros. 10 puta gora sam bila otkako sam pocela
posljednje 3-4 noci oka nisam sklopila, prenosi neki me pucaju preko dana, lose mi dodje, glava me boli.. od tih tableta je, nema od cega drugog da bude.
od sad samo snagom volje, odlucno naprijed
od sad samo snagom volje, odlucno naprijed
-
Ella656
-
anchy309
#714 Re: anksioznostttttttttttt
Draga moja, mnogo mi je zao zbog stanja u kojem se nalazis, a prvenstveno sto si neshvacena I nemas podrsku najblizih koji se ne trude da ti pomognu u teskim trenutcima.Ako si iz Sa, javi mi se u inbox ja cu te odvesti kod svog psihologa, jer savrseno te razumijem, jer sam I sama bila u istoj situacijiElla656 wrote:e ovako. imam napade panike, ankisoznost i depresiju. sad cu napuniti sedamnaestu. pocelo mi se javljati 23.12.2014, tacno mjesec dana nakon dedine smrti, ne mogu vise normalno fukcionirati u skoli jer moram prekinui sve sto radim i trcati do wc-a da se smirim. roditelji mi ne vjeruju i misle da su ovo neke moje bubice, kao i razrednica i djeca u skoli. kad mi se desi napad panike na casu imam dvije opcije: sjediti na mjestu, praviti se da je sve ok, kontrolisati disanje i paniciti dok najlezernije sto mogu ne pitam da odem u wc ili da odmah odem u wc i kasnije slusam price kako imam psihicki poremecaj i pustam da mi se smiju. kao sto sam vec rekla, roditelji nemaju ama bas nimalo razumijevanja. pocnu mi se smijati i rugati kad kazem da sam imala napad panike. kod psihologa nisam otisla jer ne smijem otici javno (u kartonu ce mi pisati da sam isla kod psihologa), a mama je zakazala kod privatnika i onda mi mjesec dana nabijala na nos kako oni moraju trositi pare (kojih nemamo) zbog toga sto sam ja nenormalna. na kraju nisam ni otisla kod psihologa jer je mama otkazala. u pon nisam otisla u skolu jer sam samo lezala u krevetu, nisam uopste mogla ustati i samo sam razmisljala o tome kako ce svakako biti normalan dan pun brige oko toga jesam li nesto pogresno rekla, uradila, razmisljanja o tome da me pola skole mrzi. roditelji mi nisu vjerovali i samo su mi govorili kako sam propala u srednjoj , kako sam govnara i retard, kako sam ovakva i onakva, pljuvali su me (bukvalno) i kako necu otici na fakultet o kojem sanjam i kako sam sve najgore. navecer sam s mamom otisla u ambulantu po opravdanje, gdje sam se slomila i doktorici rekla i napade panike i sve sto me brine. mama se isto rasplakala da bi sutradan bila ista prica kako sam retardirana i kako me niko nece itd. stalno mi govori o tome kako ostala djeca nemaju napade panike, a ja imam i cak je nazvala razrednicu i nalagala kako ja nemam napade panike itd. zaspem u 2-3 ujutru jer se ne mogu smiriti (razmisljam o tome kako me svi mrzte i sta sam pogresno uradila ili rekla). u skoli sam izgubila dvije petice zbog toga sto nisam mogla tecno procitati referat pred razredom (uhvati me panika) i niko nema razumijevanja. svjesna sam da svi vi imate pametnijih stvari i da vam ni na kraj pameti da odgovarate, ali samo procitajte. zbog anksioznosti nikad nisam imala momka niti sam ikad bila na ozbiljnom rodendanu (zadnji rod prije 5 god, djeciji), svi prijatelji se druze sa mnom jer im je zao mene (a meni se to jako gadi), nisam nikad otisla na ekskurziju ili van zemlje s djecom svojih godina. osjecam se da ne zivim zivot o kojem sam sanjarila prije desetak godina. planiram se ubiti jer vise stvarno nemam snage za ovo. roditelji mi citaju dnevnik, prijateljima ne vjerujem, nana jednva ceka da kaze da sam propala i nemam apsolutno nikog. doktorica je rekla da mozda pocnem trenirati ples ili nesto cemu sam se obradovala i odmah tu vecer sam nasla balet kod jedne nase balerine i shvatila da od toga nema nista jer je clanarina 50 km mjesecno i roditelji mi to nikad ne bi platili. zelim nauciti svirati violoncelo ili gitaru, slusam klasicnu muziku (pored jamesa blunta, taylor swift, coldplaya i danasnje muzike) i jednostavno se osjecam kao da me neko drzi u mjestu dok sve oostale pusta da napreduju.
- Tabhana
#715 Re: anksioznostttttttttttt
Ella656 wrote:e ovako. imam napade panike, ankisoznost i depresiju. sad cu napuniti sedamnaestu. pocelo mi se javljati 23.12.2014, tacno mjesec dana nakon dedine smrti, ne mogu vise normalno fukcionirati u skoli jer moram prekinui sve sto radim i trcati do wc-a da se smirim. roditelji mi ne vjeruju i misle da su ovo neke moje bubice, kao i razrednica i djeca u skoli. kad mi se desi napad panike na casu imam dvije opcije: sjediti na mjestu, praviti se da je sve ok, kontrolisati disanje i paniciti dok najlezernije sto mogu ne pitam da odem u wc ili da odmah odem u wc i kasnije slusam price kako imam psihicki poremecaj i pustam da mi se smiju. kao sto sam vec rekla, roditelji nemaju ama bas nimalo razumijevanja. pocnu mi se smijati i rugati kad kazem da sam imala napad panike. kod psihologa nisam otisla jer ne smijem otici javno (u kartonu ce mi pisati da sam isla kod psihologa), a mama je zakazala kod privatnika i onda mi mjesec dana nabijala na nos kako oni moraju trositi pare (kojih nemamo) zbog toga sto sam ja nenormalna. na kraju nisam ni otisla kod psihologa jer je mama otkazala. u pon nisam otisla u skolu jer sam samo lezala u krevetu, nisam uopste mogla ustati i samo sam razmisljala o tome kako ce svakako biti normalan dan pun brige oko toga jesam li nesto pogresno rekla, uradila, razmisljanja o tome da me pola skole mrzi. roditelji mi nisu vjerovali i samo su mi govorili kako sam propala u srednjoj , kako sam govnara i retard, kako sam ovakva i onakva, pljuvali su me (bukvalno) i kako necu otici na fakultet o kojem sanjam i kako sam sve najgore. navecer sam s mamom otisla u ambulantu po opravdanje, gdje sam se slomila i doktorici rekla i napade panike i sve sto me brine. mama se isto rasplakala da bi sutradan bila ista prica kako sam retardirana i kako me niko nece itd. stalno mi govori o tome kako ostala djeca nemaju napade panike, a ja imam i cak je nazvala razrednicu i nalagala kako ja nemam napade panike itd. zaspem u 2-3 ujutru jer se ne mogu smiriti (razmisljam o tome kako me svi mrzte i sta sam pogresno uradila ili rekla). u skoli sam izgubila dvije petice zbog toga sto nisam mogla tecno procitati referat pred razredom (uhvati me panika) i niko nema razumijevanja. svjesna sam da svi vi imate pametnijih stvari i da vam ni na kraj pameti da odgovarate, ali samo procitajte. zbog anksioznosti nikad nisam imala momka niti sam ikad bila na ozbiljnom rodendanu (zadnji rod prije 5 god, djeciji), svi prijatelji se druze sa mnom jer im je zao mene (a meni se to jako gadi), nisam nikad otisla na ekskurziju ili van zemlje s djecom svojih godina. osjecam se da ne zivim zivot o kojem sam sanjarila prije desetak godina. planiram se ubiti jer vise stvarno nemam snage za ovo. roditelji mi citaju dnevnik, prijateljima ne vjerujem, nana jednva ceka da kaze da sam propala i nemam apsolutno nikog. doktorica je rekla da mozda pocnem trenirati ples ili nesto cemu sam se obradovala i odmah tu vecer sam nasla balet kod jedne nase balerine i shvatila da od toga nema nista jer je clanarina 50 km mjesecno i roditelji mi to nikad ne bi platili. zelim nauciti svirati violoncelo ili gitaru, slusam klasicnu muziku (pored jamesa blunta, taylor swift, coldplaya i danasnje muzike) i jednostavno se osjecam kao da me neko drzi u mjestu dok sve oostale pusta da napreduju.
Nisi jedina u svemu tome.
Ja sam u srednjim 20-tim godinama i ne pamtim dana kada sam bio zdrav.
Na stranu što imam zdravstvenih problema, suđeno je tako, problem je što je nastala anksioznost iz toga. Najgore su te panik atake koje imam kada sam sa prijateljima ili u napušenim prostorijama. Sam sebe smirujem znajući da nije ništa strašno, ali protiv toga se ne može. Najsigurnije se osjećam kući, u svojoj sobi u krevetu i tako iz dana u dan. Prije sam se mnogo bavio sportom, uživao sam u životu, sve do 18 godine kada su počeli i ti problemi, od hernije, gastritisa, pa do gerba. I tako je jedan mlad život uništen. Gledaš oko sebe, svoje prijatelje, poznanike i pitaš se između ostalog koliko ljudi poznaješ bez problema, ne muče se, a ti ne samo da imaš jedan problem, nego desetine, ali hajde, kažu život nije lahak.
- Lalena
#716 Re: anksioznostttttttttttt
Zao mi je sto nemas vecu podrsku i razumijevanje u porodici..., ali nazalost, danas je to skoro pa normalno, i nemoj misliti da je to samo kod tebe tako, niti da ti je to neki izgovor da dignes ruke od svega... Ustvari, ja bih svakoj mladoj osobi preporucila da je najbolje u startu rascistiti s tim ocekivanjima i nadanjima od drugih... Sa 17 trebas da se naljutis, da reagujes, da se inatis, boris, a ne da se predajes, mislim, kada ces ako ne sa 17 ici u inat svima?!Ella656 wrote:e ovako. imam napade panike, ankisoznost i depresiju. sad cu napuniti sedamnaestu. pocelo mi se javljati 23.12.2014, tacno mjesec dana nakon dedine smrti, ne mogu vise normalno fukcionirati u skoli jer moram prekinui sve sto radim i trcati do wc-a da se smirim. roditelji mi ne vjeruju i misle da su ovo neke moje bubice, kao i razrednica i djeca u skoli. kad mi se desi napad panike na casu imam dvije opcije: sjediti na mjestu, praviti se da je sve ok, kontrolisati disanje i paniciti dok najlezernije sto mogu ne pitam da odem u wc ili da odmah odem u wc i kasnije slusam price kako imam psihicki poremecaj i pustam da mi se smiju. kao sto sam vec rekla, roditelji nemaju ama bas nimalo razumijevanja. pocnu mi se smijati i rugati kad kazem da sam imala napad panike. kod psihologa nisam otisla jer ne smijem otici javno (u kartonu ce mi pisati da sam isla kod psihologa), a mama je zakazala kod privatnika i onda mi mjesec dana nabijala na nos kako oni moraju trositi pare (kojih nemamo) zbog toga sto sam ja nenormalna. na kraju nisam ni otisla kod psihologa jer je mama otkazala. u pon nisam otisla u skolu jer sam samo lezala u krevetu, nisam uopste mogla ustati i samo sam razmisljala o tome kako ce svakako biti normalan dan pun brige oko toga jesam li nesto pogresno rekla, uradila, razmisljanja o tome da me pola skole mrzi. roditelji mi nisu vjerovali i samo su mi govorili kako sam propala u srednjoj , kako sam govnara i retard, kako sam ovakva i onakva, pljuvali su me (bukvalno) i kako necu otici na fakultet o kojem sanjam i kako sam sve najgore. navecer sam s mamom otisla u ambulantu po opravdanje, gdje sam se slomila i doktorici rekla i napade panike i sve sto me brine. mama se isto rasplakala da bi sutradan bila ista prica kako sam retardirana i kako me niko nece itd. stalno mi govori o tome kako ostala djeca nemaju napade panike, a ja imam i cak je nazvala razrednicu i nalagala kako ja nemam napade panike itd. zaspem u 2-3 ujutru jer se ne mogu smiriti (razmisljam o tome kako me svi mrzte i sta sam pogresno uradila ili rekla). u skoli sam izgubila dvije petice zbog toga sto nisam mogla tecno procitati referat pred razredom (uhvati me panika) i niko nema razumijevanja. svjesna sam da svi vi imate pametnijih stvari i da vam ni na kraj pameti da odgovarate, ali samo procitajte. zbog anksioznosti nikad nisam imala momka niti sam ikad bila na ozbiljnom rodendanu (zadnji rod prije 5 god, djeciji), svi prijatelji se druze sa mnom jer im je zao mene (a meni se to jako gadi), nisam nikad otisla na ekskurziju ili van zemlje s djecom svojih godina. osjecam se da ne zivim zivot o kojem sam sanjarila prije desetak godina. planiram se ubiti jer vise stvarno nemam snage za ovo. roditelji mi citaju dnevnik, prijateljima ne vjerujem, nana jednva ceka da kaze da sam propala i nemam apsolutno nikog. doktorica je rekla da mozda pocnem trenirati ples ili nesto cemu sam se obradovala i odmah tu vecer sam nasla balet kod jedne nase balerine i shvatila da od toga nema nista jer je clanarina 50 km mjesecno i roditelji mi to nikad ne bi platili. zelim nauciti svirati violoncelo ili gitaru, slusam klasicnu muziku (pored jamesa blunta, taylor swift, coldplaya i danasnje muzike) i jednostavno se osjecam kao da me neko drzi u mjestu dok sve oostale pusta da napreduju.
Ma ne da bi otisla psihologu, poznavajuci sebe, ja bih uzbudila i pedagoga, i socijalnog radnika, ma svakoga ko bi na neki nacin mogao pomoci... Uvijek sam bila skolona dizanju galame
Ne bih komentarisala nicije roditelje, neko jednostavno ne zna bolje, neko ne moze, ali ne vidim zasto ne mozes otici sama dr.? Meni osoba sa 17 godina nije vise dijete, i moze sama uciniti puno toga...
Razumijem, mislim sjecam se kako je to biti u srednjoj skoli, znam da ti se neke stvari cine jako tragicnim (npr. to sto nemas momka ili sto ne ides na rodjendane...), ali gledano s vece vremenske distance, potpuno je baznacajno, vjeruj... Svakako puno beznacajnije od cinjenice da ces pokvariti ocjene i umanjiti sebi mogucnost za studiranjem (ja bih na tvom mjestu jedva cekala da odem na faks
Svakako se trebas trgnuti i poduzeti nesto, ali smireno, razumno, razbistri malo misli...
Balet, u tvojim godinama? Jedino ako si do sada trenirala gimnastiku... Ili poceti uciti svirati, sa 17, uz sve obaveze ok0 skole, malo je tesko, osim ako i do sada nisi se bavila slicnim stvarima...
I puno manji koraci bi pomogli, i to ne mora da kosta... Da pocnes trcati redovno, umjesto sto lezis u kuci i slusas uvrede (jos je gore ako i uzvracas), imala bi vise koristi... Da citas, nadjes dobru knjigu na nettu, mozda neku koja bi ti pomogla, sigurno bi ti skrenulo misli... Ili neki kurs stranog jezika na nettu? A da naucis sta kuhati, dobro ce ti doci u zivotu
Znaci, malo se spusti na zemlju, iskreno, meni se i ne cini toliko ocajnim tvoje stanje kakvim ga ti vidis... Mlada si, osoba se mijenja kako zreli, izgradjuje, karakter, samopouzdanje, osjecaje, gradi veze s drugim ljudima, pred tobom je jos puno toga lijepoga, a ovaj stresni period ce proci...
Zivot je lijep
Nije savrsen, to da, i nosi odredjene probleme svakome, ali svaki novi dan je nova prilika da nesto promijenis, uradis, naucis, osjetis... Nemoj izbjegavati prijatelje, i ne znam zasto mislis da su s tobom iz sazaljenja (raja u tim godinama i nije tako obzirna), osim toga, kada ti treba neka podrska i neko, ma zar je bitno zbog cega su s tobom?! Uvijek im mozes dati i druge razloge, ako ti je stalo...
Porazgovaraj s nekim, sa psihologom, zasto ne i besplatno? Eto, ja mislim da je veca sramota ubiti se nego otici psihologu
Preuzmi odgovornost, umjesto da krivis druge, znas, ima djece koja odrastu i bez roditelja, pa se ne zale... Razmisli malo, o svemu, o svijetu, svom pogledu na zivot, koliko u tvojim ocima tebi to sve vrijedi? Sta je za tebe svrha, cilj? Sta mozes uciniti, promijeniti? Kako mozes dobiti ono sto zelis od zivota? Kako se vidis, kakve ciljeve imas?
Sve pocinje od tvojih misli...
Nadam se da ces prevazici to, nisi jedina, mnogi u tvojim godinama prolaze kroz tezak period, sve se to moze promijeniti ako se potrudis...
Sve to dodje na svoje mjesto, s vremenom... samo, prvo ti moras shvatiti gdje je tvoje mjesto
- Stoner
#717 Re: anksioznostttttttttttt
Bolje ti je da se bavis necim malo napornijim od baleta, ako bi zeljela naravno. Jer ce ti pomoci i za anksioznost i depresiju.
A to ti je samo jedna faza u zivotu koja ce proci. Ne znaci da si slaba ili glupa. Gledaj da te to osnazi, pronadji neki smisao u patnji i nemoj se impulzivno pokusavati istrgnuti iz svega toga.
A to ti je samo jedna faza u zivotu koja ce proci. Ne znaci da si slaba ili glupa. Gledaj da te to osnazi, pronadji neki smisao u patnji i nemoj se impulzivno pokusavati istrgnuti iz svega toga.
- Stoner
#718 Re: anksioznostttttttttttt
A i momaka ce biti.
Joj kad se ja sjetim nekih cura iz srednje koje su bile bubuljicave, krivih zuba, ismijavane, odbijane a sad su bukvalno bombe, sve kontam trebo sam nekoj bit rame za plakanje tad al qrac
Joj kad se ja sjetim nekih cura iz srednje koje su bile bubuljicave, krivih zuba, ismijavane, odbijane a sad su bukvalno bombe, sve kontam trebo sam nekoj bit rame za plakanje tad al qrac
-
texiller
#719 Re: anksioznostttttttttttt
been here before...
https://www.youtube.com/watch?v=NTU6NLovI_Q
https://www.youtube.com/watch?v=SB3iYi15WIQ
unreleased rage burning inside, accumulating and eventually turning against oneself body...
besposlen mozak je đavolje igralište...
https://www.youtube.com/watch?v=NTU6NLovI_Q
https://www.youtube.com/watch?v=SB3iYi15WIQ
unreleased rage burning inside, accumulating and eventually turning against oneself body...
besposlen mozak je đavolje igralište...
-
Trunks
#720 Re: anksioznostttttttttttt
Je li neko probao Alora tablete? Cuo sam da su na biljnoj bazi i da se uzimaju bez recepta. Koliko kostaju?
-
sour cherry
#721 Re: anksioznostttttttttttt
To ti nema jače dejstvo od čaja od kamilice.
-
vucko071
#722 Re: anksioznostttttttttttt
Ne bih se slozio s tobom, ocito jos uvijek nisi ni probao ove tablete. Prije sedam dana sam kupio tablete Alora, pijem ih svaki dan i mogu reci da definitivno imaju neki smirujuci efekat, bar kod mene. Naravno, blaze su od lexiliuma, ali su i definitivno jace od persena. Volio bih da jos neko ko ima anksiozne poremecaje proba ove tablete i podijeli sa nama svoje misljenje. Ove tablete kostaju 6 KM te su i po tom pitanju bolje od persena koji kosta 10 KM.
I da se neko ne bi zbunio i pomislio kako sam neiskusan ili nekompetentan, ili da imam samo neki sitni problem sa stresom, evo da objasnim sa kakvim problemima se ja borim. Sad mi je 38 godina, Imam anksiozni poremecaj jos od sedamnaeste godine i ta anksioznost mi se s godinama samo povecavala. Najveci problem mi je tremor ruku koji se strasno pojaca kad se nalazim na javnim mjestima (kafici, restorani), jednostavno receno vec godinama mi je postala prava nocna mora i uzas jedenje i pijenje na javnim mjestima jer se tada bukvalno tresem kao Jermenija. Negdje oko tridesete godine na anksioznost mi se natovarila i agorafobija. Tek tad sam osjetio sta je pravi horor od zivota. Obisao sam mnogo doktora, travara, nadriljekara i skontao da od obicne medicine nema pomoci, a da su vecina tih travara obicne varalice. Probao sam masu tableta, terapija, cajeva, trava, ali nista nije pomoglo i ja sam ostao prepusten sam sebi i svom nacinu snalazenja i borbe sa ovom strasnom bolescu.
Vec godinama poprilicno cesto moram popiti nesto za smirenje da ne bih dozivio katastrofu panicnog napada i ne smijem izaci iz kuce ako nemam bar nekoliko tableta za smirenje u dzepu. Zbog hronicnog nedostatka klasicnih lijekova za smirenje za koje je potreban recept i peglanje sa doktorima primoran sam da trazim i razna pomocna sredstva za smirenje koja se mogu dobiti bez recepta. Alora i slicni lijekovi mi probude nadu da i za nas postoji svjetlo na kraju tunela.
Pozdrav svima i volio bih da mi se jave stariji i iskusniji clanovi foruma koji se bore sa anksioznoscu i agorafobijom da mozemo razmijeniti misljenja i iskustva.
I da se neko ne bi zbunio i pomislio kako sam neiskusan ili nekompetentan, ili da imam samo neki sitni problem sa stresom, evo da objasnim sa kakvim problemima se ja borim. Sad mi je 38 godina, Imam anksiozni poremecaj jos od sedamnaeste godine i ta anksioznost mi se s godinama samo povecavala. Najveci problem mi je tremor ruku koji se strasno pojaca kad se nalazim na javnim mjestima (kafici, restorani), jednostavno receno vec godinama mi je postala prava nocna mora i uzas jedenje i pijenje na javnim mjestima jer se tada bukvalno tresem kao Jermenija. Negdje oko tridesete godine na anksioznost mi se natovarila i agorafobija. Tek tad sam osjetio sta je pravi horor od zivota. Obisao sam mnogo doktora, travara, nadriljekara i skontao da od obicne medicine nema pomoci, a da su vecina tih travara obicne varalice. Probao sam masu tableta, terapija, cajeva, trava, ali nista nije pomoglo i ja sam ostao prepusten sam sebi i svom nacinu snalazenja i borbe sa ovom strasnom bolescu.
Pozdrav svima i volio bih da mi se jave stariji i iskusniji clanovi foruma koji se bore sa anksioznoscu i agorafobijom da mozemo razmijeniti misljenja i iskustva.
- Stoner
#723 Re: anksioznostttttttttttt
Aloru sam i ja pio i apsolutno nikakvog efekta nije bilo. Bitno je da tebi pomaze. Tabletama se neces nikada izlijeciti, one su privremeno rijesenje.
Sport je najbolji lijek za stres i depresiju.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#724 Re: anksioznostttttttttttt
Sport je dobar,al' ipak je dobro obratiti se po profeşionalnu pomoc.Stoner wrote:Aloru sam i ja pio i apsolutno nikakvog efekta nije bilo. Bitno je da tebi pomaze. Tabletama se neces nikada izlijeciti, one su privremeno rijesenje.
-
ZenaZbrkovima
#725 Re: anksioznostttttttttttt
profesionalna pomoc svakako..
a od alore nista ni u mom slucaju.
a od alore nista ni u mom slucaju.