sta vi mislite?
Anketno pitanje: Hoce li se ujediniti GROZD i DOSTA?
-
ponosna_manjina
#1 Anketno pitanje: Hoce li se ujediniti GROZD i DOSTA?
sta mislite raja i kako su vam osjecaji podijeljeni po ovom pitanju. razvijajte intuiciju, kao da vam je bogom data. naime (iako naim nije tu
) naim nije demantovao odredjene glasine.
sta vi mislite?
sta vi mislite?
-
ponosna_manjina
fanovi seje pitica su previse radikalni u svojim zahtijevima. kompromis bi bio milozvucje u okrilju duska kulisa 
-
vodolija_33
nisi vidjela fanove ade gegajaponosna_manjina wrote:fanovi seje pitica su previse radikalni u svojim zahtijevima. kompromis bi bio milozvucje u okrilju duska kulisa
- Mahalac
vodolija_33 wrote:nisi vidjela fanove ade gegajaponosna_manjina wrote:fanovi seje pitica su previse radikalni u svojim zahtijevima. kompromis bi bio milozvucje u okrilju duska kulisastrašno
![]()
sta puno ih jel
- Ahmmed
Dragim DOSTOVcima:
Ne trebaju Vam GROZD-ovci!Vi ste originalni, svježi, vi znate šta hoćete, samostalni ste, što je najvažnije u cijeloj priči!I konkretni u svojim akcijama, prepoznajete problem, skrećete pažnju na njega veoma konkretnim akcijama!
Uz uvažavanje ideja koje GROZD promovira, ipak, u toj organizaciji dominiraju istrošeni kadrovi nevladinog sektora, ljudi skloni teoretiziranju, ponekad isključivi na način koji ne pije vode!I volio bih da griješim, no, čini mi se da im je glavni motiv djelovanja novac koji dobijaju od stranih donatora. Ok je to, treba novac, no,čini mi se da je njima to osnovna preokupacija. A gledao sam u više navrata i njihovog šefa Šeru, hm.....Ako je on taj koji treba da prezentira ideje GROZD-a, ako je on jedan od lidera tog pokreta......Nisam siguran da će uspjeti!
Ne trebaju Vam GROZD-ovci!Vi ste originalni, svježi, vi znate šta hoćete, samostalni ste, što je najvažnije u cijeloj priči!I konkretni u svojim akcijama, prepoznajete problem, skrećete pažnju na njega veoma konkretnim akcijama!
Uz uvažavanje ideja koje GROZD promovira, ipak, u toj organizaciji dominiraju istrošeni kadrovi nevladinog sektora, ljudi skloni teoretiziranju, ponekad isključivi na način koji ne pije vode!I volio bih da griješim, no, čini mi se da im je glavni motiv djelovanja novac koji dobijaju od stranih donatora. Ok je to, treba novac, no,čini mi se da je njima to osnovna preokupacija. A gledao sam u više navrata i njihovog šefa Šeru, hm.....Ako je on taj koji treba da prezentira ideje GROZD-a, ako je on jedan od lidera tog pokreta......Nisam siguran da će uspjeti!
-
vodolija_33
ma radikali bolan nebioMahalac wrote:vodolija_33 wrote:nisi vidjela fanove ade gegajaponosna_manjina wrote:fanovi seje pitica su previse radikalni u svojim zahtijevima. kompromis bi bio milozvucje u okrilju duska kulisastrašno
![]()
![]()
sta puno ih jel![]()
jel i Izzzzzzoni tu
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Stolac92
Meni ne treba grozd... dovoljna mi je i boba... MINIMALIZAM...
Inače, samo da kažem da u mene u bašti raste OGROZD... to vam je jedna voćka koja je slična grožđu samo što ne raste u grozdu nego pojedinačno... svaka boba za sebe... ali kad se nabere puna ćasa nema ništa slađe od toga... jedva čekam da sazrije...
Inače, samo da kažem da u mene u bašti raste OGROZD... to vam je jedna voćka koja je slična grožđu samo što ne raste u grozdu nego pojedinačno... svaka boba za sebe... ali kad se nabere puna ćasa nema ništa slađe od toga... jedva čekam da sazrije...
-
ponosna_manjina
ja se bas zadnjih dana pitam sta bi izniklo kad bi posadio spicu iz bobe grozdja... sta bi niklo i u sta bi to raslo...
pitam i raju ali niko ne zna...
pitam i raju ali niko ne zna...
-
inspire_me
Ja bas mislim da bi bilo bolje kad bi se udruzili, pa bar kada su u pitanju protesti, skupovi, pojavljivanja u medijima i sl. Zar to ne bi imalo veceg odjeka u javnosti? Zar se ove dvije organizacije/udruzenja ne zalazu za iste ili slicne ciljeve? Zar nije bolje da je vise ljudi koji se bore protiv ovih koji su na vlasti? Zar se to na kraju ne svodi na isto?
Samo pitam, zbog cega ne bi bilo dobro kad bi se udruzili?
Samo pitam, zbog cega ne bi bilo dobro kad bi se udruzili?
-
ponosna_manjina
ja ipak mislim da tu nema puno price, ko voli nek izvoli kako voli!
grozd je platforma koja je napravljenn radi izbora, dosta je pokret nastao izz potrebe. kako kome i kako god ko hoce!imaju slicne ciljeve, i viziju, ralikuju se u misiji i pricipima.
grozzdu fakat treba bruku love da funkcioisu i rade a dosta ne treba skoro nista itd...
ne treba se puno zamarati s time. treba da postoji svaki vid okupljanja u progresivnom smjeru i sirenju pozitivnnih ideja i energije, a prava raja zna ko je ko!
zivjeli i DOSTA! i GROZD!
a pogotovo DOSTA!
grozd je platforma koja je napravljenn radi izbora, dosta je pokret nastao izz potrebe. kako kome i kako god ko hoce!imaju slicne ciljeve, i viziju, ralikuju se u misiji i pricipima.
grozzdu fakat treba bruku love da funkcioisu i rade a dosta ne treba skoro nista itd...
ne treba se puno zamarati s time. treba da postoji svaki vid okupljanja u progresivnom smjeru i sirenju pozitivnnih ideja i energije, a prava raja zna ko je ko!
zivjeli i DOSTA! i GROZD!
a pogotovo DOSTA!
-
Goa
Govoriti javno jedno a tajno drugo nije u reduStolac92 wrote:Meni ne treba grozd... dovoljna mi je i boba... MINIMALIZAM...
Grozd je GRAĐANSKO ORGANIZOVANJE ZA DEMOKRATIJU
TREBA LI TI TO?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Goa ba, nisi skontao poentu ali ok...Goa wrote:Govoriti javno jedno a tajno drugo nije u reduStolac92 wrote:Meni ne treba grozd... dovoljna mi je i boba... MINIMALIZAM...
Grozd je GRAĐANSKO ORGANIZOVANJE ZA DEMOKRATIJU
TREBA LI TI TO?
oprosteno ti je...
-
dzanum
nema potrebe za udruzivanjem
ciljevi i vizija su prakticno isti, nacin djelovanja razlicit
jedni udaraju s jedne strane, drugi s druge
mogu se medjusobno pomagati i djelovati zajedno
neka cvjeta hiljadu cvjetova
i jednim i drugim zelim puuuno srece i pameti u daljnjem radu
narocito DOSTA! za koncert (nadam se da kisa nece s**bati) i da ce doci DOSTA raje, a moze i previse, vala

ciljevi i vizija su prakticno isti, nacin djelovanja razlicit
jedni udaraju s jedne strane, drugi s druge
mogu se medjusobno pomagati i djelovati zajedno
neka cvjeta hiljadu cvjetova
i jednim i drugim zelim puuuno srece i pameti u daljnjem radu
narocito DOSTA! za koncert (nadam se da kisa nece s**bati) i da ce doci DOSTA raje, a moze i previse, vala