ANKETNI UPITNIK ZA PRIPADNIKE BOSANSKO-HERCEGOVAČKE DIJASPOR
-
edosila
#1 ANKETNI UPITNIK ZA PRIPADNIKE BOSANSKO-HERCEGOVAČKE DIJASPOR
Postovanje,
treba mi mala usluga od dobrih ljudi koji mogu izdvojiti par minuta i popuniti ovu anketu.Anketa mi je potrebna zbog doktoratskog rada i trebaju je popuniti samo nasi ljudi koji zive u dijaspori,a mozete je popuniti na sljedecem linku :
http://freeonlinesurveys.com/app/render ... 871&refer=
Hvala svima i pozz.
treba mi mala usluga od dobrih ljudi koji mogu izdvojiti par minuta i popuniti ovu anketu.Anketa mi je potrebna zbog doktoratskog rada i trebaju je popuniti samo nasi ljudi koji zive u dijaspori,a mozete je popuniti na sljedecem linku :
http://freeonlinesurveys.com/app/render ... 871&refer=
Hvala svima i pozz.
Last edited by edosila on 20/11/2013 19:08, edited 1 time in total.
-
mefistofilis
#2 Re: ANKETNI UPITNIK ZA PRIPADNIKE BOSANSKO-HERCEGOVAČKE DIJA
zasto se, kad god se govori o ljudima iz dijaspore, govori o dobrim ljudima... ili sam ja to umislio. al ono, floskula: hvala svim dobrim ljudima 
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#3 Re: ANKETNI UPITNIK ZA PRIPADNIKE BOSANSKO-HERCEGOVAČKE DIJA
Postavi anketu da se moze otvoriti u necemu normalnom ili je daj u pdf-filu, pa cu ti na brojeve pitannja dati odgovor.
Moje je doc otvori ali je se sva anketa razleti u atome
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#4 Re: ANKETNI UPITNIK ZA PRIPADNIKE BOSANSKO-HERCEGOVAČKE DIJA
Tebi i meni ne treba. Ti stranac, a ja domicilnaZviz wrote:Postavi anketu da se moze otvoriti u necemu normalnom ili je daj u pdf-filu, pa cu ti na brojeve pitannja dati odgovor.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#5 Re: ANKETNI UPITNIK ZA PRIPADNIKE BOSANSKO-HERCEGOVAČKE DIJA
KatarinaKosaca wrote:Tebi i meni ne treba. Ti stranac, a ja domicilnaZviz wrote:Postavi anketu da se moze otvoriti u necemu normalnom ili je daj u pdf-filu, pa cu ti na brojeve pitannja dati odgovor.
U principu moze svak ko zna citati da odgovir barem nema jednog kriticnog pitanja da li drzavljan BiH ili ne
-
edosila
#6 Re: ANKETNI UPITNIK ZA PRIPADNIKE BOSANSKO-HERCEGOVAČKE DIJA
Zviz wrote:Postavi anketu da se moze otvoriti u necemu normalnom ili je daj u pdf-filu, pa cu ti na brojeve pitannja dati odgovor.
Bit ce uskoro u online formatu,ovako je malo komplikovano
-
edosila
#7 Re: ANKETNI UPITNIK ZA PRIPADNIKE BOSANSKO-HERCEGOVAČKE DIJA
Uradio sam online verziju,mozete je pogledati u gore prilozenom linku 
-
jefferson
#8 Re: ANKETNI UPITNIK ZA PRIPADNIKE BOSANSKO-HERCEGOVAČKE DIJA
Evo odgovorio sam, pa sa srecom.
-
doboj71
#9 Re: ANKETNI UPITNIK ZA PRIPADNIKE BOSANSKO-HERCEGOVAČKE DIJA
Evo i ja sam ispunio,sretno.
-
filozofija
#10 Re: ANKETNI UPITNIK ZA PRIPADNIKE BOSANSKO-HERCEGOVAČKE DIJA
Kao neko ko je prošao kroz proces naučno istraživačkog rada tokom doktorskih studija ovo ti pišem iz najbolje namjere, dakle nemoj se uvrijediti, nego prihvati kao savjete.
Ne znam o kakvom "doktoratskom" radu ti govoris, ali:
- Promjeni veličinu fonta u naslovu teme, jer kultura foruma nalaže da se ne piše velikim slovima. To ti ga dođe kao da vrištiš.
- Popravi gramatiku u svome postu a i na anekti (npr.: Dobre praksi iz oblasti ..... )
- Ne razumijem fakultet koji ovu tvoju anketu prihvata kao relevantni upitnik, pa još za doktorski rad, jer po meni je pun grešaka, redundantnosi, tj. s nejasnim tokom
- U samom počteku teme potrebno je uputiti korisnika što je svrha ankete, a kod tebe toga nema. Imaš samo naslov: "Istraživanje o intelektualnom i štednom potencijalu bh. dijaspore", a nigdje svrhe, itd.
- Ne koristi freeonlinesurveys.com, ako nisi uzeo premium verziju, jer ti neće dati dublju analizu prikupljenih podakata
- Kada kažem redundantnost, primjer ti je pitanje 11, gdje imaš opcije:
* Osnovno obrazovanje
* Srednjoškolsko obrazovanje
* Fakultetsko obrazovanje
* Poslijediplomski studij
* Doktorski studij
Ovo je budalaštinja, jer pod fakultetsko obrazovanje spadaju i poslijediplomski, a i doktorski studij. Nadalje, nisi uzeo u obzir da imaš osoba koje imaju visoku stručnu spremu, tj. jednu ili dvije godine završenog fakultetskog obrazovanja. Nisi napravio razliku između Bachelora i Diplomiranog. Nisi ostavio opcije za stručno obrazovanje nakon srednje škole, itd. Ili koristiš generalnu opciju:
* Osnovno obrazovanje
* Sekundarno obrazovanje
* Tercijarno obrazovanje
ili detalju opciju (kao naprimjer - ovo je dakle samo primjet):
* Osnovno obrazovanje I (četiri ili manje godina)
* Osnovno obrazovanje II ( 4 - 8 godina)
* Srednjoškolsko obrazovanje III (stručno)
* Srednjoškolsko obrazovanje IV (gimnazija, tehničke četvorogodišnje škole)
* Stručno poslije-školsko obrazovanje V (majstori, isl)
* Stručno fakultetsko obrazovanje VI (pravnik, isl)
* Preddiplomski studij VII-1 (Bachelor)
* Diplomski studij (Diplomirani, akademski)
* Postdiplomsko obrazovanje ( Master, Magistar)
* Postdiplomsko obrazovanje (Doktor, Phd)
Možeš li samo navesti o kome se univerzitetu/fakultetu radi? Čisto radi informacije, jer me interesuje?
Kada popraviš ove stavke, vjerujem da će mnogo više ljudi odgovoriti na tvoja pitanja.
- Promjeni veličinu fonta u naslovu teme, jer kultura foruma nalaže da se ne piše velikim slovima. To ti ga dođe kao da vrištiš.
- Popravi gramatiku u svome postu a i na anekti (npr.: Dobre praksi iz oblasti ..... )
- Ne razumijem fakultet koji ovu tvoju anketu prihvata kao relevantni upitnik, pa još za doktorski rad, jer po meni je pun grešaka, redundantnosi, tj. s nejasnim tokom
- U samom počteku teme potrebno je uputiti korisnika što je svrha ankete, a kod tebe toga nema. Imaš samo naslov: "Istraživanje o intelektualnom i štednom potencijalu bh. dijaspore", a nigdje svrhe, itd.
- Ne koristi freeonlinesurveys.com, ako nisi uzeo premium verziju, jer ti neće dati dublju analizu prikupljenih podakata
* Osnovno obrazovanje
* Doktorski studij
Ovo je budalaštinja, jer pod fakultetsko obrazovanje spadaju i poslijediplomski, a i doktorski studij. Nadalje, nisi uzeo u obzir da imaš osoba koje imaju visoku stručnu spremu, tj. jednu ili dvije godine završenog fakultetskog obrazovanja. Nisi napravio razliku između Bachelora i Diplomiranog. Nisi ostavio opcije za stručno obrazovanje nakon srednje škole, itd. Ili koristiš generalnu opciju:
* Osnovno obrazovanje
* Sekundarno obrazovanje
* Tercijarno obrazovanje
Možeš li samo navesti o kome se univerzitetu/fakultetu radi? Čisto radi informacije, jer me interesuje?
Kada popraviš ove stavke, vjerujem da će mnogo više ljudi odgovoriti na tvoja pitanja.
-
edosila
#11 Re: ANKETNI UPITNIK ZA PRIPADNIKE BOSANSKO-HERCEGOVAČKE DIJA
filozofija wrote:Kao neko ko je prošao kroz proces naučno istraživačkog rada tokom doktorskih studija ovo ti pišem iz najbolje namjere, dakle nemoj se uvrijediti, nego prihvati kao savjete.
* Osnovno obrazovanje
* Doktorski studij
* Osnovno obrazovanje
* Sekundarno obrazovanje
* Tercijarno obrazovanje
Hvala ti na savjetu,ja cu ovo svakako prenijeti prijatelju za kojeg sam postavio ovu temu jer nema puno slobodnog vremena i nadam se da ce mu tvoji savjeti pomoci.
- fantom slobode
#12 Re: ANKETNI UPITNIK ZA PRIPADNIKE BOSANSKO-HERCEGOVAČKE DIJA
evo i ja se cudim...valjda Danci ne bi trebali da popunjavaju anketu za BH dijasporu...ZZZZviZZZZ je to...KatarinaKosaca wrote:Tebi i meni ne treba. Ti stranac, a ja domicilnaZviz wrote:Postavi anketu da se moze otvoriti u necemu normalnom ili je daj u pdf-filu, pa cu ti na brojeve pitannja dati odgovor.
- suzzy_q
#13 Re: ANKETNI UPITNIK ZA PRIPADNIKE BOSANSKO-HERCEGOVAČKE DIJA
da li ima negdje rezultata ove ankete ?