Anketa.

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

vanda

#1 Anketa.

Post by vanda »

Znaci, jos nisam uzeo to svoje prvo auto... Jos uvijek sam u dilemi. Trazim neko mladalacko auto... Svako malo idem pa test drive radim sa autima koje izaberem, ali nesto mi uvijek fali. :-)
Znaci, smanjio sam taj izbor na dva auta...

Hyundai i30; i to ovaj.
Image
Image
Image
Image
Image

Godište
2008
Kilometraža
93000
Konjskih snaga
115
KW
85
Kubikaža
1.6
Gorivo
Benzin
Cijena mu je 14.500. Sad dal' ce se prodati po ovoj cijeni, ne znam...

Opel Astra GTC; i to ove dvije.
Image
Image
Image
Image

Godište
2005
Kilometraža
89000
Konjskih snaga
150
KW
110
Kubikaža
1.9
Gorivo
Dizel
Cijena 15.900.

i...

Image
Image
Image

Godište
2009
Kilometraža
35000
Konjskih snaga
90
KW
66
Kubikaža
1.4
Gorivo
Benzin
Cijena je 16.000.

Ovu Astru sam vozio, dizelasa, jaran mi je ima. On mi govori sve najbolje o njoj, a i super mi se ponasala za te dvije voznje koliko sam imao priliku voziti.
Sad, zanima me kakvi su vasi komentari na ova tri bibija... Ili ako vec ima iskustvo sa pomenutima, neka izvoli. Jos, ako neko ima neki jos prijedlog, takodjer je dobrodosao. :-D

Pis, rispekt. :sax:
Mr. Brightside

#2 Re: Anketa.

Post by Mr. Brightside »

Uzmi tu sto si vozio :D
Cholina_Lokica

#3 Re: Anketa.

Post by Cholina_Lokica »

Crna astra
sheikh

#4 Re: Anketa.

Post by sheikh »

Pa nema Golfa jarane 8-) 8-) 8-) 8-)
Salim se :)
Ja bih na tvom mjestu bez puno razmisljanja momentalno uzeo Astru s dizel motorom.
Ne znam koji je motor,ali sa 150konja je mozda vise snage nego sto ti treba,jer ti je prvo auto,ali tvoj izbor :)
imas onu verziju i sa 120konja koja ja ti je veoma dobra :)
Uglavnom da skratim,u ovo doba ti ne treba vozilo na benzin,jer i sam znas cijene goriva.Valja i dizela tociti,ali
jaruga benzina ne mozes natociti kako je vrijeme doslo :)
Sa srecom u kupovini :)
vanda

#5 Re: Anketa.

Post by vanda »

sheikh wrote:Pa nema Golfa jarane 8-) 8-) 8-) 8-)
Salim se :)
Ja bih na tvom mjestu bez puno razmisljanja momentalno uzeo Astru s dizel motorom.
Ne znam koji je motor,ali sa 150konja je mozda vise snage nego sto ti treba,jer ti je prvo auto,ali tvoj izbor :)
imas onu verziju i sa 120konja koja ja ti je veoma dobra :)
Uglavnom da skratim,u ovo doba ti ne treba vozilo na benzin,jer i sam znas cijene goriva.Valja i dizela tociti,ali
jaruga benzina ne mozes natociti kako je vrijeme doslo :)
Sa srecom u kupovini :)
'Urednog' Golfa (mislim na peticu) ne mogu uzeti za ove pare... Zato mi je i otpao. A vrlo mi je gotivna.
To mi i jeste nekakva caka sto se tice benzinjare. I ja sam zapeo za ovu sivu Astru. Hvala na komentaru. :-D
jurgen

#6 Re: Anketa.

Post by jurgen »

Astra :dance:
Bullet Tooth Tony

#7 Re: Anketa.

Post by Bullet Tooth Tony »

Astra dizel
shlauf

#8 Re: Anketa.

Post by shlauf »

Bullet Tooth Tony wrote:Astra dizel
Isto, dizel Astra

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
shibonja

#9 Re: Anketa.

Post by shibonja »

Ako si blize 20-tim nego tridesetim uzmi ovu crnu GTC-jku ,a ako si blize tridesetima uzmi ovu Astru dizelku i vozi sljedecih 10 godina bez ikakvih problema ! :)
AmADin_gospo

#10 Re: Anketa.

Post by AmADin_gospo »

Astra GTC dizel :thumbup:
goibos

#11 Re: Anketa.

Post by goibos »

a jel nešto fali ovoj crnoj astri ?
vidim da je najmanje prešla i da je najmlađa a cijena ista kao ovoj 6 godina staroj...
ako nije bila udarana i ako nema nekih velikih mana kupi nju

a možeš i novu fabiju ili sandera :D kupiti za te pare, novo je novo
vanda

#12 Re: Anketa.

Post by vanda »

goibos wrote:a jel nešto fali ovoj crnoj astri ?
vidim da je najmanje prešla i da je najmlađa a cijena ista kao ovoj 6 godina staroj...

Ma ne fali nista. Naprotiv...
Kazem, samo mi nekako 'steka' zato sto je benzin... A ona nova Fabija mi je isto superiska nekako :D

Usput... rekao mi je frajer da ova crna Astra ima i opciju plin... Sad mene zanima kako to, sta ? :-)
Nisam nikav vozio benzinca/plin...
Tranquilizer

#13 Re: Anketa.

Post by Tranquilizer »

zanimljivo niko da predloži Hyundaia :lol: :lol: :lol: nisam neki ljubitelj astre a ni opela generalno ali ova crna GTC stvarno izgleda :shock:
johntra

#14 Re: Anketa.

Post by johntra »

Kako ova Astra iz 2009. godine ima skoro istu cijenu kao ona iz 2005?
Mislim, znam da je siva dizel i da je ovo tromo 1,4 benzin, ali crna bar zaslužuje mlju više u cijeni...doduše, i ovu je neki trkač vozio po Tuzli, vidiš kako se okupljaju na njihovoj čuvenoj ćunerskoj Petrol pumpi...
Hyundai je meni sasvim ok, ali po izgledu se ne može mjeriti sa ovim GTC modelima...
Bullet Tooth Tony

#15 Re: Anketa.

pali ste na tamna stakla i felge 8-) :razz: :D :D
Cholina_Lokica

#16 Re: Anketa.

Post by Cholina_Lokica »

Bullet Tooth Tony wrote:pali ste na tamna stakla i felge 8-) :razz: :D :D
Jok vala, nego i30 mi je beze :D
Za ova druga dva samo cu reci, na plin se kuha, dizel za traktore, benzin za auta :D i jasno je sto rekoh crnu astru :D A i najmladja je i najmanje presla, a cijene im haman iste
Tranquilizer

#17 Re: Anketa.

Post by Tranquilizer »

ma ako ovoj crnoj ništa ne fali ja bih nju, najmanje je prešla a i friška je, 2009 je godište :lol: a i izgleda za :shock:
drndalo

#18 Re: Anketa.

Post by drndalo »

Posto je zahtjev = mladalacki, onda je crna Astra i po meni prva... Ali oprez, @Johntra je dobro upitao, zasto je "prejeftina" ? Najmanje presla, i najmladja, OK izgleda, a nije skuplja ? Provjeriti dobro da je ovi "Strit-rejs-ćuneri" nisu "išćunali"...

Da razum pita, rekao bih ti i30, ali da mu cijenu jos "prebijes", i za ustedjenu razliku u cijeni sipas gorivo...
Bullet Tooth Tony

#19 Re: Anketa.

da dile , samo sto taj traktor ima 150 KS, a sutra ce decko sa svoja 4 jarana na more da krene , sa prtljagom i kilazom, razlika se itekako osjeti, eto neka isproba oba auta, ne mora daleko ici, zovne 4 jarana i na jekovac nek ode (neko povece brdo)... pa onda dolazi potrosnja, vidis kakv je vakat, ovaj benzinac ce mu zavisno od voznje potrositi od 7 pa do 10 litara gradske zavisno od stila voznje , pa zasto je jeftin ovaj crni..itd itd
Last edited by Bullet Tooth Tony on 21/04/2011 13:10, edited 1 time in total.
Tranquilizer

#20 Re: Anketa.

Post by Tranquilizer »

polovno kada uzimaš uzimaš što ocuvanije, friskije i da je malo prešlo.... :D

sa tim da bih dodao (bez uvrede zaista) ako ti je prvo auto onda smanji malo konjske snage 8-) , sta ce ti prvo auto od 150 konja, fino uzmi ovaj od 90 konja pa se izvozaš ko covjek, prvo što ti manje troši a drugo neceš doci u napast da se zakucas u kakvu banderu... ;-)

bar su meni tako rekli ovi stariji kada sam uzimao prvo auto :lol: :lol: :lol:
goibos

#21 Re: Anketa.

Post by goibos »

vanda wrote:
goibos wrote:a jel nešto fali ovoj crnoj astri ?

Ma ne fali nista. Naprotiv...
Kazem, samo mi nekako 'steka' zato sto je benzin... A ona nova Fabija mi je isto superiska nekako :D

Usput... rekao mi je frajer da ova crna Astra ima i opciju plin... Sad mene zanima kako to, sta ? :-)
Nisam nikav vozio benzinca/plin...
u većinu benzinaca se može ugraditi plin bez nekih problema, troši isto ali je plin jeftiniji i auto ti ima malo manje snage kad voziš na plinu

pa ako nemaš ništa protiv škode onda nju kupi, novo je novo bez obzira sad što će ti neko pričati kako trebaš kupiti audija iz 2000. za te pare
Cholina_Lokica

#22 Re: Anketa.

Post by Cholina_Lokica »

Bullet Tooth Tony wrote:da dile , samo sto taj traktor ima 150 KS, a sutra ce decko sa svoja 4 jarana na more da krene , sa prtljagom i kilazom, razlika se itekako osjeti, eto neka isproba oba auta, ne mora daleko ici, zovne 4 jarana i na jekovac nek ode (neko povece brdo)... pa onda dolazi potrosnja, pa zasto je jeftin ovaj crni..itd itd
Znam sve to, ali dzaba :)
Tranquilizer

#23 Re: Anketa.

Post by Tranquilizer »

Novo je tito...ja bih novo uvjek, ;-)

pusti konje i opremu kada sjedneš u novo pa osjetiš miris novog auta sve ti bude nezamjenjivo :lol: :lol: :lol:
citroen

#24 Re: Anketa.

Post by citroen »

Ja bih crnku rado :D Astru :D :D :D
goibos

#25 Re: Anketa.

Post by goibos »

Bullet Tooth Tony wrote:da dile , samo sto taj traktor ima 150 KS, a sutra ce decko sa svoja 4 jarana na more da krene , sa prtljagom i kilazom, razlika se itekako osjeti, eto neka isproba oba auta, ne mora daleko ici, zovne 4 jarana i na jekovac nek ode (neko povece brdo)... pa onda dolazi potrosnja, vidis kakv je vakat, ovaj benzinac ce mu zavisno od voznje potrositi od 7 pa do 10 litara gradske zavisno od stila voznje , pa zasto je jeftin ovaj crni..itd itd
nije nijedan jeftin a taj crni je najnoviji pa ima nekog smisla, bez obzira na KS , dizelaš je ipak prešao 90000,a snaga od 90KS je sasvim solidna za auto ove veličine, da je 68KS pa hajd al 90 je ok
Post Reply