ANKETA!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

KOJI OD OVA TRI AUTOMOBILA MISLITE DA JE BOLJI?

AUDI
10
23%
BMW
18
41%
MERCEDES
16
36%

Total votes: 44

vier_ringe

Post by vier_ringe »

Pozdrav za tebe Bmw power!Iako ja mislim da je vrijeme da mijenjas nick!Cestitam ti na izboru i neka ti je sretno!I meni je drago kada su ljudi poput tebe na forumu,i drago mi je sto si presao na cetiri prstena!
Iako sam ja vec odavno prestao da se raspravljam s njima,jer vidim da nema koristi,jedva cekam da ti dobijes svog novog AUdija i da imas mogucnost da ga uporedis sa autom koje opstaje jedino zahvaljujuci tradiji kao tih famoznih rednih sestaka!To sto se tice guma,i michelinovi strucnjaci navode kako je bolje nove gume staviti na zadnju osovinu,a mi ninaec ovdje ne govorimo o "celavim" gumama!
I jos nesto,vi sportisti koji nikada u zivotu niste probali Audi,osim 80-ke,znate li vi sta je quattro!Je li po vasoj logici bolje voziti na dva ili na sva cetiri tocka!Mislim da Audi svaki dan dokazuje kvalitetu u cijelini!I molim sve one koji kazu da je audi=vw neka to zaborave,cisto da se ne bi negdje pogresno izrazili...cak i zadrti ljubitelji vw koji neznaju ni za jednu drugu marku kada sjednu u Audi kazu da su to ipak vier ringe!Bmw power,kojeg si narucio?
vier_ringe

Post by vier_ringe »

To sa tisinom i amg-om nema veze!Amg je firma koja je sigurno rame ur rame sa m.odjelom!A quattro gmbg ce ponovno da dokaze sa novim rs& ko je najmocniji!Bez uvrede,samo komentarisemo:)
nineac

Post by nineac »

E vier ringe, baš si pretjero, BMW opstaje samo zbog "famoznih rednih šestaka"? No Comment!
Hajd vidjet ćemo RS6, iako će to opet biti, uzmi 4.2 FSI stavi dvije turbine i bog te veselio!
Uopće nesumnjam da će biti brz, i imati tako dobro ubrzanje!
Stvar je u finesama o čemu mi diskutujemo! Na svim quattro pogonia je elektronsko-hidraulička raspodjela obrtnog momenta! To i ti znaš, i to super funkcioniše. Ja sam imao prilike voziti S4 sa 265 ks na vjetrenicama iznad Zenice, gdje se sad trka vozila. Karavan, ide ko flak, još biturbo, ludnica, ko stvorio se za onako klizav asfalt! I to je ok.
Kod M3 i sam znaš da je mehanički zatvarač diferencijala što je direktno prebačeno sa trkališta, zato M3 ostvaruje 1,7 sec bolje vrijeme po kiši na nirbugringu od Porsche carrere!
Ali, ne bi se bunio da imam jedan S4 :)
To što je michelin rekao, neznam, može biti, ali nisam mislio na skroz ćelave gume! Aligledaj našu stvarnost, kakav asfalt mi imamo, užasan! Klizav, znači naprijed ti trebaju dobre mekane gume upravo radi kočnica! E da se kod nas može primjeniti sve što se vani primjenjuje :(
Nego ja danas nakon 7.200 km opet mjenjam filtere zraka i peludi, što? Zato što svaki papak u ovoj državi može natovariti bilo kakav kamion ugljem ili pjeskom i ti voziš iz njega i eto, pa još ona so poslije zime dok ceste nisu oprali, fuuuujjjjjj!
I to za gume. Eto, kod mene na vectri su prednji diskovi 288mm a debeli 25 mm, a zadnji 286 mm a debeli 10mm, e sad prednja pločica je jedno 4 puta veća od zadnje, i sad sa kojim gumama ćeš dobiti veću silu kočenja?
Kod BMW se radi upravljivosti moraju nazad bolje staviti, i zadnja osovina sama od sebe troši gume manje, ali opet, to u francuskoj štima, i kod nas koji pazimo šta vozimo na točkovima. A šta ćeš onom papku reći što kupuje polovne gume od 10km stare jedno 10 godina, ali važno da imaju "špuru" :lol:
I to je to, ja mislim za naše uslove, bolje za prednju vuču naprijed bolje gume!
A na upravljivosti nećeš puno dobiti!
BMW power

Post by BMW power »

vier_ringe wrote:Pozdrav za tebe Bmw power!Iako ja mislim da je vrijeme da mijenjas nick!Cestitam ti na izboru i neka ti je sretno!I meni je drago kada su ljudi poput tebe na forumu,i drago mi je sto si presao na cetiri prstena!
Bmw power,kojeg si narucio?
Pozdrav i tebi
A6 (novi)
enver30

Post by enver30 »

Znas kako kazu kod nas " Svaki cigo svoga konja hvali" pa tako cu i ja svog Audija ... A8 4.2 Quattro 4.2 Motor 300 KS ...pa ko voli nek izvoli...
Post Reply