Anketa o izborima 2006!
-
revolutia
ubleha,
pripazi malo na taj svoj jezik, i pokusaj da se ponasas pristojno a da pri tome se ne grijesis o pravila kulturnog ponasanja, jer vidim da ti to tesko ide...kad pogledam na tvom profilu sve tvoje postove u zadnjih 7dana, stvarno se pitam koliko te tihic i lagumdzija placaju da misionaris ovde po forumu..?
pripazi malo na taj svoj jezik, i pokusaj da se ponasas pristojno a da pri tome se ne grijesis o pravila kulturnog ponasanja, jer vidim da ti to tesko ide...kad pogledam na tvom profilu sve tvoje postove u zadnjih 7dana, stvarno se pitam koliko te tihic i lagumdzija placaju da misionaris ovde po forumu..?
-
haris ubleha
Da ti je samo znati...revolutia wrote:ubleha,
-
Relax
Iako veoma često ne podržavam Senada Avdića jer u većini slučajeva u proteklih pola godine zaista pretjeruje, uvodnik iz prošlosedmičnog izdanja je odličan. Stoga u prilog ovom topicu i Haretovim sljedbenicima, ali i svim po ko zna koji put ispranim mozgovima:
" Možda univerzitetski profesor bez ijednog relevantnog naučnog rada, Silajdžić (osim doktorske disertacije na kojoj su mu mentori bili drugovi iz jugoslovenskog ministarstva odbrane na temu albansko-američkih odnosa), jednom sjedne i baci na papir taj svoj ustavno-pravni frankenštajnski eksperiment: građanska država koja bi se temeljila na etničkom principu! Sve dok to ne učini Silajdžićev najozbiljniji pisani trag ostat će nadrealističko-pubertetska pjesmica KAD SAM S TOBOM, JA NISAM SAM premijerno štampana u beogradskom listu Intervju 1996. godine. Haris Silajdžić osporava Željku Komšiću legitimitet da se kandidira za člana Predsjedništva BiH. Zaprepašćujuće je to da se nakon više puta ponovljenog Silajdžićevog diskreditiranja Komšića, dobitnika najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, nije oglasilo niti jedno od milion boračkih udruženja koje bi stalo u odbranu, ne Željka Komšića, nego krupnog principa: onog po kojem onaj ko se borio za državu ima svaku vrstu legitimiteta da bude i njen predsjednik! Šute i Zlatni ljiljani, kurvaju se Zelene beretke, ne bi se oglašavao JOB da principijelnim stavom pomogne i zaštiti svog člana. Za svaku mudžahedinsku vucibatinu koju vlasti BiH transportiraju iz zemlje podigne se kuka patriota i motika domoljuba: kada nekadašnji premijer Silajdžić osiono i besprizorno uskraćuje borcu Armije BiH pravo da se kandidira na izborima, nikoga to ne prisiljava da vrisne i začepi mu usta za sva vremena! Doduše, Komšić i njegova porodica su 1992. svojim parama kupili puške i stali u odbranu Grbavice: Silajdžić i njegova porodica su istovremeno u Pakistanu sakupili 25 miliona dolara za naoružavanje Komšića i stotina hiljada drugih patriota koji su se samoinicijativno i samoodrživo naoružali da bi spasili i odbranili Bosnu i Hercegovinu. Ne bilo kakvu, nego demokratsku, u kojoj ni jednom građaninu nije uskraćeno elementarno ustavno pravo: da bira i da bude biran!"
" Možda univerzitetski profesor bez ijednog relevantnog naučnog rada, Silajdžić (osim doktorske disertacije na kojoj su mu mentori bili drugovi iz jugoslovenskog ministarstva odbrane na temu albansko-američkih odnosa), jednom sjedne i baci na papir taj svoj ustavno-pravni frankenštajnski eksperiment: građanska država koja bi se temeljila na etničkom principu! Sve dok to ne učini Silajdžićev najozbiljniji pisani trag ostat će nadrealističko-pubertetska pjesmica KAD SAM S TOBOM, JA NISAM SAM premijerno štampana u beogradskom listu Intervju 1996. godine. Haris Silajdžić osporava Željku Komšiću legitimitet da se kandidira za člana Predsjedništva BiH. Zaprepašćujuće je to da se nakon više puta ponovljenog Silajdžićevog diskreditiranja Komšića, dobitnika najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan, nije oglasilo niti jedno od milion boračkih udruženja koje bi stalo u odbranu, ne Željka Komšića, nego krupnog principa: onog po kojem onaj ko se borio za državu ima svaku vrstu legitimiteta da bude i njen predsjednik! Šute i Zlatni ljiljani, kurvaju se Zelene beretke, ne bi se oglašavao JOB da principijelnim stavom pomogne i zaštiti svog člana. Za svaku mudžahedinsku vucibatinu koju vlasti BiH transportiraju iz zemlje podigne se kuka patriota i motika domoljuba: kada nekadašnji premijer Silajdžić osiono i besprizorno uskraćuje borcu Armije BiH pravo da se kandidira na izborima, nikoga to ne prisiljava da vrisne i začepi mu usta za sva vremena! Doduše, Komšić i njegova porodica su 1992. svojim parama kupili puške i stali u odbranu Grbavice: Silajdžić i njegova porodica su istovremeno u Pakistanu sakupili 25 miliona dolara za naoružavanje Komšića i stotina hiljada drugih patriota koji su se samoinicijativno i samoodrživo naoružali da bi spasili i odbranili Bosnu i Hercegovinu. Ne bilo kakvu, nego demokratsku, u kojoj ni jednom građaninu nije uskraćeno elementarno ustavno pravo: da bira i da bude biran!"
- jeza u ledja
Pazi, malo ti je racunica pogresna. Nisi uzeo u obzir da su ovo postoci od ukupnog broja ispitanih osoba u uzorku, a ne postoci kojim ce ove stranke biti zastupljene u parlamentima. Odmah mozes oduzeti ovih 10.2% 'undecided' (neopredjeljenih), a mozes vala oduzeti i ovih 6.3% glasova za 'ostale partije' jer ti glasovi ne vrijede nicemu ako te stranke ne predju izborni prag, koji je ja mislim 5%.davis.ba wrote:SDP 19,90 %
- SzBiH 19,80 %
- SDA 19,30 %
Što će biti gusto.
Ja mislim da je opet bolje da SDA i SDP formiraju vlast u federaciji nego da SDA ide sa SzBiH.
Ali koliko je to moguće ako SDA i SDP zajedno imaju oko 40% a najjača slijedeća stranka SDU-BOSS koji sigurno otpadaju za ovu koaliciju? Onda bi morao tu ući još i HDZ, NHI, penzioneri i opet je to ispod 50%. Teško.
Izgleda da nas čeka SDA-SzBiH-SDU-BOSS-HDZ i možda još neka manja stranka. To je sigurno preko 50%.
Teški dani dolaze.
Kad se to uzme u obzir ispadne ti ovako:
SDP 23.8%
SBiH 23.7%
SDA 23.1%
SDU-BOSS 7.9%
HDZ 7.5%
HDZ 1990 4.3%
SNSD 2.8%
SP 2.3%
NHI 1.7%
DNZ 1.6%
PENSIONERS 1.3%
Znaci neke od ove prve tri stranke + HDZ ili SDU-BOSS ili HDZ1990 ili cak SNSD
Zna li neko da li kod izbora za predsjednistvo postoji drugi krug glasanja, tj. neko mora dobiti preko 50% glasova? Nesto se ne sjecam da postoji, ali eto, nesto sto ima u svim normalnim zemljama nema kod nas.
-
haris ubleha
Nema nikakvih uslovljavanja... odlucuje ko ima vise glasova sve i da samo jedan covjek izadje na izbore...jeza u ledja wrote:Zna li neko da li kod izbora za predsjednistvo postoji drugi krug glasanja, tj. neko mora dobiti preko 50% glasova? Nesto se ne sjecam da postoji, ali eto, nesto sto ima u svim normalnim zemljama nema kod nas.
Inace, koliko je vjerodostojno i "objektivno" istrazivanje IFIMES-a pogledajte iz dijela saopstenja koje su jucer ili danas ovi hostapleri iz IFIMES-a objavili...
...Sulejmanu Tihiću je jasno da je gubitnik izbora i da se njegova politička karijera približava kraju. Tome nije kriv IFIMES nego njegova politika koja je doživjela definitivan poraz 26.04.2006.godine kada nisu izglasane ustavne promjene koje je predložio Tihić sa svojim partnerima. U demokratskim društvima bi svaki odgovoran političar zbog neizglasavanja predloženih ustavnih promjena podnio ostavku što Tihić nije učinio najbolje govori o kakvom se profilu političaru radi. Tihićevu gubitničku poziciju nisu potvrdila samo istraživanja IFIMES-a nego i oba američka instituta prisutna u BiH, čija su istraživanja pokazala da su novi članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović i Haris Silajdžić dok je još uvijek neizvjesno ko će predstavljati Hrvate u tom kolektivnom organu.
O Tihiću bi se moglo puno toga govoriti i pisati ali ovoga puta ćemo samo spomenuti njegovo skandalozno i nediplomatsko ponašanje prilikom poslednje posjete Kataru, a sve na račun poreskih obveznika i ugleda države BiH. Javnost u BiH ima pravo da zna šta se dešava prilikom službene posjete njihovog šefa države drugoj državi, kako je primljen, gdje je prenoćio i slično?
IFIMES...
-
sarlo
Sustina ovih izbora je glasanje za Harisa Silajdzica; za ili protiv.
Ili je za sve kriv, ili ce napraviti drzavu na ovom teritoriju. Delon ili demon.
I ustavna reforma.
Kompromis sa RS-om (za racun i korist RS-a) ili neizvjesno i opasno insistiranje na principu "ili-ili". Il' RS il' neizvjesna buducnost.
Glasat cu za Harisa Silajdzica zbog njegovog principijelnog stava u vezi ustavnih amandmana. Sto se tice ustavnih amandmana nije mi potreban Silajdzic ni bilo ko drugi da vidim da se radi o apsolutnoj pobjedi ideje RS-a. I ne volim da me prave budalom.
I Silajdzic je jako hrabar covjek. Hrabrost valjda ide skupa sa terslukom.
Svi mediji su protiv Silajdzica; izuzev Avaza koji je sve neutralniji.
Od Dodika, preko Lagumdzije i Covica do Tihica svi se slazu da je kriv za sve
A i da je gotovo svo poratno vrijeme proveo u Turskoj
Ovdje se pojavio zbog tih "americkih" amandmana. I zbog vlasti, naravno.
Sta ako pobijedi? Hoce li gurati "stvar" do kraja? Ili napraviti kompromis?
Ili je za sve kriv, ili ce napraviti drzavu na ovom teritoriju. Delon ili demon.
I ustavna reforma.
Kompromis sa RS-om (za racun i korist RS-a) ili neizvjesno i opasno insistiranje na principu "ili-ili". Il' RS il' neizvjesna buducnost.
Glasat cu za Harisa Silajdzica zbog njegovog principijelnog stava u vezi ustavnih amandmana. Sto se tice ustavnih amandmana nije mi potreban Silajdzic ni bilo ko drugi da vidim da se radi o apsolutnoj pobjedi ideje RS-a. I ne volim da me prave budalom.
I Silajdzic je jako hrabar covjek. Hrabrost valjda ide skupa sa terslukom.
Svi mediji su protiv Silajdzica; izuzev Avaza koji je sve neutralniji.
Od Dodika, preko Lagumdzije i Covica do Tihica svi se slazu da je kriv za sve
Sta ako pobijedi? Hoce li gurati "stvar" do kraja? Ili napraviti kompromis?
-
haris ubleha
ProtivSustina ovih izbora je glasanje za Harisa Silajdzica; za ili protiv.
Nece, jer nema mehanizama da napravi gradjansku drzavu bez srpske, hrvatske i medjunarodne podrske.ili ce napraviti drzavu na ovom teritoriju.
Demon u najgorem oblikuDelon ili demon.
I Silajdzic je jako hrabar covjek.
... i lopovlukom...Hrabrost valjda ide skupa sa terslukom...
N...bali smo...Sta ako pobijedi?
Pristace na ove iste iste ustavne promjene... jer ih nije odbio zbog entitetskog glasanja... vec sto bi mu novi nacin izbora clanova predsjednistva onemogucio da prije penzije ostvari davnu zelju zbog koje se cetvrti put kandiduje na istu poziciju... Dobra okolnost: opet gubi... Losa okolnost: eto ga opet 2010. u trci za predsjednistvo, sa istom demagogijom i ublehama jer nista nije naucio cetiri puta...Hoce li gurati "stvar" do kraja? Ili napraviti kompromis?
-
doktor78
Ne mogu da shvatim da neko ima toliku mrznju prema Silajdzicu, kao pojedinci na ovom forumu. Neko od vas je cak skoro napisao da Silajdzica mrzi vise od Karadzica, no to vise govori o tom forumasu nego o Silajdzicu. Ja iako nisam pristalica ni Tihiceve ni Lagumdzijine politike nikad ne bih rekao nesto slicno za njih dvojicu, jer su obojica svojim angazmanom PRIJE pokusaja guranja ustavnih promjena djelovali na liniji ocuvanja BiH.
Jedno je sigurno: ovoliku kolicinu mrznje prema Silajdzicu i SBiH koja se pojavljuje u svim medijima (osim Avaza, koji ima neku svoju politiku koja ni meni nije jasna) ja nisam vidio ni prema bilo kojoj drugoj osobi u BiH.
Toliko od mene, ne mislim vise polemizirati sa vama, pogotovo ako ce se "argumenti" svoditi na uvrede tipa:lopovi,mafija,Haris ubleha i.t.d.
Mozemo se opet cuti 2.oktobra, naravno ako vam budu odgovarali rezultati. U slucaju pobjede vasih kandidata, ja cu vam cestitati, ali isto ocekujem i od vas ako Hari pobijedi
Jedno je sigurno: ovoliku kolicinu mrznje prema Silajdzicu i SBiH koja se pojavljuje u svim medijima (osim Avaza, koji ima neku svoju politiku koja ni meni nije jasna) ja nisam vidio ni prema bilo kojoj drugoj osobi u BiH.
Toliko od mene, ne mislim vise polemizirati sa vama, pogotovo ako ce se "argumenti" svoditi na uvrede tipa:lopovi,mafija,Haris ubleha i.t.d.
Mozemo se opet cuti 2.oktobra, naravno ako vam budu odgovarali rezultati. U slucaju pobjede vasih kandidata, ja cu vam cestitati, ali isto ocekujem i od vas ako Hari pobijedi
- alphonse kauders
Ako malo razmislimo i pratimo ovu izbornu kampanju, vidjećemo da se međusobno napadanje SDP-a I SDA svelo na minimum ili ga gotovo nema.
Meni to lično liči da je neka vrsta koalicije već dogovorena stvar, tj. da će S.Tihić ostati predsjednik i da će Z.Lagumdžija postati premijer umjesto Terzića.
Haris Silajdžić nakon ovih izbora nestaje u dubokoj anonimnosti, pošto ni on, ni njegova stranka po prvi put u ovih 15 godina neće formirati vlast.
I neka će.
A, dabogda mu slijedili Mirnes i ostale patriote.
Živjeli.
Meni to lično liči da je neka vrsta koalicije već dogovorena stvar, tj. da će S.Tihić ostati predsjednik i da će Z.Lagumdžija postati premijer umjesto Terzića.
Haris Silajdžić nakon ovih izbora nestaje u dubokoj anonimnosti, pošto ni on, ni njegova stranka po prvi put u ovih 15 godina neće formirati vlast.
I neka će.
A, dabogda mu slijedili Mirnes i ostale patriote.
Živjeli.
-
quantum
Zasto se Silajdzicu kao strasno negativno uzima to sto je proveo poratne godine u Turskoj? Je li to zlocin? Sta bi bilo da je ostao u BiH? Svima bi nam bolje bilo?
Da je bogdom bar pola nasih politicara provelo zadnjih 10 godina u Turskoj, Svedskoj, Moldaviji,....i da su jos ostali tamo eee....
I mogu li mi ovi koji su protiv Siladzica jer "zeli ukinuti RS a ne moze BiH bez Srba" objasniti kakvu bi oni BiH zeljeli? I dali su oni za RS?
Da je bogdom bar pola nasih politicara provelo zadnjih 10 godina u Turskoj, Svedskoj, Moldaviji,....i da su jos ostali tamo eee....
I mogu li mi ovi koji su protiv Siladzica jer "zeli ukinuti RS a ne moze BiH bez Srba" objasniti kakvu bi oni BiH zeljeli? I dali su oni za RS?
-
quantum
Prvo nije ovo izbor za mistera BiH, nego za predsjednika i komentari poput "napuderisana nakaza" samo pokazuju da nemas pravih argumenata.induendo wrote: Nemam ja lično ništa protiv što je on u Turskoj.Ali neka se ne pojavljuje napuderisana nakaza svake 3,5 godine i neka ne prodaje muda za bubrege o njegovoj ideji za cjelovitu BiH.Da se on pitao ova država bi bila podjeljena još 1993 godine.![]()
Ja bi bio najsretniji bio kada bi se vratio ustav SRBiH iz 80 godina.Riješili bi se mnogi problemi uključujući i entitete.Ali to je samo moje mišljenje.
Dalje, koliko vidim ti si protiv podijeljene BiH ali negiras pravo Silajdzicu da i on to isto promovira?
Kako mislis da se on pitao BiH bi bila podijeljena '93? Sta si htio reci?
-
forza milan
ja sam reko da ga mrzim vise od karadzicadoktor78 wrote:Ne mogu da shvatim da neko ima toliku mrznju prema Silajdzicu, kao pojedinci na ovom forumu. Neko od vas je cak skoro napisao da Silajdzica mrzi vise od Karadzica, no to vise govori o tom forumasu nego o Silajdzicu. Ja iako nisam pristalica ni Tihiceve ni Lagumdzijine politike nikad ne bih rekao nesto slicno za njih dvojicu, jer su obojica svojim angazmanom PRIJE pokusaja guranja ustavnih promjena djelovali na liniji ocuvanja BiH.
pa sta sad
a to sto ga dosta raje mrzi ne govori o raji nego o njemu samome
i to je uglavnom raja koja prati politiku od malo ranije a ne od marta ove godine
to je raja koja nije dozivjela amneziju i raja koja se sjeca njegovih poteza
sad ces reci kojih
a reci ces jer se ne sjecas
a zbog toga sto se ne sjecas i podrzavas onu farsu od politicara
by the way
cuo sam iz izvora koji su poprilicno sigurni da je prije 7-8 mjeseci radio zatezanje lica
pa eto obratite malo paznju kad se pojavi na tv-u
ne tvrdim da je radio ali sam cuo
jooooj, i da ga volim?!!!
- jeza u ledja
Nesto kontam, vrlo lako se moze desiti da ce jedan od buducih clanova predsjednistva biti iz stranke koja ce biti u opoziciji naredne 4 godine. (Silajdzic, Tihic, Komsic, pa mozda i Jovic, Ljubic..). To sigurno nece doprinjeti politickoj stabilnosti zemlje. Najvjerovatniji scenarij je da imamo usamljenog Silajdzica u predsjednistvu koji mandat provodi osptruirajuci rad vecinske vlade (SNSD+SDP+SDA?+HDZ?). Sta mislite o tome?
-
sarlo
Ako Silajdzic pobijedi, moglo bi sew sve promijeniti.
Kad je Silajdzic 1995. god. htio da osnuje stranku, odrzao je neki sastanak-konvenciju na kojoj se pojavilo dosta poznatih Bosnjaka i Bosanaca. Sjecam se da je Zdravko Grebo govorio o tom sastanku. Stranku je osnovao tek kasnije. Valjda pred izbore 1996. Meni je u sjecanju ostalo iznenadjenost cinjenicom da je uspio da skupi dosta poznatih ljudi.
On je Karizmatican tip koji privlaci ili odbija ljude. Mislim da bi borba protiv genocidne tvorevine imala dosta pristalica.
Kao clan predsjednistva imao bi relativno velika ovlastenja. Njegova stranka bi mogla proci mnogo bolje nego sto je se pretpostavljalo. BOSS i SDU, HDZ 1990, mnogi iz SDA (koji ne vole SDP ili samo Lagumdziju. Vjerovatno i poneki SDP-ovac (SDP zadnjih godina generira otpadnike). Vjerovatno bi okupio i "slobodne strijelce".
Ovo je treci put da se kandiduje za predsjednika.
Navodno je istjeran (ili je napustio) dvije srednje skole, na kraju ga je krenulo pa je doktorirao, naucio 5-6 jezika itd.
Mozda mu je to sretan broj
Mene samo ustavne promjene interesuju i nestanak genocidne tvorevina. Kakvog smisla ima zivjeti u Sarajevu kad zlo stanuje preko brda. Kakva je buducnost.
Vidjecemo.
Kad je Silajdzic 1995. god. htio da osnuje stranku, odrzao je neki sastanak-konvenciju na kojoj se pojavilo dosta poznatih Bosnjaka i Bosanaca. Sjecam se da je Zdravko Grebo govorio o tom sastanku. Stranku je osnovao tek kasnije. Valjda pred izbore 1996. Meni je u sjecanju ostalo iznenadjenost cinjenicom da je uspio da skupi dosta poznatih ljudi.
On je Karizmatican tip koji privlaci ili odbija ljude. Mislim da bi borba protiv genocidne tvorevine imala dosta pristalica.
Kao clan predsjednistva imao bi relativno velika ovlastenja. Njegova stranka bi mogla proci mnogo bolje nego sto je se pretpostavljalo. BOSS i SDU, HDZ 1990, mnogi iz SDA (koji ne vole SDP ili samo Lagumdziju. Vjerovatno i poneki SDP-ovac (SDP zadnjih godina generira otpadnike). Vjerovatno bi okupio i "slobodne strijelce".
Ovo je treci put da se kandiduje za predsjednika.
Navodno je istjeran (ili je napustio) dvije srednje skole, na kraju ga je krenulo pa je doktorirao, naucio 5-6 jezika itd.
Mozda mu je to sretan broj
Mene samo ustavne promjene interesuju i nestanak genocidne tvorevina. Kakvog smisla ima zivjeti u Sarajevu kad zlo stanuje preko brda. Kakva je buducnost.
Vidjecemo.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Siguran sam da ova anketa ne uzima u obzir dijasporu a sto moze biti presudni glas u kojem SDP ima vrlo malo uticaja. Bice gusto kao sto recedavis.ba wrote:SDP 19,90 %
- SzBiH 19,80 %
- SDA 19,30 %
Što će biti gusto.
Ja mislim da je opet bolje da SDA i SDP formiraju vlast u federaciji nego da SDA ide sa SzBiH.
Ali koliko je to moguće ako SDA i SDP zajedno imaju oko 40% a najjača slijedeća stranka SDU-BOSS koji sigurno otpadaju za ovu koaliciju? Onda bi morao tu ući još i HDZ, NHI, penzioneri i opet je to ispod 50%. Teško.
Izgleda da nas čeka SDA-SzBiH-SDU-BOSS-HDZ i možda još neka manja stranka. To je sigurno preko 50%.
Teški dani dolaze.
-
haris ubleha
Sinoc odrzani predizborni skupovi Stranke ZagraBiH u Skenderiji i SDA u Zetri... Na centralnom skupu "multietnicke" SzBiH (borci za gradjansku drzavu
) s vremena na vrijeme se Skenderijom prolamao tekbir...
Izgleda da su pristalice Lepog Hareta i Stranke ZAgraBiH nasli formulu kako da se suprotstave sverceru iz Laktasa: tako sto ce biti veci krkani od njih.
...Silajdzic je podsjetio kako je zahvaljujuci idejama Stranke ZagraBiH zaposleno na hiljade ljudi, nakon izbora, obecao je, bit ce jos radnih mjesta...
(apel moderatorima: krajnje vrijeme je da na ovom forumu imamo smajli za povracanje, barem u ovih 10-ak dana do poraza Lepog Hareta na izborima)
A u Zetri mnogo tolerantnija atmosfera. Bakir Izetbegovic je za Lepog Hareta rekao da je "to covjek koji ce nas 100% ponovo ostaviti".
...Silajdzic je podsjetio kako je zahvaljujuci idejama Stranke ZagraBiH zaposleno na hiljade ljudi, nakon izbora, obecao je, bit ce jos radnih mjesta...
A u Zetri mnogo tolerantnija atmosfera. Bakir Izetbegovic je za Lepog Hareta rekao da je "to covjek koji ce nas 100% ponovo ostaviti".
-
mostarac
Nisam ja protiv silajdzica zbog toga jer zbog toga i ne mogu biti jer njemu ne pada napamet da ukida RS pa kako onda mogu biti protiv njega zbog toga. Ja sam protiv njega je je kriminalac sa kompletnom infrastrukturom mafije (SBiH) ispod sebe i protiv njega sam jer nas u svrhu vlastitog interesa sve laze i obmanjuje. Neke moze, neke ne moze. Ja sam protiv njega jer je on taj koji je nakon rata stajao iza propasti najvecih BiH preduzeca, ja sam protiv njega jer je njegova visoka funkcionerka u stranci govorila da kupujemo slovenacko umjesto bosanskog mlijeka, ja sam protiv njega jer savrseno baca vodu na mlin srpskih i hrvatskih nacionalista, ja sam protiv njega jer je radikal koji gleda samo svoj licni interes, ja sam protiv njega jer je spreman gurnuti i zemlju i narod u pogibelj da bi sacuvao svoj kapital i sakrio se od zakona, ja sam protiv njega jer je on uz Dodika, jedini pravi Staljin na BH politickoj sceni, ja sam protiv njega jer nas je zajebo gdje god je stigo, ja sam protiv njega je nas je izdao, prodao, jer je bas on potpisao legalizaciju RS, a sada pd naivnih na tu foru kupi poene. Ja sam protiv njega jer je jedna od rijetkih licnosti koja je uspjela skupiti toliko negativnog o sebi da bi se mogla napisati knjiga njegovih nedjela i zlodjela protiv ove zemlje i ovog naroda.quantum wrote:Zasto se Silajdzicu kao strasno negativno uzima to sto je proveo poratne godine u Turskoj? Je li to zlocin? Sta bi bilo da je ostao u BiH? Svima bi nam bolje bilo?
Je li ti sad makar malo jasnije.
-
quantum
Nije.mostarac wrote: Nisam ja protiv silajdzica zbog toga jer zbog toga i ne mogu biti jer njemu ne pada napamet da ukida RS pa kako onda mogu biti protiv njega zbog toga. Ja sam protiv njega je je kriminalac sa kompletnom infrastrukturom mafije (SBiH) ispod sebe i protiv njega sam jer nas u svrhu vlastitog interesa sve laze i obmanjuje. Neke moze, neke ne moze. Ja sam protiv njega jer je on taj koji je nakon rata stajao iza propasti najvecih BiH preduzeca, ja sam protiv njega jer je njegova visoka funkcionerka u stranci govorila da kupujemo slovenacko umjesto bosanskog mlijeka, ja sam protiv njega jer savrseno baca vodu na mlin srpskih i hrvatskih nacionalista, ja sam protiv njega jer je radikal koji gleda samo svoj licni interes, ja sam protiv njega jer je spreman gurnuti i zemlju i narod u pogibelj da bi sacuvao svoj kapital i sakrio se od zakona, ja sam protiv njega jer je on uz Dodika, jedini pravi Staljin na BH politickoj sceni, ja sam protiv njega jer nas je zajebo gdje god je stigo, ja sam protiv njega je nas je izdao, prodao, jer je bas on potpisao legalizaciju RS, a sada pd naivnih na tu foru kupi poene. Ja sam protiv njega jer je jedna od rijetkih licnosti koja je uspjela skupiti toliko negativnog o sebi da bi se mogla napisati knjiga njegovih nedjela i zlodjela protiv ove zemlje i ovog naroda.
On se javno zalaze za ukidanje RS. Zbog toga ga sataniziraju politicari iz RS-a. Ti imas informacije da njemu to ne pada na pamet?
Koja funkcionerka je govorila kome da kupuje slovenacko mlijeko? Kada je to bilo?
Kome nas je prodao, kada nas je izdao, sta je ukrao, s kojim kriminalcima je povezan, koji je njegov licni interes....???
Nemoj me pogresno shvatiti, ja ne zelim da ispadnem advokat H. Silajdzica, ali ja sam covjek koji se ne pali na mahalske traceve. Ja bih volio da si ti napisao jednu jedinu stvar koja je dokumentovana i koja bi meni mogla jasno govoriti "ne glasaj za tog i tog". Sve sto si napisao se svodi na ja znam, ja cuo, on je lopov, prodana dusha, ja njega ne mogu sekunde jedne....to meni nije argument.
Isto kao sto nije argument shuplja prica "moze on lagati naivne, ko ne konta on je glup" itd.
Znas li nesto konkretno?
-
Nancy Drew
-
Nancy Drew
-
mostarac
On se samo deklarativno u svrhu izborne kampanje zalaze za ukidanje RS, a svjestan je da on tu ne moze nista uraditi, a i ne zeli i zna da nista od tog nema, ali laze narod.quantum wrote:Nije.mostarac wrote: Nisam ja protiv silajdzica zbog toga jer zbog toga i ne mogu biti jer njemu ne pada napamet da ukida RS pa kako onda mogu biti protiv njega zbog toga. Ja sam protiv njega je je kriminalac sa kompletnom infrastrukturom mafije (SBiH) ispod sebe i protiv njega sam jer nas u svrhu vlastitog interesa sve laze i obmanjuje. Neke moze, neke ne moze. Ja sam protiv njega jer je on taj koji je nakon rata stajao iza propasti najvecih BiH preduzeca, ja sam protiv njega jer je njegova visoka funkcionerka u stranci govorila da kupujemo slovenacko umjesto bosanskog mlijeka, ja sam protiv njega jer savrseno baca vodu na mlin srpskih i hrvatskih nacionalista, ja sam protiv njega jer je radikal koji gleda samo svoj licni interes, ja sam protiv njega jer je spreman gurnuti i zemlju i narod u pogibelj da bi sacuvao svoj kapital i sakrio se od zakona, ja sam protiv njega jer je on uz Dodika, jedini pravi Staljin na BH politickoj sceni, ja sam protiv njega jer nas je zajebo gdje god je stigo, ja sam protiv njega je nas je izdao, prodao, jer je bas on potpisao legalizaciju RS, a sada pd naivnih na tu foru kupi poene. Ja sam protiv njega jer je jedna od rijetkih licnosti koja je uspjela skupiti toliko negativnog o sebi da bi se mogla napisati knjiga njegovih nedjela i zlodjela protiv ove zemlje i ovog naroda.
On se javno zalaze za ukidanje RS. Zbog toga ga sataniziraju politicari iz RS-a. Ti imas informacije da njemu to ne pada na pamet?
Koja funkcionerka je govorila kome da kupuje slovenacko mlijeko? Kada je to bilo?
Kome nas je prodao, kada nas je izdao, sta je ukrao, s kojim kriminalcima je povezan, koji je njegov licni interes....???
Nemoj me pogresno shvatiti, ja ne zelim da ispadnem advokat H. Silajdzica, ali ja sam covjek koji se ne pali na mahalske traceve. Ja bih volio da si ti napisao jednu jedinu stvar koja je dokumentovana i koja bi meni mogla jasno govoriti "ne glasaj za tog i tog". Sve sto si napisao se svodi na ja znam, ja cuo, on je lopov, prodana dusha, ja njega ne mogu sekunde jedne....to meni nije argument.
Isto kao sto nije argument shuplja prica "moze on lagati naivne, ko ne konta on je glup" itd.
Znas li nesto konkretno?
JATA i tuzlanska banka, zeljezara zenica, vinarija mostar, Safet Orucevic.
Azra Hadziahmetovic je govorila za mlijeko na TV dnevniku 2002. godine i pozivala narod da kupuje slovenacko mlijeko a ne nase. Ne da je stranka za BiH (cuj za BiH) nije sankcionisala nego je opet naglasila funkcijom ministra.
-
forza milan
@mostaracmostarac wrote:On se samo deklarativno u svrhu izborne kampanje zalaze za ukidanje RS, a svjestan je da on tu ne moze nista uraditi, a i ne zeli i zna da nista od tog nema, ali laze narod.quantum wrote:Nije.mostarac wrote: Nisam ja protiv silajdzica zbog toga jer zbog toga i ne mogu biti jer njemu ne pada napamet da ukida RS pa kako onda mogu biti protiv njega zbog toga. Ja sam protiv njega je je kriminalac sa kompletnom infrastrukturom mafije (SBiH) ispod sebe i protiv njega sam jer nas u svrhu vlastitog interesa sve laze i obmanjuje. Neke moze, neke ne moze. Ja sam protiv njega jer je on taj koji je nakon rata stajao iza propasti najvecih BiH preduzeca, ja sam protiv njega jer je njegova visoka funkcionerka u stranci govorila da kupujemo slovenacko umjesto bosanskog mlijeka, ja sam protiv njega jer savrseno baca vodu na mlin srpskih i hrvatskih nacionalista, ja sam protiv njega jer je radikal koji gleda samo svoj licni interes, ja sam protiv njega jer je spreman gurnuti i zemlju i narod u pogibelj da bi sacuvao svoj kapital i sakrio se od zakona, ja sam protiv njega jer je on uz Dodika, jedini pravi Staljin na BH politickoj sceni, ja sam protiv njega jer nas je zajebo gdje god je stigo, ja sam protiv njega je nas je izdao, prodao, jer je bas on potpisao legalizaciju RS, a sada pd naivnih na tu foru kupi poene. Ja sam protiv njega jer je jedna od rijetkih licnosti koja je uspjela skupiti toliko negativnog o sebi da bi se mogla napisati knjiga njegovih nedjela i zlodjela protiv ove zemlje i ovog naroda.
Znas li nesto konkretno?
JATA i tuzlanska banka, zeljezara zenica, vinarija mostar, Safet Orucevic.
Azra Hadziahmetovic je govorila za mlijeko na TV dnevniku 2002. godine i pozivala narod da kupuje slovenacko mlijeko a ne nase. Ne da je stranka za BiH (cuj za BiH) nije sankcionisala nego je opet naglasila funkcijom ministra.
e nek se vala jednom i ja u potpunosti mogu slozit s tobom pa makar to bilo po pitanju ovog bezveznjakovica i izdajece
potipsujem sve
- Robyn
#50 Sta je ovo???
Pa ljudi moji o cemu vi raspravljate, svi nam oni obecavaju, a opet ce nas svi izradit.
Ja ovdje ne vidim nikoga da bih mu dao svoj glas, ovo je sve suplja.
Slazem se da treba izaci na izbore ali kad sve ove stranke izvagam po sto puta, nema nikoga.
Vlast ce opet dobiti oni koji najbolje z...bu.
I onda opet cetiri godine vlast, mast, propast.
Hebe se mene i za Zlaju, Hareta, Sulju i Dodika i za bilo koga drugog, oni se fino uhljebe a mi ostali crknimo u ovoj rupi.
Ja bih volio da u ovoj mojoj i vasoj zemlji ljudi imaju dobar posao, da svi rade, da imaju dobre plate i standard, ne cekajuci EU.
Ali tada politicare ne bi niko nista pitao ni zarezivao i zato nam je ovako.
Oni su glavni a mi donji -vazda....

Ja ovdje ne vidim nikoga da bih mu dao svoj glas, ovo je sve suplja.
Slazem se da treba izaci na izbore ali kad sve ove stranke izvagam po sto puta, nema nikoga.
Vlast ce opet dobiti oni koji najbolje z...bu.
I onda opet cetiri godine vlast, mast, propast.
Hebe se mene i za Zlaju, Hareta, Sulju i Dodika i za bilo koga drugog, oni se fino uhljebe a mi ostali crknimo u ovoj rupi.
Ja bih volio da u ovoj mojoj i vasoj zemlji ljudi imaju dobar posao, da svi rade, da imaju dobre plate i standard, ne cekajuci EU.
Ali tada politicare ne bi niko nista pitao ni zarezivao i zato nam je ovako.
Oni su glavni a mi donji -vazda....