ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
-
Vanzemaljac1981
#1 ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Ja mislim da uspjeh ovih aktivnosti zavisi od samo jedne stvari: da li ce ovo postati iskljucivo socioekonomski bunt ili ne.
Mnogi govore da je vec socioekonomski bunt, ali ipak dozvoljavaju da im demonstracije infiltriraju nacionalisticki i partijsko-politicki uljezi. Zasto? Ja ne zivim tu pa se iskreno pitam, bez ironije, zasto? Da li ih se bojite? Da li se bojite stigme izdajnika?
Cini mi se da bi ova desavanja mogla pokrenuti jedan do sada nevidjen balkanski bunt, ali trenutno sve unistavaju ljudi koji zastrasuju srbe i hrvate sa pricama o ukidanju entiteta, jedna drzava-jedna vlada itd.
Sta mislite?
Mnogi govore da je vec socioekonomski bunt, ali ipak dozvoljavaju da im demonstracije infiltriraju nacionalisticki i partijsko-politicki uljezi. Zasto? Ja ne zivim tu pa se iskreno pitam, bez ironije, zasto? Da li ih se bojite? Da li se bojite stigme izdajnika?
Cini mi se da bi ova desavanja mogla pokrenuti jedan do sada nevidjen balkanski bunt, ali trenutno sve unistavaju ljudi koji zastrasuju srbe i hrvate sa pricama o ukidanju entiteta, jedna drzava-jedna vlada itd.
Sta mislite?
Last edited by Vanzemaljac1981 on 15/02/2014 19:25, edited 1 time in total.
-
Great Cornholio
#2 Re: Pocetak kraja, ili kraj pocetka? (+ ANKETA!)
Na ovom vaktu čovjek treba paziti i šta pita, i šta odgovaraVanzemaljac1981 wrote:Sta mislite?
Ja mislim da sve zavisi od jedne stvari: da li ce ovo postati iskljucivo socioekonomski bunt ili ne.
Slazete li se?
-
Great Cornholio
#3 Re: Pocetak kraja, ili kraj pocetka? (+ ANKETA!)
Nema kraja, kad dođu jedžudž i medžudž, tad nore bit' bidne, a more bit' i ne bidne, što bi rek'o prvi nam predsjednik troglavog predsjedništva.
- vee-jay
#4 Re: Pocetak kraja, ili kraj pocetka? (+ ANKETA!)
ni kraj pocetka, ni pocetak kraja. anketa nema veze sa naslovom teme.Vanzemaljac1981 wrote:Sta mislite?
Ja mislim da sve zavisi od jedne stvari: da li ce ovo postati iskljucivo socioekonomski bunt ili ne.
Slazete li se?
-
Great Cornholio
#5 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Ja samo jedno znam, u Bosni je vrat slomio svako ko je mislio da se ona može pokoriti, to je nemoguće, uvijek je ovdje bilo i buna i bundžija i do "Kijameta" će biti tako.
Nego, danas "Čomskih" ima na sve strane, pa evo jedna prigodna za tu bagru. Ni ekonomski bunt, ni dejton, a ni novi dejton, BiH cijela iz dva dijela, pa ćemo polako "okupirati" jednu po jednu državu sve do Brazila
https://www.youtube.com/watch?v=43UyHTXxtMU
Eto, prepali se,, pa mi ne daju pjesme puštat'
Neće nešto ovaj youtube.
Nego, danas "Čomskih" ima na sve strane, pa evo jedna prigodna za tu bagru. Ni ekonomski bunt, ni dejton, a ni novi dejton, BiH cijela iz dva dijela, pa ćemo polako "okupirati" jednu po jednu državu sve do Brazila
Eto, prepali se,, pa mi ne daju pjesme puštat'
Neće nešto ovaj youtube.
-
Vanzemaljac1981
#6 Re: Pocetak kraja, ili kraj pocetka? (+ ANKETA!)
U pravu si, zato sam uredio temu i post.vee-jay wrote:ni kraj pocetka, ni pocetak kraja. anketa nema veze sa naslovom teme.Vanzemaljac1981 wrote:Sta mislite?
Slazete li se?
Pozdrav
-
Martinez_
#7 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Šupak sveta ne može da se pomiri sa ćinjenicom da je nikom bitan. Stigla ih kletva imali pa nemali.
Naravno, ovo važi za čitav Balkan a Bosanci nisu prvi u ovome, ovo su počeli Grci pre koju godinu.
Socijalizam je bio premija za sve nas, nismo mi to zaslužili. Sve ove garniture protiv kojih se kao bunimo, sami smo birali. Komedija
Naravno, ovo važi za čitav Balkan a Bosanci nisu prvi u ovome, ovo su počeli Grci pre koju godinu.
Socijalizam je bio premija za sve nas, nismo mi to zaslužili. Sve ove garniture protiv kojih se kao bunimo, sami smo birali. Komedija
-
Vanzemaljac1981
#8 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Ne shvatam bas najbolje tvoju poentu, ni sta imas protiv Chomskog, ako uopste govoris o Noamu Chomskom? On je, sto se mene tice, nista manje od genija.Great Cornholio wrote:Ja samo jedno znam, u Bosni je vrat slomio svako ko je mislio da se ona može pokoriti, to je nemoguće, uvijek je ovdje bilo i buna i bundžija i do "Kijameta" će biti tako.
Nego, danas "Čomskih" ima na sve strane, pa evo jedna prigodna za tu bagru. Ni ekonomski bunt, ni dejton, a ni novi dejton, BiH cijela iz dva dijela, pa ćemo polako "okupirati" jednu po jednu državu sve do Brazila![]()
Eto, prepali se,, pa mi ne daju pjesme puštat'![]()
Neće nešto ovaj youtube.
-
Basvod
#9 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
I jedno i drugo... i trece i cetvrto, peto, sesto...
Protesti su buckuris ljiljana, obespravljanih radnika, huligana, akademika, tekbira, NVO hohstaplera, anitidejton grupa, sirotinje, intelektualaca, politicara i zafrkanata. Nema cega nema a ne zna se ni zasto se protestuje. Izgleda da se protestuje za sve i protiv svakog a da li ce se na ovom zaustaviti i do koje mjere su Bosnjaci spremni da se rahat pate vidicemo u buducnosti.
Uglavnom na ovaj nacin i takvim metodama se nista ne moze promjeniti jer BiH nije obicna vec slozena drzava, do zla boga komplikovana i specificna. Dakle ovo ce biti i ostati bosnjacki protesti a kao sto znamo Bosnjaci samostalno ne mogu nista izmjeniti u ovoj drzavi pa taman da umjesto Bakira u Predsjednistu sjedi Obama. Zajednicki protesti se nikad nece desiti jer zajednistvo puca na prvoj zastavi, pogresnoj recenici, bitnom datumu ili istorijskom dogadjaju... Komplikovano a jednostavno.
Protesti su buckuris ljiljana, obespravljanih radnika, huligana, akademika, tekbira, NVO hohstaplera, anitidejton grupa, sirotinje, intelektualaca, politicara i zafrkanata. Nema cega nema a ne zna se ni zasto se protestuje. Izgleda da se protestuje za sve i protiv svakog a da li ce se na ovom zaustaviti i do koje mjere su Bosnjaci spremni da se rahat pate vidicemo u buducnosti.
Uglavnom na ovaj nacin i takvim metodama se nista ne moze promjeniti jer BiH nije obicna vec slozena drzava, do zla boga komplikovana i specificna. Dakle ovo ce biti i ostati bosnjacki protesti a kao sto znamo Bosnjaci samostalno ne mogu nista izmjeniti u ovoj drzavi pa taman da umjesto Bakira u Predsjednistu sjedi Obama. Zajednicki protesti se nikad nece desiti jer zajednistvo puca na prvoj zastavi, pogresnoj recenici, bitnom datumu ili istorijskom dogadjaju... Komplikovano a jednostavno.
-
Great Cornholio
#10 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Ja se samo pitam šta ovi "novi" žele ovim naketama postići, ili žele locirati potencijalne teroriste ili žele nekog ko im se čini pametan, a da je istvremeno zadojen fašizmom, regrutovati za nove "misije".
Ima takvih ljudi, čito ja u novimama , i gled'o na televiziji ,đubrad su to neviđena, jest da ja ne vjerujem da pakao postoji, ali zbog takvih, zbog onih se trude da izmanipulišu ljude , da im "isperu" mozak, pa da ih zloupotrijebe za izvršavanje svojih "paklenih" planova, bih volio da da pakao postoji.
I zato, ljudi, manite se "ćorava" posla, koliko god se vi trudili da predvidite šta će biti, to je nemoguće, biće kako silnici i manipualatori žele, ali sve do jednom, doći će dan kad će Bog pokazati ko je Gazda nad gazdama, i tada ne bih bio u koži svim ovim zločincima na sve strane, i od svih vrsta.
I zato svako normalan, i ko želi da ostane normalan, treba ovakvu muziku slušati, jer svako može poludit', i mozak "pregori" kad se zloupotrebljava.
A da se to ne desi, to je DJ Krmak, sve bolesti liječi
https://www.youtube.com/watch?v=5eRPbHtgTPU
Ima takvih ljudi, čito ja u novimama , i gled'o na televiziji ,đubrad su to neviđena, jest da ja ne vjerujem da pakao postoji, ali zbog takvih, zbog onih se trude da izmanipulišu ljude , da im "isperu" mozak, pa da ih zloupotrijebe za izvršavanje svojih "paklenih" planova, bih volio da da pakao postoji.
I zato, ljudi, manite se "ćorava" posla, koliko god se vi trudili da predvidite šta će biti, to je nemoguće, biće kako silnici i manipualatori žele, ali sve do jednom, doći će dan kad će Bog pokazati ko je Gazda nad gazdama, i tada ne bih bio u koži svim ovim zločincima na sve strane, i od svih vrsta.
I zato svako normalan, i ko želi da ostane normalan, treba ovakvu muziku slušati, jer svako može poludit', i mozak "pregori" kad se zloupotrebljava.
A da se to ne desi, to je DJ Krmak, sve bolesti liječi
-
Great Cornholio
#11 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Odgovorio bih ti, al' neću, juče sam odgovarao iz srca, pa su se mnogi bunili da nije baš u skladu sa pravilima forumaVanzemaljac1981 wrote:
Ne shvatam bas najbolje tvoju poentu, ni sta imas protiv Chomskog, ako uopste govoris o Noamu Chomskom? On je, sto se mene tice, nista manje od genija.
Nego, ovo je sad, a kakvo će zlo poslije ovoga doći na vlast, to samo Bog zna, jer Čomski je ipak samo obični smrtnik.
Nego, kao što reče Niče " Danas je sve određeno voljom poduzetnika i vojnih silnika, a on bi Čomskog "otreso ko slinu, što se tiče pameti.
https://www.youtube.com/watch?v=ukfKLJ4ImyE
-
Vanzemaljac1981
#12 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Hahaha..znaci sumjicav sam sto sam samo nekih 20-30 postova napisao, a ti si normalan sa svojih milion postova?Great Cornholio wrote:Ja se samo pitam šta ovi "novi" žele ovim naketama postići, ili žele locirati potencijalne teroriste ili žele nekog ko im se čini pametan, a da je istvremeno zadojen fašizmom, regrutovati za nove "misije".
A da se to ne desi, to je DJ Krmak, sve bolesti liječi![]()
![]()
Ocigledno, tvoja trava je puno jaca od moje.
-
Vanzemaljac1981
#13 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Istina. Zato se nadam da ce ljudi reagovati ostro na bilo kakve price o naconalizmu, istoriji ili entitetima. Jos postoji nada da ce se protesti konkretizirati, i osloboditi svih kontraproduktivnih elemenata.Basvod wrote:Zajednicki protesti se nikad nece desiti jer zajednistvo puca na prvoj zastavi, pogresnoj recenici, bitnom datumu ili istorijskom dogadjaju... Komplikovano a jednostavno.
-
Great Cornholio
#14 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Samo ću još ovo reći, na kraju će biti onako kako Bog želi, pa ne bih bio u koži onih koji podvaljuju, lažu, bude iracionalne strasti.
A ti druže Vanzemaljac ćeš na kraju završiti ili na psihijatriji, ili će te oni za koje radiš smaknuti plašeći se da ih ne bi otkrio, tako svi špijuni završe,ja gledo na televizoru.
Druže vanzemaljac, nismo mi afrikanci da ne vidimo šta se radi, a tebi neka je bog na pomoći, jer mnogo je zlih ljudi sličnih tebi, ali su na suprotnim stranama. ja samo ne znam kako ti možeš spavati, pa u svakom trenutku te mogu locirati, a onda ti kompjuter kao oružje neće pomoći, tad će ti biti ovako, i zato jami ćorava posla, dok te nisu sklepali, to ti je prijateljski savjet
https://www.youtube.com/watch?v=CvW-PyXXkAM
A ti druže Vanzemaljac ćeš na kraju završiti ili na psihijatriji, ili će te oni za koje radiš smaknuti plašeći se da ih ne bi otkrio, tako svi špijuni završe,ja gledo na televizoru.
Druže vanzemaljac, nismo mi afrikanci da ne vidimo šta se radi, a tebi neka je bog na pomoći, jer mnogo je zlih ljudi sličnih tebi, ali su na suprotnim stranama. ja samo ne znam kako ti možeš spavati, pa u svakom trenutku te mogu locirati, a onda ti kompjuter kao oružje neće pomoći, tad će ti biti ovako, i zato jami ćorava posla, dok te nisu sklepali, to ti je prijateljski savjet
-
Vanzemaljac1981
#15 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Izgleda da si ipak trebao ponekad izaci na zrak, jer tih 11 000 postova su ocigledno imali svoju cijenuGreat Cornholio wrote:Samo ću još ovo reći, na kraju će biti onako kako Bog želi, pa ne bih bio u koži onih koji podvaljuju, lažu, bude iracionalne strasti.
Druže vanzemaljac, nismo mi afrikanci da ne vidimo šta se radi, a tebi neka je bog na pomoći, jer mnogo je zlih ljudi sličnih tebi, ali su na suprotnim stranama. ja samo ne znam kako ti možeš spavati, pa u svakom trenutku te mogu locirati, a onda ti kompjuter kao oružje neće pomoći, tad će ti biti ovako, i zato jami ćorava posla, dok te nisu sklepali, to ti je prijateljski savjet![]()
FYI: u Africi trenutno ima mnogo uspjesnijih zemalja od Bosne.
-
Great Cornholio
#16 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Pa normalno da sam ja normalan, a ti nenormalan, jer ja nemam posla ali ne bih nikada pristao da radim to što ti radiš, nema tih para i "svetih ciljeva", za koje bih ja bio smutljivac, prevarant, doušnik.Vanzemaljac1981 wrote:
Hahaha..znaci sumjicav sam sto sam samo nekih 20-30 postova napisao, a ti si normalan sa svojih milion postova?
Ocigledno, tvoja trava je puno jaca od moje.
Nego, ja znam da te ne mogu smesti u tvojoj "misiji", pa ti nastavi, možda se koja budala i "upeca", a što se mene tiče, meni kad bi neko ponudio takav posao, ja bih mu otrco motku od leđa
Nego, pazi se, slušaj Mitra, i mirno spavaj, sve dok ti ne pokucaju na vrata Malder i Skali
U svakom slučaju, Bosne je bilo, i biće, a kakve će nas budale jahati, to samo Bog zna, ne valja previše analizirati, onda postaneš Vanzemaljac
Nek' ti Bog zdravlja da, za pamet je kasno, i dabogda se tebi desilo ono što želiš da se dogodi drugome
-
Vanzemaljac1981
#17 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Slazem se.Hugo Boss wrote:naravno da će kao antidejtonske prikazati dva debila. ćović i dodik, te njihovi dupeuvlakači
svakom normalno je jasno da je ovo TUZLANSKA SOCIJALNA BUNA, ala husinska buna, usmejrena na postizanje smanjenja banditske rastrošnosti sadašnje političke elite i postizanje socijalne pravde i ulaganja u podsticaj ekonomije
manipulatori sadašnja banda na vlasti će nastojat da je prikaže na svaki drugi način
-
Bogoje
#18 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Nema nikakve sumnje da su demonstracije planirane i organizovane iz jednog centra i da im cilj bio pokušaj rekao bih prilično naivni pokušaj upozorenja,pritiska ili poziva međunarodnoj zajednici da se u sporu tri naroda i dva entiteta u BiH,više angažuje u korist Bošnjaka.
-
Vanzemaljac1981
#19 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Dokaz?Bogoje wrote:Nema nikakve sumnje da su demonstracije planirane i organizovane iz jednog centra i da im cilj bio pokušaj rekao bih prilično naivni pokušaj upozorenja,pritiska ili poziva međunarodnoj zajednici da se u sporu tri naroda i dva entiteta u BiH,više angažuje u korist Bošnjaka.
- hornet
#20 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Da si ti živ i zdrav Bosna je pokorena od 1463, iživljavao se nad nama ko je stigao. Od Osmanlija, A-U, prve Jugoslavije, srpske (a i hrvatske) agresije i ti onda provalis kako nismo nikad bili pokoreni. Mislim, kamo srece da smo uvijek bili 'svoji', danas bi znali vladati svojom zemljom.Great Cornholio wrote:Ja samo jedno znam, u Bosni je vrat slomio svako ko je mislio da se ona može pokoriti, to je nemoguće, uvijek je ovdje bilo i buna i bundžija i do "Kijameta" će biti tako.
Nego, danas "Čomskih" ima na sve strane, pa evo jedna prigodna za tu bagru. Ni ekonomski bunt, ni dejton, a ni novi dejton, BiH cijela iz dva dijela, pa ćemo polako "okupirati" jednu po jednu državu sve do Brazila![]()
Neće nešto ovaj youtube.
- vee-jay
#21 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
hornet wrote:Da si ti živ i zdrav Bosna je pokorena od 1463, iživljavao se nad nama ko je stigao. Od Osmanlija, A-U, prve Jugoslavije, srpske (a i hrvatske) agresije i ti onda provalis kako nismo nikad bili pokoreni. Mislim, kamo srece da smo uvijek bili 'svoji', danas bi znali vladati svojom zemljom.Great Cornholio wrote:Ja samo jedno znam, u Bosni je vrat slomio svako ko je mislio da se ona može pokoriti, to je nemoguće, uvijek je ovdje bilo i buna i bundžija i do "Kijameta" će biti tako.
Neće nešto ovaj youtube.
zato su ovi protesti dobri.
-
Bogoje
#22 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
To se vidi i po zahjtevima koji se upućuju - "neodrživost dejtonskog uređenja",zavnobih kao i drugim demagoškim parolama.Do ovih dirigovanih "dešavanja naroda" dolazi u trenutku kad se Brisel u pregovorima o rješenju slučaja Sejdić Finci,svrstao na hrvatsku stranu.O tome je u jednoj izjavi nešto natuknuo i Zlatko Lagumdžija.Vanzemaljac1981 wrote:Dokaz?Bogoje wrote:Nema nikakve sumnje da su demonstracije planirane i organizovane iz jednog centra i da im cilj bio pokušaj rekao bih prilično naivni pokušaj upozorenja,pritiska ili poziva međunarodnoj zajednici da se u sporu tri naroda i dva entiteta u BiH,više angažuje u korist Bošnjaka.
-
oakville
#23 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Malo si se predao maštanju. Protesti su ekonomske prirode, spominjanje rs-a je sporadično ili nikako, ne iz razloga što su oni koji protestvuju ljubitelji rs-a već zato što se niko ne boji "poteza" iz rs. Pa rs-ovci već 20 godina ne smiju ni da se povuku iz tih pseudo-državnih institucija a kamoli šta drugo.Bogoje wrote:To se vidi i po zahjtevima koji se upućuju - "neodrživost dejtonskog uređenja",zavnobih kao i drugim demagoškim parolama.Do ovih dirigovanih "dešavanja naroda" dolazi u trenutku kad se Brisel u pregovorima o rješenju slučaja Sejdić Finci,svrstao na hrvatsku stranu.O tome je u jednoj izjavi nešto natuknuo i Zlatko Lagumdžija.Vanzemaljac1981 wrote:Dokaz?Bogoje wrote:Nema nikakve sumnje da su demonstracije planirane i organizovane iz jednog centra i da im cilj bio pokušaj rekao bih prilično naivni pokušaj upozorenja,pritiska ili poziva međunarodnoj zajednici da se u sporu tri naroda i dva entiteta u BiH,više angažuje u korist Bošnjaka.
-
Bogoje
#24 Re: ANKETA! Ekonomski bunt ili antidejtonski pokret?
Štefan Fileoakville wrote:
Malo si se predao maštanju. Protesti su ekonomske prirode, spominjanje rs-a je sporadično ili nikako, ne iz razloga što su oni koji protestvuju ljubitelji rs-a već zato što se niko ne boji "poteza" iz rs. Pa rs-ovci već 20 godina ne smiju ni da se povuku iz tih pseudo-državnih institucija a kamoli šta drugo.
Sa velikom zabrinutošću pratim posljednje događaje u Bosni i Hercegovini. Postoji posebna veza između vaše zemlje i EU, zato što vi radite na članstvu Bosne i Hercegovine u EU, a mi vodimo računa o njenom napredovanju i razvoju. Ako Bosna i Hercegovina stagnira, to je suprotno svemu za šta se EU zalaže.
Nemojte sumnjati u to da li smo čuli glasove sa ulica Tuzle, Sarajeva i mnogih drugih mjesta. U ponedjeljak ponovo dolazim u Sarajevo. Evropska unija je opredijeljena prema građanima BiH; tu opredijeljenost su prošlog ponedjeljka još jednom naglasili ministri vanjskih poslova EU na sastanku u Briselu.
Tokom proteklih dana smo vidjeli legitimne pozive građana za bolje socio-ekonomske uslove, stvarnu borbu protiv korupcije, priliku da se zaposle isključivo na osnovu toga koliko vrijede, transparentnost u upravljanju javnim fondovima i u procesu privatizacije. To su poznata pitanja: ostale zemlje u regionu bave se upravo ovim istim izazovima na putu ka EU. Slične teme se ponavljaju, u razna vremena, na ulicama nekih od glavnih gradova u EU. Dozvolite da dodam da i ovdje i tamo apsolutno osuđujemo svako nasilje, bilo da je ono počinjeno nad građanima, policijom, novinarima ili javnom imovinom.
Sljedeće sedmice u Bosni i Hercegovini ću političkim sagovornicima prenijeti moje snažno uvjerenje da ovo nije vrijeme za konfrontacije između političkih partija. Ovdje se radi o suštinskim pitanjima – funkcionalnosti države i dobrobiti građana.
Svi smo upoznati sa hitnom potrebom da Bosna i Hercegovina izvrši presudu Evropskog suda za ljudska prava u predmetu Sejdić i Finci. Iako može zvučati da to nije povezano sa svakodnevnim problemima građana, to je, ustvari, važna stavka napretka. To će eliminisati diskriminaciju, to će značiti da BiH poštuje svoje obaveze i to će stvoriti mogućnosti da BIH iskoristi milione eura finansijske pomoći EU tokom narednih šest godina. To će voditi i stupanju na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i finalizaciji koordinacijskog mehanizma za pitanja u vezi sa EU, a sve to će u konačnici kreirati okolnosti za podnošenje kredibilne aplikacije za članstvo u EU.
Ja ostajem potpuno posvećen radu na omogućavanju konsenzusa za izlazak iz sadašnje pat-pozicije i pomaganju da BiH konačno pređe most od Dejtona do EU, što će zatim omogućiti rad na ustavnim i drugim izazovima.
Čvrsto sam uvjeren da najbolji način rješavanja socio-ekonomskih izazova u ovoj zemlji, uključujući otvaranje novih radnih mjesta i ostvarivanje ekonomskog rasta, jeste da se BiH ponovo pokrene u procesu evropskih integracija. Prije 10 godina, u krugu proširenju EU 2004. godine, moja zemlja je iskusila kako reforme EU, prije i nakon učlanjenja, mogu da transformišu naše društvo. Isto želimo i vama – ne zarad politike, ne zarad ekonomije, nego zato što se time daje prilika za bolji život.
Sada je trenutak da svi preuzmu svoj dio odgovornosti. Dobrobit građana i dobro funkcionisanje države je zajednički cilj.
- SmokingMan
#25 Re: Pocetak kraja, ili kraj pocetka? (+ ANKETA!)
Nas će sigurno zbog trojice naših vrhovnih šejtana zaobići Jedžudž i Medžudž,a posebice Dedždžal.Oni nemaju šta da traže ovde,trojica su već odradili posao za njih...Great Cornholio wrote:Nema kraja, kad dođu jedžudž i medžudž, tad nore bit' bidne, a more bit' i ne bidne, što bi rek'o prvi nam predsjednik troglavog predsjedništva.