Anime

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
So What!

#26 Re: Anime

Post by So What! »

Tkd wrote:Ko je kreator istih ?

Zar to nije Finsko ili Švedsko čudo.
Kreator originalne priče jeste dva čovjeka jedan Šveđanin drugi Finac i prvih nekoliko serije koje su izbacivane sedamdesetih i osamdesetih nisu anime. Ali oni Mumijevi koje smo mi gledali ovdje su definitvno Anime. Vidi se po samom dizajnu likova.

Image
mrgreen

#27 Re: Anime

Post by mrgreen »

Code Geass predobar. I Death Note standardno. Od ostatka sto sam pogledala, nista posebno za izdvojiti.
duplanula

#28 Re: Anime

Post by duplanula »

Ja sam gledao Ghost in the shell, princeza Mononoke, Akira, nekda davno sam pratio Granzort na video kasetama (a kasnije nisam uspio naci na netu da skinem). A nisam nista od navedenih serija, nekako mrsko mi se nakaniti da gledam preko 250 epizoda iz pocetka (nemam bas toliko vremena :))
DanteX

#29 Re: Anime

Post by DanteX »

Velik sam anime fan :)

Pogledao sam od anime-a Mila Superstar početkom 90-ih, Pokemon, pa vala do ovih najnoviji. Najdraži mi je Dragon Ball/Z/GT (GT samo zbog zadnje epizode, odrastao sam uz taj crtani). U svakom slučaju, volim anime :D
Gandalf

#30 Re: Anime

Post by Gandalf »

Code Geas predobar - put koji Lelouch of Britain pređe i sudbina na kraju tog puta koja ga čeka :shock: :shock: :shock: je zaista urađeno za 10 - nešto slično poput Kire u Death Noteu

Fulmetal Alchemist, naročito serijal Brotherhood je dosta dobar :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: Fairy Tail može pogledati svako ko voli dobru tučnjavu

A ko voli brutalnu necenzurisanu tučnjavu sa 17 + oznakom, svakako nek' pogleda Van Helsinga, Devil May Cry, Blood, Blood C - fakat' imam puno vremena, kada skontam šta sam sve stigao pogledat' što animea što američkih serija :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
sadowl

#31 Re: Anime

Post by sadowl »

Ne mogu da vjerujem da niko nije spomenuo Bleach :D>.

NEdavno su zavrsili zadnju 366 epizodu i ne snimaju dalje do daljnjeg, mada radnja u mangi ide ....
Ko voli Naruto, Bleach je obavezno stivo, malo ozbiljnije al ipak negdje u tom rangu.

Death note je posebna prica, Meni bolji od 95 % filmova

I ko nije gledao Claymore, dobar anime, mada je mana sto su zavrsili Anime, znaci nema nastavka, a manga izlazi jos uvijek.. u svakom slucaju vrijedi pogledati..

:) ... nije svaki anime za sve generacije ali .KO nije gledao Anime, neka ne prica o godinama... i sl ..
Gandalf

#32 Re: Anime

Post by Gandalf »

Image
vrijedi pogledati
travar

#33 Re: Anime

Post by travar »

lajkujMe wrote:
harisaga wrote:Probajte bleach..po meni jedan od boljih animea sto sam gled'o u zadnje vrijeme :D.One piece je predobar takodjer.Volim i dobar anime film pogledati.
Toliko dobar da je otkazan anime serial zbog lose gledanosti :roll: nisam nikad gledao bleach ali sam cuo da su producenti unistili samo bit price sa mnogo i mnogo filler epizoda.

Ko hoce bleach neka gleda mangu a ne anime.
Bleach koliko znam nije otkazan (i čini mi se da sam ovaj post već pisao :shock: ) nego čekaju da Kubo uradi dovoljno mange (jer je uzeo pauzu ili tako nešta) tako da mogu početi praviti i anime.
Znači mogli su ubaciti filere ali bi potrajali...
Tkd

#34 Re: Anime

Post by Tkd »

lajkujMe wrote::D Napokon tema o Anime :D

Volim strasno Dragon ball i Dragon ball Z, GT je za mene sranje zesce....

Naruto i Naruto Shippuden kad bih morao birati izmedju dragon ball i naruta ne bih znao oboje su mi tu negdje.

Btw vise pratim Nruto manga mrsko mi cekati godinu dana da anime stigne mangu :D

Pratio sam i One piece ali mi dojadio ma da je u Japanu one piece zakon nad zakonima.

Pratio sam i inuyashu ali to je prestalo onog dana kad je nestao s malih ekrana.

Pokemone nemojmo zaboraviti ali to sam prestao gledati prije 11 godina (tad sam skontao ovo nece imati kraja a prica je uvijek te ista)

Shaman king sam pratio neko kratko vrijeme i odustao.

:thumbup:

Ima Naruto Shippuden dosta fillera, no ja volim fillere haha. Jednostavno znam da ću biti tužan kada se završi haha. I čitam mangu koja je dosta unaprijed naspram animeu, no gledam i sve epizode.

U vezi ostalih odgovora, naravno da je neobilazan faktor Bleach :mrgreen:

Dva anime-a koja bih preporučio , a koja sam gledao su High school DxD, prejako , a ima i svašta u njemu, pogledajte opening skontati čete :thumbup:

Tu je i horor anime "another"

Ne želim da otkrivam detalje, ali vrijedi svakako pogledati . Nadam se da će se DxD nastaviti, jer sam čitao dosta kritika i svi su zadovoljni s tim animeom.

Pokemoni su posebna priča. Volio sam ispočetka, 2-3 generacije, no na kraju Ash nikako da naraste malo :mrgreen:

Digimone, do 4 su odlični bili, pa su počeli padati.

Kako god trenutno Naruto Shippuden sami vrh. Ne zaboravimo ni dedective Conan-a 8-)

I lijepo je vidjeti da "nas" ima još, i hvala za preporuke anime-a :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Walter76

#35 Re: Anime

Post by Walter76 »

NE mogu vjerovati da, pored već spomenutih "klasika", niko nije spomenuo naj-epic anime ikada sa naj-epic likom ikada:

Image

KAMINA FOREVER! 8-)
Gandalf

#36 Re: Anime

Post by Gandalf »

Image

COWBOY BEBOP - atmosfera je extra, kraj fantastičan
Tkd

#37 Re: Anime

Post by Tkd »

Image

Faza ultra ssj-a. Kosa mu je ovdje baš podignuta. :-D

Hmm, lijepe preprouke. Valja se nakaniti sada skidati to i početi gledati aBd
DanteX

#38 Re: Anime

Post by DanteX »

Gandalf wrote:Image

COWBOY BEBOP - atmosfera je extra, kraj fantastičan
Svaka ti dala :D

Ovaj anime je fantastičan. Gledao sam ga X puta. Film je kao serija, fantazija. Muzika... jednostavno ne znam šta da kažem :D
Tkd

#39 Re: Anime

Post by Tkd »

Inače sva muzika iz japanskih anime-a je čudo.

Da ne govorim o openingsima . Dođe čovjeku da suzu pusti kada razumije priču u potpunosti. Naruto je nešto više od običnog anime-a. Koliko sam samo pročitao komentara da je ljudima čak promjenio život haha :lol: :lol: :D

Sjeća li se iko "Kickersa" ili Subaze Ozore ? :-D

Također Sailermoon-a .

Ko nije ovdje suzu pustio :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

zecko_kupuz

#40 Re: Anime

Post by zecko_kupuz »

Ouuu, svaka čast za temu. Anime sam smatrao idiotarijom dok sam kao mlađi gledao neke sinhronizovane crtiće, ali prije par godina sam otkrio Hayao Miyazakija i svijet mi se okrenuo za 180 stepeni. :D
Ukratko, od dugometražnih anime filmova izdvajam cijelu masu iz produkcije studija Ghibli (odlična alternativa Disney-u) plus Ghost in the machine naravno, oba filma, iako je drugi filozofski jako izazovan. Od anime serijala sam gledao Macross Plus iz '94. godine - ideja briljantna, muzika također, animacija ne baš po mom ukusu, previše mangastična. :-D

Ali Cowboy Bebop... pa to je genijalna serija. Odlično animirana, puna sarkazma, emocija i sjećanja, ponekad bizarna, vrlo često jako surova, ali povrh svega elegantna. :D Karakterizacija ne može biti bolja, a kao šlag na tortu dođe jazz muzika koja se "provlači" kroz 95 posto soundtracka. Fantazija, odgledao sam tih 26 epizoda i film mislim tri puta kroz mjesec dana i ne bi mi bilo mrsko još jednom sve zavrtiti. :thumbup:

Raja hvale i Ghost in the machine serijale btw, nisam još bacio oko na to, ali čini se podjednako uzbudljivim kao i filmovi.

Ma anime je divota živa, svako za sebe može pronaći ponešto. 8-)
Tkd

#41 Re: Anime

Post by Tkd »

Okej, nema dalje. Znači taj anime je "obaveza" za anime fans. Danas ako Bog da kad ustanem ima da počnem sa downloadom tog animea . Mora da je odličan kada ga hvalite.
sadowl

#42 Re: Anime

Post by sadowl »

Jiraiya Samaaa .. legenda.. bas mi je bilo krivo kad ga je ubio.. :sad:
Gandalf

#43 Re: Anime

Post by Gandalf »

Na Cowboy Bebopu sam najviše bio zadivljen karakterizacijom likova - Spike je realistična ličnost do srži, njegova životna filozofija i breme prošlosti na leđima ga čini tako komplexnim likom, a atmosfera latino kvartova, crnačkih četvrti, kineskih ulica je pravi beton - a sve se to dešava u dalekoj budućnosti, gdje opet poimanje života i svijeta nije izgubilo na ljudskoj dimenziji, naročito ne kod posade Cowboya - ovaj anime je šlag na tortu japanske produkcije.
Gandalf

#44 Re: Anime

Post by Gandalf »

sadowl wrote:Jiraiya Samaaa .. legenda.. bas mi je bilo krivo kad ga je ubio.. :sad:
Tada su mi tvorci Naruta ispali papci žestoki - roknut tako Perv Sagea - nisam im oprostio ni smrt Itachia :skoljka:
Tkd

#45 Re: Anime

Post by Tkd »

Gandalf wrote:
sadowl wrote:Jiraiya Samaaa .. legenda.. bas mi je bilo krivo kad ga je ubio.. :sad:
Tada su mi tvorci Naruta ispali papci žestoki - roknut tako Perv Sagea - nisam im oprostio ni smrt Itachia :skoljka:

Hvala za detaljan opis.

Asuma :| :| :| :| . Ostade mu žena trudna a on poginu tek tako. Jiraya me pogodio žestoko, ali kada je zadao da znam bgyakugan i upotrebljava rasengan hahaha i njegov legendarni opis kada je zamalo umro nakon što je virio gole cance Tsunade ga primjetila haha.

Itachi je epic, jao story-a . Baš sam čitao prije dva dana mangu Naruta, i Sasuke je zbavio neki skrok i ode da popriča s nekom ličnošću. Sada mnogi smatraju da je tu u pitanju otac i majka mu ili 3 hokage.

Isto tako, ko je Tobi, neki kažu Obito, ali čisto sumnjam.
ledeni_caj

#46 Re: Anime

Post by ledeni_caj »

Ejs sto se anime gleda i na forumu. :D Vidim vecina se slaze da je najveci anime ikad, naravno, DBZ. :D Postovanje za prvog Naruta, ovaj Shipuden ne moze u istu recenicu sa DBZ.
One Piece odlicna stvar, u zadnje vrijeme ga usitnio i razvuk'o do bola, al sto da ne, i ja bi da uzimam 20 mil. godisnje. :D Code Geass, Cowboy Bebop, FMA, Black Lagoon odlicne stvari. :thumbup:
Gandalf

#47 Re: Anime

Post by Gandalf »

Tobi ne može biti Obito jer je on Kakashijev vršnjak, znači da je Obito živ, imao bi 32 godine k'o i Kakashi - obzirom da priča počinje Narutovim rođenjem, tj. kada su Obito i Kakashi imali samo po 16 godina, nemoguće je da je Obito već tada znao najveće tajne shinobi svijeta i sve one forbiden jutsue - to je morao biti neki vršnjak barem Orochimarua - jest da se ono jedno oko "sharingan" uklapa u sve to, ali Obito je bio pozitivac, a Tobi je opet brutalni ubica, tako da mi to nekako ne štima.

Ali Itachijeva priča me dotukla, uopće cijela sudbina Uchiha nakon odlaska Madara Uchihe iz Konohe.
Šta tek reći za Jiraine učenike, Konana, Nagata i Yahika, kakva tragična sudbina i njih i njihovog senseia.
Do vraga i Japanci, uvijek dopuste da se negativci razmašu do mile volje i ubiju pola extra likova :oops:
Tkd

#48 Re: Anime

Post by Tkd »

DBZ je bio baš anime koji je na neki način probio led sa prikazivanjem u Europi. Sailermoon negdje počeo izlaziti također tada i digimoni. Pokemoni posebna priča, uništili su ga do bola. Nije se Pikachu nikada razvio radi prodaje igračkica . Zamisliti privjesak za ključa u obliku Raichu-a xD.

Ali nekako je Naruto Shippuden prikaz kako se treba boriti za prijateljstvo i pored svih problema. Da se treba boriti za to .

@Gandalf

Maloprije sam baš pogledao yt nešto o tome i sada postoji nova teorija da je onaj iz Uchicha klana sa K, zaboravih ime Tobi.

Isto tako, nema logike da je Tobi Obito iz prostog razloga da je nemoguće imati takve planove da želi rulati nad ostalima , a bio normalan dečkić koji podsjeća na Naruta u nekim situacijama (prije svega želja za nekim dokazivanjem)
Gandalf

#49 Re: Anime

Post by Gandalf »

Obito i Tobi neodoljivo podsjećaju na anagram, pa ono jedno oko, sve to vuče da je to ista osoba ali čisto sumnjam - to će biti neki stari lik iz ere prva dva Hokagea
Tkd

#50 Re: Anime

Post by Tkd »

Šta misliš o ovome.

http://naruto.wikia.com/wiki/Kagami_Uchiha

Znaš da je Tobi imao kratku kosu u par navrata.
Post Reply