Anglistika
-
Downunda
#1 Anglistika
Ima li ko od članova da je studirao na odsjeku za anglistiku i da se patio sa ispitima prof. Leke? Konkretno mislim na ispit iz Sintakse (Eng. jezik III).
Postotak prolaznosti na zadnjim rokovima je 2-3 studenta (koja polažu već godinama) od ukupno 25-30 studenata.Nevjerovatno, zar ne?
Postotak prolaznosti na zadnjim rokovima je 2-3 studenta (koja polažu već godinama) od ukupno 25-30 studenata.Nevjerovatno, zar ne?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#2 Re: Anglistika
Nije nevjerovatno.Downunda wrote:Ima li ko od članova da je studirao na odsjeku za anglistiku i da se patio sa ispitima prof. Leke? Konkretno mislim na ispit iz Sintakse (Eng. jezik III).
Prolaznost na lingvistici kod njega je 4-6 studenata, a izlazi minimum 30 studenata svaki put.
Ako ne polozis iz prve, obicno ti slijedi maltretiranje ili da naucis knjigu napamet, ili da obnavljas 3. godinu dok ne skontas da ipak trebas nauciti knjigu napamet.
Ne sekiraj se, vidjecemo se mi opet u 176
-
melb26sa
Ja polagala i polozila iz prve kod Leke u junu 2001. Kod Leke ti je najvaznije da sto je moguce vise naucis napamet i onda mu to recitujes a on te prati i kaze ti ako si koju rijec preskocio/la.
Naravno, opet moras razumjeti o cemu pricas inace padas...
Nas je bilo oko 60tak na 3 godini i dosta je proslo. Znam da je kad je Leko bio u USA prolaznost bila oko 90 - 100% ali kod Bilbije - kad se on vratio opet isto.
Koliko puta polazes sintaksu?
Nas je bilo oko 60tak na 3 godini i dosta je proslo. Znam da je kad je Leko bio u USA prolaznost bila oko 90 - 100% ali kod Bilbije - kad se on vratio opet isto.
-
mIRCerka
vidis melb, u tom je fora, sto mnogi nisu u stanju nauciti napamet te stvari, i bolna je cinjenica da on obara ako ne napises u pismenom onako kako pise u knjizi....melb26sa wrote:Ja polagala i polozila iz prve kod Leke u junu 2001. Kod Leke ti je najvaznije da sto je moguce vise naucis napamet i onda mu to recitujes a on te prati i kaze ti ako si koju rijec preskocio/la.Naravno, opet moras razumjeti o cemu pricas inace padas...
ali utjesno je to sto jos uvijek ima raje sa bordo indexima
-
melb26sa
Znam, ali ja sam imala poticaj da to sto prije zavrsim pa sam sjedila i ucila dok na kraju nisam haman sve pred ocima vidjela - pocev od sadrzajamIRCerka wrote:vidis melb, u tom je fora, sto mnogi nisu u stanju nauciti napamet te stvari, i bolna je cinjenica da on obara ako ne napises u pismenom onako kako pise u knjizi....melb26sa wrote:Ja polagala i polozila iz prve kod Leke u junu 2001. Kod Leke ti je najvaznije da sto je moguce vise naucis napamet i onda mu to recitujes a on te prati i kaze ti ako si koju rijec preskocio/la.Naravno, opet moras razumjeti o cemu pricas inace padas...
ali utjesno je to sto jos uvijek ima raje sa bordo indexima:D:D:D
-
mIRCerka
jesi jesi strebr si 
ja vise sanjam stabla....
sanjam vp i VP....
valjda je to i bio cilj...
jos njega da pocnem sanjat, ima da se samoubijem...
odo povratiti sad....
PS De mi reci, kako ce mi vp shells pomoci oko prijevoda Zakona?
ja vise sanjam stabla....
sanjam vp i VP....
valjda je to i bio cilj...
jos njega da pocnem sanjat, ima da se samoubijem...
odo povratiti sad....
PS De mi reci, kako ce mi vp shells pomoci oko prijevoda Zakona?
-
Downunda
2.put!melb26sa wrote:Ja polagala i polozila iz prve kod Leke u junu 2001. Kod Leke ti je najvaznije da sto je moguce vise naucis napamet i onda mu to recitujes a on te prati i kaze ti ako si koju rijec preskocio/la.Naravno, opet moras razumjeti o cemu pricas inace padas...
Eh vidiš, jasam fulio te rokove kad su ljudi po hodnicima učili za taj ispit i položili (većina njih) pa sada "marljivo" učim Quirka, a usput i povremeno sanjam SVOC ili SVA ili onako nekad fino odem do kupatila pa povratim i vratim se nasmijan.
Sve u svemu "super je": I fuckin' love this game!!!!!!!!!
-
mIRCerka
Downunda wrote:2.put!melb26sa wrote:Ja polagala i polozila iz prve kod Leke u junu 2001. Kod Leke ti je najvaznije da sto je moguce vise naucis napamet i onda mu to recitujes a on te prati i kaze ti ako si koju rijec preskocio/la.Naravno, opet moras razumjeti o cemu pricas inace padas...
Eh vidiš, jasam fulio te rokove kad su ljudi po hodnicima učili za taj ispit i položili (većina njih) pa sada "marljivo" učim Quirka, a usput i povremeno sanjam SVOC ili SVA ili onako nekad fino odem do kupatila pa povratim i vratim se nasmijan.
Sve u svemu "super je": I fuckin' love this game!!!!!!!!!
Ne zaboravi i sve fusnote procitati, jedno od pitanja na usmenom su ABSOLUTE CLAUSES, a to ti je jebeni red i po u fusnoti
Sto se pismenog tice, ja sam ga 2 puta polozila iz prve, samo sam imala predug jezik na usmenom pa sam se napatila pravo
- Fiore
#13 Re: we
Fiore wrote:Na svom faxu cekam rezultate od 23.3 kod prof Tanovica.. jos ih nema.. cekamo jako dugo svaki put
-
mIRCerka
Mrsko mi otvarat novu temu, a ionako je ov problem moje 2 kolegice sa ovog odsjeka...
polozile cure sve ispite, i to prije nego im je istekao apsolventski staz, uredno pripremile diplomski i sad idu da prijave diplomski i kazu tete u studentskoj:
Fali ti prijava za ovaj ispit s prve, za ovaj s druge, fali ti potvrda da ti je prihvacen seminarski....
Da bi se upisao naredni semestar, potrebno je ovjeriti polozene ispite.
Tete to rade tako sto uzmu ispunjene prijave za ispit, sa potpisom profesora i ocjenom, uporede sa onim napisanim u indexu i udare muhur.
Isto se radi za prihvacanje seminarskog.
I kako su uspjele njih dvije doci do ebenog diplomskog, ako nema tih prijava sa prve i druge godine?
I sta da im covjek vise uradi?

polozile cure sve ispite, i to prije nego im je istekao apsolventski staz, uredno pripremile diplomski i sad idu da prijave diplomski i kazu tete u studentskoj:
Fali ti prijava za ovaj ispit s prve, za ovaj s druge, fali ti potvrda da ti je prihvacen seminarski....
Tete to rade tako sto uzmu ispunjene prijave za ispit, sa potpisom profesora i ocjenom, uporede sa onim napisanim u indexu i udare muhur.
I kako su uspjele njih dvije doci do ebenog diplomskog, ako nema tih prijava sa prve i druge godine?
-
melb26sa
mIRCerka wrote:Mrsko mi otvarat novu temu, a ionako je ov problem moje 2 kolegice sa ovog odsjeka...
I njima da ostavim svoj indeks nakon diplomiranja? Ni u ludilu!!! (Iako su neki pali na pricu da se indeks oduzima - nema nijednog zakona ili statuta koji to propisuje - da ostane u tvom fajlu ja svoj nisam dala! Treba da i to izgube pa sta cu JA onda?)
-
melb26sa
To su pravilo uveli pocetkom 2005 - moja sestra je za mene uzela diplomu dan prije dodjele i trazili joj moj index. Obecala im je da cu im donijeti i nikada nisam.mIRCerka wrote:cuj uzmu index...
HAHAAHHAHAAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA
prije ce mi bubreg izvadit nego to uzet....
Godinu kasnije kad je ona diplomirala njoj su uzeli indeks pa smo onda pisali zasto i kako (sloboda pristupa informacijama i nepostojanje zakonskih osnova da se oduzme). Na to pismo nikad nije dobila odgovor ali su je zvali da dodje po index radi "emocionalne vezanosti" za indeks. Trebala im je tuzbu sloziti
Koliko sam ja cula jos oduzimaju nakon diplomiranja.
-
mIRCerka
Nidje veze...melb26sa wrote:To su pravilo uveli pocetkom 2005 - moja sestra je za mene uzela diplomu dan prije dodjele i trazili joj moj index. Obecala im je da cu im donijeti i nikada nisam.mIRCerka wrote:cuj uzmu index...
Godinu kasnije kad je ona diplomirala njoj su uzeli indeks pa smo onda pisali zasto i kako (sloboda pristupa informacijama i nepostojanje zakonskih osnova da se oduzme). Na to pismo nikad nije dobila odgovor ali su je zvali da dodje po index radi "emocionalne vezanosti" za indeks. Trebala im je tuzbu sloziti![]()
Nikad prije nisu to uzimali, moja mama jos uvijek ima svoj sa filozofije, ima cak i sa prava gdje je bila na prvoj godini pa se ispisala. Cak joj ni tad nisu uzeli.
koji im je K?
I jos uvijek nisu popravili web...
-
melb26sa
Hvale se da imaju i Karadzicev indeksmIRCerka wrote:Nidje veze...melb26sa wrote:To su pravilo uveli pocetkom 2005 - moja sestra je za mene uzela diplomu dan prije dodjele i trazili joj moj index. Obecala im je da cu im donijeti i nikada nisam.mIRCerka wrote:cuj uzmu index...
Godinu kasnije kad je ona diplomirala njoj su uzeli indeks pa smo onda pisali zasto i kako (sloboda pristupa informacijama i nepostojanje zakonskih osnova da se oduzme). Na to pismo nikad nije dobila odgovor ali su je zvali da dodje po index radi "emocionalne vezanosti" za indeks. Trebala im je tuzbu sloziti![]()
Nikad prije nisu to uzimali, moja mama jos uvijek ima svoj sa filozofije, ima cak i sa prava gdje je bila na prvoj godini pa se ispisala. Cak joj ni tad nisu uzeli.
koji im je K?
I jos uvijek nisu popravili web...