Anglistika Sarajevo
-
anthonymorrow22
#26 Re: Anglistika Sarajevo
jeli tesko naci posao sa diplomom iz engleskog i koji se konkretno poslovi mogu raditi sa njom?
-
aida25
#27 Re: Anglistika Sarajevo
Zanima me mogu li se ispiti polagati bez da ideš na predavanja i vježbe, kao vanredan, mislim imaju li skripte iz kojih se može sve učiti ili moraš ići na vježbe ako misliš položiti?
- Sherbatsky
#28 Re: Anglistika Sarajevo
Vježbe su fakat bitne. Ali ako hoćeš vanredno, ti možeš dolaziti radnim subotama na konsultacije kod profesora. Tada ti oni mogu objasniti šta se radilo i šta ti treba za ispit.aida25 wrote:Zanima me mogu li se ispiti polagati bez da ideš na predavanja i vježbe, kao vanredan, mislim imaju li skripte iz kojih se može sve učiti ili moraš ići na vježbe ako misliš položiti?
- Sherbatsky
#29 Re: Anglistika Sarajevo
anthonymorrow22 wrote:jeli tesko naci posao sa diplomom iz engleskog i koji se konkretno poslovi mogu raditi sa njom?
Pa mi koji to studiramo, iskreno se nadamo da ćemo moći naći posao koji ima veze sa ovim što učimo.
Možeš raditi kao profesor, prevodilac, lektor...
- Bloo
- Globalna šefica
#30 Re: Anglistika Sarajevo
aida25 wrote:Zanima me mogu li se ispiti polagati bez da ideš na predavanja i vježbe, kao vanredan, mislim imaju li skripte iz kojih se može sve učiti ili moraš ići na vježbe ako misliš položiti?
pokusaj doci na vjezbe kad god mozes
ja sam polagala po starom programu i bilo je stvarno tesko bez vjezbi i konsultacija da se polozi
skripte?
- Sherbatsky
#31 Re: Anglistika Sarajevo
Bloo wrote:aida25 wrote:Zanima me mogu li se ispiti polagati bez da ideš na predavanja i vježbe, kao vanredan, mislim imaju li skripte iz kojih se može sve učiti ili moraš ići na vježbe ako misliš položiti?
pokusaj doci na vjezbe kad god mozes
ja sam polagala po starom programu i bilo je stvarno tesko bez vjezbi i konsultacija da se polozi
skripte?![]()
![]()
![]()
![]()
Stvarno je teško. Neke moje kolegice se baš žale da ne mogu stići naučiti ako ne dolaze na predavanja i vježbe.
Naravno da je lakše ako dolaziš.
- Bloo
- Globalna šefica
#32 Re: Anglistika Sarajevo
Sherbatsky wrote:anthonymorrow22 wrote:jeli tesko naci posao sa diplomom iz engleskog i koji se konkretno poslovi mogu raditi sa njom?
Pa mi koji to studiramo, iskreno se nadamo da ćemo moći naći posao koji ima veze sa ovim što učimo.
konobar, sekretarica i uredski administrator
- Sherbatsky
#33 Re: Anglistika Sarajevo
Bloo wrote:Sherbatsky wrote:anthonymorrow22 wrote:jeli tesko naci posao sa diplomom iz engleskog i koji se konkretno poslovi mogu raditi sa njom?
konobar, sekretarica i uredski administrator
Naravno, i to. Imaš širok spektar poslova
- Bloo
- Globalna šefica
#34 Re: Anglistika Sarajevo
samo da te pripremim na ljepote prevodenja ako odlucis da krenes tim putem 
morat ces opet sjesti i uciti jako puno u zavisnosti u koju bransu upadnes
znaci ja sam pocela raditi kao prevodilac u bransi revizije i racunovodstva, a to je znacilo jedno 2 mjeseca inenzivnog ucenja sta novih rijeci sta izraza i definicija
hejtam ekonomiju
znaci ja sam pocela raditi kao prevodilac u bransi revizije i racunovodstva, a to je znacilo jedno 2 mjeseca inenzivnog ucenja sta novih rijeci sta izraza i definicija
-
Klodovik
#35 Re: Anglistika Sarajevo
Ekonomija je još i dobra.Bloo wrote:samo da te pripremim na ljepote prevodenja ako odlucis da krenes tim putem
znaci ja sam pocela raditi kao prevodilac u bransi revizije i racunovodstva, a to je znacilo jedno 2 mjeseca inenzivnog ucenja sta novih rijeci sta izraza i definicijahejtam ekonomiju
- Bloo
- Globalna šefica
#36 Re: Anglistika Sarajevo
Klodovik wrote:]
Ekonomija je još i dobra.
yep
moje omiljene oblasti su medicina, statika, gradevina i one and only manuali za cudne gadgete