Anglistika Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
anthonymorrow22

#26 Re: Anglistika Sarajevo

Post by anthonymorrow22 »

jeli tesko naci posao sa diplomom iz engleskog i koji se konkretno poslovi mogu raditi sa njom?
aida25

#27 Re: Anglistika Sarajevo

Post by aida25 »

Zanima me mogu li se ispiti polagati bez da ideš na predavanja i vježbe, kao vanredan, mislim imaju li skripte iz kojih se može sve učiti ili moraš ići na vježbe ako misliš položiti?
Sherbatsky

#28 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Sherbatsky »

aida25 wrote:Zanima me mogu li se ispiti polagati bez da ideš na predavanja i vježbe, kao vanredan, mislim imaju li skripte iz kojih se može sve učiti ili moraš ići na vježbe ako misliš položiti?
Vježbe su fakat bitne. Ali ako hoćeš vanredno, ti možeš dolaziti radnim subotama na konsultacije kod profesora. Tada ti oni mogu objasniti šta se radilo i šta ti treba za ispit.
Sherbatsky

#29 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Sherbatsky »

anthonymorrow22 wrote:jeli tesko naci posao sa diplomom iz engleskog i koji se konkretno poslovi mogu raditi sa njom?

Pa mi koji to studiramo, iskreno se nadamo da ćemo moći naći posao koji ima veze sa ovim što učimo.
Možeš raditi kao profesor, prevodilac, lektor...
Bloo
Globalna šefica

#30 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Bloo »

aida25 wrote:Zanima me mogu li se ispiti polagati bez da ideš na predavanja i vježbe, kao vanredan, mislim imaju li skripte iz kojih se može sve učiti ili moraš ići na vježbe ako misliš položiti?

pokusaj doci na vjezbe kad god mozes

ja sam polagala po starom programu i bilo je stvarno tesko bez vjezbi i konsultacija da se polozi

skripte? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sherbatsky

#31 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Sherbatsky »

Bloo wrote:

pokusaj doci na vjezbe kad god mozes

ja sam polagala po starom programu i bilo je stvarno tesko bez vjezbi i konsultacija da se polozi

skripte? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Stvarno je teško. Neke moje kolegice se baš žale da ne mogu stići naučiti ako ne dolaze na predavanja i vježbe.
Naravno da je lakše ako dolaziš.
Bloo
Globalna šefica

#32 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Bloo »

Sherbatsky wrote:
anthonymorrow22 wrote:jeli tesko naci posao sa diplomom iz engleskog i koji se konkretno poslovi mogu raditi sa njom?

Pa mi koji to studiramo, iskreno se nadamo da ćemo moći naći posao koji ima veze sa ovim što učimo.

konobar, sekretarica i uredski administrator :D
Sherbatsky

#33 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Sherbatsky »

Bloo wrote:
Sherbatsky wrote:

konobar, sekretarica i uredski administrator :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Naravno, i to. Imaš širok spektar poslova
Bloo
Globalna šefica

#34 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Bloo »

samo da te pripremim na ljepote prevodenja ako odlucis da krenes tim putem :D

morat ces opet sjesti i uciti jako puno u zavisnosti u koju bransu upadnes

znaci ja sam pocela raditi kao prevodilac u bransi revizije i racunovodstva, a to je znacilo jedno 2 mjeseca inenzivnog ucenja sta novih rijeci sta izraza i definicija :D hejtam ekonomiju
Klodovik

#35 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Klodovik »

Bloo wrote:samo da te pripremim na ljepote prevodenja ako odlucis da krenes tim putem :D

morat ces opet sjesti i uciti jako puno u zavisnosti u koju bransu upadnes

znaci ja sam pocela raditi kao prevodilac u bransi revizije i racunovodstva, a to je znacilo jedno 2 mjeseca inenzivnog ucenja sta novih rijeci sta izraza i definicija :D hejtam ekonomiju
Ekonomija je još i dobra.
Bloo
Globalna šefica

#36 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Bloo »

Klodovik wrote:]

Ekonomija je još i dobra.

yep

moje omiljene oblasti su medicina, statika, gradevina i one and only manuali za cudne gadgete :D
Post Reply