Anglistika Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
merchyy

#1 Anglistika Sarajevo

Post by merchyy »

Ima li netko ovdje da sluša predavanja kod doc.dr. Sharab Yar Khana? Sad se spremam za njegov ispit. Čini mi se nekako čudan. Ne znam kakva pitanja od njega očekivati, ali sigurno da neće biti nikakva normalna pitanja. Znam da on već dugo u Sarajevu predaje pa me zanima ima li netko ovdje da podijeli svoje iskustvo.

Spremam Englesku renesansnu književnost
old_drummer

#2 Re: Anglistika Sarajevo

Post by old_drummer »

Opaaa, kolegica :D

Ispiti kod njega su jako lagani, meni su barem takvi bili. A od pitanja za taj predmet... Spremaj Fausta, Paradise Lost, Volponea, i Faerie Queene.

Ako budes imala jos nekih pitanja, mozes na PP. :bih:

edit: zasto ovdje postavljas pitanje? imaju anglisti grupu na fb, a imas i novi opsff forum...
alica.k

#3 Re: Anglistika Sarajevo

Post by alica.k »

khan rules :D iako je pomalo "cudan" sto kazes.
on je prava licnost od covjeka, ja mu se iskreno divim, jer valja biti onakav u ovakvom svijetu. unikat.

a da, o ispitu imas na grupi na fb.
old_drummer

#4 Re: Anglistika Sarajevo

Post by old_drummer »

alica.k wrote:khan rules :D iako je pomalo "cudan" sto kazes.
on je prava licnost od covjeka, ja mu se iskreno divim, jer valja biti onakav u ovakvom svijetu. unikat.

a da, o ispitu imas na grupi na fb.
Ja ne bih bas rekla da je cudan. Mislim, da, covjek ima drugacija shvatanja od vecine ljudi, drugacije ponasanje i drugacije misljenja, ali sad da ga nazivamo "cudnim"... Ima li ko kakvih prijedloga za spremanje historije? :(
alica.k

#5 Re: Anglistika Sarajevo

Post by alica.k »

old_drummer wrote:Ja ne bih bas rekla da je cudan. Mislim, da, covjek ima drugacija shvatanja od vecine ljudi, drugacije ponasanje i drugacije misljenja, ali sad da ga nazivamo "cudnim"... Ima li ko kakvih prijedloga za spremanje historije? :(
pa zato i stavih pod navodnike :D

prijedlog za historiju. kreni od pocetka :D
merchyy

#6 Re: Anglistika Sarajevo

Post by merchyy »

Aha, nisam gledala na fb-u. Hvala!
Pa meni je on stvarno čudan.Ja shvaćam da on prezire ovo moderno doba u kojem živimo, i slažem se s njim u vezi dosta toga ali svejedno nije u redu da nas tokom jednog predavanja barem po deset puta nazove " mentaly retarded" " "sons of a bitch" "mother fuckers" i slično tome. On je dolazio nekoliko subota tako nas vrijeđao, pričao o nečem totalno desetom ničem vezanim za djela koja bi trebali obrađivati i tako smo većina nas prestali dolaziti.

Uglavnom pogledat cu na facebook-u
old_drummer

#7 Re: Anglistika Sarajevo

Post by old_drummer »

merchyy wrote:Aha, nisam gledala na fb-u. Hvala!
Pa meni je on stvarno čudan.Ja shvaćam da on prezire ovo moderno doba u kojem živimo, i slažem se s njim u vezi dosta toga ali svejedno nije u redu da nas tokom jednog predavanja barem po deset puta nazove " mentaly retarded" " "sons of a bitch" "mother fuckers" i slično tome. On je dolazio nekoliko subota tako nas vrijeđao, pričao o nečem totalno desetom ničem vezanim za djela koja bi trebali obrađivati i tako smo većina nas prestali dolaziti.

Ja sam slusala njegova predavanja i istina je da ima takvih izraza, ali nikad ih nije uputio nekom od studenata, makar ovih redovnih, s njegovim ponasanjem tokom radnih subota nisam upoznata. A nemoj se sekirat zbog toga sto nije pricao o djelima o kojima je trebao, to je nekako vec uobicajeno kod njega. Ti spremi Lejlin dio, a njegov spremi ono sto sam vec pisala (daklem, Faust, Paradise Lost i Faerie Queene). Kakva god da bude tema za njegov esej, ti pisi prvo opcenito pa onda povezi s kljucnim rijecima teme. Nije dokazano da on to ikako i cita :D Ali Lejlin dio obavezno dobro spremi, tu ce ti biti isto Faerie Queene, ili Donne. Jedno od to dvoje sigurno, a svakako imas izbor na drugom dijelu testa (vjezbe).

Sretno :wink:
arabeska

#8 Re: Anglistika Sarajevo

Post by arabeska »

Zar ima neko ko ne voli profesorova predavanja? To je nedopustivo :D :D

Kao sto je u prethodnom postu receno, profesor rijetko cita radove,
ali za svaki slucaj stavi smajlija u gornji dio rada :D - provjereno!

Najmanja briga su predmeti koje profesor Khan drzi.
alica.k

#9 Re: Anglistika Sarajevo

Post by alica.k »

merchyy wrote:Aha, nisam gledala na fb-u. Hvala!

upravo ovo sto ti old drummer kaze, nije uopste nekom to upuceno nego on opcenito govori. iskreno, kad se malo zamislis na njegove rijeci...nije daleko od istine to sto govori.
merchyy

#10 Re: Anglistika Sarajevo

Post by merchyy »

Znači on to uopće ne čita? Pa ne mogu da vjerujem. Pa kako on da ocjenu? Samo preleti da vidi koliko ima napisanog.
Ja sam baš ,na ono malo predavanja što sam bila, stekla drugi dojam. Rekao je da nema pogrešnih pitanja, samo pogrešnih odgovora i da pazimo da odgovorimo točno što nas se pita.

Uglavnom necu se oko toga onda brinuti ionako sam odavno odustala od gonjanja zasluženih ocjena jer politika fakulteta je da vanredni nikad ne dobiju više od 8 a žalasno je sa kako malo možeš dobit 6. Čemu onda sav trud kad je uzalud
old_drummer

#11 Re: Anglistika Sarajevo

Post by old_drummer »

merchyy wrote:Znači on to uopće ne čita? Pa ne mogu da vjerujem. Pa kako on da ocjenu? Samo preleti da vidi koliko ima napisanog.
Ja sam baš ,na ono malo predavanja što sam bila, stekla drugi dojam. Rekao je da nema pogrešnih pitanja, samo pogrešnih odgovora i da pazimo da odgovorimo točno što nas se pita.

Uglavnom necu se oko toga onda brinuti ionako sam odavno odustala od gonjanja zasluženih ocjena jer politika fakulteta je da vanredni nikad ne dobiju više od 8 a žalasno je sa kako malo možeš dobit 6. Čemu onda sav trud kad je uzalud
Ovo boldirano... Nije bas tako, iz knjizevnosti mozda, ali iz ostalih tesko. Sjecam se da je on nama jednom rekao kako on nikog ne obara - predaje i Prakticnog Shakespearea i kao na ispitu da da se prokomentarise neki dijalog iz neke njegove drame - i on prizna sta god da se napise. U sustini, i ne obara on, opet ti kazem, bitno je da uradis dio s vjezbi dobro, onda racunaj na prolaz.

Ne bismo trebali vise ovako pricat, pomislice ljudi da je Anglistika lahka :D
merchyy

#12 Re: Anglistika Sarajevo

Post by merchyy »

Pa u Sarajevu vjerojatno nije...zapravo vidim i sama da nije. Gledala sam neke vaše skripte i neka pitanja za ispite i ostala u čudu. Ni blizu kao kod nas. Netko bi bio sretan ali nisam, i nitko tko išta ima u glavi ne bi bio jer ipak ideš na fakultet da nešto naučiš. Ma baš me briga šta će netko pomisliti...zna se kako je. No ovo je već neka druga tema...
alica.k

#13 Re: Anglistika Sarajevo

Post by alica.k »

nemojte tako, anglistika je ozbiljan odsjek.
mashroom90

#14 Re: Anglistika Sarajevo

Post by mashroom90 »

arabeska wrote:Zar ima neko ko ne voli profesorova predavanja? To je nedopustivo :D :D

Gondzo jel stvarno stavljas smajli na ispit?
hehehehehe
old_drummer

#15 Re: Anglistika Sarajevo

Post by old_drummer »

mashroom90 wrote:
arabeska wrote:Zar ima neko ko ne voli profesorova predavanja? To je nedopustivo :D :D

Gondzo jel stvarno stavljas smajli na ispit?
hehehehehe
Nemoj mi ba kolegicu :D
Hippie Soul

#16 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Hippie Soul »

old_drummer wrote:Opaaa, kolegica :D

Ispiti kod njega su jako lagani, meni su barem takvi bili. A od pitanja za taj predmet... Spremaj Fausta, Paradise Lost, Volponea, i Faerie Queene.

edit: zasto ovdje postavljas pitanje? imaju anglisti grupu na fb, a imas i novi opsff forum...

-.- a šta ako neko u ovoj našoj modernoj generaciji nema profil na fb-u
AldinK

#17 Re: Anglistika Sarajevo

Post by AldinK »

merchyy wrote:Ne znam kakva pitanja od njega očekivati, ali sigurno da neće biti nikakva normalna pitanja.
Zasto bi pitanja bila nenormalna? Radili ste Fausta, Paradise Lost i The Faerie Queene, dobili ste listu mogucih tema za esej na ispitu. Sjednes, naucis i polozis. Ne moze biti jednostavnije. (;
Ogre

#18 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Ogre »

Ima li neko možda pitanja sa zadnjih nekoliko rokova iz Moderne Britanske knjizevnosti?
mashroom90

#19 Re: Anglistika Sarajevo

Post by mashroom90 »

Hippie Soul wrote:
old_drummer wrote:Opaaa, kolegica :D
-.- a šta ako neko u ovoj našoj modernoj generaciji nema profil na fb-u
Ogre wrote:Ima li neko možda pitanja sa zadnjih nekoliko rokova iz Moderne Britanske knjizevnosti?
Ali ovdje ce dobiti manje odgovora, a na FB ima sve sto moze da sazna. Oni koji nemaju FBprofil su pratili grupu preko FBprofila svojih prijatelja ili nekoga vec :)

http://www.facebook.com/group.php?gid=292351539178
Dacca

#20 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Dacca »

Help!! Planiram upisati anglistiku na FF-u ,ali cula sam dosta prica o tome kako je pretesko..zanima me da li je stvarno tako i da li svaki student koji to upise ,biva razocaran. :|
Critty Bo

#21 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Critty Bo »

Dacca wrote:Help!! Planiram upisati anglistiku na FF-u ,ali cula sam dosta prica o tome kako je pretesko..zanima me da li je stvarno tako i da li svaki student koji to upise ,biva razocaran. :|
Zavisi sta smatras teskim. Nekom je i kurs tezak. Tesko jeste, ako se ozbiljno toga prihvatis. Ne upisuj ako ne volis citati, citati i puno citati. I dosta ce tekstova biti dosadno, ali ti to opet moras procitati. Ja sam zadovoljna, nije sve onako kako sam ocekivala, ali u biti opet bih je upisala.
Dacca

#22 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Dacca »

Zavisi sta smatras teskim. Nekom je i kurs tezak. Tesko jeste, ako se ozbiljno toga prihvatis. Ne upisuj ako ne volis citati, citati i puno citati. I dosta ce tekstova biti dosadno, ali ti to opet moras procitati. Ja sam zadovoljna, nije sve onako kako sam ocekivala, ali u biti opet bih je upisala.[/quote]

Aha.. A kakvi su profesori? mislim da li su voljni pomoci ili su bezobrazni ?? :/
Critty Bo

#23 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Critty Bo »

Dacca wrote:Zavisi sta smatras teskim. Nekom je i kurs tezak. Tesko jeste, ako se ozbiljno toga prihvatis. Ne upisuj ako ne volis citati, citati i puno citati. I dosta ce tekstova biti dosadno, ali ti to opet moras procitati. Ja sam zadovoljna, nije sve onako kako sam ocekivala, ali u biti opet bih je upisala.

Aha.. A kakvi su profesori? mislim da li su voljni pomoci ili su bezobrazni ?? :/[/quote]

U principu, ok su svi, uglavnom voljni pomoci, pogotovo ako si aktivna i ako pokazes zanimanje za to sto predaju. Samo ih nemoj ganjati po hodnicima, imas konsultacije za sve sto ti treba.
Dacca

#24 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Dacca »

Cula sam da primaju samo oko dvadesetero redovnih..nadam se da cu upasti :/ Uglavnom,hvala puno :)
Critty Bo

#25 Re: Anglistika Sarajevo

Post by Critty Bo »

Dacca wrote:Cula sam da primaju samo oko dvadesetero redovnih..nadam se da cu upasti :/ Uglavnom,hvala puno :)
http://www.opsff.org/index.php?option=c ... &Itemid=27

Imas tu sve. Nije kraj svijeta ni ako ne uletis u redovne. Naguraj prosjek i predji u redovne.
Post Reply