Android TV Box

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#926 Re: Android TV Box

Post by semirsar »

Vidal89 wrote:je li ima neko da mu savrseno rade sport klub kanali?
rikn'o SBB, pa tako rikno i T-mach, globalno.
to ako pitas da li sad rade, inace rade normalno, ne znam sta mislis pod savrseno. :mrgreen:
Vidal89

#927 Re: Android TV Box

Post by Vidal89 »

semirsar wrote:
to ako pitas da li sad rade, inace rade normalno, ne znam sta mislis pod savrseno. :mrgreen:
Hd i bez trzanja slike
semirsar

#928 Re: Android TV Box

Post by semirsar »

Vidal89 wrote:
semirsar wrote:
Hd i bez trzanja slike
Na smart tv app, na web putem browsera, i mobile apk, leti HD bez trzanja, a vjerujem i putem android box-a ide sve bez problema.
Tako je bilo do danas, danas je opsti raspad sistema :evil:
Maraschino

#929 Re: Android TV Box

Post by Maraschino »

Ima li neko Mi Box s i je li zadovoljan istim?
avaks

#930 Re: Android TV Box

Post by avaks »

Ima vise ljudi na temi, prelistaj za utiske...
Ako je za eon, yt, kodi, nema fule :thumbup:
zikmu

#931 Re: Android TV Box

Post by zikmu »

Da li je neko imao na FireSticku problem sa pristupom preinstaliranojPrime Video aplikaciji, izbaci grešku 5505, kao problem sa lokacijom. Nešto sam gledao po internetu ali nije pomoglo... Kad instaliram preko Aptoida, Prime Video TV verziju onda stream bude baš loše rezolucije (dok ostale APP sve super rade KODI, NETFLIX, HBO)
alipasijaner

#932 Re: Android TV Box

Post by alipasijaner »

Maraschino wrote:Ima li neko Mi Box s i je li zadovoljan istim?
Imam i zadovoljan sam..
Sehro

#933 Re: Android TV Box

Post by Sehro »

alipasijaner wrote:
Maraschino wrote:Ima li neko Mi Box s i je li zadovoljan istim?
Imam i zadovoljan sam..
Također..
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#934 Re: Android TV Box

Post by suad-sarajevo »

+1.
Sehro

#935 Re: Android TV Box

Post by Sehro »

Gdje bi Xiaomiju bio kraj kad bi napravio box s "S922X" procesorom.. :-?
stachu

#936 Re: Android TV Box

Post by stachu »

Raja, koji mi box mozete preporuciti da kupim, a da mogu gledati EON, i 99% vremena bi se gledao EON na njemu. Ja sad ne znam koja je EON aplikacija bolja, za Android TV ili ova za mobitele, tablete, pa bi se prilagodio toj aplikaciji. Naravno volio bih proci sto jeftinijije, i box bi bio povezan preko WiFi.
Hvalaaa...
stachu

#937 Re: Android TV Box

Post by stachu »

stachu wrote:Raja, koji mi box mozete preporuciti da kupim, a da mogu gledati EON, i 99% vremena bi se gledao EON na njemu. Ja sad ne znam koja je EON aplikacija bolja, za Android TV ili ova za mobitele, tablete, pa bi se prilagodio toj aplikaciji. Naravno volio bih proci sto jeftinijije, i box bi bio povezan preko WiFi.
Hvalaaa...
:?
mirsek

#938 Re: Android TV Box

Post by mirsek »

stachu wrote:
stachu wrote:Raja, koji mi box mozete preporuciti da kupim, a da mogu gledati EON, i 99% vremena bi se gledao EON na njemu. Ja sad ne znam koja je EON aplikacija bolja, za Android TV ili ova za mobitele, tablete, pa bi se prilagodio toj aplikaciji. Naravno volio bih proci sto jeftinijije, i box bi bio povezan preko WiFi.
Hvalaaa...
:?
Bilo koji box, gledas eon preko chrome-a, kao na kompjuteru ili laptopu.
zikmu

#939 Re: Android TV Box

Post by zikmu »

Hvalaaa...
Pazi za Android TV verziju ti treba mogućnost da aktiviraš EON Smart Aplikaciju (pored EON boxa imaš pravo na aktivaciju jedne EON smart aplikacije), za ovu drugu verziju, mobilnu, koliko znam uz skoro svaki ugovor sa telemachom dobiješ mogućnost da registruješ pet uređaja preko mojtelemach portala.

Zavisno od android sistema je li TV ili mobilni, morat ćeš instalirati tu verziju (na android TV sistemu ne možeš pokrenuti mobilnu EON app - izbaci poruku da nije podržan uređaj). ATV verzija EON-a je dosta bolja po meni jer možeš bez problema daljinskim šaltati kanale i opcije, dok kod mobilne aplikacije prilagođena je za telefone i već ti treba upotreba miša.

Mi Box, Amazon FireStick imaju Andorid TV i na ovom drugom bez problema radi, na prvom nisam probao.
stachu

#940 Re: Android TV Box

Post by stachu »

zikmu wrote:
Hvalaaa...
Pazi za Android TV verziju ti treba mogućnost da aktiviraš EON Smart Aplikaciju (pored EON boxa imaš pravo na aktivaciju jedne EON smart aplikacije), za ovu drugu verziju, mobilnu, koliko znam uz skoro svaki ugovor sa telemachom dobiješ mogućnost da registruješ pet uređaja preko mojtelemach portala.

Zavisno od android sistema je li TV ili mobilni, morat ćeš instalirati tu verziju (na android TV sistemu ne možeš pokrenuti mobilnu EON app - izbaci poruku da nije podržan uređaj). ATV verzija EON-a je dosta bolja po meni jer možeš bez problema daljinskim šaltati kanale i opcije, dok kod mobilne aplikacije prilagođena je za telefone i već ti treba upotreba miša.

Mi Box, Amazon FireStick imaju Andorid TV i na ovom drugom bez problema radi, na prvom nisam probao.
U paketu imam ukljucene obje aplikacije, tako da to ne bi trebao biti problem.
Iskreno gledam cjenovno da prodjem sto "bolje" i vidim na PIK-u da je ovaj FireStick jeftiniji, da li na njemu mogu gledati EON Android TV bez problema?
stachu

#941 Re: Android TV Box

Post by stachu »

Evo kupio Amazon FireStick 2. generacije, ko mi sad moze objasniti kako se na njega instalira EON aplikacija, jer vidim da nema Google Play. :mrgreen:
Hvala :kravata:
REDDEVILS

#942 Re: Android TV Box

Post by REDDEVILS »

stachu wrote:Evo kupio Amazon FireStick 2. generacije, ko mi sad moze objasniti kako se na njega instalira EON aplikacija, jer vidim da nema Google Play. :mrgreen:
Ja mislim da nemoze Eon Aplikacija na Amazon FireStick 2 :)
Postoji aplikacija za IOS Iphone - iPad i Android uredjaje
DON_eARL

#943 Re: Android TV Box

Post by DON_eARL »

REDDEVILS wrote:
stachu wrote:Evo kupio Amazon FireStick 2. generacije, ko mi sad moze objasniti kako se na njega instalira EON aplikacija, jer vidim da nema Google Play. :mrgreen:
Ja mislim da nemoze Eon Aplikacija na Amazon FireStick 2 :)
Nije oficijalno podržan definitivno, e sada da li ima neka čarlama... Nisam imao FireStick na testiranju, pa piši ako šta uspiješ. :D

https://telemach.ba/eon-tv/uredjaji
zikmu

#944 Re: Android TV Box

Post by zikmu »

Trebalo bi da radi preko Aptoide TV (koji skidaš preko Downloader app koji dolazi uz firestick)...
harph

#945 Re: Android TV Box

Post by harph »

Je li iko servisira ove uredjaje? Imam beelink gt king koji se pokvario i trebao bi mi neko.
dječak sa šibicama

#946 Re: Android TV Box

Post by dječak sa šibicama »

harph wrote:Je li iko servisira ove uredjaje? Imam beelink gt king koji se pokvario i trebao bi mi neko.
Ja licno znam samo da Ervin radi servis ali manje vise softverski i moze ti pomoci oko nekih hardwerskih problema, nisam siguran koliko. Mislim, nije nikakav serviser, ali zna dosta o ovim uredjajima, meni je pomogao jednom.
Javi mu se, pitaj.

https://www.olx.ba/profil/ErvinS
brazzo19

#947 Re: Android TV Box

Post by brazzo19 »

"Beelink GT-King" Je li ovo trenutno najjaci Andorid Box na svijetu, vidim ima na piku 230KM je cijena ?

@harph kad se prije tebi taj box drug pokvario jer je izasao prije par mjeseci, mislio sam ga kupiti ? Da nema neki problem ili si ga ti nesto zeznuo ?
channel10

#948 Re: Android TV Box

Post by channel10 »

Da li neko igra igrica preko android boxa i sta se moze igrati?
HardCore

#949 Re: Android TV Box

Post by HardCore »

brazzo19 wrote:"Beelink GT-King" Je li ovo trenutno najjaci Andorid Box na svijetu, vidim ima na piku 230KM je cijena ?

@harph kad se prije tebi taj box drug pokvario jer je izasao prije par mjeseci, mislio sam ga kupiti ? Da nema neki problem ili si ga ti nesto zeznuo ?
Nvidia shield je 1 pa sve ostali
dječak sa šibicama

#950 Re: Android TV Box

Post by dječak sa šibicama »

channel10 wrote:Da li neko igra igrica preko android boxa i sta se moze igrati?
Koliko ja znam, samo igrice koje je moguce igrati gamepadom.
Post Reply