Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Po specifikacijama i cijeni je bestbuy. Samo je meni nepoznat ovaj brand HK1 play, kakvi su pakeri, kako je urađeno hlađenje i sl.
Mislim da se ne bi trebao zeznuti ali za svaki slučaj potraži koju recenziju HK1 branda.
Po specifikacijama i cijeni je bestbuy. Samo je meni nepoznat ovaj brand HK1 play, kakvi su pakeri, kako je urađeno hlađenje i sl.
Mislim da se ne bi trebao zeznuti ali za svaki slučaj potraži koju recenziju HK1 branda.
Kakav je ovaj procesor rk3318 u odnosu na onaj s922 što ga ovdje na forumu hvale.
avaks wrote:Mi Box imaš u IQ (fiskalni račun i garancija) a provjereno rade sve aplikacije koje si naveo.
Imaš dosta preporuka za jeftinije varijante koje su hardverski jače pa malo prelistaj zadnjih nekoliko stranica, mada ni sa Mi Boxom nećeš pogriješiti jer radi više nego dobro za svoje specifikacije
Jest dobar i duplo je bolji od Mi Box-a a ima i certifikaciju ako ti je bitna. Razlika izmedju 32 i 64GB ROM-a nije velika ako ne planiras instalirati puno aplikacija ili igrica ili ako ne koristis neke addonove u Kodiju koji rade na principu torrenata(npr Quasar).
Kakav je ovaj procesor rk3318 u odnosu na onaj s922 što ga ovdje na forumu hvale.
To ti je kao da poredis ficu i lamborghinija. Generalno su Rockchip procesori losi ali RK3318 je bas smece i jedini dobar Rockchip-ov procesor je RK3399 dobar. Znaci ganjaj samo Amlogic procesore i to po mogucnosti S922X, S912, S905X2 i sad sto ce izaci S905X3. Od brendova koji su dobri a nisu skupi ganjaj Beelink, Minix i Mecool(ako ti ne treba Netflix jer on ne radi na Mecool-u).
tovarish wrote:
To ti je kao da poredis ficu i lamborghinija. Generalno su Rockchip procesori losi ali RK3318 je bas smece i jedini dobar Rockchip-ov procesor je RK3399 dobar. Znaci ganjaj samo Amlogic procesore i to po mogucnosti S922X, S912, S905X2 i sad sto ce izaci S905X3. Od brendova koji su dobri a nisu skupi ganjaj Beelink, Minix i Mecool(ako ti ne treba Netflix jer on ne radi na Mecool-u).
Hvala puno.
Ništa, morat ću se odlučiti između beelinka i xiaomi-ja.
A ne znam šta da biram. Beelink je bolji, al ga moram čekati i nemam garancije, a to nije slučaj kod xiaomi.
A i beelink kontam da uzmem ovaj najnoviji, sa lobanjom na kućištu.
Ima li kakve nade da će xiaomi u narednih mjesec-dva izbaciti šta novije.
tovarish wrote:
Hvala puno.
Ništa, morat ću se odlučiti između beelinka i xiaomi-ja.
A ne znam šta da biram. Beelink je bolji, al ga moram čekati i nemam garancije, a to nije slučaj kod xiaomi.
A i beelink kontam da uzmem ovaj najnoviji, sa lobanjom na kućištu.
Ima li kakve nade da će xiaomi u narednih mjesec-dva izbaciti šta novije.
Sta da ti kazem, ako ne mozes cekati onda idi na Mi Box. Spekulise se da ce Xiaomi izbaciti naredni box sa S905X2 procesorom ali tek krajem godine tako da u narednih mjesec-dva nema nista. To ce biti dobar box s obzirom da ce osim tog boljeg procesora nezvanicno i ROM memorija biti povecana sa sadasnjih 8GB(od kojih je dostupno tek oko 5GB) u Mi Box-u sto je stvarno premalo.
Pozzz raja, hocu da kupim Android Box po prvi put pa me zanima sta je najbolje za uzeti, ovaj shild me ne zanima jer je preskup. Ostalo sve dolazi u obzir.
Hvala!
IamPajaELdin wrote:Pozzz raja, hocu da kupim Android Box po prvi put pa me zanima sta je najbolje za uzeti, ovaj shild me ne zanima jer je preskup. Ostalo sve dolazi u obzir.
Hvala!
Ja imam a95 f1, 2 gb rama, quad core, 16 gb interne memorije. Odlicno me sluzi za 1080p filmove i serije, YT moze i na 4K 60fps, uz povremeno stucanje, platio ga 80 KM. Ako ti je 4K must have onda imas i za to dobrih boxova do 120 KM.
IamPajaELdin wrote:Pozzz raja, hocu da kupim Android Box po prvi put pa me zanima sta je najbolje za uzeti, ovaj shild me ne zanima jer je preskup. Ostalo sve dolazi u obzir.
Hvala!
Ja imam a95 f1, 2 gb rama, quad core, 16 gb interne memorije. Odlicno me sluzi za 1080p filmove i serije, YT moze i na 4K 60fps, uz povremeno stucanje, platio ga 80 KM. Ako ti je 4K must have onda imas i za to dobrih boxova do 120 KM.
Ok hvala drug, sta je sa ovim hvaljenim Xiaomi Mi Box S?
Neki ga navode kao i najbolji poslije shilda?
HardCore wrote:Nije najbolji, al nije ni loš za tu cijenu, a i jednostavan je za korištenje jer ima os Android tv, uglavnom dobar je
Ako nije problem jos neke da nabrojis koji su dobri, nekako me ovaj Xiaomi najvise privukao
Ako te on najvise vuce onda njega i uzmi a bolje opcije su ti Beelink GT1-A, Beelink GT Mini-A, Mecool KM3 Pro i Mecool KM9(ako ti ne treba Netflix jer ne radi na Mecool-u), Beelink GT1 Ultimate, itd, itd...
Kupio sam xiaomi mi box s, jel mi može neko reć osnovne aplikacije za instalirat, koja je najbolja za filmove, za iptv? I kako instalirati eon aplikaciju koja je za mob a ne za smart tv?
Izlija wrote:Kupio sam xiaomi mi box s, jel mi može neko reć osnovne aplikacije za instalirat, koja je najbolja za filmove, za iptv? I kako instalirati eon aplikaciju koja je za mob a ne za smart tv?
U google play store mislim da ima samo 1 eon app i to onda za tv posto je na tom boxu android tv verzija da tako kazem.
Ikonica je bijela ako se dobro sjecam, za mob verziju je vise crna
Uzeo sam xiaomi mi box s i instalirao eon aplikaciju.
Po pokretanju mi generiše kod za aktivaciju. Gdje bih trebao tačno unijeti taj kod, tj. na kojoj adresi-linku?
Da li uopšte može u okviru tog paketa - u pitanju je Trio Grande paket sa ranije dobijenom opcijom 5 uređaja na EON-u.
rendzer wrote:Uzeo sam xiaomi mi box s i instalirao eon aplikaciju.
Po pokretanju mi generiše kod za aktivaciju. Gdje bih trebao tačno unijeti taj kod, tj. na kojoj adresi-linku?
Da li uopšte može u okviru tog paketa - u pitanju je Trio Grande paket sa ranije dobijenom opcijom 5 uređaja na EON-u.
Na moj Telemach portalu uneseš taj kod i aktiviraces aplikaciju. Moj Telemach - Uređaji - Televizija - Aktivacija EON Smart TV aplikacije https://mojtelemach.ba/prijavi-se