Danas podigao na pošti NEXBOX A95X TV Box Quad core Amlogic S905X, bežčni miš i OTG USB od 64 gige. Sve koštalo blizu 100 maraka (54, nešto dolara). Nisam platio ništa, ni onih 3,5 marke, a ni carinu. Na pakovanju bila naljepnica sa mojom adresom i drugim podacima, težina i vrijednost pošiljke da je 15 EUR!? Da li je to razlog što nisu carinili ne znam, ja prilikom narudžebe nisam ništa naveo da napišu, ni poklon ni neku posebnu cijenu pošiljke. Kontam ako kažem da napišu poklon namjerno će otvoriti. Uglavnom ekstra prošao
Još da dodam da je ovaj android box beton. Puno bolje iskustvo nego na sony android Tv-u, plus je na marshmallowu. Probao malo 4k na youtubu i slika je fantazija i razlika u kvaliteti je očita iako mi je tv samo full HD. Zanimljivo je da su bukvalno svi najpoznatiji repositoriji bili predinstalirani, odnosno one koje ja koristim (osim yugoteke

). Dakle samo instalirao addone koji mi trebaju.
Na daljinskom ima posebno dugme za Live tv za aplikaciju koja dolazi predinstalirana na boxu, vjerovatno od proizvođača i nije loša stvar, mogu se gledati sportovi, filmovi i sl. po regijama svijeta. Čini mi se također da je google play store puna verzija i acestream/sopcast sam instalirao preko stora normala bez da sam morao skidati apk fajlove na USB i onda ih instalirati, kao recimo na TV-u. Možda je to karakteristika svih boxova, pa je do mene

Uglavnonm još jedna prednost u odnosu na TV. Sve u svemu, box je za 10 i preporuka od mene ako neko bude kupovao box.