Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
SuperSy wrote: ↑20/01/2022 20:58
Ima ljudi kojih zanima kako radi taj Nvidia shield recimo imam neke besplatne igre sa Epica da li bih mogao igrati GTA 5, tomb raider, control, just in cause, vampires na Nvidia... Ako je tako onda tih 300 km uopće nije puno baciti na ovo
GTA 5 trenutno nema podrsku.
Tomb raider, Control, Just Cause, Vampires imaju podrsku. Ima podrska i za BF4, BF1, BF5..
Ne moras igrati iskljucivo preko Shielda, mozes i preko desktopa ili laptopa bez problema, kompjuter sluzi samo da uspostavi konekciju i da baca sliku na ekran, sav hardware koji obradjuje igrice je na udaljenim lokacijama po svijetu.
Kod Shielda je to samo dodatna mogucnost, da ti ne treba kompjuter da uspostavlja konekciju i baca sliku na ekran vec koristis Shield, ali tu mogucnost ne nudi nijedan drugi android box.
bogata_sirotinja wrote: ↑20/01/2022 15:00
Odakle naručujete tako jeftino Firestick?
Kontam da hvatate neku akciju ali sa kog sajta, da malo upratim pa da možda i ja pazarim...
Pesoto, preko amazona.
Mediamarket u Njemackoj je nedavno imao dobru akciju.
Razmišljam da uzmem Mi Box S 4k, najviše radi netflixa (i možda bih EON instalirao na njega i onda bih vidio koje još opcije imam)? 130KM u Univerzalnom i još negdje sam vidio sličnu cijenu. Znam da je skuplji nego vani, ali šta da radim. Recenzije koje sam gledao su čini se dobre. Isplati li se to (što se tiče kvaliteta)?
Imam google chrome, ali koristim već na jednom TV-u, a i iskreno bih više volio da ne moram preko telefona sve raditi.
TheRealist wrote: ↑20/01/2022 22:29
Razmišljam da uzmem Mi Box S 4k, najviše radi netflixa (i možda bih EON instalirao na njega i onda bih vidio koje još opcije imam)? 130KM u Univerzalnom i još negdje sam vidio sličnu cijenu. Znam da je skuplji nego vani, ali šta da radim. Recenzije koje sam gledao su čini se dobre. Isplati li se to (što se tiče kvaliteta)?
Imam google chrome, ali koristim već na jednom TV-u, a i iskreno bih više volio da ne moram preko telefona sve raditi.
Meni bolje radi firestick 4k nego taj box. Prije sam imao box, sada amazon firestick 4k
Iste kablove dobijes u obe verzije, dobijes HDMI kabl i punjac na USB od TV ili na strujnu uticnicu, kako ti vise odgovara, vidis da je prvi 4K Max, a drugi obicni. Uzmi 4K Max, to je najnovija verzija i relativno dugo si namiren.
Last edited by wolfie on 23/01/2022 17:49, edited 2 times in total.
wolfie wrote: ↑23/01/2022 17:40
Iste kablove dobijes u obe verzije, dobijes HDMI kabl i punjac na USB od TV ili na strujnu uticnicu, kako ti vise odgovara, vidis da je prvi 4K Max, a drugi obicni. Uzmi 4K Max, to je najnovija verzija i relativno dugo si namiren.
oba su 4k
ti samo slike gledo
za ova drugi pise da ima neki kabal poseban
Dieses Set umfasst Fire TV Stick 4K Max mit Wi-Fi 6 und Alexa-Sprachfernbedienung sowie ein Mission-USB-Ladekabel „Made for Amazon“.
Schluss mit herabhängenden Kabeln und Kabelgewirr – Nutzen Sie unser zertifiziertes Ladekabel „Made for Amazon“, um Ihren Fire TV Stick direkt über den USB-Anschluss Ihres Fernsehers mit Strom zu versorgen.
Das Mission-USB-Ladekabel verfügt über einen speziellen Stromkreis zur Energieverwaltung, der die Spitzenleistung des USB-Anschlusses verbessert, indem überschüssige Energie gespeichert und bei Bedarf freigesetzt wird.
Google veli da je to adapter koji omogucava napajanje iz USB porta u TV-u. A po recenzijama i nije neka sreca. Uzmi bez tog kabla, nije dio standardnog paketa svakako.
poslat ce mi jaran i DE Firestick MAX medjutim imaju 2 verzije ili 2 verzije kablova pa ga to buni
Sacekaj snizenje na mediamarktu, ja sam dva maxa platio 74 eura ako se ne varam. Poslije sam cesto vidjao da su ih opet snizavali na tu cijenu (37€), 'obicni' 4k je mislim znao biti 25€.
Ima li neko preporuku koji tv box kupiti i gdje. Najbitnija stvar je da na njemu imaju instalirane Arene i Sport klubovi. Kupujem puncu pa ne bih da se zajebem, a ne razumijem se bas u te igracke
Ima li neko preporuku koji tv box kupiti i gdje. Najbitnija stvar je da na njemu imaju instalirane Arene i Sport klubovi. Kupujem puncu pa ne bih da se zajebem, a ne razumijem se bas u te igracke
Je li zasita mislis da su te Arene i SK evo na izvoli, platiš jednom box i prst u uho imaš ih uvijek. Hajde samo razmisli, da li to ima ikakve logike, da je tako svi bi odjavili i Moju TV i Eon.
Je li zasita mislis da su te Arene i SK evo na izvoli, platiš jednom box i prst u uho imaš ih uvijek. Hajde samo razmisli, da li to ima ikakve logike, da je tako svi bi odjavili i Moju TV i Eon.
Kao sto sam napisao ne razumijem se u ove igracke. Punac navalio da mu nekako nabavim arene i sport klubove, pa mi naumpade ovi box-ovi kako to funkcionise. Ja mu predlagao da uzme Moju tv kada istekne ugovor Telemacha on nece.
Kako d aga obezbjedim NAJBEZBOLNIJE po mene
Kao sto sam napisao ne razumijem se u ove igracke. Punac navalio da mu nekako nabavim arene i sport klubove, pa mi naumpade ovi box-ovi kako to funkcionise. Ja mu predlagao da uzme Moju tv kada istekne ugovor Telemacha on nece.
AKo nije informatički koliko toliko pismen, pa da neko svako malo treba sređivati kodi ili neke druge stvari, nije to za njega. Boxevi nisu na izvoli i kad plaćaš mjesečnu IPTV listu, a ne da ganjaš besplatno.
Kako ti već rekose, ne ide to tako, kupis box i miran si.
Najbolje je uzmi Xiaomi ili firestick i neku plaćenu IPTV listu. Plati na duži period i da se ne zajebava.
Najbolje je uzmi Xiaomi ili firestick i neku plaćenu IPTV listu. Plati na duži period i da se ne zajebava.
Pri tome mu treba internet. I kako da mu se isplati ? Internet plati 30 KM listu 10KM +, a ima recimo MojuTV za 40KM. Još ako je kakve akcija dodje na i 30i koja marka prosječno.
Pri tome mu treba internet. I kako da mu se isplati ? Internet plati 30 KM listu 10KM +, a ima recimo MojuTV za 40KM. Još ako je kakve akcija dodje na i 30i koja marka prosječno.
Nisu boxovi za tvog punca.. To je za nekog ko ima zivaca i nekog osnovnog znanja da se zeza sa tim sa vremena na vrijeme.. Ako hoce arene i sk neka uzme moju tv..
Pod pretpostavkom da punac već ima internet i smart tv, najbezbolnije i za tebe i za njega je da uzmes IPTV listu (moze se na Aliexpressu naci za oko 20 KM 6 mjeseci, ili 25-30 KM godinu dana). Instaliraš aplikaciju na tv i vozi.
Ili Moja TV, ako treba kompletan paket (internet, uređaj itd.).
1. Ako nema smartTV kupi mu amazon firestick 4k
2. Potrebno je naci placenu iptv listu gdje nece stopati arena i sportklub kad je prenos u toku. Ja imam jednu koja nije puno skupa, gledam arene bez problema. Kako radi sportklub ne znam, trebalo bi biti ok.
3. Potrebno je da mu objasnis da ne ocekuje da sve bude savrseno, to je nelegalan servis i moze doci do prekida, kasnjenja zvuka itd.
4. Besplatne Kodi liste zaobidji niti valja slika, niti radi kad ide nesto uzivo.