Android TV Box

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semsasuljakovic

#2026 Re: Android TV Box

Post by semsasuljakovic »

tovarish wrote: 05/08/2021 19:39
semsasuljakovic wrote: 05/08/2021 19:16 Xiaomi Mi box S, da li se mogu u njega 100% pouzdati da me neće zezati a koristio bih ga isključivo za iptv?
Nema uređaja u koji se možeš 100% pouzdati, pa makar to bio samsung, apple i sl.

Ali navedeni box je poprilično pouzdan, ja ga koristim 2 godine i nemam problema sa njim.
To je odgovor koji mi je pomogao. Hvala ti.
caseytron

#2027 Re: Android TV Box

Post by caseytron »

Neko ko koristi Amazon Fire Stick 4K? Trebao bih instalirati LaBe TV, pa koji je najjednostavniji postupak?
irac300

#2028 Re: Android TV Box

Post by irac300 »

caseytron wrote: 08/08/2021 00:20 Neko ko koristi Amazon Fire Stick 4K? Trebao bih instalirati LaBe TV, pa koji je najjednostavniji postupak?
Najjednostavniji način koji i sam koristim je da na telefon instaliras Apps2Fire aplikaciju. Upariš je sa svojim Firestickom i svaku aplikaciju koju imaš na telefonu možeš instalirati na Firestick.

Druga opcija je da instaliras Aptoide na Firestick, koji ce ti biti zamjena za google play. Imas ovdje uputstvo kako:
https://troypoint.com/aptoide-tv/
caseytron

#2029 Re: Android TV Box

Post by caseytron »

irac300 wrote: 08/08/2021 07:12
caseytron wrote: 08/08/2021 00:20 Neko ko koristi Amazon Fire Stick 4K? Trebao bih instalirati LaBe TV, pa koji je najjednostavniji postupak?
Najjednostavniji način koji i sam koristim je da na telefon instaliras Apps2Fire aplikaciju. Upariš je sa svojim Firestickom i svaku aplikaciju koju imaš na telefonu možeš instalirati na Firestick.

Druga opcija je da instaliras Aptoide na Firestick, koji ce ti biti zamjena za google play. Imas ovdje uputstvo kako:
Hvala, javim utiske kad stigne :thumbup:
ado17

#2030 Re: Android TV Box

Post by ado17 »

Kakav je wifi na ovim stickovima jer mi treba stabilna konekcija, imam neki slabiji tv box spojen lan kablom i ok je
caseytron

#2031 Re: Android TV Box

Post by caseytron »

Instalirano ali kada pokrecem aplikaciju samo whitescreen dobijem. Pokusao sam relativno sve, ne znam da li je moguce da je problem u instalaciji jer sam isao preko Apps2Fire.
caseytron

#2032 Re: Android TV Box

Post by caseytron »

caseytron wrote: 10/08/2021 17:44

Instalirano ali kada pokrecem aplikaciju samo whitescreen dobijem. Pokusao sam relativno sve, ne znam da li je moguce da je problem u instalaciji jer sam isao preko Apps2Fire.
Ako neko ima slican problem, preko Apps2Fire aplikacija nije radila, nego sam skinuo .apk i standardno instalirao.
Officer Crabtree

#2033 Re: Android TV Box

Post by Officer Crabtree »

Zdravo,

Jel imate za preporuku neki android box ili rješenje na kojem bi samo bila bh Telecom aplikacija mojaweb tv...

Kod mene je Mi box s i tu radi, al mi je overkill i dati toliko para samo za jednu aplikaciju na njoj, hoću ocu (starija osoba) n
da napravim da može gledati Arene, dakle samo bi to tako koristio..

Za sad imam rješenje kao cast na Chromecast al mislim da bi bilo jednostavnije i stabilnije da aplikacija se sa nekog boxa ili sticka pokreće... Tu oko 60 km mi je prihvatljivo za tako jednostavan zahtjev... Ili bilo koja minimalna cijena koja zadovoljava zahtjev

Ima 150mps internet

Hvala
Peacean

#2034 Re: Android TV Box

Post by Peacean »

Officer Crabtree wrote: 14/08/2021 07:08 Zdravo,

Jel imate za preporuku neki android box ili rješenje na kojem bi samo bila bh Telecom aplikacija mojaweb tv...

Kod mene je Mi box s i tu radi, al mi je overkill i dati toliko para samo za jednu aplikaciju na njoj, hoću ocu (starija osoba) n

Za sad imam rješenje kao cast na Chromecast al mislim da bi bilo jednostavnije i stabilnije da aplikacija se sa nekog boxa ili sticka pokreće... Tu oko 60 km mi je prihvatljivo za tako jednostavan zahtjev... Ili bilo koja minimalna cijena koja zadovoljava zahtjev

Ima 150mps internet

Hvala
Ako ti odgovara taj Mi Box S pogledaj možda Mi TV Stick, na OLX-u se vrti oko 80KM.
irac300

#2035 Re: Android TV Box

Post by irac300 »

Peacean wrote: 16/08/2021 11:48
Officer Crabtree wrote: 14/08/2021 07:08 Zdravo,

Ima 150mps internet

Hvala
Ako ti odgovara taj Mi Box S pogledaj možda Mi TV Stick, na OLX-u se vrti oko 80KM.
Potpis. Ne prelazi mnogo budžet, a dobio bi funkcionalniji uredjaj od boksova koji kostaju 60-ak KM.
typeOnegative

#2036 Re: Android TV Box

Post by typeOnegative »

Evo nađe napokon i ubode i ja svoj primjerak 4k firesticka, nigdje ih nije bilo u ponudi, čak ni na Amazonu. Kome treba, na sniženju je 39.95$, sa dostavom do bih nepunih 90 maraka. jutros stigle nove zalihe, ali tope se brzo.

https://www.bhphotovideo.com/c/product/ ... aming.html

Čim stigne, odmah zovem telemach da nose box i nek donesu Ci modul i završeno. :)
mc-twin

#2037 Re: Android TV Box

Post by mc-twin »

Bilo je na Ebay-u,al oni s normalnim cijenama su brzo nestajali. Mene je Chromecast with Google tv isto toliko izasao doduse s popustom.
typeOnegative

#2038 Re: Android TV Box

Post by typeOnegative »

koliko sam vidio, Googleov nema ispod 50e I to bez dostave ,a ovaj je navodno sekundicu i bolji u nekim stvarima, a dosta jeftinije me izašao .Kako god, nevazno, naručio i sad je gotovo :-D
mc-twin

#2039 Re: Android TV Box

Post by mc-twin »

Kostao je 49$ i Ebay je davao 20% popusta s kodom,a i prodavac nije puno uzeo za dostvu kao neki tako da sam super prosao. :-)
typeOnegative

#2040 Re: Android TV Box

Post by typeOnegative »

pa jesi, to je odlična cijena. Kazem, kao i firestick, ili ih nema, ili je cijena viša od normalne tako da si prosao pravo dobro :thumbup:
ado17

#2041 Re: Android TV Box

Post by ado17 »

A95x f4 tv box, iskustva?
typeOnegative

#2042 Re: Android TV Box

Post by typeOnegative »

pozdrav svima
@irac ili neko drugi ako zna svejedno, blic pitanje
jucer mi je stigao firestick 4k, odradio je update dva puta i sva inicijalna postavljanja, ali imam mali problem tj nejasnoću
Pokusao sam instalirati aptoide tv, pratio sam postupak ali zapelo je odmah na početku... kad sam pokušao skinuti Downloader iz storea javilo je grešku ( billing adresa nije validna kao, iako su sve bile besplatne ) I ne dozvoljava ništa što sam probao skinuti sa app storea, cak ni YouTube?
u čemu je caka ,zna ko? ... možda jer je bh adresa adresa, a stick je došao iz amerike?
kakabanja213

#2043 Re: Android TV Box

Post by kakabanja213 »

typeOnegative wrote: 08/09/2021 13:33 pozdrav svima
jucer mi je stigao firestick 4k, odradio je update dva puta i sva inicijalna postavljanja, ali imam mali problem tj nejasnoću
Pokusao sam instalirati aptoide tv, pratio sam postupak ali zapelo je odmah na početku... kad sam pokušao skinuti Downloader iz storea javilo je grešku ( billing adresa nije validna kao, iako su sve bile besplatne ) I ne dozvoljava ništa što sam probao skinuti sa app storea, cak ni YouTube?
u čemu je caka ,zna ko? ... možda jer je bh adresa adresa, a stick je došao iz amerike?
Jesi li dozvolio instaliranje sa nepoznatih izvora. Ja sam na chromecast, isto iz Usa, morao samo to odraditi. Nista billing i sl.
irac300

#2044 Re: Android TV Box

Post by irac300 »

Iskreno ne bih znao u cemu je problem. Mislim da ima nekoliko kolega sa foruma koji su narucivali stick iz SAD-a i nisu prijavljivali probleme. Mozda se neko od njih javi.

Ja bih na tvom mjestu odradio reset, pa ponovo pokusao. Stvarno nemam nista pametnije da predlozim.
Smoothie

#2045 Re: Android TV Box

Post by Smoothie »

Ja sam narucio prekp bhphotovideo amazon stick 4k i sve fercera uredno. Vidi da nisi preskocio neki korak u instalaciji
PlusSA

#2046 Re: Android TV Box

Post by PlusSA »

Ima caka i mene je zezala a i prijatelje koji su poslje mene nabavili stick :D

Ništa strašno u postavkama svoga racuna tj amazona nek ti stoji neka USA adresa (make as default) karticu (banke) svoju nabaci pa kad zavrsis skidanje izbrisi je (možda i ne treba kartica, nisam siguran)

Kod tebe je problem najvjerovatnije ovaj:

Amazon profil preko mob app amazona idi na svoj account settings pa nađi opciju your 1-click settings i aktiviraj je. Vjerovatno ti je ugašena ta opcija :thumbup:

Pogledaj video da ti jasnije bude

https://youtu.be/S7rnff4b0pg :sax:
Filter

#2047 Re: Android TV Box

Post by Filter »

https://troypoint.com/firestick-apps/

ja nisam nista od ovoga instalirao, ni netflix kako treba ne gledam... ali mozda nekome posluzi, ima dosta dzabnih
mc-twin

#2048 Re: Android TV Box

Post by mc-twin »

Stigla je nova igracka Chromecast google tv. :zoka: :ljulja:
typeOnegative

#2049 Re: Android TV Box

Post by typeOnegative »

PlusSA wrote: 08/09/2021 14:56
Ima caka i mene je zezala a i prijatelje koji su poslje mene nabavili stick :D

Ništa strašno u postavkama svoga racuna tj amazona nek ti stoji neka USA adresa (make as default) karticu (banke) svoju nabaci pa kad zavrsis skidanje izbrisi je (možda i ne treba kartica, nisam siguran)

Kod tebe je problem najvjerovatnije ovaj:

Amazon profil preko mob app amazona idi na svoj account settings pa nađi opciju your 1-click settings i aktiviraj je. Vjerovatno ti je ugašena ta opcija :thumbup:

Pogledaj video da ti jasnije bude

https://youtu.be/S7rnff4b0pg :sax:

hvala svima , e to mi je pisalo da aktiviram one click , i jesam sinoć , ali i dalje stoji ista greška . I mislio sam da je do toga , evo idem sad probat sa nekom US adresom :thumbup:

@smoothie ... i moj je sa bh photo-a ,a što se instalacije tiče sve je uredno odrađeno . Problem je najvj u ovim adresama

EDIT . evo izgleda da sam rijesio , skinuo downloader i youtube radi probe , prošlo :)
hvala svima još jednom :)
PlusSA

#2050 Re: Android TV Box

Post by PlusSA »

mc-twin wrote: 08/09/2021 16:18 Stigla je nova igracka Chromecast google tv. :zoka: :ljulja:
Koliko para?
I ja sam kontao uzeti možda za black friday ako bude povoljniji od 50$
Post Reply