Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jahh

#9951 Re: Android OS

Post by jahh »

Galaxy S i9000 kad se pali (uradio sam factory reset) onaj wizard, crasha svaka aplikacija (unfortunately ...). Kako fixat ovo? :D

Probao sam preko odina instalirat drugi rom, cwm pa cm, al bez uspjeha.
Maharadza

#9952 Re: Android OS

Post by Maharadza »

jahh wrote:Galaxy S i9000 kad se pali (uradio sam factory reset) onaj wizard, crasha svaka aplikacija (unfortunately ...). Kako fixat ovo? :D

Probaj clear cache na svim google vezanim app-ovima: Google Framework, gmail, contacts, playstore itd. pa reboot telefona!
jahh

#9953 Re: Android OS

Post by jahh »

Valjda shvatas da ne mogu doci do launchera uopste, na Setup Wizardu mi se to desava.
anana

#9954 Re: Android OS

Post by anana »

Maharadza wrote:
anana wrote:Imam jedno pitanje za korisnike android OS. Da li vam se kada želite promijeniti pozadinu na telefonu nudi opcija da stavite kompletnu pozadinu koju ste recimo skinuli s neta, ili je morate rezati. Meni daje uvijek mogućnost da stavim samo jedan dio, a kada tako stavim pozadinu onda je mutna jer mogu označiti samo pola slike, a onda označeno razvuče na cijeli ekran i tada je mutna. Ako neko zna kako staviti cijelu sliku bez rezanja molim da mi pomogne.
Prije svega, pomoglo bi da kažeš koji fon koristiš kao i verziju androida, pošto ih ima mnoštvo a mi Boga mi nismo vidoviti pa da znamo kojeg' ti koristiš! :wink:

Inače, skini i instaliraj bilo koji launcher pa ćeš moći stavljati čitavu sliku na homescreen, npr. Nova Launcher:

https://play.google.com/store/apps/deta ... cher&hl=hr

ili apex launcher:
:-),ok u pravu si. Telefon je prestigio 4020, OS 2.3.5

https://play.google.com/store/apps/deta ... cher&hl=hr
Maharadza

#9955 Re: Android OS

Post by Maharadza »

jahh wrote:Valjda shvatas da ne mogu doci do launchera uopste, na Setup Wizardu mi se to desava.
Onda nađi drugi ROM! Očito da je taj fuš! :wink:

U krajnjem slučaju nađi stari GB njegov (ofišl posljednji) pa divi!
quarterback

#9956 Re: Android OS

Post by quarterback »

quarterback wrote:
Ady88 wrote:...
neki film, nemam opcije da dodam boju ili kontrast. Da li postoji kakav player koji mi to moze odraditi kao na kompjuteru sto ima BSPlayer i radis sta hoces, dodajes jacu boju , mijenjas kontrast itd. Na Galaxy s3 sam imao opciju Screen Mode pa sam mogao izabrati sta hocu.
pa meni se cini da imas te postavke u androidu
settings-display-screen mode
Modest Musorgski

#9957 Re: Android OS

Post by Modest Musorgski »

mislim da boju ne mozes stimati. mx player koristim i tu mozes stimati svjetlinu/kontrast (meni dovoljno)
Djubre_

#9958 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

jahh wrote:Galaxy S i9000 kad se pali (uradio sam factory reset) onaj wizard, crasha svaka aplikacija (unfortunately ...). Kako fixat ovo? :D

CM profulas sigurno ko i ja. Kad god sam skidao neki CM, nisam mogao podici system. Skinem neki drugi rom, podigne odmah... pa probaj sa nekim 4.1.1, 4.1.2 , 4.2.2.. ima jos custom romova

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
Ady88

#9959 Re: Android OS

Post by Ady88 »

Modest Musorgski wrote:mislim da boju ne mozes stimati. mx player koristim i tu mozes stimati svjetlinu/kontrast (meni dovoljno)
Mx player koristim ali eto steta sto ne mogu vise boje dodati kad skinem neki film/seriju na tablet. Hvala u svakom slucaju! ;)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk now Free
dino1403

#9960 Re: Android OS

Post by dino1403 »

jahh wrote:Valjda shvatas da ne mogu doci do launchera uopste, na Setup Wizardu mi se to desava.
Kada se god instalira novi custom ROM treba uraditi factory reset, clear cache partition i u nekim slucajevima clear dalvik cache. (naravno prije svega treba provjeriti da li taj custom ROM odgovara tom modelu telefona :) ) U slucaju da se i dalje javljaju problemi probaj neki drugi custom ROM jer se zna desiti da neke nightly verzije CyanogenMod ROM-a imaju par bugova koji budu ispravljeni u kasnijim verzijama.
jahh

#9961 Re: Android OS

Post by jahh »

OK. Otisla interna memorija, sad je bukvalno read-only. Ne moze se ni formatirati.
beco

#9962 Re: Android OS

Post by beco »

Imali ko rjesenje za red tint problem HTC one kamere? Inače mobitel je nevjerovatan.
dino1403

#9963 Re: Android OS

Post by dino1403 »

beco wrote:Imali ko rjesenje za red tint problem HTC one kamere? Inače mobitel je nevjerovatan.
Izgleda da je to za sada nerješiv problem. HTC je navodno obećao da će taj problem biti uklonjen novim update-om, ali sudeći po komentarima ljudi na XDA Developers forumu koji imaju isti problem to se nije desilo. Za problem je izgleda kriv procesor koji se nalazi blizu kamere i koji se brzo grije tako da smeta senzoru kamere koji je vrlo osjetljiv i zato se pojavljuje taj red tint. (doduše ovo varira od uređaja do uređaja, ne pojavljuje se kod svih red tint). Na ovom linku možeš pročitati postove ljudi koji imaju isti problem: http://forum.xda-developers.com/showthr ... 7&page=276
beco

#9964 Re: Android OS

Post by beco »

dino1403 wrote:
beco wrote:Imali ko rjesenje za red tint problem HTC one kamere? Inače mobitel je nevjerovatan.
Izgleda da je to za sada nerješiv problem. HTC je navodno obećao da će taj problem biti uklonjen novim update-om, ali sudeći po komentarima ljudi na XDA Developers forumu koji imaju isti problem to se nije desilo. Za problem je izgleda kriv procesor koji se nalazi blizu kamere i koji se brzo grije tako da smeta senzoru kamere koji je vrlo osjetljiv i zato se pojavljuje taj red tint. (doduše ovo varira od uređaja do uređaja, ne pojavljuje se kod svih red tint). Na ovom linku možeš pročitati postove ljudi koji imaju isti problem: http://forum.xda-developers.com/showthr ... 7&page=276
Nisam baš siguran da je hardwearski, jer problem nestaje ako se zoe uključi. Takođe ljudi su prije updata super slikali a poslije su imali problem
holowey

#9965 Re: Android OS

Post by holowey »

beco wrote:
dino1403 wrote:
Nisam baš siguran da je hardwearski, jer problem nestaje ako se zoe uključi. Takođe ljudi su prije updata super slikali a poslije su imali problem
update *ebe rad procesora, procesor se vise grije i 1+1=2
Ady88

#9966 Re: Android OS

Post by Ady88 »

Koristim dropbox i imao sam oko 7 GB(zaradjenih) i neki dan aktiviram mobitel i dobio novih 48GB prostora na 24 mjeseca. Sve je to super ali sad me zanima sta se desava kad isteknu ta 24 mjeseca? Sve se brise ili cu moci nekako spasiti podatke spremljene na isti?

BadBoy

#9967 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Mislim da će ti poslati obavještenje u stilu "ako želite nastaviti koristiti te gige imate super povoljnu ponudu bla bla bla ili 7 dana da downloadate podatke prije nego vam ukinemo te gige" :D

Moje nagađenje, možeš izguglat možda je neko već prošao to.
Djubre_

#9968 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Ady88 wrote:Koristim dropbox i imao sam oko 7 GB(zaradjenih) i neki dan aktiviram mobitel i dobio novih 48GB prostora na 24 mjeseca. Sve je to super ali sad me zanima sta se desava kad isteknu ta 24 mjeseca? Sve se brise ili cu moci nekako spasiti podatke spremljene na isti?

Ne vjeruj tome.. nema danas nista djaba..

Samo ne znam, sto ces trpati toliko...

Ja nemam 100 slika.. beze

febo_acm

#9969 Re: Android OS

Post by febo_acm »

andr0id wrote:
Ady88 wrote:Koristim dropbox i imao sam oko 7 GB(zaradjenih) i neki dan aktiviram mobitel i dobio novih 48GB prostora na 24 mjeseca. Sve je to super ali sad me zanima sta se desava kad isteknu ta 24 mjeseca? Sve se brise ili cu moci nekako spasiti podatke spremljene na isti?

I onda niko nema potrebu? Ti si nam mjerilo? :D Ja imam par hiljada slika...
Ja imam isto ovih 50GB i rečeno je da će javiti prije isteka, tj. da ćemo biti upozoreni da produžimo ili sklonimo podatke...
zecov

#9970 Re: Android OS

Post by zecov »

imas mega cloud od kimdotcoma. tamo ti je 50 GB dzaba i ne sekiras se
jahh

#9971 Re: Android OS

Post by jahh »

andr0id wrote:

Puno gluposti valjas ovdje :).

Sad OT, kad ti istekne taj bonus vjerovatno sve stoji, ali ne mozes nista uploadat (kojim bi redoslijedom brisali?). Ako nije tako imas 30 dana da obrises. Najbolje da im se obratis. Ne znam ni sto se brines oko toga, ima dosta dok 2 godine prodju. Meni nije jos ni godina :).
P.Starck

#9972 Re: Android OS

Post by P.Starck »

KvaziExpert wrote:
zecov wrote:

imas mega cloud od kimdotcoma. tamo ti je 50 GB dzaba i ne sekiras se
jel' to ovo, ne mogu da nađem tih 50, ovdje piše 8. To se nekako osvoji (kao ovih 50 na dropbox-u, kad kupiš s4), ili...
uzmi Mega i dobio si 50Gb do daljnjeg a ne na dvije godine.
https://mega.co.nz/
jahh

#9973 Re: Android OS

Post by jahh »

mega.co.nz

Ja koristim za sve slike svoje, oko 30GB sam iskoristio :D.
jahh

#9974 Re: Android OS

Post by jahh »

Prodao sam Galaxy S taj, i veceras bih trebao uzeti S+. Uglavnom imam pitanje :D.

Telefon uzimam mami kojoj bi to bio prvi smartphone. Jel bolje drzat telefon na stock ili staviti recimo CM 9, koji je valjda najstabilniji CM za S+? Cisto ako neko ima iskustva sa ovim :).
MeanMachine

#9975 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

Evo ti link pa pročitaj šta sam Dropbox kaže na tu temu:

https://www.dropbox.com/help/333/en
andr0id wrote:

Spadaš u manjinu sa ovim mišljenjem jer cloud storage je odlična stvar, a da ne pričam o sinhronizaciji između različitih uređaja, ali svako ima svoje potrebe (Dropbox je sa svojim standardnim free kapacitetom od 2 GB još i smiješan, ima kineskih providera koji nude i do 10 TB besplatnog cloud storage-a - e to bi i meni već bilo previše...za sada :thumbup: ).
Post Reply