Android OS
Moderator: Benq
-
Djubre_
#8877 Re: Android OS
Ne valja k.. ovaj locker.. laga do bola..
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
-
Djubre_
#8878 Re: Android OS
https://play.google.com/store/apps/deta ... photossavemade_in_sarajevo wrote:drugarica me ubjedjuje da je prestigio 4505 totalno drugaciji nego bilo koji android telefon. kaze ona meni ne moze da skine sliku na mobitel sa facebook-a i inace. da drzi prst na slici pa da se otvore opcije ne moze,da pored home i back otvori onu puljku ne moze,kaze nema nikako save as slike. pitam druga koji ima prestigio ali 4300 ili 4020 i kaze ima i frajer mi kaze isto kako i ja na sony xperia P spasavam slike. eto zna li iko fazon jel drugarici cejf mene zajebavati ili fakat prestigio nesto majmuniso pa nema toga?
skontala pametnica rodila je majka. lakse zajebavati i govoriti nema nego kliknuti koju puljku. sve isto kao i na svakom androidu
Evo ovu nek skine..
https://play.google.com/store/apps/deta ... downloader
- Burkoff
#8879 Re: Android OS
Ovaj app ima razne notifikacije za propusten poziv, SMS, facebook poruku, i svasta nesto sto ti mozes podesiti.oldtajmer wrote:ima li neka aplikacija za android na ovaj fazon,da kada mi je ugasen ekran prikazuje sat![]()
Tebi ce biti mozda zanimljivo sto se moze staviti sat kao wallpaper na ekran.
On se krece svakih par sekundi sa jednog mjesta ekrana na drugo mjesto.
Ovo ti samo preporucujem ako imas amoled ekran. Ako ovaj app instaliras na LCD android citav ce ekran biti aktivan za vrijeme prikaza sata i baterija ce ti se isprazniti samo tako.
Na amoledu se pixeli posebno ukljucuju i iskljucuju sto znaci da ce ovaj sati i na amoled trositi struju ali ne toliko puno kao na LCD.
Ja licno koristim ovaj app za poruke i propustene pozive a sat mogu za sekundu stvoriti na ekranu pritiskom na hardwaresko dugme ispod ekrana (Galaxy S2).
Pozz
- MaroonBrigade
#8880 Re: Android OS
Kako kome...meni bas ne laga. Jedina mana koju sam ja skontao je da ga mozes ukinuti ako dva puta pritisnes home dugme. Nisam isao na xda da vidim jesu li skontali kako se moze urediti ovo.andr0id wrote:Ne valja k.. ovaj locker.. laga do bola..
-
dmecho
#8881 Re: Android OS
De ljudi pomagajte
ova mi kanta od mobitela LG L3 E400 punog naziva jede g....
znaci imao par aplikacija bla bla bla pise nema memorije ja pobrisem al i dalje stoji nema memorije
citao sam svugdje ponesto oko rootanja al nisam siguran sta kako to ide, ako ko moze objasniti kako to da uradim jer nemre se vise ovako 'bem mu misa 
-
Djubre_
#8882 Re: Android OS
http://rootlord.blogspot.com/2013/02/ro ... e.html?m=1dmecho wrote:De ljudi pomagajteova mi kanta od mobitela LG L3 E400 punog naziva jede g....
znaci imao par aplikacija bla bla bla pise nema memorije ja pobrisem al i dalje stoji nema memorije
citao sam svugdje ponesto oko rootanja al nisam siguran sta kako to ide, ako ko moze objasniti kako to da uradim jer nemre se vise ovako 'bem mu misa
https://www.youtube.com/watch?v=YAfAWjx ... ata_player
-
developer10
#8883 Re: Android OS
Volio bih naučiti više o root-anju, i slično.
Može li se telefon brickovati nakon root-anja i šta preporučujete za uputstva za root-anje (Samsung Galaxy SII je u pitanju)?
Može li se telefon brickovati nakon root-anja i šta preporučujete za uputstva za root-anje (Samsung Galaxy SII je u pitanju)?
- mumi80
#8884 Re: Android OS
Preporucujem ti da odes na xda forum.
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
- plagijator1975
#8885 Re: Odg: Android OS
Xda i laganini, ja sam imao S2 i root sam napravio tako sto sa flesovao kompletan novi rom preko ODINA, samo pazi kad sam prelazio na Jely Bean zakljuco mi se SIM (tel sa Eroneta), a i to sam rjesio sa nekom aplikacijom SIM Unlock, sa XDA naravno.developer10 wrote:Volio bih naučiti više o root-anju, i slično.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
- Burkoff
#8886 Re: Android OS
dmecho wrote:De ljudi pomagajteova mi kanta od mobitela LG L3 E400 punog naziva jede g....
Ja ti preporucujem da potrazis tutorial za prosirenje interne memorije. Neki dan sam drugu radio takav mobitel isti. Interna memorija je 150 MB. Sistemska nesto oko 500. U glavnom taj LG ima dvije interne memorije. On kad napuni tih 150 Mb ne mozes mu nista vise install. Potrazi tutorial expand internal memory with link2SD. Ovo sam radio na stock rom-u. Aplikacija onda radi u pozadini i sve sto instaliras ide na externu mem card koju si ti udruzio uz tih jadnih 150 MB.
Fazon je da externi mem card particionises. 1 GB ostavis da se ponasa kao externa a 1 GB kao interna (u slucaju mem card od 2 GB). Mobitel ce tu 1 GB particiju koristiti kao internu i imas mob koji onda ima prostora kao neki srednji HTC a ne samo cca 100 MB.
- anonimnaosoba
#8887 Re: Android OS
Meni zadnja 2 dana 3G neće ni pod razno, u paketu imam još internet saobraćaja, al' opet neće, do čega bi moglo biti? Ranije je radio regularno...
-
F16HT3R
#8888 Re: Android OS
Dešavalo se i meni to, ali ja samo ugasim i upalim telefon i ono proradi.
- anonimnaosoba
#8889 Re: Android OS
Sad i meni hoće (nakon što sam to uradio) 
-
Djubre_
#8890 Re: Android OS
Rootanje ti je samo otkljucavanje telefona. To jest pristup svemu. Ne mozes ga brickati rootanjem. Ako je pogresan root fajl, on ga nece rootati naravno. Samo ponovo upaliti i to je to. Ako je ispravan root fajl, rootat ce ga. Pisat ce da je completed!developer10 wrote:Volio bih naučiti više o root-anju, i slično.
Na google ukucas how to root samsung galaxy s2. Izbacit ce ti dosta stranica. Sve su ok. I da skines odmah root fajl.
Za root ti je potreban root zip fajl i program Odin.
- instaliras odin na racunaru i otvoris ga.
- ugasi tel i udji u download mode. U download mode ulazis na s2 mislim, cuvas volume za dole , tipka back u sredini i power. Sve zajedno. Ili je volume za dole i power. Ne sjecam se.
- kada se pojavi android logo, tada znas da si usao u download mode.
- sada u Odin programu, pod opcijom PDA ubaci root fajl koji si skinuo. Root fajl kada otpakujes mora zavrsavati sa tar.md5
- kafa si ubacio root fajl u odin (PDA), sada USB kabal ustekaj u tel i usb port u racunaru.
- sada treba da ti se pojavi u prvom kvadraticu [com:3]. To znaci da je spreman.
- klikni start za pocetak i on ce sve sam za 3-4 min ucitati i sam ce se restartovati
- kada se restartuje, u odinu, umjesto [com:3], pisat ce PASS.
Istekaj usb i tel ti je rootan.
Na trg play imas aplikacija Root Uninstaler. Skini i sa njim mozes uninstal neke fabricke aplikacije tipa t-mobile, att, itd..
Za ubacivanje custom roma nekog trebas malo vise citati na google.. pa xd-a.
Poslije roota, ide ti cwm (clockworkmode), njega takodjer ubacujes u tel kao i root. Isto sve. Samo moras sve orginal ta svoju seriju tel traziti.
Poslije ubacivanja cwm, restartujes tel.
Na netu tj xda forumu, svaki tel model mreza.. ima svoju temu.. imas raznih custom romova koje moras citati..
No, ne savjetujem ti nista jbg. Meni opet oficijelni software najbolji. Rootam ga, izbrisem sve aplikacije.. koristim samo svoje.
Ako zelis s tim da se bavis.. onda ti obavezno preporucujem prije svega, da uradis backup! Backup radis sa ovim clockworkmode. Da bih spasio sve podatke..
Haj zivio mi
- MeanMachine
#8891 Re: Android OS
Realno svaki "zahvat" u sistem,u šta svakako spada i root, može proizvesti brick (u ovom slučaju je vjerovatniji soft brick). Međutim, root-anje je skoro pa bezopasno za telefon i praktično je nemoguće brickovati neki smartphone prilikom root-a (naravno samo ako se slijede upute koje se mogu naći svuda po netu, ali svakako da je xda forum tu izvan svake konkurencije). Ovo sve dodatno je olakšano jer imaš SGSII koji ima fantastičan user base i support, te razrađene i objašnjene sve moguće procedure koje možeš izvoditi sa tim, zaista odličnim telefonom. Sve što je potrebno je da malo "prokopaš" po xda forumu i pronađeš uputstvo koje ti treba (@andr0id je ukratko objasnio neku opću proceduru root-a tako da i tu vidiš da root-anje nije ništa specijalno - samo bih na njegove upute još dodao da prije početka same procedure root-a u postavkama telefona uključiš USB debugging pod Developer options). Ako se ipak ne uspiješ snaći možemo ti i ovdje pomoći sa nekim linkovima na odgovarajuća uputstva za tvoj telefon, ali svakako ti je bolje da prvo sam pokušaš jer mislim da ćeš i tako uspjeti bez problema.developer10 wrote:Volio bih naučiti više o root-anju, i slično.
- stativa
#8892 Re: Android OS
zna li neko kada će izaći oficijalni jelly bean za galaxy ace plus?
-
utjerivac dugova
#8893 Re: Android OS
E raja bio bih veoma zahvalan ako odlucite da mi pomognete,mada nemate nista od toga al eto
Odlucio sam da izvalim(teska srca)jedno 2 stoje za kakav mob,stari dotrajao ima mu 4 godine
,pa mi treba kakav s ovim zajebancijama wi-fi,viber(te dzidze uglavnom,nisam neki poznavalac pa ne znam dalje ni da nabrojim ahaha)standardno nista previse.Nesto sam upratio ovaj galaxy s2 mini(i svidja mi se sto nije velik,necu ciglu u dzepu) pa eto ako je ko horan da baci koju rijec i pomogne pri izboru,ima raffaello 
Odlucio sam da izvalim(teska srca)jedno 2 stoje za kakav mob,stari dotrajao ima mu 4 godine
-
Djubre_
#8894 Re: Android OS
Svaki galaxy je dobar. Ako ti se svidja taj, neces pogrijesiti 
- _Reds_
#8895 Re: Android OS
Imas u telecomu i na ultri nekih android telefona do 200 stoje, pa pogledaj i to. Nisu to neke mašine, ali imaju wi-fi, android, time i viber i sl.utjerivac dugova wrote:E raja bio bih veoma zahvalan ako odlucite da mi pomognete,mada nemate nista od toga al eto![]()
Odlucio sam da izvalim(teska srca)jedno 2 stoje za kakav mob,stari dotrajao ima mu 4 godine,pa mi treba kakav s ovim zajebancijama wi-fi,viber(te dzidze uglavnom,nisam neki poznavalac pa ne znam dalje ni da nabrojim ahaha)standardno nista previse.Nesto sam upratio ovaj galaxy s2 mini(i svidja mi se sto nije velik,necu ciglu u dzepu) pa eto ako je ko horan da baci koju rijec i pomogne pri izboru,ima raffaello
-
dmecho
#8896 Re: Android OS
Burkoff wrote:dmecho wrote:De ljudi pomagajteova mi kanta od mobitela LG L3 E400 punog naziva jede g....
Ja ti preporucujem da potrazis tutorial za prosirenje interne memorije. Neki dan sam drugu radio takav mobitel isti. Interna memorija je 150 MB. Sistemska nesto oko 500. U glavnom taj LG ima dvije interne memorije. On kad napuni tih 150 Mb ne mozes mu nista vise install. Potrazi tutorial expand internal memory with link2SD. Ovo sam radio na stock rom-u. Aplikacija onda radi u pozadini i sve sto instaliras ide na externu mem card koju si ti udruzio uz tih jadnih 150 MB.
Fazon je da externi mem card particionises. 1 GB ostavis da se ponasa kao externa a 1 GB kao interna (u slucaju mem card od 2 GB). Mobitel ce tu 1 GB particiju koristiti kao internu i imas mob koji onda ima prostora kao neki srednji HTC a ne samo cca 100 MB.
Hvala drug na objasnjenju al evo gledam par tutoriala i svako kaze da treba biti custom room? jesil siguran da ce mi raditi na fabrickom?
-
Djubre_
#8897 Re: Android OS
Custom rom zamjenjuje fabricki rom. To jest,prije instalacije custom roma, moras da izbrises fabricki. Pa onda custom install. Posto mnogi ne znaju to jer ne nadju orginalan custom rom za svoj tel.. onda dodje do brickanja telefona.. upalit ga ne mozes.. nista.. onda uci sta jw brick.. kako ga upaliti.. ahh..
-
jahh
#8898 Re: Android OS
Ne moras brisati fabricki, nije Windows. Preko originalnog se instalira custom rom.
- scooby_dooby_doo
#8899 Re: Android OS
Trazim offline mapu,prvenstveno BIH i HRV i da se moze koristit bez neta za android(samsung galaxy tab 10.1).
Pa ako moze mala pomoc...Hvala!
Pa ako moze mala pomoc...Hvala!
- slobodann
#8900 Re: Android OS
Samsung izrabljuje radnike u Brazilu. Tuzbe su pokeenute, masovne. Slijedi sudjenje.
Samsung Brazil violated labour laws, prosecutors allege
Public prosecutors in Brazil have begun legal action against South Korean electronics giant Samsung, alleging that it has been violating labour laws at its factory in the Amazon region.
Prosecutors accuse the company of making its employees work long, tiring shifts without sufficient breaks.
The prosecutors' office in the city of Manaus said one worker reported packing nearly 3,000 phones a day.
Samsung said it would take action "as soon as they are officially notified".
In a statement, the company said it would analyse the process and fully co-operate with the Brazilian authorities.
"We are committed to offering our collaborators around the world a work environment that ensures the highest standards when it comes to safety, health and well-being," the statement said.
Health accusations
The plant, located at the Manaus Free Trade zone, employs some 6,000 people.
A worker at the Amazonas state factory has only 32 seconds to fully assemble a mobile phone and 65 seconds to put together a television set, prosecutors allege.
In evidence given to prosecutors, employees say shifts can last 15 hours and some say they suffer from back ache and cramps as they are forced to stand for up to 10 hours a day.
The prosecutors' office is claiming more than 250m reais ($108m; £70m) in damages from the company for serious violations of labour legislation.
The legal suit was filed on Friday, but has only now been made public.
BBC
Samsung Brazil violated labour laws, prosecutors allege
Public prosecutors in Brazil have begun legal action against South Korean electronics giant Samsung, alleging that it has been violating labour laws at its factory in the Amazon region.
Prosecutors accuse the company of making its employees work long, tiring shifts without sufficient breaks.
The prosecutors' office in the city of Manaus said one worker reported packing nearly 3,000 phones a day.
Samsung said it would take action "as soon as they are officially notified".
In a statement, the company said it would analyse the process and fully co-operate with the Brazilian authorities.
"We are committed to offering our collaborators around the world a work environment that ensures the highest standards when it comes to safety, health and well-being," the statement said.
Health accusations
The plant, located at the Manaus Free Trade zone, employs some 6,000 people.
A worker at the Amazonas state factory has only 32 seconds to fully assemble a mobile phone and 65 seconds to put together a television set, prosecutors allege.
In evidence given to prosecutors, employees say shifts can last 15 hours and some say they suffer from back ache and cramps as they are forced to stand for up to 10 hours a day.
The prosecutors' office is claiming more than 250m reais ($108m; £70m) in damages from the company for serious violations of labour legislation.
The legal suit was filed on Friday, but has only now been made public.
BBC