Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Molim pomoć
telefon HTC Desire HD, podešavanje mobilne internet konekcije za BH Telecom... probao preko APN, ali ne ide...
hvala
Ne moze drukcije nego postaviti ispravan APN active.bhmobile.ba, i oznaciti ga da se koristi.
Zadnjih dana se i meni desava da nema interneta (ugase se 3G ili H, ostanu samo crtice od GSM signala, i to i na telefonu i tabu, tako da ne moze biti do aparata)
Ady88 wrote:Galaxy s3, 4.2.2 ovaj zadnji "official" tj. koji ne mijenja binarni brojac. Sve OK osim youtube app, dešava se da zaledi po nekoliko sekundi i sve tako. Ima li kakva dobra zamjena za youtube, možda imate šta preporučiti.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Zavisi za šta ti treba, ja koristim PVStar+. Imaš tubemate (nema na play store, banovan).
Jeste malo zeznuto, pogotovo što moraš stalno klikati na watch pa izabrati rezoluciju i svaki put ponavljati pri gledanju videa ali bolje i to nego da mi zaledi dok gledam
Valjda će se popraviti ubrzo problem sa youtube na 4.2.2.
Ady88 wrote:Jeste malo zeznuto, pogotovo što moraš stalno klikati na watch pa izabrati rezoluciju i svaki put ponavljati pri gledanju videa ali bolje i to nego da mi zaledi dok gledam
Valjda će se popraviti ubrzo problem sa youtube na 4.2.2.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
A što ledi...sumnjam da je do ROM-a! Jesi probao uninstall youtube app-a i ponovo instaliranje ali sa playtore-a?
Do ROM-a je, unistall sam update za youtube sad ćemo vidjeti kako će se ponašati sa malo starijom verzijom. A otkrio sam i InstaTube pro, isto tako dobra zamjena za originalni youtube app.
Ovako. Mobitel stigao iz Amerika, Motorola. Android 4.1.1. Jezici u postavkama Engleski (zamalo ne napisah Američki ),Francuski, Španski, Portugalski. Da li je moguće ubaciti neki od "naših" jezika na jednostavan način ili mora da se uradi "reboot" sistema ili kako se to vec zove na Androidu?
gagy06 wrote:Ovako. Mobitel stigao iz Amerika, Motorola. Android 4.1.1. Jezici u postavkama Engleski (zamalo ne napisah Američki ),Francuski, Španski, Portugalski. Da li je moguće ubaciti neki od "naših" jezika na jednostavan način ili mora da se uradi "reboot" sistema ili kako se to vec zove na Androidu?
If an Android™ ROM you like doesn’t support your language, there is an easy fix. Google Play℠ has a feature named Set Locale and Language. It adds more languages into the Android™ system.
zunasasa wrote:Kupio sam nov telefon Huawei Y300, pa mi treba pomoc.
1. Dali isti ima zastitnu foliju i ako ima koja je razlika nje i ove koja se kupuje.
2. Sta mi preporucujete da kupim - koju zastitu (gel maska, futrola i zastitna folija).
Ja koristim Nexus 4, staklo na sve strane, pa nemam nikakvu zastitu, jbg cuvam koliko mogu, al jednostavno ne volim te zastite proruznjuju telefon, pa nije on mene kupio vec ja njega!
Ja koristim Nexus 4, staklo na sve strane, pa nemam nikakvu zastitu, jbg cuvam koliko mogu, al jednostavno ne volim te zastite proruznjuju telefon, pa nije on mene kupio vec ja njega!
Upravo ovo..cuvaj telefon koliko mozes, ali nemoj praviti ruglo od njega nekakvim zastitama i silikonima. Ako ti je toliko zao i toliko patis hoce li se isparatii ili sta vec, kupi neki od 20KM i uzivaj mijenjajuci kada bude svaka parnica..
Ja imam ovu gel masku na Xperia S, nakon sedmicu-dvije kad sam skinuo skroz drugi osjecaj,ljepse lezi...nego hocu da kupim onu haj'mo reci zastitu od 20KM uz to dode folija,vidio sam na Xperiju P i na Nokiji 900 ili 820 ,isto izgledaju imaju iza kao neku saru u Importanu kupili,jeli ima jos toga?
Edit:
Evo nasao sam http://www.pik.ba/artikal/5499386/sony- ... -gel-maska
Ali nije kao ona maska od 10 bas savitljiva, nego cvrsca
Sent from my LT26i using Tapatalk 4 Beta
Ove gel maske naprave više štete nego koristi. Rodjak je koristio i valjda je upalo prašine neke izmedju nje i telefona i bukvalno mu "izbrusilo" sjajni lak na okviru na Galaxy Ace
Kad već neko ranije spomenu Huawei y300 da i ja nešto pitam.
Kupio sam navedeni telefon ženi i stvarno je za te pare extra mob, al sam primjetio da mu se brzo isprazni baterija.
Kad sam provjerio potrošnju dva najveća potrošača su: način čekanja 32%, telefon u mirovanju 29%
Do čega bi moglo biti? Telefon je kupljen nov u BHT-u.
Ja imam problem sa baterijom od JB update-a, nema vise fast charge a baterija se isprazni brzo (?!)
Ja svjetlost ekrana stavio na najmanje, a u "Power.Managment" pise 50 i nesto % (ponekad vise) zauzima ekran ?! Iskljucim i Bravia Enigne ali dzaba...
Ovo mi nikako ne ide u glavu da mirovanje troši preko 60% baterije. Još wifi potroši 25% a ostalo 15% ekran, sistem i sve ostale aplikacije. Nešto nije u dure, al šta ne znam.
Da nije pod garancijom rootovao bi ga i nabacio drugi rom.
Jel imao još neko sličan problem i kako ga je riješio?
mumi80 wrote:Ovo mi nikako ne ide u glavu da mirovanje troši preko 60% baterije. Još wifi potroši 25% a ostalo 15% ekran, sistem i sve ostale aplikacije. Nešto nije u dure, al šta ne znam.
Da nije pod garancijom rootovao bi ga i nabacio drugi rom.
Jel imao još neko sličan problem i kako ga je riješio?
mumi80 wrote:Al problem je sto u mirovanju troši,znaci nije pokrenuta app niti Pise da neka app troši. Hajd vidjet cu sta ce ove apps pokazati. Hvala
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Da, znači da ti neka poludjela aplikacija ne da telefonu da uđe u duboki san (deep sleep) i konstantno drži procesor budnim što naprosto jede bateriju. Instaliraj aplikacie BetterBatteryStats i WakeLock Detector i on će ti pokazati šta ti drži telefon budnim. Isto tako instaliraj i CPUSpy i vidi da li ti telefon ulazi u deep sleep ili ostaje na nekoj od frekvencija (200, 500, 800, 1000, dokle ide).