Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Čovjek vjerovatno misli na Nova Prime koji se plaća i trenutno je 4$ na Play Store-u, ali definitivno vrijedi uzeti ovaj launcher jer je još uvijek najbolji na tržištu.
Kao da nema "besplatnog" rješenja! U mene "piratski" Nova Prime 2.0 već mjesec dana - bez greške!
Čovjek vjerovatno misli na Nova Prime koji se plaća i trenutno je 4$ na Play Store-u, ali definitivno vrijedi uzeti ovaj launcher jer je još uvijek najbolji na tržištu.
Kao da nema "besplatnog" rješenja! U mene "piratski" Nova Prime 2.0 već mjesec dana - bez greške!
Rješenja svakako da ima
Što se tiče sporijeg punjenja preko USB kabla i PC-a koje pominješ razlog je jednostavan: kod USB 2.0 na izlazu možeš dobiti max. 500 mA, a kod USB 3.0 max. izlaz je 900 mA. Standardni punjač za S3 je 1 A (1.000 mA), dakle USB 2.0 je duplo slabiji, dok je USB 3.0 vrlo blizu, ali ipak za 10% slabiji od standardnog punjača SGS3.
MeanMachine wrote:
Rješenja svakako da ima
Što se tiče sporijeg punjenja preko USB kabla i PC-a koje pominješ razlog je jednostavan: kod USB 2.0 na izlazu možeš dobiti max. 500 mA, a kod USB 3.0 max. izlaz je 900 mA. Standardni punjač za S3 je 1 A (1.000 mA), dakle USB 2.0 je duplo slabiji, dok je USB 3.0 vrlo blizu, ali ipak za 10% slabiji od standardnog punjača SGS3.
Good to know, a šta misliš da li bi mogao puniti s3 na punjač od burazovog Note2 koji je duplo jači? Znači od s3 punjača je OUTPUT: 1.0A a od Note2 2.0A! Duplo brže bi trebalo puniti mada nisam probao jer sam čitao da je bolje za bateriju ako se puni sporije?!
Maharadza wrote:
Good to know, a šta misliš da li bi mogao puniti s3 na punjač od burazovog Note2 koji je duplo jači? Znači od s3 punjača je OUTPUT: 1.0A a od Note2 2.0A! Duplo brže bi trebalo puniti mada nisam probao jer sam čitao da je bolje za bateriju ako se puni sporije?!
Ja koliko sam uspio saznati, čitajući razne članke na internetu i direktna iskustva pojedinaca na forumima, korištenje upravo punjača od 2A sa SGS3 ne rezultuje bržim punjenjem, jer SGS3 (kao i većina novijih smartphone-a) u sebi ima ugrađen određeni "Smart circuit" ("pametna" elektronika) koja ne dozvoljava bateriji da prilikom punjenja povuče više od projektovane amperaže, bez obzira koliko daje punjač na izlazu (standardnih 1 A ili više). Mislim da je punjač koji dođe standardno uz SGS3 optimalno prilagođen telefou i i bateriji u njemu, pa je bolje strpiti se malo sa vremenom punjenja nego bez potrebe eksperimentisati i evetualno oštetiti bateriju
TheWatcher wrote:ima li na sg3 na kameri opcija da se postavi datum na slikama
Ja koliko znam nije moguće sa stock kamera aplikacijom, ali mislim da im aplikacija na Play Store-u koje imaju tu opciju. S druge strane, ako ti ne treba fizički prikaz datuma i vremena na samoj fotografiji već samo želiš da za neke fotografije, s vremena na vrijeme, vidiš te podatke onda to možeš kroz neki od EXIF viewer-a uraditi (tu osim datuma i vremena imaš prikaz još mnogo drugih podataka). Možda i lakša opcija je to da kroz bilo koji file explorer na svom android telefonu nađeš fotografije koje si slikao, pa ti je u samom nazivu fotografije prvih 6 brojeva datum slikanja (u redoslijedu: godina, mjesec, dan), a drugih 6 brojeva je vrijeme slikanja (u redoslijedu: sati, minute, sekunde). Naravno, ako ti ipak treba prikaz datuma i vremena na samoj slici (kao na fotoaparatima), onda probaj sa nekom od raspoloživih aplikacija za kameru sa Play Store-a. Sretno
TheWatcher wrote:ima li na sg3 na kameri opcija da se postavi datum na slikama
Ja koliko znam nije moguće sa stock kamera aplikacijom, ali mislim da im aplikacija na Play Store-u koje imaju tu opciju. S druge strane, ako ti ne treba fizički prikaz datuma i vremena na samoj fotografiji već samo želiš da za neke fotografije, s vremena na vrijeme, vidiš te podatke onda to možeš kroz neki od EXIF viewer-a uraditi (tu osim datuma i vremena imaš prikaz još mnogo drugih podataka). Možda i lakša opcija je to da kroz bilo koji file explorer na svom android telefonu nađeš fotografije koje si slikao, pa ti je u samom nazivu fotografije prvih 6 brojeva datum slikanja (u redoslijedu: godina, mjesec, dan), a drugih 6 brojeva je vrijeme slikanja (u redoslijedu: sati, minute, sekunde). Naravno, ako ti ipak treba prikaz datuma i vremena na samoj slici (kao na fotoaparatima), onda probaj sa nekom od raspoloživih aplikacija za kameru sa Play Store-a. Sretno
ma nije da mi bas treba nego nesta cackao pa nigdje nisam vidio opciju hvala u svakom slucaju kada sam vec ovde da pitam za aplikaciju MusicHub gdje pise registration failed i nesta u smislu da nije podrzana u mojoj zemlji (BiH)
mrkalj wrote:Treba mi pomoć.
Malo sam slab sa ovim androidom, a imam problem.
Telefon ne može da podigne sistem.Krene donekle pa se opet vrati na početak i tako se vrti u krug.
Je li telefon za smeća ili se može šta sačiniti.
Hvala unaprijed
TheWatcher wrote:
ma nije da mi bas treba nego nesta cackao pa nigdje nisam vidio opciju hvala u svakom slucaju kada sam vec ovde da pitam za aplikaciju MusicHub gdje pise registration failed i nesta u smislu da nije podrzana u mojoj zemlji (BiH)
Prema podacima sa MusicHub stranice ovaj servis je kao Free varijanta dostupan u sljedećim zemljama (u boldiranim zamljama je dostupna i Premium varijanta MusicHub-a.):
TheWatcher wrote:
Prema podacima sa MusicHub stranice ovaj servis je kao Free varijanta dostupan u sljedećim zemljama (u boldiranim zamljama je dostupna i Premium varijanta MusicHub-a.):
Telefon ne može da podigne sistem.Krene donekle pa se opet vrati na početak i tako se vrti u krug.
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
ima li neko za pomoći
To što opisuješ zvuči kao klasični bootloop, a korekcija toga zavisi prije svega da li ti je na telefonu stock ROM ili neki custom ROM. Evo jedan članak u kojem je to ukratko, ali dosta jasno i jednostavno opisano pa vidi da li ovo odgovara tvom problemu.:
Ono što je kod bootloop-a najgore je to da zahtjeva wipe (brisanje) podataka sa telefona, što i nije neki problem ako imaš dobar backup sistema, ali to veliki broj korisnika nažalost nema. U svakom slučaju sretno
Kod mene je americka verzija. 2 GB Rama. AT&T kompanija. Evo vidim da se moze sa t-mobile preuzeti da odgovara na verizon i at&t. Pa cu sta vidjeti.
Opet glupe icone.. ne svidjaju mi se nikako.. ostalo je super. Hvala quaresma. Nisam bio u toku. Mozda je bolje sacekati do kraja mjeseca oficijelnu verziju samsunga.
Jesil cuo za apkmania?
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
Jesil cuo za moral (ne vole svi krasti) i podrsku androidu?