Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
subcoccinella

#8151 Re: Android OS

Post by subcoccinella »

posto sam laik sto se tice androida i imam namjeru da prvi put uzmem mob sa tim os a cuo sam da je brzo trosenje baterije njegova boljka,volio bi da mi neko kaze da li je to bas tako :?:
posto mi treba mob zbog posla,znaci najvise za pozive(vise sati dnevno),e-mail,malo slusanja muzike,surfanja netom i sl.,mogu li ocekivati da mi izgura cijeli dan :)
quarterback

#8152 Re: Android OS

Post by quarterback »

kako sa kojim modelom i kako sa kojim romom

kod mene je galaxy note sa stock romom i baterija uz manju upotrebu traje 3 dana

prije njega sam imao galaxy s2, sa stock romom je izgurao dan, kada sam stavio cyanogen bez problema po 2 dana ili vise

uostalom kupis 2 usb kabla jedan za posao, jedan za autopunjac i miran si u svakom slucaju
subcoccinella

#8153 Re: Android OS

Post by subcoccinella »

hvala ti na odgovoru ;-)
inace sam mozda konto uzeti u telekomu LG Optimus L9 P760 ili htc desire x,valjda su ok :)
Muuky

#8154 Re: Android OS

Post by Muuky »

koristi li ikoo BatteryGuru
zateznistub

#8155 Re: Android OS

Post by zateznistub »

subcoccinella wrote:hvala ti na odgovoru ;-)
inace sam mozda konto uzeti u telekomu LG Optimus L9 P760 ili htc desire x,valjda su ok :)
Ja sam prije dva mjeseca uzeo L9 i zadovoljan sam. Kamera u uslovima slabog svjetla i nije bogzna kakva, ostalo super.
mumi80

#8156 Re: Android OS

Post by mumi80 »

Sto se tiče browsera meni se najviše sviđa BoatBrowser. Jedino me zanima kako se pokazao Chrome za Android, da li ima opciju automatskog prevoda stranice? Trenutno sam na GB pa me zanima kad instaliram JB da li ću imati tu opciju?

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
BadBoy

#8157 Re: Android OS

Post by BadBoy »

quarterback wrote:kako sa kojim modelom i kako sa kojim romom

kod mene je galaxy note sa stock romom i baterija uz manju upotrebu traje 3 dana

prije njega sam imao galaxy s2, sa stock romom je izgurao dan, kada sam stavio cyanogen bez problema po 2 dana ili vise

uostalom kupis 2 usb kabla jedan za posao, jedan za autopunjac i miran si u svakom slucaju
Nemoj zezat da ti je toliko duže baterija trajala na CM? Kako?! :D
_Reds_

#8158 Re: Android OS

Post by _Reds_ »

subcoccinella wrote:hvala ti na odgovoru ;-)
Ja imam taj L9, i mogu ti reci što se tiče baterije onako.

Nekad 2 dana, a nekad ni jedna dan, zavisi koliko koristiš internet na njemu i igrice. Inace telefon je OK za tu lovu.
skafiskafsnjak

#8159 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

@_reds_, svi danasnji telefoni su ti takvi. Ako malo vise koristis jedan dan, malo manje dva dana. Ja imam LG 4x HD i ista je stvar ...
bosniamaj

#8160 Re: Android OS

Post by bosniamaj »

skafiskafsnjak wrote:@_reds_, svi danasnji telefoni su ti takvi. Ako malo vise koristis jedan dan, malo manje dva dana. Ja imam LG 4x HD i ista je stvar ...
Mislim da nema telefona koji će držati bateriju duže od dan ako hoćeš da si stalno povezan i držiš uključen wifi, mobile data, itd.

Ja upravo testiram beteriju na svom telefonu jer me zanima maksimum.
Prošla su 3 dana i 14 sati i imam još preko 50% baterije, ali sam samo jednom uključio wi-fi od kad sam napunio, a razgovore skratio na minimum (gotovo nikako) :)

Image
iSwagga

#8161 Re: Android OS

Post by iSwagga »

bosniamaj wrote:
skafiskafsnjak wrote:@_reds_, svi danasnji telefoni su ti takvi. Ako malo vise koristis jedan dan, malo manje dva dana. Ja imam LG 4x HD i ista je stvar ...
Mislim da nema telefona koji će držati bateriju duže od dan ako hoćeš da si stalno povezan i držiš uključen wifi, mobile data, itd.

Prošla su 3 dana i 14 sati i imam još preko 50% baterije, ali sam samo jednom uključio wi-fi od kad sam napunio, a razgovore skratio na minimum (gotovo nikako) :)

Image
Haj' mi samo objasni zasto ce ti takav mobitel ako neces koristiti ni wifi ni data, ni apps, ni nista sto jedan smartphone pruza?? Vrati se na 3310 i bices miran skoro 10 dana sa baterijom..
holowey

#8162 Re: Android OS

Post by holowey »

iSwagga wrote:
bosniamaj wrote:

Image
Haj' mi samo objasni zasto ce ti takav mobitel ako neces koristiti ni wifi ni data, ni apps, ni nista sto jedan smartphone pruza?? Vrati se na 3310 i bices miran skoro 10 dana sa baterijom..
sta ce ti takav auto i potrosnja od 4.1l/100km kad mozes ici pjeske i ne trositi nista goriva?

fino covjek napisao, testiram bateriju... nije napisao ovako stalno (ne)koristim mobitel
eskobar241

#8163 Re: Android OS

Post by eskobar241 »

Pozdrav svima :)
Kupio sam polovan Note N7000 i na glavnom displeju stoje neki kodovi koje nikako ne mogu da uklonim, kodovi su sledeci:
HW: REV_
PDA: N7000XXLRI
Phone: N7000XXLRB
CSC: N7000NEELP4
RF Cal. Date : none
SMD,PBA : SMD :,PBA:
CAMERA:ISP:OOEI08, Bin : OOEI08
TSP : 0x13
TSK: 0x12
UniqueNumber: CVY19EAF84BE23F

Inace android verzija mi je 4.0.4. i radio sam hard reset ali ovo i dalje stoji na mom displeju.
Da li je iko od vas imao slicno iskustvo, da li zna u cemu je problem, ako ima volio bi da mi kazete sta mislite zbog cega se ovo desava. Puno pozdrava :)
skafiskafsnjak

#8164 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

eskobar241, probaj ovo.
Ides na settings, pa onda Developer Options pa onda Monitoring i imas tu da iskljucis te stvari ... Bar ja mislim da ti je u tome stvar. U mene ima "Show CPU Usage, Profile GPU rendering itd itd"

PS: u mene je JB pa mozda u tebe bas ne ide tako, ali tu je to negdje.
Partijaner

#8165 Re: Android OS

Post by Partijaner »

Ne znam gdje da pitam pa evo ovdje cu.

Kupio sam Xperia Z i tek poslije sam skontao da mi ona Ultra sim kartica ne odgovara na telefonu, jw li trebam oticu u BH Telecom da mi nekako srezu karticu da mogu ubaciti i da li moram mjenjati broj posto nikad nisam imao taj problem oko sim kartica ?
Partijaner

#8166 Re: Android OS

Post by Partijaner »

abrinjaDonjo wrote:
Partijaner wrote:Ne znam gdje da pitam pa evo ovdje cu.

Kupio sam Xperia Z i tek poslije sam skontao da mi ona Ultra sim kartica ne odgovara na telefonu, jw li trebam oticu u BH Telecom da mi nekako srezu karticu da mogu ubaciti i da li moram mjenjati broj posto nikad nisam imao taj problem oko sim kartica ?
odes u BH Telecom a tamo imas dvije opcije, da ti postojecu sim karticu izrezu ili da uzmes dodatnu micro sim karticu sa istim brojem za 5 KM uz uslov da imas svu original papirologiju od svoje sadasnje kartice ;)
Super, hvala lijepa care moj, zivio ti meni. :thumbup:
eskobar241

#8167 Re: Android OS

Post by eskobar241 »

skafiskafsnjak wrote:eskobar241, probaj ovo.
Ides na settings, pa onda Developer Options pa onda Monitoring i imas tu da iskljucis te stvari ... Bar ja mislim da ti je u tome stvar. U mene ima "Show CPU Usage, Profile GPU rendering itd itd"

PS: u mene je JB pa mozda u tebe bas ne ide tako, ali tu je to negdje.
Hvala na odgovoru, evo trazim ali ne ide bas, vidjet cu da instaliram JB, mozda ce onda proci, pozdrav
Felidae

#8168 Re: Android OS

Post by Felidae »

Zasto viber ponekad ne zvoni,uredno spojen i radi u pozadini,3g ili wfi dostupni ali kada je u stanju mirovanja ponekad ne zvoni,kad otkljucas vidis propusten poziv.Jel to normalno da se nekada desi ili je neki bug,ili moram nesto podesiti...
Hvala!
BadBoy

#8169 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Ma normalno, dešava se i meni počesto ne uklopi nešto ili šta li već :D
bosniamaj

#8170 Re: Android OS

Post by bosniamaj »

holowey wrote:sta ce ti takav auto i potrosnja od 4.1l/100km kad mozes ici pjeske i ne trositi nista goriva?

fino covjek napisao, testiram bateriju... nije napisao ovako stalno (ne)koristim mobitel
Upravo tako :)

I kad normalno koristim, nemam potrebu da sam 24h spojen na net i ostalo.
Kad mi ne treba, gasim wireless i onda je baterija OK, a ne samo dan.

Wireless i mobile data nisu ni neophodni da budu stalno uključeni, samo kad treba da sam dostupan na skype, viber ili mail, sve ostalo su samo dosadne notifikacije. :)
Kal El

#8171 Re: AW: Android OS

Post by Kal El »

Uradio sam system repair ili Software, ne znam ni sam vise :mrgreen:
I evo me prije svih (možda) na Jelly Bean (Xperia S) znaci prejako izgleda,sve novo. Valja mi bez root :/
Kal El

#8172 Re: AW: Android OS

Post by Kal El »

Partijaner wrote:
abrinjaDonjo wrote:
Partijaner wrote:Ne znam gdje da pitam pa evo ovdje cu.

odes u BH Telecom a tamo imas dvije opcije, da ti postojecu sim karticu izrezu ili da uzmes dodatnu micro sim karticu sa istim brojem za 5 KM uz uslov da imas svu original papirologiju od svoje sadasnje kartice ;)
Super, hvala lijepa care moj, zivio ti meni. :thumbup:
Ja sam je dobio izrezanu, kad sam kupio, samo ga izbacis iz okvira :)
Kal El

#8173 Re: AW: Android OS

Post by Kal El »

..
Maharadza

#8174 Re: Android OS

Post by Maharadza »

HTC One with “Nexus user experience” set to arrive June 26

http://androidcommunity.com/htc-one-wit ... -20130530/

Image

E ovo je već odličan potez. 8-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2