Isto na starom mostu u Mostaru...one babe iz Japana hahhhahMaharadza wrote:Najluđe kad' jučer na vrelu bosne ugledah par turista kako tabletima snimaju i slikaju...presmiješna scena!
Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
Moderator: Benq
Isto na starom mostu u Mostaru...one babe iz Japana hahhhahMaharadza wrote:Najluđe kad' jučer na vrelu bosne ugledah par turista kako tabletima snimaju i slikaju...presmiješna scena!
Slikanje i snimanje tabletima je čisti krkanski potez da se razumijemo. Ali tableti, od toga pogotovo iPad ima jednu skrivenu korist koju ni ja nisam mogao predvidjeti. Oni su savršena računarska platforma za starije ljude. Moji roditelji koji su, ajmo reći, tehnološki polu pismeni (znaju osnovno na računaru nisu baš mulci ali ih je u osnovi strah od kompjutera i mrsko im je raditi na istom) bez ikakvog straha i ustručavanja baš super koriste iPad. Plus im je i to što su uvijek tu, pri ruci, nema paljenja i tako to i savršen je za lagano surfanje internetom koje oni preferiraju.Maharadza wrote:Meni iskreno bezze ti tableti, bilo ipad ili nexus! Ništa ozbiljno na njima ne možeš raditi (osim možda surface-a koji valjda podržava i windows i ima onu tastaturu koju možeš nakačiti pa makar liči na laptop), apsolutno nezgrapni, čista zajebancija za djecu i one koji vole igrice na većem ekranu šutati! Najluđe kad' jučer na vrelu bosne ugledah par turista kako tabletima snimaju i slikaju...presmiješna scena!BadBoy wrote:Od tableta valja samo iPad... iii i Nexus 10
pa i sam tvoj telefon LG-P880 je za onoga ko ima viska paraskafiskafsnjak wrote:Po meni, to je za onoga ko ima viska para...
Hahhahah ali telefonbje opet potrebniji nego tablet123456789 wrote:pa i sam tvoj telefon LG-P880 je za onoga ko ima viska paraskafiskafsnjak wrote:Po meni, to je za onoga ko ima viska para...
Naravno da može. Oficijalni skineš sa Sammobile i flashas preko odina. Neoficijalni (custom) nađeš na XDA i instliras preko Clockwork moda (ili TWRP-a naprimjer).weedonjaaa wrote:Može li se kod nas upgrade-ovati galaxy ace 2 na jelly bean? Pisalo je da će od aprila moći..
BadBoy wrote:Razlikuju se u chipsetu. Jedan je za Američko tržište i dolazi sa Snapdragon procesorom, a drugi je internacionalni model i ima Exynos chipset. Sve ostalo je isto. Mislim da će Google ići sa ovom Snapdragon varijantom, da neće biti stock Androida za Exynos uređaje jer je Samsung malo ukakao motku i ne otvara drivere i dokumentaciju za taj chip.dinozzoM6 wrote:Samo dobro gledaj kad budeš uzimao da to bude I9500 hardware, a ne I9505BadBoy wrote:Mislim da sam upravo skontao koji je moj slijedeći telefon. S4 - zvijer hardware sa stock Androidom i update-om direktno od Googla - zvijer software. Za nekih pola godine kad cijena još malo spadne, bit će to predivan skok sa S2 kojeg trenutno handrim.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5371
Pa ja za petinu love dobijes isti telefon i isti OS. Pametno.Maharadza wrote:Kada smo već kod s4, danas mi haver pokazao strašnu kopiju istoga:
http://oi43.klix.com/2yttuoh.jpg
http://www.gizchina.com/2013/04/29/orie ... h-display/
Moram priznati da sam se iskreno iznenadio kako glatko Jelly Bean radi na njemu (CM 10 mu je instalirao), i osim natpisa "samsung" koji nedostaje s obje strane, iskreno se i ne primjeti "na prvu" da se radi o kopiji! Ali što najviše iznenađuje jeste što fontel ima gotovo iste spec. kao s4, osim što ima 1GB ram-a, score i nije toliko lošiji od s3 (prema antutu benchmark-u samo za 200 slabiji) i košta petinu koliko s4! + Ima dual sim i microSD slot (64GB max. podržana memorija)!
A ti jesi !? Sto mrzim ovakve stavove kojima je ova kopija odmah smecevukojebina wrote:izvini druze, onda ti s4 ni na youtube snimku nisi vidjeo ako nisi na prvu mogo skontat da je ovo kopija...
Nije on to rekao, već da je očito da se radi o kopiji, što je naravno istina! Ali iskreno me malo sramota što sam na prvu posumnjao više radi onih donjih tipki nego radi nepostojećeg natpisa "samsung" a i haver nije inače neki koji loži raju!123456789 wrote:A ti jesi !? Sto mrzim ovakve stavove kojima je ova kopija odmah smecevukojebina wrote:izvini druze, onda ti s4 ni na youtube snimku nisi vidjeo ako nisi na prvu mogo skontat da je ovo kopija...
Hvala ipak druže na savjetudinozzoM6 wrote:
Bgmi ja u Zenici našao u tri radnje I9505 = Snapdragon za Amere, zato sam i rekao da paziš, naravno ako budeš uzimao klasiku sa TouchWiz-om
Ako ne, onda već sve znaš
sve se nemaRob_Atl wrote:uzeo danas s4 jede zemlju telefon. Uopste nije velik kako ga neki opisuju ono taman, lagan ko pero i tanak, taman za dzepa. Nisam ga jos prostudirao, ali onako na prvu sam odma nastimao da mi bude daljinski za tv, izbacuje ti odma serije koje su trenutno na tv ti samo kliknes i prebaci ti samo na tv, onda ono sto ocima pomjeras
i te zajebancije. Ne znam jel mu fali ista, ako nadjem sta javit cu
Dosao je. Ja u radnji gledao u zenici, 1190 KM.BadBoy wrote:Hvala ipak druže na savjetudinozzoM6 wrote:
Bgmi ja u Zenici našao u tri radnje I9505 = Snapdragon za Amere, zato sam i rekao da paziš, naravno ako budeš uzimao klasiku sa TouchWiz-om
Ako ne, onda već sve znašNego, zar je to već došao S4 do nas?
Ma nista mu ne fali, evo i ja ga handrim vec nekoliko dana i jos mu nisam nasao zamjerku, ako bi mu mogao naci zamjerku u poredjenju sa iphone koji sam dosad imao onda bi jedina zamjerka bila polozaj zvucnika, kod iphone su zvucnici dole i to je puno bolje rjesenje jer kako god da ostavis tel zvucnici su slobodni, kod S4 je pozadi i ako se telefon spusti na nesto zvucnik je zatvoren i pjesma je npr malo drugacija nego kad se tel drzi u ruci, eh sad ne radi se o velikoj razlici ali ipak postojiRob_Atl wrote:uzeo danas s4 jede zemlju telefon. Uopste nije velik kako ga neki opisuju ono taman, lagan ko pero i tanak, taman za dzepa. Nisam ga jos prostudirao, ali onako na prvu sam odma nastimao da mi bude daljinski za tv, izbacuje ti odma serije koje su trenutno na tv ti samo kliknes i prebaci ti samo na tv, onda ono sto ocima pomjeras
i te zajebancije. Ne znam jel mu fali ista, ako nadjem sta javit cu