Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#8051 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Maharadza wrote:Najluđe kad' jučer na vrelu bosne ugledah par turista kako tabletima snimaju i slikaju...presmiješna scena! :lol:
Isto na starom mostu u Mostaru...one babe iz Japana hahhhah

Sent from my LG-P880 using Tapatalk 2
BadBoy

#8052 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Maharadza wrote:
BadBoy wrote:Od tableta valja samo iPad :run: ... iii i Nexus 10 :D
Meni iskreno bezze ti tableti, bilo ipad ili nexus! Ništa ozbiljno na njima ne možeš raditi (osim možda surface-a koji valjda podržava i windows i ima onu tastaturu koju možeš nakačiti pa makar liči na laptop), apsolutno nezgrapni, čista zajebancija za djecu i one koji vole igrice na većem ekranu šutati! Najluđe kad' jučer na vrelu bosne ugledah par turista kako tabletima snimaju i slikaju...presmiješna scena! :lol:
Slikanje i snimanje tabletima je čisti krkanski potez da se razumijemo. Ali tableti, od toga pogotovo iPad ima jednu skrivenu korist koju ni ja nisam mogao predvidjeti. Oni su savršena računarska platforma za starije ljude. Moji roditelji koji su, ajmo reći, tehnološki polu pismeni (znaju osnovno na računaru nisu baš mulci ali ih je u osnovi strah od kompjutera i mrsko im je raditi na istom) bez ikakvog straha i ustručavanja baš super koriste iPad. Plus im je i to što su uvijek tu, pri ruci, nema paljenja i tako to i savršen je za lagano surfanje internetom koje oni preferiraju.

Ja ga opet koristim za čitanje knjiga i kao midi kontroler prikačen za kompjuter što nije nimalo loša stvar :D Dakle imaju svoju svrhu itekako.
skafiskafsnjak

#8053 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Po meni, to je za onoga ko ima viska para...

seoBIH

#8054 Re: Android OS

Post by seoBIH »

skafiskafsnjak wrote:Po meni, to je za onoga ko ima viska para...

pa i sam tvoj telefon LG-P880 je za onoga ko ima viska para :)
jahh

#8055 Re: Android OS

Post by jahh »

skafiskafsnjak

#8056 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

123456789 wrote:
skafiskafsnjak wrote:Po meni, to je za onoga ko ima viska para...

pa i sam tvoj telefon LG-P880 je za onoga ko ima viska para :)
Hahhahah ali telefonbje opet potrebniji nego tablet :-)
Mogu ja staviti sent from my S4 using tapatalk. Hahhahaha

seoBIH

#8057 Re: Android OS

Post by seoBIH »

Zna se zasto telefon sluzi, za glasovnu ili tekstualnu komunikaciju s drugim osobama. To si mogao uraditi i sa telefonom od 50KM...cuj treba ti telefon za interneta, cisti luksuz. Cuj treba ti telefon a slikanja, pa kupi aparat i slikaj s njim...
skafiskafsnjak

#8058 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Suvisno je raspravljati na temu mobiteli vs tableti....

weedonjaaa

#8059 Re: Android OS

Post by weedonjaaa »

Može li se kod nas upgrade-ovati galaxy ace 2 na jelly bean? Pisalo je da će od aprila moći..
jahh

#8060 Re: Android OS

Post by jahh »

weedonjaaa wrote:Može li se kod nas upgrade-ovati galaxy ace 2 na jelly bean? Pisalo je da će od aprila moći..
Naravno da može. Oficijalni skineš sa Sammobile i flashas preko odina. Neoficijalni (custom) nađeš na XDA i instliras preko Clockwork moda (ili TWRP-a naprimjer).
dinozzoM6

#8061 Re: Android OS

Post by dinozzoM6 »

BadBoy wrote:
dinozzoM6 wrote:
BadBoy wrote:Mislim da sam upravo skontao koji je moj slijedeći telefon :D. S4 - zvijer hardware sa stock Androidom i update-om direktno od Googla - zvijer software. Za nekih pola godine kad cijena još malo spadne, bit će to predivan skok sa S2 kojeg trenutno handrim.
Samo dobro gledaj kad budeš uzimao da to bude I9500 hardware, a ne I9505 :)
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=5371
Razlikuju se u chipsetu. Jedan je za Američko tržište i dolazi sa Snapdragon procesorom, a drugi je internacionalni model i ima Exynos chipset. Sve ostalo je isto. Mislim da će Google ići sa ovom Snapdragon varijantom, da neće biti stock Androida za Exynos uređaje jer je Samsung malo ukakao motku i ne otvara drivere i dokumentaciju za taj chip.

Bgmi ja u Zenici našao u tri radnje I9505 = Snapdragon za Amere, zato sam i rekao da paziš, naravno ako budeš uzimao klasiku sa TouchWiz-om :)
Ako ne, onda već sve znaš :)
Maharadza

#8062 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Kada smo već kod s4, danas mi haver pokazao strašnu kopiju istoga:

http://oi43.klix.com/2yttuoh.jpg

http://www.gizchina.com/2013/04/29/orie ... h-display/

Moram priznati da sam se iskreno iznenadio kako glatko Jelly Bean radi na njemu (CM 10 mu je instalirao), i osim natpisa "samsung" koji nedostaje s obje strane, iskreno se i ne primjeti "na prvu" da se radi o kopiji! Ali što najviše iznenađuje jeste što fontel ima gotovo iste spec. kao s4, osim što ima 1GB ram-a, score i nije toliko lošiji od s3 (prema antutu benchmark-u samo za 200 slabiji) i košta petinu koliko s4! + Ima dual sim i microSD slot (64GB max. podržana memorija)! :shock:
vukojebina

#8063 Re: Android OS

Post by vukojebina »

izvini druze, onda ti s4 ni na youtube snimku nisi vidjeo ako nisi na prvu mogo skontat da je ovo kopija...
Jazzy.ba

#8064 Re: Android OS

Post by Jazzy.ba »

Maharadza wrote:Kada smo već kod s4, danas mi haver pokazao strašnu kopiju istoga:

http://oi43.klix.com/2yttuoh.jpg

http://www.gizchina.com/2013/04/29/orie ... h-display/

Moram priznati da sam se iskreno iznenadio kako glatko Jelly Bean radi na njemu (CM 10 mu je instalirao), i osim natpisa "samsung" koji nedostaje s obje strane, iskreno se i ne primjeti "na prvu" da se radi o kopiji! Ali što najviše iznenađuje jeste što fontel ima gotovo iste spec. kao s4, osim što ima 1GB ram-a, score i nije toliko lošiji od s3 (prema antutu benchmark-u samo za 200 slabiji) i košta petinu koliko s4! + Ima dual sim i microSD slot (64GB max. podržana memorija)! :shock:
Pa ja za petinu love dobijes isti telefon i isti OS. Pametno.
skafiskafsnjak

#8065 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

E ima li neka aplikacija da otkljucam mob bez koristenja hardverske tipke za otkljucavanje/zakljucavanje ?
bojim se da ce mi se pokvariti nakon nekog vremena ...
seoBIH

#8066 Re: Android OS

Post by seoBIH »

vukojebina wrote:izvini druze, onda ti s4 ni na youtube snimku nisi vidjeo ako nisi na prvu mogo skontat da je ovo kopija...
A ti jesi !? Sto mrzim ovakve stavove kojima je ova kopija odmah smece :)
Maharadza

#8067 Re: Android OS

Post by Maharadza »

123456789 wrote:
vukojebina wrote:izvini druze, onda ti s4 ni na youtube snimku nisi vidjeo ako nisi na prvu mogo skontat da je ovo kopija...
A ti jesi !? Sto mrzim ovakve stavove kojima je ova kopija odmah smece :)
Nije on to rekao, već da je očito da se radi o kopiji, što je naravno istina! Ali iskreno me malo sramota što sam na prvu posumnjao više radi onih donjih tipki nego radi nepostojećeg natpisa "samsung" a i haver nije inače neki koji loži raju! :mrgreen: :zzzz:
vukojebina

#8068 Re: Android OS

Post by vukojebina »

kako ljudi trce pred rudu da ispadnu glupi pa to je nevjerovatno... kao sto i maharadza rece, uopste niko nije spomenuo da li je taj telefon smece (a vjerovatno i jeste), nego da po meni skoro pa i ne lici na originalnu s4, a kamoli da je dobra kopija... meni je bila potreba samo jedna milisekunda da vidim razmak izmedju display-a i ivice telefona, koji je kod ovog krsa ogroman, haman ima preko 5 mm na obje strane..onda senzori na vrhu telefona, od kojih jedan na lijevoj strani uopste nema...pa tipke..pa kompletan izgled..itd.. fakat meni ni ne lici na s4...
devito

#8069 Re: Android OS

Post by devito »

Koliko god kopija moze biti solidna tako moze biti i uzasna.
Iz iskustva znam :)
Zato se ne treba igrati oko njih.

http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?t=112451

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
BadBoy

#8070 Re: Android OS

Post by BadBoy »

dinozzoM6 wrote:
Bgmi ja u Zenici našao u tri radnje I9505 = Snapdragon za Amere, zato sam i rekao da paziš, naravno ako budeš uzimao klasiku sa TouchWiz-om :)
Hvala ipak druže na savjetu :) Nego, zar je to već došao S4 do nas?
Rob_Atl

#8071 Re: Android OS

Post by Rob_Atl »

uzeo danas s4 jede zemlju telefon. Uopste nije velik kako ga neki opisuju ono taman, lagan ko pero i tanak, taman za dzepa :D . Nisam ga jos prostudirao, ali onako na prvu sam odma nastimao da mi bude daljinski za tv, izbacuje ti odma serije koje su trenutno na tv ti samo kliknes i prebaci ti samo na tv, onda ono sto ocima pomjeras :D i te zajebancije. Ne znam jel mu fali ista, ako nadjem sta javit cu :run:
skafiskafsnjak

#8072 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

Rob_Atl wrote:uzeo danas s4 jede zemlju telefon. Uopste nije velik kako ga neki opisuju ono taman, lagan ko pero i tanak, taman za dzepa :D . Nisam ga jos prostudirao, ali onako na prvu sam odma nastimao da mi bude daljinski za tv, izbacuje ti odma serije koje su trenutno na tv ti samo kliknes i prebaci ti samo na tv, onda ono sto ocima pomjeras :D i te zajebancije. Ne znam jel mu fali ista, ako nadjem sta javit cu :run:
sve se nema :lol:

PS: Jesi siguran da nije kopija ? hahahahah :lol: :lol:
Djubre_

#8073 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

BadBoy wrote:
dinozzoM6 wrote:
Hvala ipak druže na savjetu :) Nego, zar je to već došao S4 do nas?
Dosao je. Ja u radnji gledao u zenici, 1190 KM.

Sent from my GT-i9001 using Tapatalk 2
Ady88

#8074 Re: Android OS

Post by Ady88 »

Kolege treba mi mala pomoć :-), uradio sam root i instalirao paranoid android rom i samim tim poništio garanciju. Telefon je kupljen otkljucan u jednoj prodavnici u Švicarskoj. Nije imao nikakav boot logo itd. Sad hoću da uradim unroot i ponistim broj flashanja na 0 sa TriangleAway i instaliram originalni rom kako ne bi skontali da je ista rađeno. Problem je što ne znam kakav mi je bio rom prije pa me zanima ima li kakav univerzalni rom za Europu tj. Svicarsku konkretno da bi ga mogao instalirati?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Popocatepetl

#8075 Re: Android OS

Post by Popocatepetl »

Rob_Atl wrote:uzeo danas s4 jede zemlju telefon. Uopste nije velik kako ga neki opisuju ono taman, lagan ko pero i tanak, taman za dzepa :D . Nisam ga jos prostudirao, ali onako na prvu sam odma nastimao da mi bude daljinski za tv, izbacuje ti odma serije koje su trenutno na tv ti samo kliknes i prebaci ti samo na tv, onda ono sto ocima pomjeras :D i te zajebancije. Ne znam jel mu fali ista, ako nadjem sta javit cu :run:
Ma nista mu ne fali, evo i ja ga handrim vec nekoliko dana i jos mu nisam nasao zamjerku, ako bi mu mogao naci zamjerku u poredjenju sa iphone koji sam dosad imao onda bi jedina zamjerka bila polozaj zvucnika, kod iphone su zvucnici dole i to je puno bolje rjesenje jer kako god da ostavis tel zvucnici su slobodni, kod S4 je pozadi i ako se telefon spusti na nesto zvucnik je zatvoren i pjesma je npr malo drugacija nego kad se tel drzi u ruci, eh sad ne radi se o velikoj razlici ali ipak postoji
Post Reply