Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Skini Tapatalk sa apkmania, nemoj sa Aptoida, jer traži da instaliraš neku dodatnu app..(scam)
Eto drago mi je da mogu barem malo pomoci
Kad god želiš neki app kad tražiš na Google ukucaj na kraju apk
Imam jedan problem. Dobio sam nexus 4 na poklon i telefon je ekstra, leti. Ali imam jedan problem. Kako da instaliram aplikaciju koju sam skinuo preko kompa na telefon. Nigdje nemogu da nadjem taj apk fajl. Lp
Skines neki FIle manager, npr ES File manager i sa njim imas pristup fajlovima u mobitelu, nadjes taj .apk i instaliras.
Samo prije toga u postavkama moras dozvoliti instaliranje nepoznatih izvora, tj aplikacija koje nisu skinute direkto sa marketa.
stroga normala wrote:Skines neki FIle manager, npr ES File manager i sa njim imas pristup fajlovima u mobitelu, nadjes taj .apk i instaliras.
Samo prije toga u postavkama moras dozvoliti instaliranje nepoznatih izvora, tj aplikacija koje nisu skinute direkto sa marketa.
I svaka cast osobi sto ti pokloni Nexus 4
Riješio sam problem ali hvala u svakom slucaju . a telefon sam dobio od oca
pitanje za poznavaoce : tice se sim kartice i Samsung I9300 Galaxy S III.mozda dobijem ovaj mobitel ali sam cuo da se sim mora skratiti sa nekim makazama.dali to znaci da sim kartica kasnije ne moze ni u jedan mobitel kada se skrati
Jeste, mora se skratiti, mada po meni je najbolje otici na salter (BH Telekom ili koji vec) i traziti micro sim karticu (kosta 5KM u BHT)
Ja sam isto prvo rezao karticu i malo malo pa je ne prepoznaje i gubi mrezu.
Sto se tice drugog pitanja, vjerovatno zavisi od modela telefona, meni npr. na i9000 radi i micro sim.
Vidi se da tel. nije predvidjen za nju nego za vecu karticu ali opet radi, e sad cisto sumnjam da bi radila na svakom telefonu.
stroga normala wrote:Jeste, mora se skratiti, mada po meni je najbolje otici na salter (BH Telekom ili koji vec) i traziti micro sim karticu (kosta 5KM u BHT)
Sto se tice drugog pitanja, vjerovatno zavisi od modela telefona, meni npr. na i9000 radi i micro sim.
Vidi se da tel. nije predvidjen za nju nego za vecu karticu ali opet radi, e sad cisto sumnjam da bi radila na svakom telefonu.
ako trazim tu micro sim karticu dali dobijam novi broj ili mogu koristi postojeci jer nisam na ultri nego na pretplati
nisam imao iskustva pa veze nemam jbg
stroga normala wrote:Jeste, mora se skratiti, mada po meni je najbolje otici na salter (BH Telekom ili koji vec) i traziti micro sim karticu (kosta 5KM u BHT)
Mom prijatelju su u BHTelecomu izrezali karticu, nisu dali MicroSIM, već postojeću izrezali, prije jedno mjesec dana.
ako trazim tu micro sim karticu dali dobijam novi broj ili mogu koristi postojeci jer nisam na ultri nego na pretplati
nisam imao iskustva pa veze nemam jbg
Mozes naravno, kazes broj, dobijes karticu a 5 KM ti dodje uz slijedeci racun, tako sam i ja.
Ne treba ti ni certifikat, samo ponesi licnu
TheWatcher wrote:pitanje za poznavaoce : tice se sim kartice i Samsung I9300 Galaxy S III.mozda dobijem ovaj mobitel ali sam cuo da se sim mora skratiti sa nekim makazama.dali to znaci da sim kartica kasnije ne moze ni u jedan mobitel kada se skrati
Kupis na ebayu adapter, ima za dolar; ja sam tako htio probati neki Sony xperia i morao izrezati karticu, onda je fino stavio u adapter i opet radi bez greske u SGS
TheWatcher wrote:pitanje za poznavaoce : tice se sim kartice i Samsung I9300 Galaxy S III.mozda dobijem ovaj mobitel ali sam cuo da se sim mora skratiti sa nekim makazama.dali to znaci da sim kartica kasnije ne moze ni u jedan mobitel kada se skrati
Ako ti neko izreže karticu sjeckalicom dobit češ onaj okolo dio i uvijek češ moći spojiti u normalnu sim karticu. Ali ako budeš rezao nožem onda češ morati kupovati adapter za sim karticu. Samo posjeti najbliži servis i pitaj da ti izrežu karticu.
meni su dali micro bez problema. na pretplati sam. jes da se gube svi brojevi, al nije problem jer svi imamo brojeve na telefonima. i covjek nesto klikn'o, i odmah prestala raditi kartica koja je bila u starom telefonu. ubacio novu u novi tel i radi. nije mi nista naplato, al' vjerovatno ce to doci uz naredni racun.
i da, pitao me je da li zelim da je izrezem ili da uzmem ovu novu. posto mi je SIM bila stara preko 10 godina, mijenjao sam je.
U pitanju je SgS2. Na romu (RR 3.1.2) imam opciju performance control za cloockanje procesora. Stavim ga na 1300MHz i podesim voltazu kliknem save i on se opet vrati na fabrickih 1200. Ima li neki nacin da ostane na zadatoj frekvenciji???
andr0id wrote:Moras imati tu opciju "obnoviti na paljenju" markiraj je.. kad nastimas, ugasi pa upali tel.. ma da tako silis tel..
Sent from my GT-i9001
Uradio Digo na 1300MHz. Elem na koliko ga ti clockujes (ako clockujes) i do koliko se smije ici ( koliko je zdravo)s obzirom da kod mene stoji opcija do 1600MHz?
Sigurno dosadujem ali imam jos jedno pitanje , zanima me sta koristite kao video editor na androidu, ima li sta slicno iMovie? Ne treba meni puno opcija, samo da mogu spojiti 2-3 klipa u 1, dodati muziku i text a da sve ostane u HQ.
andr0id wrote:Moras imati tu opciju "obnoviti na paljenju" markiraj je.. kad nastimas, ugasi pa upali tel.. ma da tako silis tel..
Sent from my GT-i9001
Uradio Digo na 1300MHz. Elem na koliko ga ti clockujes (ako clockujes) i do koliko se smije ici ( koliko je zdravo)s obzirom da kod mene stoji opcija do 1600MHz?
Kod mene je procesor 1.400. A na ovom romu mogu ici od 245 mhz do 1.800, ali nisam nikad stavljao to.. dobro mi radi i na 1400. Minimum stavim 365 ili koji je vec broj..
PS.. to sam mogao na 4.1.2 androidu do neki dan.. sad sam presao na 4.2.2 malo ga testiram tek ga doradjuju.. i na njemu to nema vise.. ali ja puno bolji i ljepsi.. samo dok sitnice poprave
Sent from my GT-i9001
Last edited by Djubre_ on 05/04/2013 11:06, edited 1 time in total.
Ady88 wrote:Sigurno dosadujem ali imam jos jedno pitanje , zanima me sta koristite kao video editor na androidu, ima li sta slicno iMovie? Ne treba meni puno opcija, samo da mogu spojiti 2-3 klipa u 1, dodati muziku i text a da sve ostane u HQ.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Probaj naci na marketu AndroVid editor.. ja sam ga imao nekad ali nisam nista radio.. koliko vidim on to moze sve.. procitaj mu malo opis za svaki slucaj..