Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
brazzo19

#751 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Bogami za ovaj i9000 igrice i grafika bolja nego na kompu :D skinuh avatar HD oko 120 mb onda Assasins Cread isto HD i grafika je impresivna , jedina je mana sto moras drzat punjac kod sebe citav dan jer pored ovih igrica i aplikacija baterija ode dok si reko hurma :D

p.s BTW koliko vama moze "drzati" baterija ja sam svoju pravilno formirao kako mi rekose 3 puta po 8 sati da se puni i to je to kad recimo ne igram igrica nisam na netu i ne "jasem" mob onda bude neka 2-3 dana a ovako ode za dan baterija ili za pola dana ako se natovarim na igrice :D a kod vas ??? :)
BaDa

#752 Re: Android OS

Post by BaDa »

brazzo19 wrote:Bogami za ovaj i9000 igrice i grafika bolja nego na kompu :D skinuh avatar HD oko 120 mb onda Assasins Cread isto HD i grafika je impresivna , jedina je mana sto moras drzat punjac kod sebe citav dan jer pored ovih igrica i aplikacija baterija ode dok si reko hurma :D

p.s BTW koliko vama moze "drzati" baterija ja sam svoju pravilno formirao kako mi rekose 3 puta po 8 sati da se puni i to je to kad recimo ne igram igrica nisam na netu i ne "jasem" mob onda bude neka 2-3 dana a ovako ode za dan baterija ili za pola dana ako se natovarim na igrice :D a kod vas ??? :)
meni max 2 dana :D evo nabacio neki novi rom dan i po ali jesam visio na njemu :D a blago tebi ja kad stavim da se puni mob ne mogu ga koristiti :S zablokira sve :( tek kad iskljucim punjac onda radi opet! :x
Phobius

#753 Re: Android OS

Post by Phobius »

Trajanje baterije od jedan dan za smartphone, koji se koristi frekventno, je ok. I da, formiranje litijumskih baterija je obicni mit. Ta pocetna punjenja i praznjenja sluze samo za kalibraciju indikatora stanja baterije. Nece vam litijumska baterija manje trajati, ako je niste "formirali".
BaDa

#754 Re: Android OS

Post by BaDa »

a koliki vam je ram status u task manageru? meni nikad ispod 190 :S jel to normalno? a max mi bude 250 od mogucih 337mb!
brazzo19

#755 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

BaDa wrote:
brazzo19 wrote:Bogami za ovaj i9000 igrice i grafika bolja nego na kompu :D skinuh avatar HD oko 120 mb onda Assasins Cread isto HD i grafika je impresivna , jedina je mana sto moras drzat punjac kod sebe citav dan jer pored ovih igrica i aplikacija baterija ode dok si reko hurma :D

meni max 2 dana :D evo nabacio neki novi rom dan i po ali jesam visio na njemu :D a blago tebi ja kad stavim da se puni mob ne mogu ga koristiti :S zablokira sve :( tek kad iskljucim punjac onda radi opet! :x

Sta ti ovo znaci ???? :D
brazzo19

#756 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Phobius wrote:Trajanje baterije od jedan dan za smartphone, koji se koristi frekventno, je ok. I da, formiranje litijumskih baterija je obicni mit. Ta pocetna punjenja i praznjenja sluze samo za kalibraciju indikatora stanja baterije. Nece vam litijumska baterija manje trajati, ako je niste "formirali".
Mislis malo igrice malo net malo pozivi malo poruke i to je jedan dan ? :D
BaDa

#757 Re: Android OS

Post by BaDa »

brazzo19 wrote:
BaDa wrote:

Sta ti ovo znaci ???? :D
znaci da sam isprobavao :D testirao baterija trajala dan i po :D hahahha a sta je za ram imal ko odgovor? :D
valter.ba

#758 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Ima li neko Nexus One! Odlucio sam da predjem sa Bade na Android tako da cu uskoro dobiti ovaj fon.
Posto mu je trenutna verzija 2.1 interesuje me kako se radi nadogradnja i koja je zadnja oficijelna verzija koju mogu odraditi? Hvala :D
BaDa

#759 Re: Android OS

Post by BaDa »

ebem ti telefon :x :x sad bi ja ovaj sgs prodao zbog memorije znaci svaku aplikaciju instalira na telefonsku memoriju ona sto ima 1.87gb a vamo imam internu sd karticu od 5.64 gb i na nju ne mogu instalirati aplikacije!! ojjjjjjj
brazzo19

#760 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

BaDa wrote:ebem ti telefon :x :x sad bi ja ovaj sgs prodao zbog memorije znaci svaku aplikaciju instalira na telefonsku memoriju ona sto ima 1.87gb a vamo imam internu sd karticu od 5.64 gb i na nju ne mogu instalirati aplikacije!! ojjjjjjj

Kako to mislim na telefonu ukupno ima 8gb memorije ili ti ga HDD mu je 8 giga :D eh sad on to sebi rasporedi recimo meni na onaj prostor sto ima preko 5 giga kad instaliram neku igru tu mi umanji a vamo sto govoris ovo 1,87 tu mi kao instalira igricu ali samo 2-3 mb i onda trazi da se konektujem na net preko wifi i kad se konektujem onda povuce jos 100 ili vise mb zavisno koliko je igrica i onda tih 100 mb zauzme prostor gdje mi je onih 5.64 , telefon mi je i9000 naravno ako o istom telefonu pricamo :D
burekodsira

#761 Re: Android OS

Post by burekodsira »

brazzo19 wrote:
BaDa wrote:ebem ti telefon :x :x sad bi ja ovaj sgs prodao zbog memorije znaci svaku aplikaciju instalira na telefonsku memoriju ona sto ima 1.87gb a vamo imam internu sd karticu od 5.64 gb i na nju ne mogu instalirati aplikacije!! ojjjjjjj

Kako to mislim na telefonu ukupno ima 8gb memorije ili ti ga HDD mu je 8 giga :D eh sad on to sebi rasporedi recimo meni na onaj prostor sto ima preko 5 giga kad instaliram neku igru tu mi umanji a vamo sto govoris ovo 1,87 tu mi kao instalira igricu ali samo 2-3 mb i onda trazi da se konektujem na net preko wifi i kad se konektujem onda povuce jos 100 ili vise mb zavisno koliko je igrica i onda tih 100 mb zauzme prostor gdje mi je onih 5.64 , telefon mi je i9000 naravno ako o istom telefonu pricamo :D
koristite app2sd programe koji prenesu instalaciju appa sa telefona na memori karticu, kome treba :dance:
brazzo19

#762 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

Ja mislim da on ne govori o memorijskoj kartici nego o memoriji koja dodje na telefonu od 8 giga samo sto njemu sve prebacuje na onih 1,87 namjenjenih za programe a ne na onih 5,67 koji su za ostalo ;-)
(ne)forumas

#763 Re: Android OS

Post by (ne)forumas »

app2sd

https://market.android.com/details?id=c ... p2sd&hl=en

App 2 SD helps you to get more free internal phone storage space
Are you running out of application storage?

Do you hate having to check each and every app if it supports moving to the SD card?

Do you want an app that automatically does this for you and can notify you when an app can be moved?
BaDa

#764 Re: Android OS

Post by BaDa »

(ne)forumas wrote:
app2sd

https://market.android.com/details?id=c ... p2sd&hl=en

App 2 SD helps you to get more free internal phone storage space
Are you running out of application storage?

Do you hate having to check each and every app if it supports moving to the SD card?

Do you want an app that automatically does this for you and can notify you when an app can be moved?
probao sam buraz ovaj app2sd on prebacuje aplikacije na externu sd karticu :( ja trazim nesta sto moze prebaciti na internu sd karticu!!
(ne)forumas

#765 Re: Android OS

Post by (ne)forumas »

Ako imas sgs tipa Galaxy ili sta ja znam koji, koji ima "internu sd" karticu program memorije vidi kao phone memory, usb storage - to ti je ta "interna sd kartica" i sd card - externa sd kartica. Program app2sd ti omogucava upravo ono sto ti zelis da aplikacije instalirane na "phone memory" a koje se mogu muvnut na sd karticu muvnu na nju u ovom slucaju na usb storage ili sto bi ti rekao internu sd karticu.
BaDa wrote: probao sam buraz ovaj app2sd on prebacuje aplikacije na externu sd karticu :( ja trazim nesta sto moze prebaciti na internu sd karticu!!
valter.ba

#766 Re: Android OS

Post by valter.ba »

valter.ba wrote:Ima li neko Nexus One! Odlucio sam da predjem sa Bade na Android tako da cu uskoro dobiti ovaj fon.
Posto mu je trenutna verzija 2.1 interesuje me kako se radi nadogradnja i koja je zadnja oficijelna verzija koju mogu odraditi? Hvala :D

Iko ista??? Nije valjda da niko nema ovaj fon!
sarajevomd

#767 Re: Android OS

Post by sarajevomd »

polfudbal wrote:Kad hoću da skidam aplikaciju sa marketa imam poruku your item will be downloaded i imam status downloading i tako stalno, uglavnom ništa mi se ne skida!
Sing in google talk, sing out, start download :D

To je inace i zvanicno objasnjenje googlea kako da proradi download :) Meni je uspjelo.,,pokusaj i ti!
promaha

#768 Re: Android OS

Post by promaha »

Za nexus mislim da ti je posljednja verzija androida 2.3.4...

nexus u odnosu na SGS ima prednost sto google uvijek prvo za njega izbaci novu verziju sofwarea pa tek onda se prilagodjava za ostale androide.

a sto se druhih stvari tice to je u biti SGS u drugom pakovanju...

u vezi flashovanja mislim da ga mozes sasvim normalno kroz ODIN flashovati.

imas tovar stranica na netu sa FW-om i ostalim sitnicama koje su ti potrebni pa do tutorijala za bebe od 2 godine :lol:
Dady

#769 Re: Android OS

Post by Dady »

shiljak wrote:kad smo vec kod iGo mape, nije bas tacna :D Negdje gdje je dvosmjerna zapravo je jednosmjerna ulica, tako se zena slomi "rekalkulacija rute" jedno 3 puta za redom :D
Koja ulica? Koja karta?
Meni je karta od Navigosys prilično pouzdana
valter.ba

#770 Re: Android OS

Post by valter.ba »

promaha wrote:Za nexus mislim da ti je posljednja verzija androida 2.3.4...

nexus u odnosu na SGS ima prednost sto google uvijek prvo za njega izbaci novu verziju sofwarea pa tek onda se prilagodjava za ostale androide.

imas tovar stranica na netu sa FW-om i ostalim sitnicama koje su ti potrebni pa do tutorijala za bebe od 2 godine :lol:
Cool man, hvala :thumbup: !
burekodsira

#771 Re: Android OS

Post by burekodsira »

promaha wrote:Za nexus mislim da ti je posljednja verzija androida 2.3.4...

jedna razlika je da je nexus google phone pa tako ga samsung kies ne podrzava, nije mana - mozda i prednost, ali uglavnom samo informacija usput :D
shiljak

#772 Re: Android OS

Post by shiljak »

Dady wrote:
shiljak wrote:kad smo vec kod iGo mape, nije bas tacna :D Negdje gdje je dvosmjerna zapravo je jednosmjerna ulica, tako se zena slomi "rekalkulacija rute" jedno 3 puta za redom :D
Koja ulica? Koja karta?
Meni je karta od Navigosys prilično pouzdana
kad udes u "Grbavica 1" kod dzamije. Postoji samo jedan jedini put, a iGO prikaze jos dodatna dva gdje je jednosmjerna ulica :D
Kad ides zvornickom/zagrebackom, predlozi ti 2 skretanja prije pravog (ako ides prema gradu)
brazzo19

#773 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

ovako posto sam ja novi korisnik i9000 a ovdje se uveliko prica o navigaciji mozel mi neko preporucit neku da instaliram na mob ili da objasni kako to vec ide totalni sam laik trebal mi pristup netu i tako dalje , hocel u mom kraju prikazivat sve ulice itd itd znaci totalni pocetnik svaka pomoc dobro dosla . hvala :D
BaDa

#774 Re: Android OS

Post by BaDa »

brazzo19 wrote:ovako posto sam ja novi korisnik i9000 a ovdje se uveliko prica o navigaciji mozel mi neko preporucit neku da instaliram na mob ili da objasni kako to vec ide totalni sam laik trebal mi pristup netu i tako dalje , hocel u mom kraju prikazivat sve ulice itd itd znaci totalni pocetnik svaka pomoc dobro dosla . hvala :D
kako sam do sada sve price cuo da je IGO najbolja navigacija :S i ne treba ti net za navigaciju nego gps ukljucis :) sve zavisi u kojem si kraju? imaju dodatne mape da se skinu za igo! ali evo i ja imam jedno pitanje za strucnjake :D imal neki fix za gps da brze nadje satelit ? jer mu dugo treba dok nadje satelit!
brazzo19

#775 Re: Android OS

Post by brazzo19 »

BaDa wrote:
brazzo19 wrote:ovako posto sam ja novi korisnik i9000 a ovdje se uveliko prica o navigaciji mozel mi neko preporucit neku da instaliram na mob ili da objasni kako to vec ide totalni sam laik trebal mi pristup netu i tako dalje , hocel u mom kraju prikazivat sve ulice itd itd znaci totalni pocetnik svaka pomoc dobro dosla . hvala :D
kako sam do sada sve price cuo da je IGO najbolja navigacija :S i ne treba ti net za navigaciju nego gps ukljucis :) sve zavisi u kojem si kraju? imaju dodatne mape da se skinu za igo! ali evo i ja imam jedno pitanje za strucnjake :D imal neki fix za gps da brze nadje satelit ? jer mu dugo treba dok nadje satelit!
jos kad bi reko gdje da taj igo skinem :D
Post Reply