Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
un1ted wrote:Ne, ti si dao zaobilaznicu koju on nije trazio. On nije naveo da ga neko uznemirava, vec jednostavno, ako ja imam ugasen telefon, kako da se isti upali kada alarm treba da zvoni !? To je pitanje i ti si davao zaobilaznice koje njemu NE TREBAJU.
Ja dajem primjer telefona i to ne jednog, vec dva s i9000 stock rom i s2 stock rom koji su se znali (doduse ne tako cesto) ugasitit sami od sebe, sada sto nikada saznao nisam.
HAH, evo poslušao ga je (airplane mode), šta sada veliš 'vidoviti' psihologu, ne treba mu ta 'zaobilaznica', jel!?
un1ted wrote:Je li bitan razlog !? On zeli to i ne moras ti sada traziti razlog ili opravdanje Sta ako se telefon u toku noci ugasi sam od sebe, znalo se desiti a ti sutra propustis voz za Sarajevo ?
Upravo Meni se na SGS-u ta stvar desila samo sto ja nisam propustio voz nego sam zakasnio na posao.
Na Galaxy Nexusu nisam jos imao situaciju da mi se telefon sam od sebe ugasi ali bez obzira uvijek stavim alarm na svom a i na zeninom telefonu jer necu da razmisljam hoce li mi se telefon ugasiti u toku noci i propustiti da me probudi.
Fino je da je @Kurjakk-u ova "zaobilaznica" sa airplane mode-om pomogla, ali ja bi takodjer volio da Android ima opciju da pokrene alarm i ako je mobitel ugasen.
un1ted wrote:Je li bitan razlog !? On zeli to i ne moras ti sada traziti razlog ili opravdanje Sta ako se telefon u toku noci ugasi sam od sebe, znalo se desiti a ti sutra propustis voz za Sarajevo ?
Upravo Meni se na SGS-u ta stvar desila samo sto ja nisam propustio voz nego sam zakasnio na posao.
Na Galaxy Nexusu nisam jos imao situaciju da mi se telefon sam od sebe ugasi ali bez obzira uvijek stavim alarm na svom a i na zeninom telefonu jer necu da razmisljam hoce li mi se telefon ugasiti u toku noci i propustiti da me probudi.
Fino je da je @Kurjakk-u ova "zaobilaznica" sa airplane mode-om pomogla, ali ja bi takodjer volio da Android ima opciju da pokrene alarm i ako je mobitel ugasen.
PA ako mu toliko znači alarm ujutro, neka uzme kakav stari samsung/nokiu koji imaju tu funkciju pa neka mu služi kao budilica ili neka bude lood I NEKA KUPI PRAVU BUDILICU za par KM kod kineza!
btw. Ne vidim razloga zašto bi se fon ugasio osim ako nisi previše s njim eksperimentisao ili ubacivao alpha/beta rom-ove, i na kraju krajeva, isprobaš ga jednu-dvije noći kada ti ne treba, vidiš da li se gasi ili ne i kraj priče!
Ne vidim ni ja opravdan razlog zašto bi se gasio ali se gasi. Gasio se i na custom ROM-ovima a evo gasi se i na stock-u... Često se i restartuje iz čista mira i nemoj mi samo govoriti da sam ja nešto pogrešno uradio kod flashanja ROM-a jer vrlo dobro se razumijem u te stvari i nema šta mu nisam radio, nema koji ROM nisam probao... Pisao sam već o tom problemu na forumu i vidim da su i ostali imali iste probleme sa tim modelom.
Ne želim kupovati posebne budilnike ili drugi mobitel samo za potrebe alarma.
Ako smo još od starih Nokija imali tu opciju da se mobitel sam upali za vrijeme alarma zašto bi bilo bezveze isto očekivati i od ovih pametnih? Jbg Android je takav da nije čudno ako se mobitel nekada sam od sebe ugasi ili restartuje (mada ovo drugo nije problem za alarm), pogotovo kod custom ROM-ova a koji se navode kao prednost Androida.
Baš iz tog razloga bi volio da ima ova opcija jer nekada čovjek u jednom danu flashne 2-3 custom ROM-a ne znajući koliko su stabilni i kako će se vremenom ponašati.
stroga normala wrote:Ne vidim ni ja opravdan razlog zašto bi se gasio ali se gasi. Gasio se i na custom ROM-ovima a evo gasi se i na stock-u... Često se i restartuje iz čista mira i nemoj mi samo govoriti da sam ja nešto pogrešno uradio kod flashanja ROM-a jer vrlo dobro se razumijem u te stvari i nema šta mu nisam radio, nema koji ROM nisam probao... Pisao sam već o tom problemu na forumu i vidim da su i ostali imali iste probleme sa tim modelom.
Ne želim kupovati posebne budilnike ili drugi mobitel samo za potrebe alarma.
Ako smo još od starih Nokija imali tu opciju da se mobitel sam upali za vrijeme alarma zašto bi bilo bezveze isto očekivati i od ovih pametnih? Jbg Android je takav da nije čudno ako se mobitel nekada sam od sebe ugasi ili restartuje (mada ovo drugo nije problem za alarm), pogotovo kod custom ROM-ova a koji se navode kao prednost Androida.
Baš iz tog razloga bi volio da ima ova opcija jer nekada čovjek u jednom danu flashne 2-3 custom ROM-a ne znajući koliko su stabilni i kako će se vremenom ponašati.
Tapatalked
Brate kod tebe je onda telefon pokvaren jer se od mojih 4 koje sam imao niti jedan nije gasio bez obzira sta mu radio, tako da preporučujem da ti to odneseš u servis ili ga se riješiš, naravno ako ne možeš trpiti to gašenje. Ja iskreno ne bi mogao.
PS. Android niti bilo koji drugi pravi smartphone neće imati podršku za to što tražiš jer je bukvalno prevaziđeno i opcija prošlosti.
Ma trpi žena, nju sam "usrećio" sa njim
Ništa, na kraju ću se složiti sa tobom da je ta opcija očito prevaziđena i prošlost, mada bi ja volio da je imam bar u nekoj aplikaciji sa marketa.
insomnia78 wrote:Po cemu je hljeba ti prevazidjena ta opcija?
s' moje sokocalo
Pa zato što je sama bit SMARTphone-a činjenica da ga NE GASIŠ i da ti je stalno upaljen sa opcijom gašenja mreže i komunikacije (airplane mode) u slučaju da ne želiš biti ometan ili sl., u suprotnom ako ti se fontel gasi sam od sebe, IMAŠ PROBLEM tj. pokvaren uređaj kojeg ili nosi na opravku ili mijenjaj za drugi! Ne znam šta je tu nejasno!? Ovom narodu bukvalno ne možeš ugoditi!
I ponavljam da ta opcija NIKADA neće biti moguća na android-u, jer je u najmanju ruku obično preseravanje i dodatno opterećenje za bateriju, jer nemoj misliti da on u pozadini ne mora raditi da bi znao kada da se upali i "zazvoni" taj alarm! A i ako kojim čudom ubace tu opciju, onda će te je vi isti koji je tražite osuditi kao "beskorisnu" argumentirajući upravo spomenutim trošenjem baterije kao i da je upaljen, zar ne!?
quarterback wrote:meni je to bila odlicna opcija na starim siemensima...
Pa i meni, svojevremeno imao E900, ali jbg kad' je to uređaj koji bukvalno moraš ugasiti da ti niko ne bi smetao ili pozivom ili porukom! Današnji pametni telefoni imaju upravo rješenje za to u vidu spomenutog "airplane mode"-a!
quarterback wrote:ne znam sta da ti kazem, desavalo se da me iz airplane modea probudi kalendar, a ovako, gasenjem, bi se javio samo alarm...
Pa kupi sebi jedan takav stari uređaj. Ne vidim u čemu je problem, niko nikoga ne tjera da koriste smartphonove koji su tako ogoljeni da nemaju neke osnovne funkcije
un1ted wrote:Uredjaj od 800KM i ja moram kupovati jbeni alarm dodatno !? Sto je najgore telefoni su PODRZAVALI tu opciju...
Po tvojoj logici ispade da taj smartphone nema alarma ili da se isti 'fabrički' gasi u sred noći i da je to sasvim normalno. :lol
Još jednom ponavljam, izmjenjao sam se romova ko čarapa, ali NIKADA mi se nije u sred noći ugasio fon pa da se ujutro ne upali alarm, eventualno zaledi tokom korištenja ali NIKADA u Idle modu i kome god se to desi ima neispravan uređaj ili potpuno beskoristan ROM.
Tapatalked
Last edited by Maharadza on 20/03/2013 00:30, edited 1 time in total.
un1ted wrote:Uredjaj od 800KM i ja moram kupovati jbeni alarm dodatno !? Sto je najgore telefoni su PODRZAVALI tu opciju...
Po tvojoj logici ispade da taj smartphone nema alarma ili da se isti 'fabrički' gasi u sred noći i da je to sasvim normalno. :lol
Još jednom ponavljam, izmjenjao sam se romova ko čarapa, ali NIKADA mi se nije u sred noći ugasio fon pa da se ujutro ne upali alarm, eventualno zaledi tokom korištenja ali NIKADA u Idle modu i kome god se to desi ima neispravan uređaj ili potpuno beskoristan ROM.
Tapatalked
Meni se desavalo na custom romovima da se probudim ugasenog telefona a baterija 100% bila kad sam legao. Jednostavno se nisam mogao pouzdat u alarm na takvom telefonu.
quarterback wrote:ne znam sta da ti kazem, desavalo se da me iz airplane modea probudi kalendar, a ovako, gasenjem, bi se javio samo alarm...
Pa kupi sebi jedan takav stari uređaj. Ne vidim u čemu je problem, niko nikoga ne tjera da koriste smartphonove koji su tako ogoljeni da nemaju neke osnovne funkcije
dragi moj, ja sam koristio palm III prije 13 godina dok su me ljudi gledali u cudu i pitali sta ti je to, ako sam mu tada znao svrhu mislim da je bespotrebno da pricamo o tome sada kada svaka budala ima smartphone iako ne zna sta ce mu
hajde nemoj da pricamo o tome vise, necemo se ti i ja sloziti nikako
radi se o tome da smo cisto komentarisali da bi bilo dobro da to ima, a naravno ovo je forum pa se odmah digne bruka hejtera sa pricom - kupi si kineski sat za 5 KM ako ti alarm fali
sjasite mili i dragi moji novopeceni smartfonovci, prica je pocela PUNO prije IOSa i Androida
Tapatalked
Meni se desavalo na custom romovima da se probudim ugasenog telefona a baterija 100% bila kad sam legao. Jednostavno se nisam mogao pouzdat u alarm na takvom telefonu.
Kupiš 3310 za cenera i imaš siguran alarm za mjesec dana sa jednim punjenjem.