Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
respo

#7351 Re: Android OS

Post by respo »

jahh wrote: Pa ako ne znaš što pišeš "kupi licencu"? Ista se ne može kupiti niti dobiti legalnim putem (bez mita, udaranja, štele i slično)
ali znam da ne mozes posteno raditi na crno da jebe rak raka
na temi o autima pitaj kako se pljackaju banke pa mozda tamo budes imao vise uspijeha
jahh

#7352 Re: Android OS

Post by jahh »

respo wrote:
jahh wrote: Pa ako ne znaš što pišeš "kupi licencu"? Ista se ne može kupiti niti dobiti legalnim putem (bez mita, udaranja, štele i slično)
ali znam da ne mozes posteno raditi na crno da jebe rak raka
na temi o autima pitaj kako se pljackaju banke pa mozda tamo budes imao vise uspijeha
Malo bla bla kad nema argumenata.
Qler

#7353 Re: Android OS

Post by Qler »

Jeste da nije tema, ali koji ti argumenti trebaju vise. Radis na crno. To je argument. Krades i ljude i drzavu. To je argument.
jahh

#7354 Re: Android OS

Post by jahh »

Qler wrote:Jeste da nije tema, ali koji ti argumenti trebaju vise. Radis na crno. To je argument. Krades i ljude i drzavu. To je argument.
1. Ako je Adsense, Affiliate i CPA na crno onda da.

2. Ako misliš na to da ne plaćam porez za Adsense (<50 eura mjesečno), Affiliate (<30-40 eura mjesečno) i CPA (<$60) onda si u pravu.

Kod nas narod voli druge optuživati bez ikakvih dokaza. :)

Jednostavno sam upućeniji malo u trenutni taxi "sistem" u kantonu i volim komentarisat o tome.
Ray

#7355 Re: Android OS

Post by Ray »

Imam Samsung Galaxy SII i gledam performanse svog mobitela i Nexusa 4 ... Po svemu sudeci,Nexus 4 je dosta jeftiniji,a jaci u performansama?! Zna li ko,zasto toliko odstupa cijena Nexusa 4? Je li mozda samo stvar brenda Samsunga,ili ima nesto SII,sto nema Nexus 4 ? :-)
jahh

#7356 Re: Android OS

Post by jahh »

Ray wrote:Imam Samsung Galaxy SII i gledam performanse svog mobitela i Nexusa 4 ... Po svemu sudeci,Nexus 4 je dosta jeftiniji,a jaci u performansama?! Zna li ko,zasto toliko odstupa cijena Nexusa 4? Je li mozda samo stvar brenda Samsunga,ili ima nesto SII,sto nema Nexus 4 ? :-)
Nexus 4 je jeftin "samo" u Americi. Već u njemačkoj je skuplji 33% nego tamo, a cijenu kod nas da ne spominjem.
respo

#7357 Re: Android OS

Post by respo »

jahh wrote:
Qler wrote:Jeste da nije tema, ali koji ti argumenti trebaju vise. Radis na crno. To je argument. Krades i ljude i drzavu. To je argument.

2. Ako misliš na to da ne plaćam porez za Adsense (<50 eura mjesečno), Affiliate (<30-40 eura mjesečno) i CPA (<$60) onda si u pravu.

Jednostavno sam upućeniji malo u trenutni taxi "sistem" u kantonu i volim komentarisat o tome.
nije u pitanju blabla kao sto kazes nego jednostavno trazis aplikaciju za rad na crno
kakve veze imaju adsense affilate ili bilo sta drugo sa ovom pricom?
kako god okrenes nisi u pravu a ti se sada izvlaci s nekim pricama koliko hoces
kad otkrijes ako iakako otkrijes sta zelis sa tom aplikacijom moze se prica promijeniti al cisto sumnjam
jahh

#7358 Re: Android OS

Post by jahh »

respo wrote:
jahh wrote:

nije u pitanju blabla kao sto kazes nego jednostavno trazis aplikaciju za rad na crno
kakve veze imaju adsense affilate ili bilo sta drugo sa ovom pricom?
kako god okrenes nisi u pravu a ti se sada izvlaci s nekim pricama koliko hoces
kad otkrijes ako iakako otkrijes sta zelis sa tom aplikacijom moze se prica promijeniti al cisto sumnjam
A gdje sam ja to tražio aplikaciju?

Naveo sam čime se bavim, hoću reći nisam taksista :).
harell

#7359 Re: Android OS

Post by harell »

Doslo je do zabune, esadklacar je trazio aplikaciju :mrgreen:
jahh

#7360 Re: Android OS

Post by jahh »

harell wrote:Doslo je do zabune, esadklacar je trazio aplikaciju :mrgreen:
I men's čini. Ali lakše drvlje i kamenje po meni, nego vratiti stranicu nazad i vidjeti ko je tražio aplikaciju i šta sam ja napisao na to.
respo

#7361 Re: Android OS

Post by respo »

sasvim je nevazno sada ko je trazio aplikaciju
ok nije on trazio aplikaciju nece on raditi al ko god ej trazio tu aplikaciju vrlo vjerovatno hoce da radi na crno
i to je dovoljno da se populjuje jer hoce da radi na crno
tebi se izvinjavam jer nisam pratio ko je sta trazio samo odgovaram na napisan tekst a ti i u zadnjem koliko sam vidio branio to
BadBoy

#7362 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Ama pusti te ga. Nije ovo tema Tužilaštvo BiH ili FMUP gdje mi radimo na poslovima rasvjetljavanja i rješavanja krivičnih djela i zločina. Traži frajer aplikaciju, ako ko zna neka ga uputi, ne trebamo mu sada moralne prodike držati je li to ok ili nije. I ja sam tražio neki dan aplikacije za astronomiju, a vidi čuda, nisam astronom :D Možda frajer hoće ručno da mjeri zakida li ga koji taksista :D :D
plagijator1975

#7363 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

Ray wrote:Imam Samsung Galaxy SII i gledam performanse svog mobitela i Nexusa 4 ... Po svemu sudeci,Nexus 4 je dosta jeftiniji,a jaci u performansama?! Zna li ko,zasto toliko odstupa cijena Nexusa 4? Je li mozda samo stvar brenda Samsunga,ili ima nesto SII,sto nema Nexus 4 ? :-)
Za koliko možeš prodati svoj S2, a za koliko možeš nabaviti Nexus 4?

Duplo skuplji Nexus prijatelju, a i duplo bolji bolji.. :grin:
respo

#7364 Re: Android OS

Post by respo »

BadBoy wrote:Ama pusti te ga. Nije ovo tema Tužilaštvo BiH ili FMUP gdje mi radimo na poslovima rasvjetljavanja i rješavanja krivičnih djela i zločina. Traži frajer aplikaciju, ako ko zna neka ga uputi, ne trebamo mu sada moralne prodike držati je li to ok ili nije. I ja sam tražio neki dan aplikacije za astronomiju, a vidi čuda, nisam astronom :D Možda frajer hoće ručno da mjeri zakida li ga koji taksista :D :D
nije tema zato smo i rekli trazi na prikladnom mjestu
a sto ne kaze bar hocu da vidim zakida li me taksista odmah bi mu stavio aplikaciju koju trazi
Djubre_

#7365 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Taxista da upali taksimetar do mog mjesta, uzeo bih 5 km. ovako bez taksimetra uzme mi 3 a neki uzme 4..

Sent from my GT-i9001
Djubre_

#7366 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Koliko mogu dobiti za s2 samsung? Kupljen nov u njem u radnji, koristen 3-4 mjeseca.. ?? Ili koliko trebam dati para uz njega da bih dobio nov s3 ?

Ova se tema najvise posjecuje pa sam ovdje postao.. ovo iz telecoma se ne isplati..

Sent from my GT-i9001
Ray

#7367 Re: Android OS

Post by Ray »

ernadr wrote:
Za koliko možeš prodati svoj S2, a za koliko možeš nabaviti Nexus 4?

Duplo skuplji Nexus prijatelju, a i duplo bolji bolji.. :grin:
Bit ce da je upravu jahh,kao i ti sto se tice cijene. Evo gledao sam opet po online storeovima,ipak je skuplji Nexus 4 - u Americi je skuplji izgleda S2,zato sam se i zbunio,jer sam gledao cijene preko gmsarene :mrgreen:

Dijeluje kao zvijer Nexus 4,to bi mogla biti buduca investicija,kada mi dosadi SII :evil:
Djubre_

#7368 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Znas ti koliko je golf 5 u americi a koliko u njemackoj? Razlika je evropskog trzista tamo i ovdje.. kao i obratno americkog u evropi i tamo. Zivio sam u chicagu i vidio razlike.

Nego daj odgovorite mi za s2 ovo.. koliko maximalno mogu uzeti i namiriti za NOV s3

Sent from my GT-i9001
plagijator1975

#7369 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

andr0id wrote:Znas ti koliko je golf 5 u americi a koliko u njemackoj? Razlika je evropskog trzista tamo i ovdje.. kao i obratno americkog u evropi i tamo. Zivio sam u chicagu i vidio razlike.

Nego daj odgovorite mi za s2 ovo.. koliko maximalno mogu uzeti i namiriti za NOV s3

Sent from my GT-i9001
Ja sam svoj S2 na Piku prodao za 400 KM, u roku od dva dana prodao, mogao sam dobit možda i više ali mi se žurilo, a Nexus 4 16 GB ću platiti na rate Telecomu 870 KM.

Toliko i o jeftonoći Nexusa :grin:

S' mobitela
Gray

#7370 Re: Android OS

Post by Gray »

ernadr wrote:
andr0id wrote:Znas ti koliko je golf 5 u americi a koliko u njemackoj? Razlika je evropskog trzista tamo i ovdje.. kao i obratno americkog u evropi i tamo. Zivio sam u chicagu i vidio razlike.

Sent from my GT-i9001
Ja sam svoj S2 na Piku prodao za 400 KM, u roku od dva dana prodao, mogao sam dobit možda i više ali mi se žurilo, a Nexus 4 16 GB ću platiti na rate Telecomu 870 KM.

S' mobitela
Ja sam N4 platio 750, što je za tu klasu mobitela sasvim pristojna cijena.
jahh

#7371 Re: Android OS

Post by jahh »

Gray wrote:
ernadr wrote:

Sent from my GT-i9001

S' mobitela
Ja za tačno 600 iz Njemačke naručio (8GB). Mogao sam iz US preko prijatelja za 540, ali sam se bojao carine.
Gray

#7372 Re: Android OS

Post by Gray »

jahh wrote:
Gray wrote:
ernadr wrote: Ja sam svoj S2 na Piku prodao za 400 KM, u roku od dva dana prodao, mogao sam dobit možda i više ali mi se žurilo, a Nexus 4 16 GB ću platiti na rate Telecomu 870 KM.

S' mobitela
Ja za tačno 600 iz Njemačke naručio (8GB). Mogao sam iz US preko prijatelja za 540, ali sam se bojao carine.

I ja sam iz Njemačke, samo 16 gb.
Kurjakk

#7373 Re: Android OS

Post by Kurjakk »

moze li mi neko objasniti kako mogu obrisati backup na s3, vishe puta sam pravio backup preko nandroida i mislim da mi je zbog toga ostalo jos samo giga interne memorije. prilikom svake instalacije roma isao sam na factory reset, ako je to releventano.
kako pravim format i je li to moguce i da li to brise neke sistemske filove. vjerovatno je slicno na kao instalacija windowsa, dakle bios ostaje?! i nadam se da pordedjenje nije mnogo glupo:)
ako moze i da mi kazete gdje pohranjuje slike koje pravim? ima i toga ali bash toliko da sam gotovo ostao bez memorije i nema! externu karticu slabo koristim jer je samo 2 gige.

nadam se da ce neko imati strpljenja da mi obajsni?:)
zLatk0

#7374 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Preko File Managera nađes te backup i obrises - simple as that.
Kurjakk

#7375 Re: Android OS

Post by Kurjakk »

pretpostavljam da smijem sve obrisat?
Post Reply