Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Djubre_

#7301 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

ernadr wrote:Evo ga iz telecoma

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
A tebi sa srecom.. i dobro ga cuvaj.. uzeo si odlican tel.. nemoj da te zelja povuce za nekim nabacivanjima poput romova itd.. imas 4.2.2 najnoviji i uzivaj.. kad ga isfuras za godinu dvije.. onda radi sto zelis.. + imas garanciju sad.. nemoj ga ni rootat niti bilo sto.. ovo samo govorim sto narod vuce zelja za tim stvarima kao sto je mene.. jbg ja svoj nisam platio.. pa mi bilo svejedno.. a da li sam na rate.. shipak bi sta.. :)

Sent from my GT-i9001
Fauja Singh

#7302 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

Sto ne bi uradio root, nema sta zajebati, ima toolkit koji je haos jednostavan
Spoji mobitel sa racunarom, pokrene toolkit, ako hoce root izabere opciju 4 i to je to.
Image
Root ako nista valja zbog dosadnih reklama koje iskacu na haman svakoj aplikaciji, a nije lose probati i neki custom ROM, Nexus linija ima odlicnu podrsku developera.

I da, cestitke i od mene za telefon, rado bi ga i ja uzeo ali jbg skup mi.
Last edited by Fauja Singh on 08/03/2013 23:58, edited 1 time in total.
Djubre_

#7303 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Ti nemas taj telefon a covjeku govoris da radi root? Root nije opasna stvar.. ko zna, jednostavno.. ali ce ga vuci znatizelja.. prvo root pa dalje..

Poslije hebanja nema kajanja..

Ja sam se za glavu hvatao kad bi svom nesto uradio.. ludioo od muke..

Ja mu samo savjet dajem, da jedan onakav tel ne treba cackati.. kad mu dosadi, onda ga moze osvjeziti nekim romom..

Sent from my GT-i9001
jahh

#7304 Re: Android OS

Post by jahh »

Čuj ne treba rootat, meni čim stigne ja ga ne bih iz kutije vadio dok ga ne rootam da mogu.

Ti toolkiti su odlični, čak sam za jedan i donirao 3 funte :D.
Gray

#7305 Re: Android OS

Post by Gray »

Što da ne rootati, najbolje je odmah, ja sam svoj rootao bez ikakvih problema.
Djubre_

#7306 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Haj dobro.. kako vi kazete.. ;)

Sent from my GT-i9001
vukojebina

#7307 Re: Android OS

Post by vukojebina »

popisham se na telefon ako cu ga pazit i cuvat ko ukras u vitrini...normala odma ide root i ostale zajebancije..to da ce crknut od root-a, to su price za malu djecu...
Fauja Singh

#7308 Re: Android OS

Post by Fauja Singh »

andr0id wrote:Ti nemas taj telefon a covjeku govoris da radi root? Root nije opasna stvar.. ko zna, jednostavno.. ali ce ga vuci znatizelja.. prvo root pa dalje..

Poslije hebanja nema kajanja..

Ja sam se za glavu hvatao kad bi svom nesto uradio.. ludioo od muke..

Ja mu samo savjet dajem, da jedan onakav tel ne treba cackati.. kad mu dosadi, onda ga moze osvjeziti nekim romom..

Sent from my GT-i9001
Kakve veze ima imam li isti telefon, nisam mu rekao "de baci telefon na pod pa da vidis da mu nece nista biti" nego mu govorim kako da uradi najobicniji root.
Usput imam Galaxy Nexus, toolkit za njegov i moj mobitel je po komandama identican, govorim mu iz iskustva da njega koristi jer je program provjeren i prejednostavan za koristiti.
Ako se ipak boji ne mora ga raditi, niko ga ne tjera.
Djubre_

#7309 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

vukojebina wrote:popisham se na telefon ako cu ga pazit i cuvat ko ukras u vitrini...normala odma ide root i ostale zajebancije..to da ce crknut od root-a, to su price za malu djecu...
Ko je rekao da ce crknut? De citaj malo bolje.

Komentar ti je tipicno bosanski ono kao ja sam manga.. jebo telefon.. kupit cu drugi.. ja svoje stvari ne cuvam.. kupio sam da ih habam.. de ba.. nije ni moj u vitrini. Kazem covjeku da cuvaj SKUP telefon! A vi se navili odmah.. udure je.. nemoj da pisemo dalje o njegovom telefonu.. vratimo se temi

Sent from my GT-i9001
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#7310 Re: Android OS

Post by un1ted »

andr0id wrote:
vukojebina wrote:popisham se na telefon ako cu ga pazit i cuvat ko ukras u vitrini...normala odma ide root i ostale zajebancije..to da ce crknut od root-a, to su price za malu djecu...
Komentar ti je tipicno bosanski ono kao ja sam manga.. jebo telefon.. kupit cu drugi.. ja svoje stvari ne cuvam.. kupio sam da ih habam.. de ba.. nije ni moj u vitrini. Kazem covjeku da cuvaj SKUP telefon! A vi se navili odmah.. udure je.. nemoj da pisemo dalje o njegovom telefonu.. vratimo se temi

Sent from my GT-i9001
Ma nije druze to :) Vec evo telefon, imao sam samsung galaxy i9000 i nosio ga prva tri mjeseca u onom silikonskom okviru, i jedan dan ga gledam kako je ruzan i dopizdi mi, kazem pa jarane ja sam tebe kupio a ne ti mene i skinem ono sranje. Ko ga jebe, otici ce za 10KM manje nego onaj sto je "bez packe".

Isto sada sa infuse 4g nikakvi okviri ne dolaze u obzir, telefon kakav je takav je, ja sam NJEGA KUPIO A NE ON MENE.

Isto ti je i za auta, iskesiraju 15 milja i onda ga paze ko oci u glavi, nema sanse da sidju s puta na mimoilazenju (kada zahtjeva), bogaraju kada na rupu nalete, djecu tjeraju da pola sata otresaju cipele i ne daju uci s prljavim, stavljaju neke zastite na haubu, ma pretjerivanje jbte :S Sve dodje i prodje, uzivaj dok imas, mozda bas sutra neces moci!
jalle

#7311 Re: Android OS

Post by jalle »

un1ted wrote:Zato nije podrzan 060 broj?

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
U verziji 5 omogućeno slanje poruka na više brojeva razdvojenih sa zarezom, tačkom ili tačka-zarezom. Unos broja je direktan ili pomoću pretrage po imenu.

https://play.google.com/store/apps/deta ... alle.bhSMS
Eborg

#7312 Re: Android OS

Post by Eborg »

A je li moguce da se poslana poruka iz aplikacije pojavi u messages razgovorima kao da je poslana regularno?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#7313 Re: Android OS

Post by un1ted »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
jalle

#7314 Re: Android OS

Post by jalle »

Eborg wrote:A je li moguce da se poslana poruka iz aplikacije pojavi u messages razgovorima kao da je poslana regularno?

v 6.0
- Ispravljena greška sa Opcijama
- dodana mogućnost snimanja poruka u mapu Poslanih poruka telefona

Hvala na ideji :thumbup:
valter.ba

#7315 Re: Android OS

Post by valter.ba »

Ako rijesis foru potvrde da je poruka primljena bice cista 10 :grin:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Gray

#7316 Re: Android OS

Post by Gray »

valter.ba wrote:Ako rijesis foru potvrde da je poruka primljena bice cista 10 :grin:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
ne vjerujem da je to moguće izvesti
quarterback

#7317 Re: Android OS

Post by quarterback »

jalle wrote:
Eborg wrote:A je li moguce da se poslana poruka iz aplikacije pojavi u messages razgovorima kao da je poslana regularno?

v 6.0
- Ispravljena greška sa Opcijama
- dodana mogućnost snimanja poruka u mapu Poslanih poruka telefona

Hvala na ideji :thumbup:
Jalle samo da pozdravim ideju, prog nisam instalirao jer koristim onaj neki drugi ali uvijek mi je drago da vidim domacu pamet na djelu
:thumbup:
insertdelete

#7318 Re: Android OS

Post by insertdelete »

Qler wrote:E hajde androidasi, treba mi pomoc. Sony Xperia P, kada udjem u imenik i otvorim search ne nadje ni jedno ime, kad upisem jedno slovo nesto izbaci, ali nelogicno i cim upisem drugo slovo kaze no results, a imenik pun. Znaci listam imenik sve je tu, kliknem na search i nema nikoga da nadje.. ne kontam sta je problem..
kod mene slicno, kada ukucam pocetno slovo veliko i dalje nastavim malim slovima pronadje, medjutim malim slovima mi deseta imena izbacuje, il ne izbacuje nista.. :D
FMDzem

#7319 Re: Android OS

Post by FMDzem »

Kako da postavim sliku na mob. a da mi bude cijela i da mi se ne rola ono tamo-vamo.. :x
zLatk0

#7320 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Opcije launchera, sve zavisi koji imaš..
jalle

#7321 Re: Android OS

Post by jalle »

insertdelete wrote:
Qler wrote:E hajde androidasi, treba mi pomoc. Sony Xperia P, kada udjem u imenik i otvorim search ne nadje ni jedno ime, kad upisem jedno slovo nesto izbaci, ali nelogicno i cim upisem drugo slovo kaze no results, a imenik pun. Znaci listam imenik sve je tu, kliknem na search i nema nikoga da nadje.. ne kontam sta je problem..
kod mene slicno, kada ukucam pocetno slovo veliko i dalje nastavim malim slovima pronadje, medjutim malim slovima mi deseta imena izbacuje, il ne izbacuje nista.. :D
Imena se pretražuju po bilo kojoj kombinaciji karaktera a ne samo po početnim slovima. Ipak provjerit ću taj slučaj još jednom
jalle

#7322 Re: Android OS

Post by jalle »

Lud i ponosan wrote:I odmah neka uradi root, dok tel. nije napunio podacima. :-D
JA sam iz svog Galax S prvi dan zbrisao stock ROM i šega je bila kad me raja pita ono , kakav ti je mob, a ja kažem ok je samo nema operativnog sistema.... :dance:
Sad vrtim HellyBean 4.2.1 i stvar fercera ko zvjer..Što se tiče root-anja...nema tu izbora masa stvari se ne bi mogla pokretati da tel nij rootan
FMDzem

#7323 Re: Android OS

Post by FMDzem »

zLatk0 wrote:Opcije launchera, sve zavisi koji imaš..
Predpostavljam da ovo nije odg. na moje pitanje.. :roll:
plagijator1975

#7324 Re: Android OS

Post by plagijator1975 »

FMDzem wrote:
zLatk0 wrote:Opcije launchera, sve zavisi koji imaš..
Predpostavljam da ovo nije odg. na moje pitanje.. :roll:
Jeste, upravo je to odgovor na tvoje pitanje, to je opcija launchera, evo recimo u Nova launcheru to se rješava ovdje

Image

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Djubre_

#7325 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

FMDzem wrote:Kako da postavim sliku na mob. a da mi bude cijela i da mi se ne rola ono tamo-vamo.. :x
Prvo nam reci koji telefon imas.. a onda koji launcher.. Tw, GO Launcher, Nova, Apex. Itd.. pa ces dobiti odgovor..

Sent from my GT-i9001
Post Reply