Android OS
Moderator: Benq
- Qler
#7276 Re: Android OS
Pa jel tebi logicno da telefon, stock, znaci nista cackano, ne radi kako treba? Jel to do GUI-a ili do androida, ne zanima me. Ja znam da OS ne radi ono sto treba. Zbog cega ne bi trebalo da me zanima. Sta bi mislio o frizideru koji radi odlicno, ali samo mu trebas promijeniti vrata da bi ga mogao otvoriti?
@android 4.0.4 je, zadnji update, juce uradjen. Juce uzeo telefon, spojio ga sam kompom, odmah mi javio da ima update, odradio to, prije nego sto je stavljena SIM kartica. Super je telefon, ostalo sve radi bez problema. I ne steka, na njemu nece biti snimljeno 4-5 aplikacija tako da ne ocekujem neke probleme, ali iskreno, nisam ocekivao ni da ce me hebeni people app zajebavati. Telefon kojem imenik ne radi kako treba.
Nije bitno jel Sense UI, Touchwiz, ili ovo sonyevo kako se vec zove, logicno je da jedna od osnovnih funkcija telefona ne pravi problem...
@android 4.0.4 je, zadnji update, juce uradjen. Juce uzeo telefon, spojio ga sam kompom, odmah mi javio da ima update, odradio to, prije nego sto je stavljena SIM kartica. Super je telefon, ostalo sve radi bez problema. I ne steka, na njemu nece biti snimljeno 4-5 aplikacija tako da ne ocekujem neke probleme, ali iskreno, nisam ocekivao ni da ce me hebeni people app zajebavati. Telefon kojem imenik ne radi kako treba.
Nije bitno jel Sense UI, Touchwiz, ili ovo sonyevo kako se vec zove, logicno je da jedna od osnovnih funkcija telefona ne pravi problem...
-
Djubre_
#7277 Re: Android OS
Jebo ga patak.. uradi vsync kontakata pa ga ugasi, upali.. vidi radi li onda.. imas u postavkama..
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
- Qler
#7278 Re: Android OS
Kontam da sinhronizujem kontakte sa racunarom, izbrisem sve sa mobitela, i onda opet uradim sihnronizaciju da ih vrati, mozda to uspije?
-
zLatk0
#7279 Re: Android OS
Mislim da ti je najlakše na Google, meni su tamo i nikad problema nisam imao.. Dodas kontakt, cim ima interneta sync se i pojavi se na Google isto - a i najbrži način da ih dodas/obrises sa telefona.
- Qler
#7280 Re: Android OS
Ma skontat cu nesto, valjda ima neko rjesenje 
-
jahh
#7281 Re: Android OS
Da al onda se ne žališ na Android i pljuješ po njemu, nego po Samsungu (tw), HTC-u (Sense) i Sony-u (Xperia, Bravia, ne znam kako se zove njihov UI).
Ja scrollam ono sa desne strane, stvarno nisam nikad search koristio.
Ja scrollam ono sa desne strane, stvarno nisam nikad search koristio.
- Qler
#7282 Re: Android OS
A hebi ga sad, nije sije jeste vrat kriv.
Nije bitan GUI bitno je da OS ne radi sta treba. Sta sad svi trebamo nexuse uzimati, ili mijenjati romove dok ne ubodemo onaj koji valja? Kupis auto i onda mijenjas sjedista i konzolu dok ne nadjes onu koja ti odgovara?
Nije bitan GUI bitno je da OS ne radi sta treba. Sta sad svi trebamo nexuse uzimati, ili mijenjati romove dok ne ubodemo onaj koji valja? Kupis auto i onda mijenjas sjedista i konzolu dok ne nadjes onu koja ti odgovara?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#7283 Re: Android OS
Ne radis ti jarane kako treba 
Fino su ti rekli, sinhroniziraj na google, loguj se na svoj account na androidu, uradi syc i imat ces sve kontakte.
Fino su ti rekli, sinhroniziraj na google, loguj se na svoj account na androidu, uradi syc i imat ces sve kontakte.
- Qler
#7284 Re: Android OS
Nije moj telefon, zena koristi yahoo mail, napravi sam joj gmail samo radi play store-a, telefon nije kod mene....
-
Djubre_
#7285 Re: Android OS
Pa eto kad dodje zena uloguj se na gmail i sync uradi i mora biti ok.
Kad search radi na custom romu, onda 100% mora i na stock romu.
I kod mene su na sim i google.
Sent from my GT-i9001
Kad search radi na custom romu, onda 100% mora i na stock romu.
I kod mene su na sim i google.
Sent from my GT-i9001
- plagijator1975
#7286 Re: Android OS
Evo ga iz telecoma

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

- Maharadza
#7287 Re: Android OS
^ Hoš' prodati? 
PS. Da li je otključan ili samo za njihovu mrežu!?
PS. Da li je otključan ili samo za njihovu mrežu!?
- Strelac80
#7288 Re: Android OS
ernadr wrote:Evo ga iz telecoma
Koliko si platio ako se smije znati,sigurno je kupljen na rate,pa ako moze malo info...,koliko je rata,uz koji paket?
Ako ne moze info...,u svakom slucaju,hvala i pozzz....
- plagijator1975
#7289 Re: Android OS
31 KM * 24 mjeseca plus oko 120 KM uz prvi račun.Strelac80 wrote:ernadr wrote:Evo ga iz telecoma
Koliko si platio ako se smije znati,sigurno je kupljen na rate,pa ako moze malo info...,koliko je rata,uz koji paket?
Uz paket Midi.
- Strelac80
#7290 Re: Android OS
ernadr wrote:31 KM * 24 mjeseca plus oko 120 KM uz prvi račun.Strelac80 wrote:ernadr wrote:Evo ga iz telecoma
Uz paket Midi.
Dobar je covjece,svaka cast,neka si kupio sebi tu masinu,i ja bih sebi ,ali trenutno ne koristim nikakav paket od Telekoma,jednostavno,njihovo nista ne koristim,tako da,i kada bi htio,traze brate papirologije puno,sta ja znam-mozda i odem,vidim sta i kako!Znam da treba,koliko se sjecam,potvrda da si u stalnom radnom odnosu,itd...
-
BadBoy
#7291 Re: Android OS
@ernadr Nek ja sa srećom izabrao si najbolje od Androida 
@Qler Jesi li probao sa nekom drugom aplikacijom za kontakte? Lično stvarno nemam iskustva sa tom Sonyem ili xperiom tako da ti ne mogu dati konkretna uputstva ili savjete. Pokušaj ući i u opcije za search i tamo bi trebala biti "Searchable" stavka i tu odaberi i kontakte. Ti upravo imaš iskustva sa negativnom stranom fragmentacije Androida. Tvoja žena na telefonu nema čisti Google Android, ona ima Sonyev Android. Dakle Sonyeva aplikacija za kontakte te zajebaje, ne Android kao sistem. Svaki proizvođač to radi, pravi svoje aplikacije i svoj skin kako bi se razlikovao od ostalih. Na symbianu to nije bilo moguće. Probaj fakat skinuti neku drugu aplikaciju, ako tamo bude radilo, postavi je kao default i mirna Bosna, tj. domaćinstvo
@Za ovog što je razbio prestigio, izvini druže ali nasjeo si na primamljivu cijenu i lukavu priču prodavača. Baš prije par dana sam bio u Alti i tamo ima onaj neki štand sa ovom tehnikom. Priđem ja čisto orijentaciono da vidim koliko košta iPad kad mi lik poče uvaljivati ovaj neki Prestigio tablet. Tablet ima ravno 256 MB RAM-a, dakle kao telefoni od prije 3 godine i ICS se na njemu doslovno vuče. Sve štopa, on jadan pokušava upaliti aplikacije da mi pokaže, a sve se naravno ruši. Ja se kulturno zahvalim i odem. Dakle, opet nije Android kriv nego proizvođač Prestigio koji uvaljuje jeftino smeće. Pokušaj slijedeći put sa Nexusom 7 ili 10, garantujem da će iskustvo biti totalno drugačije.
@Qler Jesi li probao sa nekom drugom aplikacijom za kontakte? Lično stvarno nemam iskustva sa tom Sonyem ili xperiom tako da ti ne mogu dati konkretna uputstva ili savjete. Pokušaj ući i u opcije za search i tamo bi trebala biti "Searchable" stavka i tu odaberi i kontakte. Ti upravo imaš iskustva sa negativnom stranom fragmentacije Androida. Tvoja žena na telefonu nema čisti Google Android, ona ima Sonyev Android. Dakle Sonyeva aplikacija za kontakte te zajebaje, ne Android kao sistem. Svaki proizvođač to radi, pravi svoje aplikacije i svoj skin kako bi se razlikovao od ostalih. Na symbianu to nije bilo moguće. Probaj fakat skinuti neku drugu aplikaciju, ako tamo bude radilo, postavi je kao default i mirna Bosna, tj. domaćinstvo
@Za ovog što je razbio prestigio, izvini druže ali nasjeo si na primamljivu cijenu i lukavu priču prodavača. Baš prije par dana sam bio u Alti i tamo ima onaj neki štand sa ovom tehnikom. Priđem ja čisto orijentaciono da vidim koliko košta iPad kad mi lik poče uvaljivati ovaj neki Prestigio tablet. Tablet ima ravno 256 MB RAM-a, dakle kao telefoni od prije 3 godine i ICS se na njemu doslovno vuče. Sve štopa, on jadan pokušava upaliti aplikacije da mi pokaže, a sve se naravno ruši. Ja se kulturno zahvalim i odem. Dakle, opet nije Android kriv nego proizvođač Prestigio koji uvaljuje jeftino smeće. Pokušaj slijedeći put sa Nexusom 7 ili 10, garantujem da će iskustvo biti totalno drugačije.
- Ciprol
- vukojebina
#7294 Re: Android OS
imas opciju na gsm areni compare, pa vidi sta ti odgovara... sta su ti prioriteti... po meni ovaj desire x djeluje najbolja opcija...al et, ti znas sta ti se vise svidja... jaran mi ima ovaj lg l7, i to nebi ni dusmanu preporucio...
- Ciprol
#7295 Re: Android OS
vukojebina wrote:imas opciju na gsm areni compare, pa vidi sta ti odgovara... sta su ti prioriteti... po meni ovaj desire x djeluje najbolja opcija...al et, ti znas sta ti se vise svidja... jaran mi ima ovaj lg l7, i to nebi ni dusmanu preporucio...
Ma daidža uzima sebi, pa pokušavam pomoći. Najbitnija je cijena, tj da je do 400KM, pa šta mogne upasti u taj krug
- Strelac80
#7296 Re: Android OS
Ma druze moj ,kupio za kes,prestigio tablet 3270b multipad ,190.km,1GhZ cortex a8 proc i 512 mb ddr3 rama,mislio sam,ma to ce biti ok sasvim,ali ne-i razbijem ga druze,spucam ga od zivaca od zid,eno ga sada izvadio iz korpe za smece i stavio u kutiju njegovu,mozda nekada zatreba nesto od dijelova,baterija ili slicno-kajem se sto sam to ucinio,ali neka sam,barem sam se "ispraznio" kada sam ga otresao od zid,u pm,ja sranja od tablet uredjaja-kakav god model,da ima procesor sa 5 jezgri,ali ako je prestigio,ne kupujte,i ja sam mislio da su dobri,hvalio ga na pocetku i to ovde na forumu,i jeste bio malo slusao,ali cim instaliras malo aplikacija,cim se krene koristiti malo cesce,nista od njih! Rekao sam sebi,nikada vise te jeftine uredjaje(govna),da izvinete,pa ne bi oni bili 100 ili 200.km da valjaju bilo cemu!BadBoy wrote:@ernadr Nek ja sa srećom izabrao si najbolje od Androida
@Qler Jesi li probao sa nekom drugom aplikacijom za kontakte? Lično stvarno nemam iskustva sa tom Sonyem ili xperiom tako da ti ne mogu dati konkretna uputstva ili savjete. Pokušaj ući i u opcije za search i tamo bi trebala biti "Searchable" stavka i tu odaberi i kontakte. Ti upravo imaš iskustva sa negativnom stranom fragmentacije Androida. Tvoja žena na telefonu nema čisti Google Android, ona ima Sonyev Android. Dakle Sonyeva aplikacija za kontakte te zajebaje, ne Android kao sistem. Svaki proizvođač to radi, pravi svoje aplikacije i svoj skin kako bi se razlikovao od ostalih. Na symbianu to nije bilo moguće. Probaj fakat skinuti neku drugu aplikaciju, ako tamo bude radilo, postavi je kao default i mirna Bosna, tj. domaćinstvo![]()
Odlucio sam kupiti ili samusng galaxy tab 2 7 inca ili nexus 7 inca tablet,vidjeti cu,koliko budem mogao love odvojiti-ovi samsung sto sam naveo sada im je prihvatljiva cijena na pik_u,samo ne znam kako se i oni ponasaju po pitanju brzine otvaranja web stranica,net_a,a i svega ostaloga! Pozzz....
-
zLatk0
#7297 Re: Android OS
Nek je sa srećom i pazi na zadnje staklo, da ti to ne povari zadovoljstvo sa telefonom, procitaj po netu kako sve može doći do pucanja, i to bez padova.. To je meni najveća briga oko tog telefonaernadr wrote:Evo ga iz telecoma
-
Gray
#7298 Re: Android OS
Imam i ja N4 već oko mjesec i po (nije iz telekoma) i nemam nikakvih problema niti je staklo puklo.
Mislim da su popravili taj problem u proizvodnji poslije prve ture mobitela.
Mislim da su popravili taj problem u proizvodnji poslije prve ture mobitela.
-
Gray
#7299 Re: Android OS
Strelac80 wrote:ernadr wrote:31 KM * 24 mjeseca plus oko 120 KM uz prvi račun.Strelac80 wrote:
Uz paket Midi.
Dobar je covjece,svaka cast,neka si kupio sebi tu masinu,i ja bih sebi ,ali trenutno ne koristim nikakav paket od Telekoma,jednostavno,njihovo nista ne koristim,tako da,i kada bi htio,traze brate papirologije puno,sta ja znam-mozda i odem,vidim sta i kako!Znam da treba,koliko se sjecam,potvrda da si u stalnom radnom odnosu,itd...
Samo traže cips prijavu i ličnu kartu.
-
Djubre_
#7300 Re: Android OS
Za 350 km NOV u radnji samsung i9001 tj S plus ovaj moj. Telefon je boli glava za te pare. I bolji i ljepsi i brzi i kvalitetniji od tog i9000. Sve pohvale imam za taj samsung kao i s2 i s3..Ciprol wrote:ljudovi, jedno pitanje.
koji od ova 4 mobitela:
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_2x-3598.php
http://www.gsmarena.com/samsung_i9000_galaxy_s-3115.php
http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l7_p700-4565.php
http://www.gsmarena.com/htc_desire_x-4951.php
Sent from my GT-i9001