ROM + KERNEL
Sent from my GT-i9001
Moderator: Benq
sta mu prigovaras kad si i ti do juce isti bioandr0id wrote:Cuj moras rootat telefon da bi skidao aplikacije haha.. i mozes ga unrootat da bi vratio oficijelni rom.. haha sta sve necu procitati..
Druze znas li sta je root? Root veze nema sa trg play marketom, niti oficijelnim tj stock romom.
Rootati telefon znaci imati pristup svemu u njemu. Sve je otvoreno. Da brises recimo neke fabricke aplikacije.. koje bez roota ne mozes nista.. itd itd..
A to si ti mozda vidio da je za neke aplikacije potreban rootan telefon imati.. pa zato sto ta aplikaci zahtjeva to.. to jes da se smjesti gdje ona hoce i da koristi iz telefona sto ona zeli.. tj root skida blokade i izlaze ti telefon opasnosti.. zavisi sto radis..
Root je za pocetnike prva rijec
Druga je fleshanje, custom rom, stock rom, clockwork, gapps, itd itd.. ne trazi da ga rootas.. za to apsolutno nemas potrebe kada su upitanju aplikacije.. skidanje i to..
Sent from my GT-i9001
mojne ga, krenulo ga jerespo wrote:u postu ga ismijavas
a isti si bio
u tome je prica
kad smo ti ja i ostali ovdje isto objasnjavali bez ikakvog ismijavanja je bilo ok a sada kao ok je kad ti nekoga ismijavas nemoj suplje majke ti
nekima bas ne treba pomagati ni pod razno
Vidi u opcijama imenika i Phone kako je onaj T9 podešen tj. način traženja.Qler wrote:E hajde androidasi, treba mi pomoc. Sony Xperia P, kada udjem u imenik i otvorim search ne nadje ni jedno ime, kad upisem jedno slovo nesto izbaci, ali nelogicno i cim upisem drugo slovo kaze no results, a imenik pun. Znaci listam imenik sve je tu, kliknem na search i nema nikoga da nadje.. ne kontam sta je problem..
Scrollanje ocima.. haha wtf..jahh wrote:Galaxy S4 screenshoti
Smart pause im je baš dobra ideja. Valjda i drugi budu nekako u svoje romove ubacivali.
Ima u imeniku opcija da podesis koje kontakte da ti prikazuje, npr. one sa SIM-a, sa mobitela, sa Google racuna, sa nekog drugog racuna, samo kontakte sa brojem itd...Qler wrote:Iskljucen T9, nema sta nisam probao, svi kontakti su u memoriji telefona, uvezeni sa SIM kartice, nije nista sa google-a i slicno.
I neka neko kaze da android radi bez problema, hebeni imenik ne zna da nadje broj koji mu je pred nosom.
Nisam nikad koristio search u imeniku, ali evo sad sam probao i radi bez problema. Zadnji CM nightly koristim.Qler wrote:Iskljucio sve osim memorije telefona, probao samsve sto mi je palo na pamet. Vidim po netu dosta se raje zali na ovo, generalno na androidima. Kolega sa foruma je nedavno prodao samsung Ace izmedju otalog zbog tog problema. A evo gledam, kazu treba sve kontakte ubaciti u neku grupu i onda radi search... glupost...