Uradio..ali nista..a problem mi se i pojavio kada sam sletio u bosnu...u avionu sam palio airplane mode...i kad sam sletio u bosnu,problem sa 3g mrezom se pojavioBadBoy wrote:Probaj uključiti i isključiti Airplane mode da se restartuju modemi.hasky_ze wrote:Pozdrav...treba mi pomoc...u pitanju je galaxy s2...ne radi mi 3g mreza...radilo prije sve normalno,i sad kad je upalim,uopce se gore ne pojavi ono 3g,kao da je upaljena,i ne mogu da koristim mobilni internet..sta da radim
Android OS
Moderator: Benq
-
hasky_ze
#7226 Re: Android OS
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#7227 Re: Android OS
crtl i broj 2
-
Djubre_
#7228 Re: Android OS
Postavke > mobilne mreze > markiraj koristi podatkovne pakete.. veze.. sta vec.. tamo ga palis...
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
-
hasky_ze
#7229 Re: Android OS
znam gdje se pe pali..i upalim..ali ne nadje 3g mrezu...kada hocu na internet,ne moze,jer nema 3g mreze
- Ciprol
#7230 Re: Android OS
Network mode?hasky_ze wrote:znam gdje se pe pali..i upalim..ali ne nadje 3g mrezu...kada hocu na internet,ne moze,jer nema 3g mreze
-
hasky_ze
#7231 Re: Android OS
GSM/WCDMA (auto mode )Ciprol wrote:Network mode?hasky_ze wrote:znam gdje se pe pali..i upalim..ali ne nadje 3g mrezu...kada hocu na internet,ne moze,jer nema 3g mreze
-
BadBoy
#7232 Re: Android OS
Skini Network signal info sa marketa i vidi očitava li ti 3G mrežu uopšte.
- Bluesman
#7233 Re: Android OS
Imam isti problem sa galaxy mini 2 ...Jednostavno nece...hasky_ze wrote:znam gdje se pe pali..i upalim..ali ne nadje 3g mrezu...kada hocu na internet,ne moze,jer nema 3g mreze
-
zdruzdjo
#7234 Re: Android OS
Isto, pretplata u pitanju. xperia tipoBluesman wrote:Imam isti problem sa galaxy mini 2 ...Jednostavno nece...hasky_ze wrote:znam gdje se pe pali..i upalim..ali ne nadje 3g mrezu...kada hocu na internet,ne moze,jer nema 3g mreze
nove postavke, reset telefona, brisanje svega....Nista. na drugom broju sve radi ko sat.
Prijavio telekomu, kazu rijesicemo kvar.
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
-
hasky_ze
#7235 Re: Android OS
Skinuo sam...evo sta pise...BadBoy wrote:Skini Network signal info sa marketa i vidi očitava li ti 3G mrežu uopšte.
Net. type: UMTS(384 KBIT/S)
Data state: Disconnected
Data activity: -
itd itd...
-
BadBoy
#7236 Re: Android OS
Hmm je li ti telefon rootan? Ako jeste onda probaj flashati novi modem.
-
hasky_ze
#7237 Re: Android OS
nije rootan...na njemu je verzija 2.3.4. pokusao sa da uradim update na najnoviju verziju,preko wifi-ja..i skinem sve,i kad treba da se instalira,dodje do 22% i prekine mi...a ne m,ogu ga spojiti na komp,nece da ga ucita,jer su mi drajveri na kompu u rasuluBadBoy wrote:Hmm je li ti telefon rootan? Ako jeste onda probaj flashati novi modem.
-
Djubre_
#7238 Re: Android OS
Ako ti je samsung, skini sa njihove stranice program Kies za racunar.. biraj tamo xp, win7.. koji ti je vec sistem..
Kad instaliras Kies na komp.. onda ustekaj tel usb u racunar i sve ce ti drivere vratiti.. i onda imas vezu izmedju kompa i tel..
Sent from my GT-i9001
Kad instaliras Kies na komp.. onda ustekaj tel usb u racunar i sve ce ti drivere vratiti.. i onda imas vezu izmedju kompa i tel..
Sent from my GT-i9001
-
hasky_ze
#7239 Re: Android OS
Mislim da sam i to vec pokusavao..ali,probat cu ponovoandr0id wrote:Ako ti je samsung, skini sa njihove stranice program Kies za racunar.. biraj tamo xp, win7.. koji ti je vec sistem..
Sent from my GT-i9001
-
Djubre_
#7240 Re: Android OS
Pogledaj ovdje neki link..
http://www.google.ba/search?hl=hr&site= ... VQS2A0SsyY
To je na google kucao sam za tvoj tel usb driver.. pa odvest ce te negdje..
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
- Pokerboy11
#7241 Re: Android OS
Uzet Galaxy S3 eh sad raja odakle poceti, prvi put koristim android prije sam imao smart isto samo Omnia 2.. Neke preporuke za aplikacije itd al da su djabe ili hakovane jos bolje :$ Nije bitno jel u pitanju igrica ili neka aplikacija sto vi koristite slobodno preporucite bit cu zahvalan ! 
-
Djubre_
#7242 Re: Android OS
Imas u temi Android aplikacije.. potrazi tu je negdje..
Sent from my GT-i9001
Sent from my GT-i9001
- respo
#7243 Re: Android OS
ne znam na kojoj temi da odgovorim al posto je android ovdje cu
danas sam imao priliku u malo se "igrati" sa Xperiom Z
jedino mi je malo povelik al dobro da nije tako velik pitanje bi bilo bi li bio takav kakav jeste al ajd eto
sve na njemu leti video muzika ma sve
slike cini mi se da su bolje nego uzivo
ovaj hdr snimac je isto nenadjebiv
sve ostalo ono standardno kako vec ide
nisam imao puno vremena pa tako da i ne znam ima li nekih sitnih novina al u svakom slucaju ako neko zeli zvijer od mobitela a i fura veliki ekran Z je za njega
po meni bolji i od iphone-a i od kojekakvih s3 s4 s9 samsunga klinaca palaca
opet kazem nisam nesto dugo cackao pa ne znam toliko ni dobre strane a ni mane
danas sam imao priliku u malo se "igrati" sa Xperiom Z
jedino mi je malo povelik al dobro da nije tako velik pitanje bi bilo bi li bio takav kakav jeste al ajd eto
sve na njemu leti video muzika ma sve
slike cini mi se da su bolje nego uzivo
ovaj hdr snimac je isto nenadjebiv
sve ostalo ono standardno kako vec ide
nisam imao puno vremena pa tako da i ne znam ima li nekih sitnih novina al u svakom slucaju ako neko zeli zvijer od mobitela a i fura veliki ekran Z je za njega
po meni bolji i od iphone-a i od kojekakvih s3 s4 s9 samsunga klinaca palaca
opet kazem nisam nesto dugo cackao pa ne znam toliko ni dobre strane a ni mane
-
zippoo87
#7244 Re: Android OS
ti uzeo telefon samo za pokazivanje izgledaPokerboy11 wrote:Uzet Galaxy S3 eh sad raja odakle poceti, prvi put koristim android prije sam imao smart isto samo Omnia 2.. Neke preporuke za aplikacije itd al da su djabe ili hakovane jos bolje :$ Nije bitno jel u pitanju igrica ili neka aplikacija sto vi koristite slobodno preporucite bit cu zahvalan !
ovo je mjesto gdje se skidaju/kupuju aplikacije za android https://play.google.com/store
tu imas sve ,koje su besplatne,koje se placaju
a da bi skidao neke dzabalama koje se placaju,onda trebas rootati telefon a samo da znas da rootan telefon gubi garanciju (mada imaju rijesenja i za to,da se vrati telefon na officijelni ROM)
da bi skidao aplikacije,moras se ulogovati na svoj gmail account i isti ukucati na mobitelu da se sinhronizuju i kupovna moze poceti
- Maharadza
#7246 Re: Android OS
Imaš pp!Pokerboy11 wrote:Uzet Galaxy S3 eh sad raja odakle poceti, prvi put koristim android prije sam imao smart isto samo Omnia 2.. Neke preporuke za aplikacije itd al da su djabe ili hakovane jos bolje :$ Nije bitno jel u pitanju igrica ili neka aplikacija sto vi koristite slobodno preporucite bit cu zahvalan !
-
hasky_ze
#7247 Re: Android OS
Hvala puno...valjda uspijem nesto:) a ako ne,Boze moj:) ionako samo muziku slusam na njemuandr0id wrote:Pogledaj ovdje neki link..
Sent from my GT-i9001
- insomnia78
#7248 Re: Android OS
Ne moras imati rootan tel da bi skinuo dzaba apk koje se placajuzippoo87 wrote:ti uzeo telefon samo za pokazivanje izgledaPokerboy11 wrote:Uzet Galaxy S3 eh sad raja odakle poceti, prvi put koristim android prije sam imao smart isto samo Omnia 2.. Neke preporuke za aplikacije itd al da su djabe ili hakovane jos bolje :$ Nije bitno jel u pitanju igrica ili neka aplikacija sto vi koristite slobodno preporucite bit cu zahvalan !
ovo je mjesto gdje se skidaju/kupuju aplikacije za android https://play.google.com/store
tu imas sve ,koje su besplatne,koje se placaju
a da bi skidao neke dzabalama koje se placaju,onda trebas rootati telefon a samo da znas da rootan telefon gubi garanciju (mada imaju rijesenja i za to,da se vrati telefon na officijelni ROM)
da bi skidao aplikacije,moras se ulogovati na svoj gmail account i isti ukucati na mobitelu da se sinhronizuju i kupovna moze poceti
s' moje sokocalo
-
quarterback
#7249 Re: Android OS
zato volimo android a ne ios 
-
Djubre_
#7250 Re: Android OS
Cuj moras rootat telefon da bi skidao aplikacije haha.. i mozes ga unrootat da bi vratio oficijelni rom.. haha sta sve necu procitati..
Druze znas li sta je root? Root veze nema sa trg play marketom, niti oficijelnim tj stock romom.
Rootati telefon znaci imati pristup svemu u njemu. Sve je otvoreno. Da brises recimo neke fabricke aplikacije.. koje bez roota ne mozes nista.. itd itd..
A to si ti mozda vidio da je za neke aplikacije potreban rootan telefon imati.. pa zato sto ta aplikaci zahtjeva to.. to jes da se smjesti gdje ona hoce i da koristi iz telefona sto ona zeli.. tj root skida blokade i izlaze ti telefon opasnosti.. zavisi sto radis..
Root je za pocetnike prva rijec
Druga je fleshanje, custom rom, stock rom, clockwork, gapps, itd itd.. ne trazi da ga rootas.. za to apsolutno nemas potrebe kada su upitanju aplikacije.. skidanje i to..
Sent from my GT-i9001
Druze znas li sta je root? Root veze nema sa trg play marketom, niti oficijelnim tj stock romom.
Rootati telefon znaci imati pristup svemu u njemu. Sve je otvoreno. Da brises recimo neke fabricke aplikacije.. koje bez roota ne mozes nista.. itd itd..
A to si ti mozda vidio da je za neke aplikacije potreban rootan telefon imati.. pa zato sto ta aplikaci zahtjeva to.. to jes da se smjesti gdje ona hoce i da koristi iz telefona sto ona zeli.. tj root skida blokade i izlaze ti telefon opasnosti.. zavisi sto radis..
Root je za pocetnike prva rijec
Druga je fleshanje, custom rom, stock rom, clockwork, gapps, itd itd.. ne trazi da ga rootas.. za to apsolutno nemas potrebe kada su upitanju aplikacije.. skidanje i to..
Sent from my GT-i9001